"olyanok, akik a elavult, ósdi hiedelmeknek nagyobb hitelt adnak."
Jocó kérem, akkor miért gyógyít egyre több orvos, ezekkel az "ósdi" módszerekkel?
Főleg olyan betegeket, akik gyógyulása, már-már csoda számba megy!

Ennyi üres szlogent sem láttam gyakran egy kupacban. Szerencsére vannak nálad értelemesebbek és szórakoztatóbbak is:Én - veletek ellentétben - nem akarok az anyagi világ mindentudójának látszani, de szeretem az ókori és kortársi bölcsek értelmes meglátásait és főleg a Természetet csodálom a hihetetlen türelméért az emberrel szemben. Igen a Természetet, amely mindennel megajándékoz Bennünket, csak sokan közülünk ezt nem képesek észrevenni és felfogni!
A homeopátia a természetből szerzett hasonlósággal gyógyít, hiszen mi is a részei vagyunk!
Érted mit mondok?
Ha nem voltam eleddig eléggé világos, akkor megismétlem: A TERMÉSZETET vagy mondhatnám úgy is, hogy a FÖLDET az EMBER NEM GYŐZHETI LE SOHA, csak a kapzsiságával megrongálhatja! A FÖLD - mint azt tette az előző (a mostani "okosaknál" is okosabb?!) civilizációknak az eetében is - majd egyszercsak megrázza magát és az egyensúlya helyre áll nélkülünk is!!!
Azt hittem az oki kezeles a betegseg okat szunteti meg.Mivel pedig a szervezetünk magától képes az öngyógyulásra, minden homeopátiás szer egy-egy adott tünettel szemben megerősíti ezt a képességét.
Éppen ezért beszélünk a homepátiás gyógyítás esetében oki és nem tüneti kezelésről.
De ismerjuk.De ezek a drága szkeptikus "fejek" az életerőt, mint elengedhetetlen EGÉSZ-s-ÉG-i faktort nem ismerik, pedig a homeopátiás gyógymód szemlélete szerint az összes életműködést ez irányítja.
Az ember ugyanis addig egészséges, amíg az életerő egyensúlyban van.
Mint ahogy az is, ha semmit nem teszel a betegseg ellen. Engeded a folyamatot lejátszódni, annak természetes lefolyása szerint.Ja, igen, csakhogy a homeopátia engedi a folyamatot lejátszódni, annak természetes lefolyása szerint.
Ez (az ember, annak a lelki- ill. érzésvilága) szerintem inkabb a pszicholgusra meg a pszichiaterre tartozna, azoknak a szakmaja.Itt nem a betegség, hanem az ember - főleg annak a lelki- ill. érzésvilága, ami többnyire okozója az egyensúlyzavarnak - áll a figyelem központjában.
Ha igy lenne (nem igy van), akkor az oki kezeles a mergezes megszuntetese, a tisztitas-tisztalkodas es taplalkozas kene legyen. Meg konfiktuskerules.Az ŐS-OK minden betegségnél a lelki konfliktusban, a test mérgezettségi és szennyezettségi állapotában, valamint a tápanyag hiányállapotban keresendő.
Végre, végre! Ugyan téves úton jutsz ideáig, de tetszik az eredménye. Ez a sok hazugság erőltetése valóban felesleges, itt nem agyelszívott droidok hallgatják az önellentmondásoktól hemzsegő szentenciákat, hanem akadnak gondolkozó emberek. Jaj, ez szörnyű!itt valóban fölösleges minden erőfeszítés.
Sajnos a racionális gondolkodást teljes mértékben ki lehet irtani úgy, hogy még ilyen helyzetekben sem jön vissza. Volt már több olyan botrányos eset, amikor fundi szülők az imádkozáson kívül semmi mással nem gyógyították a gyereküket, aki végül belehalt ebbe. Néhány fundi szektánál tilos a vérátömlesztés például.Az a szerencse,hogy ez a módosult tudatállapot nálad is csak az első komoly betegségedig fog tartani.
Akkor valószínűleg aktivizálódik az ősi ,evolúciós létfenntartási ösztön ,ami blokkolja majd az irracionális gondolkodásért felelős agyi területet,és szépen lenyeled majd a kanalas orvosságot.
Fejtsed ki te hogyan gondolod?és annyira nem ismeritek az oki és tüneti kezelések közti különbséget
Mi az ami rezeg?a lelki trauma, hirtelen érzelmi sokk vagy feldolgozatlan negatív érzés az alacsony rezgésfrekvenciájuk miatt indítja be a testben a negatív elváltozásokat.
MI VAAAAN???Segítsél már,jól értem:Pelda 1:
Bakterium okozta tudogyulladas.
...
Elsődleges kérdés, amely kardinális pontként kezelendő, az OK! Hogyan került a baktérium a szervezetbe? Ugye számodra egyértelmű, hogy kívülről?
