Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.12.14. 15:38

Egészségi állapotfelmérés EIS / ESG vizsgálattal
EIS (Electro Interstitial Scan) vagy ESG (Electro-Somato-Graphia) - Számítógép alapú, 3D egésztest vizsgálat - Gyors, fájdalommentes, pontos, orvosilag elfogadott
http://egeszsegakademia.net/egeszsegi-a ... attal.html

csak idezek:

EIS/ESG mérés (5 perc): 1,28 V egyenárammal történik, 2-2 homlok-, talp- és tenyérelektródán keresztül.

E kiváló technológia - az orvosi igényeknek megfelelve - következtetni tud a szervek eltérő működésére, pl. gyulladásokra, emésztési, keringési zavarokra, tájékoztatást ad pl. a szív, a vesék, a tüdő, az emésztőszervek, vagy akár az idegrendszer funkcionális állapotáról...

A vizsgálat a sejtszintű folyamatokat elemzi és mivel nem a vérből mért paramétereket értékeli, a mérést a pillanatnyi állapot nem befolyásolja.

tovabbi olvasnivalo: http://egeszsegakademia.net/eis-electro ... -scan.html

a test intersticiális folyadéktereinek ionösszetételét mérjük és elemezzük kronoamperometriás módszerrel... egy folyadéktéren átvezetett egyenáram időben változó erősségéből és az elektróda felületéből kiszámolható a folyadékban található ionok minőségi és mennyiségi összetétele [analitikai kemikusok, mit szoltok hozza?]

Azt, hogy az ionok mennyisegebol es minosegebol az osszes betegseg (vagy akar egy is) diagnosztizalhato, azt a biologus vitatja.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.12.14. 15:57

@vaskalapos (8477):
Kiszedhetnéd a teljes cikket, mert nem antalvali tagoknak nem elérhető. :(
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.12.14. 16:03

@vaskalapos (8477):
egeszsegakademia.net írta: A vizsgálat a sejtszintű folyamatokat elemzi és mivel nem a vérből mért paramétereket értékeli, a mérést a pillanatnyi állapot nem befolyásolja.
[...]
a test intersticiális folyadéktereinek ionösszetételét mérjük
A fehérjéket leszámítva az intersititális és a vérplazma-koncentrációk között a különbség igen kicsi, a kettő között összefüggés van, tehát a két állításuk egymásnak ellentmond.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.12.14. 16:25

@pounderstibbons (8480): Egészségi állapotfelmérés EIS / ESG vizsgálattal
EIS (Electro Interstitial Scan) vagy ESG (Electro-Somato-Graphia) - Számítógép alapú, 3D egésztest vizsgálat - Gyors, fájdalommentes, pontos, orvosilag elfogadott

Az öngondoskodás ma már lehetővé teszi - önköltséges módon - a kifinomultabb vizsgálatokat, a gondos konzultációt, és a modern technológiák alkalmazását az egészségvédelem érdekében. A konvencionális laboratóriumi (vér- vizelet- széklet- kenet- tumormarker- stb.) vizsgálat mellett lehetőségünk van mozgó, változó helyszínű szűrővizsgálatok, illetve átfogó digitális (EIS/ESG) vizsgálatok végzésére.

Az EIS (Electro Interstitial Scan - a nemzetközileg elterjedt elnevezés) vagy ESG (Electro-Somato-Graphia - Magyarországon eleinte ez az elnevezés terjedt el inkább) digitális orvosi vizsgáló készülék néhány perc alatt hatalmas mennyiségű információt gyűjt a szervezetről, melyet konkrét mért értékekkel, szövegesen és 3-Dimenziós illusztrációval jelenít meg.

E kiváló technológia - az orvosi igényeknek megfelelve - következtetni tud a szervek eltérő működésére, pl. gyulladásokra, emésztési, keringési zavarokra, tájékoztatást ad pl. a szív, a vesék, a tüdő, az emésztőszervek, vagy akár az idegrendszer funkcionális állapotáról, így hajlamokra, megelőzésre, és szükség esetén célirányos klinikai vizsgálatokra, hívja fel a figyelmet.

Azáltal, hogy részleteiben és átfogóan is vizsgálja a szervezetet, összefüggéseket könnyebben lehet felismerni, így tudják leginkább segíteni orvosaink az Önök állapotát, egészségét. A személyre szabottság, a pontosság, a figyelem és a gondos konzultáció együtt fogják a legjobb esélyt biztosítani a gyógyuláshoz, a legjobb állapothoz!

E vizsgálatok független orvosi vizsgálatok, nincs árukapcsolás, így a kapott eredmények után megmarad a független módszerválasztás, így Önök függetlenül választhatnak a közellátás hatékonyabb folytatása, magánklinikai, esetleg alternatív módszerek igénybevétele között. Az E.I.S. orvosi vizsgálóeszközt a Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma magyarországi bevezetésre alkalmasnak találta.

Tartalom:

Miért ajánljuk az EIS/ESG-t?

Milyen adatokhoz jutunk az ESG segítségével?

