Sejtem már, mi okozza Gézoonak a problémát.
Szerintem a végtelen sebességű jelre szerette volna alkalmazni a Lorenz transzformációt! Nem fogta fel a következő egyszerű dolgot:
Ha egy fizikai mennyiség felvesz valamilyen Đ értéket, akkor ezt eseménynek nevezzük. A Đ eseményhez hozzárendelhetjük az (x,y,z,t,Đ) koordinátákat az egyik rendszerben, egy tőle különböző másikban az (x',y',z',Đ') koordinátákat. A téridő pontjaihoz hozzárendelhetjük a (ct,x,y,z)koordinátákat. A téridő így egy négydimenziós centrális vektortér, melyben a K-rendszerről a K'-rendszerre áttéréskor a Lorentz transzformációt kell alkalmazni, mert a téridő tulajdonságaiból éppen ez a transzformáció következik, ugyanis a relativitáselmélet alapfeltevéseiből levezethető a Lorentz transzformáció. Mivel a (ct,x,y,z) koordináták transzformációja ismert, ezekre támaszkodva, a belőlük származtatott Đ mennyiség transzformációja is levezethető. Ez persze nem mindig egyszerű.
A mintapélda, hogy c-nél nagyobb sebességű jelterjedés esetén sérül a kauzalitás elve, csak a (ct,x,y,z) koordináták átszámolását igényli éppen a Lorentz transzformációval és semmi többet, mert értelemszerűen Đ=Đ'. Ezek a koordináták azonban nem a végtelen sebességű jel koordinátái, hanem a földi megfigyelőé és az űrhajósé, s ezek egymáshoz képesti mozgása nem lépi túl a c határsebességet.
Ha a transzformációba c-nél csak egy kicsit nagyobb sebességet helyettesítünk be, a "gamma" komplexnek adódik és az András példája szerinti x' és t' koordináták is komplexek lesznek, melyeknek nincs fizikai tartalma.
Felmerült, hogy ha két esemény között ok - okozat összefüggés van, akkor talán sérülhet még a kauzalitás elve is, mert ha Đ1 az ok és időben később követi őt a Đ2 okozat, akkor található olyan megfigyelő, aki előbb a Đ2 eseményt észleli és utána a Đ1 eseményt. Ez azonban csak akkor következhetne be, ha a Đ1 által kiváltott hatás terjedési sebessége meghaladná a c határsebességet, márpedig a relativitáselméletben kimondott axióma, hogy c-nél gyorsabban semmiféle hatás nem terjedhet. A gyakorlatban számtalan kísérlet és eredmény igazolta Einstein elméletét, s eddig egy sem volt, mely az elmélettel ellenkező eredményt hozott volna, pedig egy is elég lenne az elmélet bukásához.
Mindezeket már megírtátok zseninknek, de szerintem azt hitte rá nem vonatkozik az a szólás, miszerint "aki nem tud arabusul az ne beszéljen arabusul!"