Így igaz!

De muszály a tiltott találmányokról(is) beszéln,mert különben lezárják a témát

Így igaz!
Azért vannak behalva, mert a legtöbben nem értünk hozzá, akik meg értenek azt mondják, hogy a levezetéseid rosszak. Tehát eleve komoly szaktudásra van szükség az elgondolásaid megértéséhez. Az ingynenergia témához meg gyakorlatilag bárki tud kapcsolódni, ezért is népszerű.szabiku írta:Az én értékes témáim, amiket nyitottam, meg be vannak halva.
No, hát akkor tanuljatok!Morcos írta:komoly szaktudásra van szükség az elgondolásaid megértéséhez.
Alapvetően igaz, tehát nem használ a reluxa. Árnyalatnyi különbségek lehetnek azon faktorok szerint, amit szabiku említ.
Na jó, persze, nem kell érte fizetni, mert ingyen megtermeli nekünk a Nap.Morcos írta:Csak szabikunak mondom, hogy a szobát felmelegítő napsugárzás is tipikusan ingyenenergia.
Erre céloztam. A négyzetes energiaképlet a Flynn motor esetében érvényes.szabiku írta:Na jó, persze, nem kell érte fizetni, mert ingyen megtermeli nekünk a Nap.
Ezt a dolgot én kipróbáltam, csak méréseket nem nagyon tudtam végezni.mimindannyian írta:Alapvetően igaz, tehát nem használ a reluxa. Árnyalatnyi különbségek lehetnek azon faktorok szerint, amit szabiku említ.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az intuíciód valószínűleg onnan ered, ott csap be, hogy míg a felmelegedő reluxánál úgy érzed, hogy van a szobában a környezeténél lényesen melegebb "fűtőtest", ám amikor csak úgy besüt a nap, akkor szétszóródik a fény, és nem veszed figyelembe, hogy az asztal, a kanapé, a falon lógó kép, mind egy hajszálnyit melegebb.
Szerintem meg akkor kell inkább fűteni ha nem süt a nap:)).(elég keveset süt ha hideg van)
Ha bármilyen időben napsütésben magad és a nap közé teszel egy nagy fekete kartont, akkor úgy fogod érezni, hogy melegebb van?neodym írta: Nem akarom offolni a topicot, de kíváncsi lennék a véleményekre.
(Még a k-forumos időkben vetettem fel a következőt.)
Ha van egy déli fekvésű ablak és arra felszerelünk egy sötét színű, alumínium reluxát, akkor azzal télen napsütéskor rá lehet segíteni a fűtésre. (árnyékoláskor a reluxa felmelegszik)
Mondanom sem kell, senki nem értett egyet az ötlettel.
A fő érv a működés ellen az volt, hogy ami fény bemegy az ablakon keresztül az melegíti fel a szobát, ettől a megoldástól meg nem fog több fény bejutni a szobába.
Mit gondoltok kinek van igaza?
Lehet, hogy a fekete karton is megfelel.Antares írta:Ha bármilyen időben napsütésben magad és a nap közé teszel egy nagy fekete kartont, akkor úgy fogod érezni, hogy melegebb van?neodym írta: Nem akarom offolni a topicot, de kíváncsi lennék a véleményekre.
(Még a k-forumos időkben vetettem fel a következőt.)
Ha van egy déli fekvésű ablak és arra felszerelünk egy sötét színű, alumínium reluxát, akkor azzal télen napsütéskor rá lehet segíteni a fűtésre. (árnyékoláskor a reluxa felmelegszik)
Mondanom sem kell, senki nem értett egyet az ötlettel.
A fő érv a működés ellen az volt, hogy ami fény bemegy az ablakon keresztül az melegíti fel a szobát, ettől a megoldástól meg nem fog több fény bejutni a szobába.
Mit gondoltok kinek van igaza?
Ha ez a fúziós reaktor működik, akkor nem sérül az anyag és energia megmaradási törvény?idegen írta: Egy kis rágcsálnivaló: http://www.origo.hu/gazdasag/20171102-k ... -iter.html
Nem sérül, mert az atommagok fúziójából keletkezik az energia.neodym írta:Ha ez a fúziós reaktor működik, akkor nem sérül az anyag és energia megmaradási törvény?