Vizsgált faktorok

A vizsgálat menete

Az EIS/ESG vizsgálattal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések

A Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiumának ajánlása

Az E.I.S/ESG előnyei és jellemző
A vizsgálatra jelentkezés módja, helyszíne és ára

--------------------------------------------------------------------------------

Miért ajánljuk az ESG-t?

Mert olyan diagnosztikai eljárás, amellyel szervezetünknek közel 100 paramétere vizsgálható.

A mérés elve a chronoamperometria elvén alapul, mely 6 elektróddal, 1.28V egyenárammal vizsgálja a szervezet működését. Az elektródák helye a két tenyér, a talpak és a homlok két oldala. A vizsgálat a kórelőzmény felvételét követően 5 percig tart, fájdalommentes és mivel előkészítés nem szükséges, bármikor végezhető és nem kell éhgyomorra jönnie. A gyorsaságon kívül további előnye egyszerűsége és kényelmes volta. Segítségével átfogó képet kaphat szervezete állapotáról és működéséről.

A mérés során a készülék 22 folyadéktérre osztja a testet, melyet szervekre és szervrendszerekre bontva, testünk folyadék- és ionösszetételét elemzi. Láthatóvá válik a szervezet összetétele, az egyes szervek működési zavarai, a gyulladásos folyamatok, a betegségekre való hajlam, a kialakult elváltozás. A mérés alkalmas a beállított kezelés hatékonyságának nyomonkövetésére is.

A vizsgálat a sejtszintű folyamatokat elemzi és mivel nem a vérből mért paramétereket értékeli, a mérést a pillanatnyi állapot nem befolyásolja. Jóval inkább tendenciákat mutat, a szervezet és szervek általános működését jelzi. Az eredmények tisztázhatják a tünetek valódi okát, mely által lehetővé válik az oki terápia, lehetőleg természetes módon, szemben a gyógyszeres, általában tüneti kezeléssel.

Vizsgált faktorok:

Vérsűrűség, vér alkotóelemek, érfal nyomás
Tüdő, hörgők
Agyműködés, idegrendszer, hormonális szintek
Szöveti rendszer
Neurotranszmitterek, biokémiai értékek
Nyirokcsomók, nyirokrendszer
Központi idegrendszer és neurovegetatív rendszer
Gerinc szegmensek, ízületek, csontozat
Szívműködés, keringés, interkraniális értékek
Testrész fizikai terheltség
Emésztő rendszer, nyelőcső, gyomor, máj, epe, hasnyálmirigy, bélrendszer (szakaszosan)
Test összetétel
Urogenitális szervek, vese (és mellékvesék), hólyag
Nemi szervek, méh, petefészek, hüvely, prosztata, hímvessző, herék
A vizsgálat segítségével megismerhető:
A szervezet pH-értéke, lúgos vagy savas jellege
A szervek és szervrendszerek működési zavarai és annak okai, az egyes betegségtípusokra való hajlam
A fontos élettani jellemzők, mint a vércukor, koleszterin és vérzsírok, máj- és vesefunkció, vérkép
Az ásványi anyagok, szabadgyökök, hormonok (pajzsmirigy, mellékvesekéreg, nemi hormonok) szintje
Az egyes szervek állapota (pl. szív, agy, máj, vese, ízületek)
A szervezet számára javasolt és kerülendő tápanyagféleségek
A test összetétele, víz-, izom- és zsírszázaléka.
Hogyan működnek az egyes szervek, pl. normális-e a bélműködés, rendben van-e a bélflóra, megfelelő-e az a táplálkozás forma, amit a páciens folytat.
Van-e hajlam daganatos betegségre az aktuális állapot alapján milyen állapotban van a gerincoszlop, mennyire terheli az ízületeket, van-e csontritkulás, egyenlő-e a jobb-bal oldali alsó végtagi terhelés
Milyen állapotban van a keringés, a szív, az érrendszer, van-e magas vérnyomás, (ha igen és kezelik is: hatékony-e az alkalmazott terápia)
Egyensúlyban van-e a hormonrendszer, a pajzsmirigyműködés, illetve a stressz mindezt hogyan befolyásolja
Túlsúlyban vannak-e a szabad gyökök, kell-e növelni az antioxidáns bevitelt a táplálkozással, vagy vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel
Mennyire terheli a stressz a szervezetet, fenyeget-e komolyabb betegség kialakulása emiatt
Milyen az alapanyagcsere, mekkorák az energiatartalékok, van-e hajlam fertőzésekre
milyen a szervezet sav-bázis egyensúlya
Megállapítható a májfunkció, vércukor, koleszterin, vérzsír értéke (nem kell éhgyomorra lenni és vért venni)
Megállapítható a testösszetétel, a zsírtömeg, az esetleges folyadékhiány vagy éppen -többlet
Az összeállított terápia nyomon követhető.
A vizsgálat már azelőtt kimutathatja az esetleges elváltozásokat, mielőtt azok labor vagy egyéb vizsgálattal láthatók lennének. A módszer érzékenysége szakképzett orvos kezében 90% feletti. A műszer az EU-ban és az USA-ban is orvosi műszerként akkreditált. A vizsgálat eredménye azonnal értékelhető!

