@vaskalapos (36078):
Butasag.
Így van. Minden, amiről úgy gondolod (és gyakran indoklás nélkül odalököd), vagy butaság, vagy tévhit, vagy aljas hazugság, esetleg átverés. Csakhogy sokszor nincs igazad, ahogy most sem. (A parlagfű – Ambrosia artemisifolia – nevű haszonnövényről van éppen szó.)
Meg fogsz lepodni: a repacukor es a nadcukor is teljesen termesztes, semmi vegyi eljaras nem kell az eloallitasukhoz. A repaban a csikornadban ott van, pont abban a formaban, epp csak vizben oldva.
Ezel szemben a Valiek altal akanlott "nyirfacukor" valoban ket lepesese kemiai atalakitassal keszul, vegyi uton.
Hoppa?
Gondolom, természetest akartál írni. Csakhogy megint nincs igazad. Ami természetes, az a cukorrépa és a cukornád (maguk a növények), a répacukor és a nádcukor mesterségesen, bonyolult vegyi eljárással előállított finomított cukor. Lásd a cukor definícióját egy korábbi hozzászólásomban. A xilitet én sem tartom jó alternatívának, nem is hoztam fel soha, Te példálózol vele.
Nem mereg. Etek. Taplalek.
De nehezen megy a fejedbe. A szervezet felhasznalja, sajat anayagaiva alakitja. Nem akadalyozza a szervezet mukodeset, epp ellenkezoleg, segiti azt energiaval latja el.
Nem táplálék, főleg nem étek, sokkal inkább méreg.
De nehezen megy a fejedbe.
„A finomított cukor méreg a szervezet számára, mert megfosztották életerejétől, fehérjéitől, enzimjeitől, vitaminjaitól, ásványaitól, ami eredetileg a cukornádban vagy a cukorrépában megtalálható. Ami maradt: csupaszra finomított szénhidrát, azaz üres kalória. Talán még ennél is rosszabb. A cukor fogyasztása rosszabb, mintha semmit sem ennénk, mert megemésztéséhez, méregtelenítéséhez és kiválasztásához a szervezettől értékes vitaminokat és ásványi anyagokat von el. A szervezet számára roppant fontos, hogy megőrizze az egyensúlyt, ezért többféle módon is képes védekezni a nagy mennyiségű cukor bevitele által kiváltott sokk ellen. Olyan ásványi anyagok aktivizálódnak és működnek közre a vegyi folyamatokban, mint a sóban lévő nátrium, a zöldségekben lévő magnézium és kálium, és a csontokban lévő kalcium. Semlegesítő savak termelődnek, hogy a vér felborult sav-bázis egyensúlyát visszaállítsák az eredeti értékre.”
„A napi rendszerességgel fogyasztott cukor a vér állandó savas eltolódását eredményezi. Ennek ellensúlyozására a szervezet tartalékaiból egyre több ásványi anyagot mobilizál. A sav-bázis egyensúly megóvása érdekében annyi kalcium kerül ki a csontokból és a fogakból, hogy az belső szerkezetük gyengüléséhez vezet.
A túlzott cukorfogyasztás előbb vagy utóbb minden szervre kihat. Eredetileg a máj tárolja a cukrot glükóz (glikogén) formájában. Mivel azonban a máj kapacitása véges, a — szükséges természetes cukormennyiségen felül eső — finomított cukor bevitele egy idő után úgy felfújja a májat, mint egy léggömböt. Amikor a máj eléri befogadóképességének felső határát, a felesleges glikogén zsírsavak formájában visszaáramlik a vérbe, a vér pedig elszállítja a kevésbé aktív területekre: a hasba, a tomporba, a mellekbe és a combokba.
Amikor ezek a viszonylag ártalmatlan területek teljesen feltöltődnek, a zsírsavak olyan aktív szervekben raktározódnak tovább, mint a szív és a vese. Ezek működése lassulni kezd, szöveteik elfajulnak. Csökkent működőképességük kihat az egész szervezetre, és felborul a vérnyomás. A finomított cukorban nincsenek természetes ásványi anyagok (amelyek viszont megvannak a cukorrépában vagy a cukornádban). Paraszimpatikus idegrendszerünk is érintetté válik, és az általa irányított szervek — például a kisagy — működése részben vagy teljesen leáll. (A normális agyfunkcióról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy független a biológiai hatásoktól, ellentétben például az emésztéssel.) Elárasztódik a keringési és nyirokrendszer, és elkezd megváltozni a vörösvértestek minősége. Elszaporodnak a fehérvérsejtek, és lelassul a szövettermelődés.
Csökken szervezetünk toleranciája és immunitása, ezért nem tudunk megfelelően válaszolni az olyan szélsőséges hatásokra, mint a hideg, a meleg, a szúnyogok, vagy a mikrobák. A cukorfelesleg nagyon rossz hatással van az agyműködésre. Az agy normális működésének kulcsa a glutaminsav, amely életfontosságú anyag számos zöldségben megtalálható. A B-vitaminok döntő szerepet játszanak a glutaminsav lebontásában olyan vegyületekre, amelyek „folyamat-elindító" vagy „folyamatszabályzó" működésre serkentik az agyat. B-vitaminokat termelnek a bélflórában velünk szimbiózisban élő baktériumok is. A naponta fogyasztott finomított cukor következményeként ezek a baktériumok elsorvadnak és elpusztulnak, és B-vitamin-fedezetünk erősen megcsappan. A túl sok cukortól elálmosodunk, számoló- és emlékezőképességünk romlik.”
@pounderstibbons (36078):
Most már nem is linkelsz? Mi ez a hanyagság?
Évekkel ezelőtt láttam, most nem volt kedvem megkeresni.
@Zsolesz14 (36078):
Amit itt írtam kísérletet elvégezted már? viewtopic.php?p=36025#p36025
Ha igen, hogyan magyarázod a tapasztaltakat?
Nem végeztem el, de ami késik, az múlik.
- gondolom, sokan a "tudomány"-t is egy nagy összeesküvésnek tartják, így ami a "hivatalos" álláspont, az automatikusan hamis
Így van. Miért hallgatják el pl. a kínai vagy a boszniai piramisokat?
http://www.youtube.com/watch?v=P73x-gRZkaU
http://www.youtube.com/watch?v=WfhoHcD1bcA
http://egymagyar.blogspot.com/2010/03/v ... lagot.html
Vagy Tesla találmányait miért titkolták?
http://www.astronet.hu/vallas-es-tudoma ... ?fejezet=1
Ha ezt nem teszik meg, most ingyen utazhatnánk bolygószerte, és még mennyi mindenről nem tudunk…
Nyilván nem lehet minden hivatalos álláspontra ráfogni, hogy hamis vagy hazugság, ahogy néhány összeesküvés-elméletre se lehet azt mondani, hogy ez biztosan igaz. Én nem is összeesküvés-elmélet-hívő vagyok, sokkal inkább igazságkereső.