Ha igen, akkor gond lesz a törvénnyel, át kell írni
olyan sincs. Pontosabban természetesen van, de csak korlátozott helyzetekben teljesül, pl. amikor csak molekuláris kötésekkel babrálunk, mint főzés.
Itt megtéveszt pár dolog. A fekete vaslemez sem lesz semmivel melegebb, mint a karton. Amire te asszociálsz, az az, hogy ha hozzáérsz, akkor a vaslemezt fogod fórróbbnak érezni. De nem azért, mert melegebb, hanem mert jobban vezeti a hőt. Ahogy hidegben is a vasat érzed hidegebbnek, nem a fát, pedig mindkettő ugyanolyan hőfokú. És azért gondolj bele, a fekete karton vagy vaslemez mögött ÁRNYÉKBAN vagy. Tudod, mit jelent az kánikulában?neodym írta:Lehet, hogy a fekete karton is megfelel.
De, ha az a karton egy fekete vaslemez, én inkább kilépnék a forró vaslemez mögül a napra!
Megjegyzem, még egy fekete sátorban sem tudnál megmaradni néhány percnél tovább, ha tűz rá a nap.
Milyen szempontból?neodym írta: A videóból a fekete (vízzel teli) hordók alkalmazását emelném ki.
https://www.youtube.com/watch?v=rlXbRXQjaM8
Ha neked az a célod, hogy a reluxa legyen melegebb, akkor jól gondolod, a fekete reluxa jó szolgálatot tesz. Ha a szobát akarod melegíteni, akkor nem használ.
Erről ennyit.
Azért, mert az ingynenergiás topik egy komplett témakört ölel fel. Hol beszélnénk akkor az örökmozgókról?idegen írta:Nem értem hogy ezt a témát miért nem zárod le?
Sehol.Mert nincs értelme.Így.Morcos írta:Hol beszélnénk akkor az örökmozgókról?
Hogyne lett volna. Megvan a mágneses (Flynn motor) és a mechanikus alapú többletenergia készülék elve is. Mindkettőt tárgyaltuk.a.n írta:Sehol.Mert nincs értelme.Így.
Így igaz!Részemről félre is tettem,de felmerült néhány kérdés(másoktól) ami más megvilágításba helyezte a témát.
Beszélni lehet róla bárhol!
Elve. Gyakorlatban? Lemérve?Morcos írta:.... többletenergia készülék elve is. Mindkettőt tárgyaltuk.
Az.Akkor minek beszélni a semmit?A semmiből nem lehet valami.idegen írta: Beszélni lehet róla bárhol!
...hiábavaló időpocsékolás.
Dehogy nem volt. Az egész világ egy nagy örökmozgó. Az energia és anyag leng ide oda, egymásba. Az alacsony rendszámú anyagok nyugtalanok, fuzionálnak. A magas rendszámúak se férnek a bőrükbe: hasadnak. A cél valahol középen lehet. Lehet, hogy a vas a legmegbízhatóbb anyag?
Rettentően egyetértek. A fizika a Természetről szól, a görögök is így gondolták (füzosz).
A Világunkban mindenütt van valami. A világűr is "tele" van valamivel. A "semmi" legfeljebb papíron létezik, vagy a bevásárló kosárban.
Elvesztettem a fonalat. Mit is képtelenek megérteni?
Igaz, csakhogy ez sajnos nem teszi lehetővé, hogy lokális örökmozgót építsünk. Mert beleütközünk az energiamegmaradás törvényébe, ami nem teszi lehetővé, hogy zárt rendszerben energia keletkezzék.Dehogy nem volt. Az egész világ egy nagy örökmozgó.
Most már csak azt a kérdést tenném fel, hogy akkor mitől is maradnak fenn az atomokat alkotó, azaz tömeggel rendelkező részecskék? Elvileg első néhány kölcsönhatásban (hő, elektromágneses sugárzás formájában) elveszítve energiájukat meg kellene semmisülniük, de nem ez történik. Valahonnan pótlódik ez az elveszetett energia.con írta:Energia keletkezésre pedig példa a Nagy Bumm utáni inflációs korszak gyorsuló tágulása ami lehetővé teszi, hogy skalármezőkben energia keletkezzen. Ilyen skalármező például az elemi részecskéknek tömeget adó Higgs mező, s a mai kozmológiai elméletek szerint épp ezen a módon keletkezett a Világegyetem energiáinak túlnyomó többsége.