Mielőtt bármilyen programot vagy kezelést állítanánk össze az Ön számára, fontos, hogy megismerjük aktuális állapotát, hogy az okot megismerve, probléma helyett megoldást nyújthassunk Önnek. Mindez azért szükséges, hogy idejében lehetővé váljék a megelőzés.

1. Az egész test áttekintése

Az ESG kilenc szervrendszert vizsgál a lehetséges betegségek szerint

A szív 3 dimenziós képe. Átfogó képet ad a szív és az érrendszer működéséről. Korai stádiumban kimutatja a magasvérnyomás hajlamot, a tényleges betegség bekövetkezte előtt akár évekkel is. Láthatóvá válik a koszorúerek elmeszesedése is. A rendszer valamennyi végtagon, a szív üregeiben és a koszorúerekben, a nyaki ereken és az agyban külön-külön képes regisztrálni a vérnyomás értékeket, ezért különösen alkalmas az érelmeszesedések kezdeti stádiumának kimutatására.


Neurológiai kockázatok elemzése: A berendezés a központi idegrendszer ingerület átvivő anyagainak szintjéből és a különböző agyi területek ingerültségi fokából következtetni tud a depressziós hajlamról csakúgy, mint a stressz-terhelésről. A különböző lelki eltérések is kijelzésre kerülnek.


A légúti funkciók elemzése: Korai állapotban kimutatja, mely tüdőlebenyek nem vesznek részt a gázcserében. Ez az – egyébként meglepően gyakori – állapot gyulladásos folyamatok előjele lehet. Amilyen gyakori, olyan könnyű rajta segíteni légzéstornával. A hörgők gyulladásának időbeni felismerésével megelőzhetőek az asztmatikus megbetegedések is.


A csontrendszer vizsgálata: Korai stádiumban észlelhetővé válik a kalcium-vesztési tendencia, amely megelőzi a tényleges csontritkulást. A különböző gerinc szakaszok terhelési szintjeiből következtethetünk a porckorongok állapotára, de akár a gerincferdülésre is.
A vese ellenőrzése: Betekintést nyújt a a vesék működésébe, kimutatja a vesekövet, kezdeti stádiumban kimutathatóak a húgyúti és a nőgyógyászati gyulladások.


Gyomor, belek működésének elemzése


Az endokrin rendszer működése: A hormonháztartás zavarait a rendszer még abban a stádiumban képes jelezni, amikor azok még a vérvételből nem kimutathatóak. Így a pajzsmirigy, a mellékvese, a hasnyálmirigy működési zavaraiba a legkorábbi stádiumban sikerülhet beavatkozni.


Vegetatív idegek működésének elemzése


Az emésztőrendszer működésének vizsgálata: Megmutatja a gyomor bélrendszer mű-ködését, következtetni lehet a máj, hasnyálmirigy működésére, kimutatható a bél baktérium flórájának az állapota. Az emésztőrendszer működési zavarai sokszor évekkel azelőtt láthatóak a rendszer jelzései alapján, mielőtt azok panaszokat, tüneteket, betegséget okoznának.
2. Testtömegindex (BMI): Az ESG bemutatja a vizsgált személy testtömegindexét (BMI), ideális testsúlyát, aktuális zsírszázalékát, kívánatos energia-bevitelét és folyadékigényét.3. Leletek, savasság / lúgosság: A vizsgálat kideríti a hormonműködés, a vérgázok, az ionok, a sav-bázis, a neurotranszmitterek, a peroxidok egyensúlyeltéréseit.
4. Kiértékelés, táplálkozási tanácsok: A mérés befejeztével a páciens 9 oldalon megkapja vizsgálati eredményeit. Külön figyelmet szentelünk a táplálkozási tanácsokra, az ajánlott és a nem ajánlott ételekre.
A vizsgálat menete:

1. Adatok, kórelőzmény felvétele (körülbelül 10 perc)

betegség, korábbi betegségek
panaszok
gyógyszerszedés
testsúly és vérnyomás mérés
2. EIS/ESG mérés (5 perc): 1,28 V egyenárammal történik, 2-2 homlok-, talp- és tenyérelektródán keresztül. Az eljárás teljesen fájdalommentes és ártalmatlan, a vizsgálatot szakképzett orvos végzi.3. Kiértékelés, leletismertetés (körülbelül 20 perc)

4. Tanácsadás, konzultáció, további javasolt vizsgálatok megbeszélése (körülbelül 10 perc)

Az EIS/ESG vizsgálattal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések

1. Érzek-e valamit vizsgálat közben?

Nem, a mérés során semmilyen fájdalmat, kellemetlenséget nem érez a páciens.

2. Dohányzás, alkohol fogyasztása illetve gyógyszerszedés befolyásolja-e a vizsgálatot?

A dohányzás és az egyéb káros szenvedélyek magát a vizsgálatot nem befolyásolják. Ám az általuk okozott állapotromlást, egészségkárosodást a mérés természetesen megmutatja.

