@Gézoo (71378): Kedves Gézoo!
Nem tartozol köszönettel a felajánlott fordítás - lektorálás segítségért. Ez a legkevesebb. Hasonló esetben bizonyára magad is felajánlanád a számomra, vagy bárki más számára.
Azt véltem, neked sikerült valahonnan előkerítened a teljes ECE elméletet, merthogy azt állítottad, erősíti a te elméletedet.
Einstein elmélete nem puszta szöveg és az egyenletének a megoldása nem gyermekjáték, olyannyira nem, hogy az általános megoldása ma sem ismert. Igen, a tévedés joga mindenkit megillet, s egyáltalán nem ritka, hogy valamit félreért egy elmélet olvasója, vagy akár az alkotója is. Lásd, Einstein és a kozmológiai állandó esete.
Amikor először olvastam az ECE elméletről - lásd a hivatkozott cikket az első hozzászólásban - azt hittem, hogy valami forradalmian új fölött rohant át a fizika tudománya, mert az egyetemen erről nem hallottunk fizika előadásokon. A Mimindannyian által adott hivatkozások között megtaláltam egy olyan oldalt, amelyik az elmélet hibás matematikáját veszi sorra, vagyis a nyilvánvalóan téves számolásokból egyértelműen rossz következtetésekre jutott a szerző. A matematikával éppenséggel nem állok hadilábon, s a javításokat tudtam követni, továbbá nincs semmiféle kísérleti bizonyíték arra nézve, hogy az elmélet valamit is helyesen jelezne előre. Ezért értek egyet azokkal a fizikusokkal, akik áltudománynak tartják az egészet úgy, ahogyan van.
Sajnálom, de nyilván a te döntésed, hogy mit és mikor szeretnél nyilvánosságra hozni. Csodát azonban ne várj, a puszta szavak, képi megfogalmazások nem elegendőek arra, hogy bárki hozzáértő fizikus komolyan górcső alá vegye a munkádat, de nem kell ennyire messzire menni, itt sem elegendőek ezen a fórumon.
A fentieknél is jobban sajnálom, hogy egyetlen konkrét kérdésemre sem adtál választ. Óhatatlanul felmerül a gondolat, hogy azért nem, mert nem is tudsz tudományos igényű, kimerítő, az állításaidat igazoló magyarázattal előállni, s inkább hagyod, hogy csorbuljon a becsületed. Mindez csak egy gondolat, hiszen lehet más ok is. Előfordulhat, hogy csak átsiklottál a kérdések felett és nem is vetted észre, hogy azok csakugyan kérdések. Ilyen véletlen figyelmetlenségnek tudom be, hogy az általam levezett formulára és a hozzá fűzött kérdésre sem reagáltál, pedig megdolgoztam vele! Elhiheted, nem volt olyan egyszerű, s ha félreértettem valamit a közléseidből, akkor hiába volt a munka. Remélem, ezek után szánsz egy kis időt és visszaolvasol, hogy mit kérdeztem, s válaszolsz is a kérdésekre. A képletek beírására is adtam segédletet, de hibásan közöltem az itt érvényes bb kódot. Helyesen "keplet" és "/keplet", ahol az idézőjelek helyére ilyen [ és ilyen ] zárójelet kell írni. Közöttük van a formula a kódja.
Üdvözlettel:
Solaris