A mi lokális civilizációnk ennek ellenére aligha lesz képes örökmozgót építeni, mert ahhoz globálisan kellene tudni manipulálni a Világegyetemet. Nem csak Naprendszeren, nem is pusztán a galaxison, de a lokális halmazon is felül kellene emelkedni. Viccesen: "Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek.
A tömeges elemi részecskék és a sugárzás (a fotonok) plazmájában az energia ide-oda vándorol a részecskék és a sugárzás között, és ez a kétirányú áramlás egymással egyensúlyban van. De az energiatranszport azután se egyirányú, hogy a plazma 3000 K alá hűl, és így a tömeges részecskék atomokká állnak össze, hisz a fotonok akkor se csak keletkeznek, hanem el is nyelődhetnek az atomok gerjesztése révén.Elvileg első néhány kölcsönhatásban (hő, elektromágneses sugárzás formájában) elveszítve energiájukat
Hát mióta Hawking és jónéhány kutató kifejtette ezzel kapcsolatos aggályait, a helyzet már nem is olyan egyértelmű.Szilágyi András írta:Nocsak! Már a robot is tiltott találmány?
Bocs,lehet hogy félreértettél!kovats írta: Az alábbi kiemeléseken ezért akadt meg a szemem:
idegen írta:
Hozzászólás forrása Örökmozgó nem volt soha,nincs még és nem is lesz!Sem így sem úgy nincs értelme...hiábavaló időpocsékolás.
Dehogy nem volt. Az egész világ egy nagy örökmozgó. Az energia és anyag leng ide oda, egymásba. Az alacsony rendszámú anyagok nyugtalanok, fuzionálnak. A magas rendszámúak se férnek a bőrükbe: hasadnak. A cél valahol középen lehet. Lehet, hogy a vas a legmegbízhatóbb anyag?
Gondolkodni nem időpocsékolás!
Igazad van...használjuk a fejünket és előbb/utóbb észre kell venni hogy mi miért és hogy van.
Ennek semmi köze az élethez.Sem anyag,sem energia nem szaporodik,csak ha ÉL!
A valószínűségi jellegű kvantumelméletből és az alapvető törvényszerűségekből épülnek fel ezek a "mozgások".kovats írta:De hogy honnan ez az Erő, az itt a nagy kérdés.
Már hogyne lenne köze az élethez?Annyiban igazad van,hogy a "globális energiamennyiséget"nem növeli,de mozgásban tartja...át és vissza tud alakulni az a bizonyos "globális"energia.Élet és élőlények nélkül SEMMI nem történik az anyagokkal.Unalmukban nem fognak átalakulni...con írta: Ennek semmi köze az élethez.
Az általunk ismert szerves élőlények csak a rendezettséget szaporítják, vagyis az entrópiát csökkentik, de azt is csupán a maguk nyílt rendszereiben, az Univerzum rajtuk kívül eső részeinek fokozottabb entrópianövekedése árán. Ezt a környezetükkel folytatott energia (anyag) csere révén érik el, de a globális energiamennyiséget nem növelik.
A kristályok világa más,ők gyülekeznek inkább.Nyilván nem külső hatás nélkül szaporodnak.A kristályok növekedéséhez nem kell a nap?
Az élet keletkezése ""az atomok világából (tulajdonságaiból"""
Ha csak a Naprendszert nézzük is, az abban folyó energiaátalakulások, anyagátalakulások brutális többségére semmi befolyása sincs az itt lakó élőlényeknek. Már csak azért sincs, mert az energiaátalakulás túlnyomó része a Napban történik. És akkor még nem beszéltünk azokról a más csillagokról, szupernóvákról, fekete lyukakról, por és gázfelhőkről amelyekben és amelyek körül annyira szélsőségesek a fizikai viszonyok, hogy ott semmi olyasmi nem tud kifejlődni, amit mi életnek nevezünk. Továbbá nem beszéltünk a galaxisok magjában lévő szuper masszív fekete lyukakról, amelyek egyenként milliárdnyi Nap tömeget tartalmaznak. És mindezeken túl nem beszéltünk az Univerzum energiáinak 96%-át jelentő sötét anyagról és sötét energiáról.Élet és élőlények nélkül SEMMI nem történik az anyagokkal.