A vizsgáló orvosnak ismernie kell a beteg által szedett gyógyszereket, s a vizsgálat segítségével az esetleg addig alkalmazott terápia megváltoztatható, sokkal inkább személyre szabható.

3. Világszerte mennyire ismert vizsgálati módszer az EIS/ESG?

Az Egyesült Államokban, az EU-ban és a világ számos helyén az EIS/ESG széles körben használt, ismert és elismert vizsgálati módszer, s a berendezés orvosi műszerként akkreditált.

Skandináv országokban általános gyakorlat, hogy a körzeti orvosi vizsgálatot EIS/ESG mérés előzi meg, s az orvos ennek segítségével gyógyszereli, illetve utalja kórházba betegét.

4. Hitelesített-e Magyarországon az ESG?

A Magyarországi Háziorvosok Szakkollégiuma 2006. áprilisi határozata szerint az ESG elfogadott, terjesztésre alkalmas vizsgálati módszer.

5. ESG vagy EIS?

Magyarországon az ESG (Elektro-Somato-Gráfia) a közismert elnevezés. A világ számos más országában azonban az EIS (Electro Interstitial Scan) használatos.

6. Helyettesít-e valamilyen hagyományosan elterjedt vizsgálatot az ESG?

Alapvetően nem, sőt a vizsgáló orvos a mérés alapján küldheti további szükséges, célzott szakvizsgálatokra betegét (labor, ultrahang, endoscopia stb).

7. Lehet-e gyógyítani ezzel az eszközzel?

Nem, az ESG funkcionális diagnosztikai módszer, ami a betegségek megállapításában segít.

8. Szívbetegeknek ajánlható-e az ESG?

Természetesen, hiszen a mérés gyógyításuk, gyógyulásuk folyamatában kifejezetten hasznos. Ám azon betegeknél, akik szívritmuszavar miatt pacemakert viselnek, nem végezhető ESG vizsgálat.

9. Gyermekek vizsgálhatók-e ESG-vel?

A vizsgálat 7 éves kor felett gyermekeknél már nyugodtan elvégezhető.

10. Mindenkinek ajánlható-e az EIS vizsgálat vagy vannak kizáró okok

A digitális vizsgálatot kizáró ok a skizofrénia, elektronikus szívritmus szabályzó, az eredményeket jelentõsen befolyásolja a csontpótló fémbeültetés, a kóros vízhiány. A vizsgálat orvosi állapotvizsgálat, de nem szak-klinikai vizsgálat, az átfogó vizsgálat orientál, kiegészít, nem helyettesít.

A Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma 2006 áprilisi ülésén hozott határozata szerint az ESG-t (E.I.S.) magyarországi bevezetésre és a háziorvosi gyakorlatban való elterjesztésre alkalmasnak találta!

Az E.I.S/ESG előnyei:

A teljes test egyidejű, non-invasive (tűszúrás nélkül) vizsgálata
A különféle szervek működéséről ad képet.
Gyors: Azonnali eredmény, a probléma eredetének keresése során a beépített kockázatelemző rendszer javaslatai alapján szűkíthető a vizsgálandó területek száma.
Ellenőrizhető a terápia, kezelés hatásossága, illetve a mellékhatások
Költség takarékos (kevesebb idő, kevesebb labor vizsgálat, kevesebb vizit).
Páciensek számára is egyszerűen érthető lelet. A Páciens könnyen együttműködővé válik.
Leletek nyomtathatók, e-mail-ben, hálózaton továbbíthatók.
Egyszerűen kezelhető grafikus felhasználói felület.
A mérések költsége rendkívül alacsony, csak a szükséges további vizsgálatra kell elmenni.
Segíti a munka szervezését, kényelmesen követhető a páciens állapotának változása a korábbi vizitek mérései egyszerűen előhívhatók.
Jellemzői:

a chronoamperometria számítógépes adaptációja, a sejtközi folyadék vezetőképességének vizsgálatán alapul,
amelyet Dr. Albert Maarek a Párizsi Orvosi Egyetem neurológus professzora saját - több, mint 20 év - kutatási eredményeit összegezve fejlesztett ki.
Az EIS képalkotó berendezés, amely a szervek és szervrendszerek (szív, máj, tüdő, vesék, bélrendszer, csontrendszer, idegrendszer) működésbeli állapotát vizsgálja,
Az eredményt szövegesen illetve grafikusan 3 dimenzióban megjelenítve igen pontos képet ad a páciens belső szerveinek funkcionális állapotáról.
Az EIS szenzitivitása 89%, specificitása 84% ami jobb, mint sok más elfogadott eljárásé.
Az eljárás non-invazív, és mindössze 3 percet vesz igénybe,
FDA regisztrált, CE minősített II./a orvosi diagnosztikai műszer,
A Magyar Háziorvosok Országos Szakkollégiuma 2006. áprilisi ülésén hozott határozata szerint az EIS-rendszert magyarországi bevezetésre és a házi orvosi gyakorlatban való elterjesztésre alkalmasnak találta!
A vizsgálatra jelentkezés módja, helyszíne és ára:

Az alábbi linkre kattintva töltsd ki a jelentkezési űrlapot, majd azt követően a vizsgálatot végző orvos kollega munkatársa fel fog hívni telefonon, és leegyezteti veled az időpontot
A helyszín mindenképpen Budapesten lesz, vagy a Váci úton, vagy az Oktogonnál, vagy pedig a Hősök tere környékén, mindenképpen tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető helyen. A pontos helyszínről majd csak az után fogunk tud tájékoztatni, amikor a Vali április 16-án hazajött és kiválasztottuk a legmegfelelőbb helyszínt.
A vizsgálat ára: 16.500,- Ft. Kérünk minden jelentkezőt, hogy jelenjen meg az általa lefoglalt időpontban, mert amennyiben valaki nem jön el a vizsgálatra, nekünk akkor is ki kell fizetnünk mind a vizsgálatot végző orvos(ok) napidíját, valamint a készülék kölcsönzési díját. Mindezt úgy, hogy mi, az antalvalis csapat semmilyen formában nem húzunk hasznot abból, hogy ezt a diagnosztikai vizsgálatot hozzáférhető tesszük a számotokra.
Itt tudsz jelentkezni: EIS diagnosztika és vizsgálat - Jelentkezési oldal
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6481
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2010.12.14. 16:25

0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.12.14. 16:34

@Szilágyi András (8483):

Valoban, kritizaltatok. Tobb mint egy eve!

Nem tunt fel nekem a kapcsolat, mert itt nem irnak semmifele rezgesekrol, csak ionkoncentracio-meresrol, de valoban a biorezonancia kapcsan ezt is elemezte Hraskó Gábor.

En eddig azt hittem, hogy a biorezonancia az valami rezgeses dolog... ezek szerint meg a neve is hazug.
0 x

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2009.12.04. 20:44
Tartózkodási hely: Budapest

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Tamási Jocó » 2010.12.15. 09:09

@vaskalapos (8484): Jah kérem! Aki komolyan veszi egy áltudományos módszer elnevezését, az így jár... :D
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2010.12.15. 11:47

@vaskalapos (8484):

"En eddig azt hittem, hogy a biorezonancia az valami rezgeses dolog... ezek szerint meg a neve is hazug."

Jól tudtad ez "valami rezgéses dolog". Csak a neve nem hazug.

"Alaptézis, hogy nincsen patológiás működés patológiás rezgések nélkül. Tehát a betegség minden esetben hibás rezgésként jelentkezik a szervezet elektromágneses képében, vagyis zavar támad a szervezet elektromágneses egyensúlyi állapotában.

Az egészséges hullámokat harmonikusnak, a betegségekre jellemző hullámokat pedig diszharmonikusnak nevezzük.

A kezelések lényege, hogy a harmonikus rezgéseket megerősítsük, a diszharmonikus rezgéseket pedig megszüntessük. Ez azt jelenti, hogy ha betegség esetén ellenkező értelmű hullámokat bocsátunk a szervezetre, akkor azzal a sejtek hibás kommunikációját kioltjuk, vagyis magát az okot szüntetjük meg.

Tehát arra kell figyelni, hogy a megfelelő nyelven, a megfelelő hangerőn és megfelelő hosszan beszéljünk a megfelelő sejtekhez. És természetesen, hogy megfelelő dolgokat mondjuk nekik..."

http://www.vitalland.hu/biorezonancia

"A számítógép rezgésfelvevői azok az elektródák, melyeket a kezelt csuklójára, bokájára és fejére illesztünk fel. Így 5 perc leforgása alatt veszi át és értelmezi a számítógép a szervezet által adott válaszokat azokra a kérdésekre, melyeket a tesztkérdésekkel teszünk fel. A szervezetben zajló bármilyen kóros aktivitás, eltolódás sejtszinten (DNS szinten) történik, illetve a sejtekben zajló mágneses frekvenciák zavarában rejlik.

Biorezonancia számítógépes vizsgálat és kezelés során elektromágneses ingadozást veszünk fel az elektródák és elektromos kábelek segítségével. E jeleket speciális módon moduláljuk, kóros és fiziológiai összetevőire bontjuk, majd ahol kóros eltérés jelentkezett, ott az egyensúlyt visszaállító, módosított jeleket küldjük vissza a szervezet számára."

http://biorezonancia.bioenergetikus.hu/


"A biorezonancia-kezelés egy olyan energetikai terápia, melynek során a kezelésben az emberi test elektromágneses rezgéseit hasznosítják. Az eljárás a hullámtan törvényeiből ismert rezonancia, ill. kioltás jelenségein alapul. Ennek során a kóros, diszharmonikus frekvenciákat a szervezetből elvezetik, ugyanakkor a meggyengült egészséges rezgéseket felerősítik."

"A tesztelési eljárás során a Voll-féle elektroakupunktúrás pontokon történnek a mérések, mivel ezeken a pontokon az elektromos vezetőképesség a test más pontjaihoz képest nagyságrenddel nagyobb. A legfontosabb egy adott rezgés invertálása, és intenzitásának változtatása. A BRT-készülék, a biorezonancia-terápia piacvezető technológiája a rezgésminták teljes karakterisztikáját is képes megváltoztatni, a tökéletes eredmény elérésének érdekében. A berendezés a 10 Hz és 150 kHz közötti frekvenciatartományban üzemel."

http://www.yamamoto.hu/biorezonancia

EIS (ahol te laksz ott ICE) :D

"Mi az emberi test természetes elektromos, gyenge elektromágneses impulzusait használjuk fel, amelyek személy különbözõ biológiai folyamataihoz tartoznak. Egyedülálló jelfeldolgozó módszerünk képes lépést tartani a biológiai események sebességével, pillanatok kiragadása helyett párhuzamosan, folyamatosan képes finomítani a szervezet önszabályzását.

Ezek a kezelések huszonöt, negyvenöt percesek, miközben a szervezet folyamatosan változik. (A pangón mûködõ szervezet többször rövidebb idejû változásra képes, a kezelési idõ és a kezelések száma eszerint változik.) "

http://www.biolabor.hu/

"Az Electro Interstitialis Scan (EIS) egy újszerű elektronikus mérési elvre épülő megbízható orvosi diagnosztikai eszköz:

– a chronoamperometria számítógépes adaptációja, a sejtközi folyadék vezetőképességének vizsgálatán alapul,"


"1. E.I.S. (Electro Interstitial Scan) bipoláris módban méri a test 22 szegmensének vezető képességét egyenáram segítségével, melyet a 6 elektróda közvetítésével juttat a bőr felületre.

A mért értékeket grafikusan ábrázolja - ez a diagram az ESG (Electro Scan Gram).

Az intersticiális mátrix vezetőképessége alapján további matematikai formulák segítségével

(Venn diagram and Maxwell egyenletek ) a szoftver felépíti az emberi test modelljét, amelyen grafikusan és szövegesen is megjeleníti a mért és számolt paramétereket, illetve kiemeli azok esetleges normál tartománytól való eltérését.

2. BIA (Body Index Analysis) tetra poláris módban méri a rezisztenciát és reaktanciát a jobb kéz és a jobb láb között 50 kHz-en, ami alapján meghatározhatók a testösszetétel különböző paraméterei
(TWB a test teljes víztömege, zsír mentes testtömeg, zsír tömeg) valamint további paraméterekre is becslést kapunk a BIA prediktív egyenletrendszere alapján."

http://www.gyorsdiagnosztika.hu/?p=7

Ki igazodik ki e utóbbi "diagnosztikai/kezelési" módszeren? Egy biztos, ez is az összes többi "homeoelektrobioakkurezonáló hadovátor" készülékek családját bővíti.
0 x

Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2010.12.26. 20:20

Érdekes módon bár szeretném, de nem sikerült megértenem az ellenérzést a BMR-rel kapcsolatosan. Egy ideig biomágneses rezonanciaként nevezték!

Három évig volt ugyanis ilyen gépem, ill. hárman vettük meg. És mint lenni szokott, közös lónak.....
Szóval vannak gyakorlati tapasztalataim.

Bár két egymás utáni mérést végrehajtva nem kaptuk újra ugyanazon eredményt még részben érthető is lenne, hiszen ugyanazon folyó vízébe mint tudjuk nem léphetünk bele kétszer.... :).
Ez azt feltételezi hogy kamu az egész, de mégis voltak olyan eredmények amik mégis cáfolják ezt.

Alopécia állapította meg a gép a több eredmény mellett, márpedig a legrosszabb végleges formáját. És még csak nem is tagadhatom le, hogy nem így lenne ..... :) . Stimulálást alkalmazva, a hajszesz utáni bizsergő érzést okozott. Ezen felbuzdulva stimuláltam a szőrtüszőket, mondván hogy az a hajhagymáknak is jót tesz :). Egy hétig alig tudtam leborotválni az arcszőrzetem, megerősödött :lol: . Nejemnél terhességet állapított meg, 3mm-es nagyságú volt az ultrahang szerint az embrió amikor ellenőriztettük a BMR gép eredményét.

Ez csak két kiragadott példa, de e miatt én vagyok szkeptikus a fenti eredményekkel. Használt közületek ilyen gépet valaki hosszabb távon?
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2010.12.26. 20:45

@monolit (8977):
Ez csak két kiragadott példa, de e miatt én vagyok szkeptikus a fenti eredményekkel.
Semmi gond, más is szkeptikus a géppel és az anekdotikus "eredményekkel" kapcsolatban. :mrgreen:
0 x

Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2010.12.27. 09:01

@Caspi (8978):

De amikor a gépem még meg volt, még nem ismertem ezt a fórumot ezért nem dokumentáltam ;) .

Tényleg komolyan érdekelne hogy hogyan jött a döntés. Csak a gyártói működési magyarázat nem elfogadása után, vagy gyakorlati tesztek után?

Mint mondtam, 3 évig használtam! Tudom hogy nem szignifikáns, de engemet elgondolkoztat :? . Természetesen a felsoroltakon kívül is voltak bőven eredmények.

Bőven túlmutattak a véletlen eredményen :roll: .
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2010.12.27. 12:09

@monolit (8980):
A gúgli a barátod.
http://xaknak.hrasko.com/20090518biorezonancia
Bőven túlmutattak a véletlen eredményen.
Persze. Keress olyat, akinek telitalálata volt lottón és kérdezd meg tőle, hány nyeretlen szelvénye volt addig...
Ha dokumentálás helyett, az anekdotikus "adatokra" támaszkodsz, akkor könnyű kimutatni bármilyen hatást.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.12.27. 15:41

@monolit (8977):
Bár két egymás utáni mérést végrehajtva nem kaptuk újra ugyanazon eredményt még részben érthető is lenne, hiszen ugyanazon folyó vízébe mint tudjuk nem léphetünk bele kétszer.... :).

ez megmagyarazza mukodeset
veletlenul kiir ezt-azt, es neha rahibazik valamire, a polgar meg csak azt jegyzi meg, amikor epp eltalalta, azt nem, amikor hulyeseget irt ki

peldaul a feleseged terhesseget sem irta ki ketszer egymas utan, ugye...
0 x

Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2010.12.28. 11:59

@Caspi (8985):

Olvastam a cikket. A szerzőjét nem ismerem. Az információkat honnan vette?
0 x


Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2010.12.28. 12:26

@vaskalapos (8996):

A gép több panelből állt, valóban ott nem írta ki újból a terhességet. Viszont a hormon panelben többször megerősítette.

Azért érthetetlen, mivel nem kívánt terhességként az oxitocin hormont visszakezelve az összehúzódás (és a tejelválasztás) megtörtént. Ha a gép hatástalan....... miként? :?
0 x

Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2010.12.28. 12:27

0 x

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:07
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Orcas » 2011.01.02. 20:42

Nem diagnosztikus, de azert az egeszseges eletmod folytatasahoz terveztek:

http://www.andreaair.com/

Gondoltam felteszem ezt az "uj legtisztito berendezest", hatha megelozhetjuk a kritikainkkal a Mo-ra valo behozatalt. (200$) Tipikusan olyan berendezes, amit vacsora kereteben el lehet adni az orszag keleti feleben elo nyugdijasoknak.
0 x

Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2011.01.03. 19:02

@Orcas (9416):

Talán ez adta a gyártónak az ötletet, így lehet szobaméretben is eladni :D.
" Angol mérnökök szerint akár már 10 év múlva 100 ezer, ahogy mondták műfát telepíthetnek ki az utcákra. A műfák beszívják a levegőt és egy filterrel megtisztítják. Azt mondják, a műfa ezerszer több levegőt tisztít meg, mint az igazi."

Vagy városi embereknek egy kis természetes oxigén? Nehogy elszokjanak...... :roll: :shock:
0 x

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:11
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Dorka11 » 2011.01.03. 19:24

@Orcas (9416):
Ez őrület. :ugeek:
Azt veszem le ebből, hogy az eddigi csekély ismereteimet, a növényekről sutba dobhatom.
Tehát a gyökeres földlabdán keresztül kapom a tuti friss "egészséges" levegőt.
0 x

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:07
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Orcas » 2011.01.04. 05:10

@Dorka11 (9473):

Annyi talan igaz lehet a ketyerebol, hogy a formaldehidbol (butorlapokban eleg sok van, de idovel csokken a mennyisege) valamennyit tenyleg fel szoktak venni a novenyek (a diphenbachia eleg jo ebben, ha jol emlekszem), de ez a gyokeres filtralas nekem is felettebb furcsa.
Csak azt nem ertem, miert kell buraba zarni szegeny novenyt... vajon a fold miatt?
Vajon a tervezes vegeredmenye nem csak egy a burat nem kinovo noveny?
0 x

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:11
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Dorka11 » 2011.01.04. 19:34

@Orcas (9525):
Nekem az volt az érzésem, hogy a formatervezés fontosabb szerepet játszott, és utána kezdtek el tanakodni arról, hogy mire lehet használni. :mrgreen:
0 x

Avatar
monolit
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2010.01.29. 19:17

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: monolit » 2011.01.05. 16:52

@Dorka11 (9631):

Dehogy!............ ha nem zárják burába akkor hogyan kérhetnék el a cserepes növény többszörösét? :mrgreen:
0 x

csbened
Hozzászólások: 153
Csatlakozott: 2012.02.21. 10:42

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: csbened » 2012.02.21. 11:10

Van egy cikk itt, ami támogatja :
http://www.eismed.hu/static/magyarorvos.pdf
Akkor végül is mi van az ESG-EIG vel ?
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.02.21. 13:14

A 2009-es cikk ezzel zárul:

"A későbbiekben ezen általános ismertetésen túllépve a konkrét eredményekről, szűrővizsgálatokról, terápiakövetésekről is beszámolunk."

Hol a folytatás?

A szerző mintha a konkrét eredmények helyett inkább továbbugrott volna egy másik vitatható terápiára, a sensolite-ra.
http://www.youtube.com/watch?v=bVJqpUXNMJQ
0 x

Szabolcs
Hozzászólások: 248
Csatlakozott: 2013.01.06. 20:37

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Szabolcs » 2013.03.21. 18:20

Van egy Natasha Demkina-nak nevezett moldav csaj. Allitolag belelat az emberek testebe es diagnosztizal. http://www.youtube.com/watch?v=H4VE6KlT82k Tobbek kozott itt is leteszteltek. Nekem sajnos nem muxik most rendesen a YouTube... A kommentekbol kiderult, hogy nem ment at a teszten, de allitolag 2% eselyu pontos valaszokat adott, ami nem volt elegendo a szkeptikusoknak. Tud valaki egy rendes cikket a lanyrol?
A videobok(harmadik resz) 4 7-bol eredmeny. Ez azert eleg erdekes...
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2013.03.21. 18:25

@Szabolcs (66625):

2% ? Azaz 100 esetbol ketszer helyes?

Youtube video - biztosan igaz, ott semmi megrendezett dolgot nem mutatnak es soha nem csapnak be.
0 x

Szabolcs
Hozzászólások: 248
Csatlakozott: 2013.01.06. 20:37

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Szabolcs » 2013.03.21. 18:54

Szkeptikusok teszteltek... legalabb raklikkeltel volna...
Igen 2%.
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2013.03.21. 19:03

@Szabolcs (66631): 100-bol ket talalat az nagy valoszinuseggel veletlen, felejtos, szora sem erdemes.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2013.03.21. 19:34

@Szabolcs (66625):
A videobok(harmadik resz) 4 7-bol eredmeny. Ez azert eleg erdekes...
Ha hinni akarsz a csodákban, mindig találsz olyan rész-mintasorozatot, amely okot ad rá.
Tud valaki egy rendes cikket a lanyrol?
http://en.wikipedia.org/wiki/Natasha_Demkina
0 x

Szabolcs
Hozzászólások: 248
Csatlakozott: 2013.01.06. 20:37

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Szabolcs » 2013.03.21. 20:13

@ennyi:2% esely, hogy veletlen...
Aki jol tud angolul, elmondana nekem, hogy milyen betegsegeket talalt el? "Kitalalhatta-e" azokat csak ranezesre? Meg lehet-e igy allapitani oket valamilyen testen megjeleno tunet miatt?(foleg, hogy orvosnak keszult a lany, esetleg tudhatott roluk)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Szabolcs 2013.03.21. 20:19-kor.
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2013.03.21. 20:16

@Szabolcs (66648):
2% esely, hogy veletlen...
Aha. Ez mar jobb. De meg nem meggyozo.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2013.03.21. 20:23

@Szabolcs (66648): Hiányzik-e valakinek a fél tüdeje, a vakbele, van-e fémlemez a fejében, ilyesmik. Volt amit eltalált, volt amit nem. Pl. a fémlemezt nem, pedig arról gondolnánk leginkább, látnia kellene. A vakbél kivételét nem tudta eltalálni, és erre olyat kamuzott, hogy mert biztos visszanőtt az illetőnek... :facepalm:
Azért az anyja (vagy ki lehetett az) megjegyezte, hogy 6 év alatt még soha nem tévedett a csaj, csak olyan volt, hogy félreértették. Aha... persze.
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2013.03.21. 21:18

@mimindannyian (66642): Koszi, ez meggyozo: jol megel belole es bejarja a vilagot.... nem komoly.
0 x


Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2013.12.03. 06:33

@zkacsa (74533):
Ha kedved -vagy üzleti érdeked- úgy tartja, (éves 20kHUF., örökös 40kHUF.) holnap feliratkozhatsz az orvostudakozóra mondjuk, mint görény- és sarlatángyógyász, egyúttal kb. olyan jóhosszúnevű oskolákat és hűdetudálékos végzettségeket rittyenthetsz magadnak amilyet csak akarsz. :oops:
0 x

Avatar
Krityó
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:09

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Krityó » 2013.12.04. 13:24

@Popula(c)tion (74534):

Azért a görénygyógyászt ;) kicsit kivenném a fenti sorból, mert olyanok tényleg vannak valódi állatorvosi diplomával... Manapság a kisállatos állatorvoslás nem a kutya-macska vonalra sorakozik fel, hanem a kutya-macska-vadászgörény vonalra! :D
(Értem én, hogy nagyjából milyen értelemben akartad használni a görényt, de a mundér becsülete, stb. :))!
0 x

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

Altudomanyos diagnosztikai modszerek terjedese, kritikaja

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2013.12.04. 13:41

@Krityó (74595):
Jól van.
Ezennel bocsánatot kérek a görénygyógyászoktól.
0 x

Válasz küldése