Sajnos tévedsz, mert ...az sejtekben kikel egy másfajta életforma,és addig él, amíg a táptalaja biztosított.
Aha.Szóval a környezet teljesen baci mentes...Nooooooooormáááááális Maaaaaargit????Ezt nem értitek, ill hiszitek el és nem is fogjátok elfogadni mindaddig, amíg Pasteurt fogjátok istenesíteni.
Itt te vagy az,aki összekeverte a dolgokat,maradjunk ennyiben.De orvosnak ennyi tudással azért ne menjél.Köszi.pelda 2:
magas vernyomas okozta szedules, fejfajas
ok: magas vernyomas
tunet: szedules, vese problema
oki kezeles: vernyomascsokkentes
tuneti kezeles: fejfajas elleni szer, pihenes, vese kimelese
Itt meg már a tünetet az okkal kevered össze (mi az oka a magas vérnyomásnak, –a magas vérnyomás?),
Az állandó stressz-válasz a szervezetben csak egy a több lehetséges okból...De látod ez az!Idejössz,hasraütsz és még meg is vagy győződve arról,hogy te tudod az orvostudományt.Vérlázító!A magas vérnyomás primáris okozója a merevség, ráfeszülés egy vagy több problémára anélkül, hogy megoldaná az illető.
Az (életmentő) vérnyomáscsökkentő kezelés nem okoz fertőzéseket.Miről beszélsz ember???A te oki kezeléseddel pedig már vagy 2-3 fajta mérget is ajánlasz a betegnek, amelyekből aztán jöhetnek (sőt, nyugodt lehetsz, hogy jönnek is!) a mérgezettség fokozódása következtében (amely kedvez a mikroorganizmusok elszaporodásának a szervezetben) a további megbetegedések.
Igen.Normális vérnyomással elélhet addig,mint az,akinek szintén normális a vérnyomása.Szomorú,hogy ez téged zavar.Nagyon szomorú...Mondhatom szép jövő vár erre a páciensre...
Röhögni fogsz, de Young ilyesmit állít a könyvében (amit volt szerencsétlenségem olvasni).Rétike írta: 2.erre az én sejtemből kikel mondjuk egy streptococcus?
Gyuszi, gyakorlo mikrobiologussal targyalsz.Elsődleges kérdés, amely kardinális pontként kezelendő, az OK! Hogyan került a baktérium a szervezetbe? Ugye számodra egyértelmű, hogy kívülről?
Sajnos tévedsz, mert ez így nem fedi a valóságot. GASTON NAESSENS (szül.1924) zseniális mikroszkópja (a 30000x nagyítású somatoscope) és felfedezései ma már vizuálisan is teljesen alátámasztják Bechamp, Enderlein és Rife felfedezéseit, eredményeit, munkáit, miszerint a test, a sejt belső állapota hozza a változást, amikor az sejtekben kikel egy másfajta életforma, és addig él, amíg a táptalaja biztosított.
Ugyan vedd a faradsagot es merd meg a szervezet pH erteket.A Te oki kezelésed szekundáris és nem primáris! Ugyanis a táptalajt, azaz a szervezet elsavasodott környezetét kell megváltoztatni ahhoz, hogy a sejtek legkisebb részecskéi, a szomatidok csak a 3 (három), a szervezetet egyészségesen tartó cikluson menjenek át és a további 13 ciklus, amely a „kórokozókat termeli ki“ ne következzen be. Amikor az akadémikus orvostudomány minden igyekezete ellenére sem képes a megbetegéseket okozó mikróbákat azonosítani, akkor válik bizonyítottá ez az elmélet, ill. már bizonyított tény, hiszen ezer meg ezer formája lehet egy mikroorganizmusnak.
Es mi az oka rafeszulesnek es nem megoldasnak?Itt meg már a tünetet az okkal kevered össze (mi az oka a magas vérnyomásnak, –a magas vérnyomás?),
A magas vérnyomás primáris okozója a merevség, ráfeszülés egy vagy több problémára anélkül, hogy megoldaná az illető.
Kiralyfi! Te meg hiszel a gyerekmesekben?Itt láthatod a 16 ciklust: http://www.healingnaturallybybee.com/articles/soma1.php
Felteve (de meg nem engedve), hogy igazad lenne: a homeopatia hogyan valtoztatja meg az elsavasodott kornyezetet? Mire alapozod a valaszt?A Te oki kezelésed szekundáris és nem primáris! Ugyanis a táptalajt, azaz a szervezet elsavasodott környezetét kell megváltoztatni
Annyira durva...Vannak még hasonlóan "cifra" állítások, pl. Young szerint a vörösvértestek képesek bármely sejtté átalakulni.
:)oké,köszi.És még hosszan lehetne sorolni, inkább majd kölcsönadom, hogy elolvashasd.
Nézd.Aki úgy éli túl az egyetemet,hogy szerinte elég jól húzni,abból kinőhetnek ilyenek,igen.Túl azon,hogy eszméletlenül meg tud kopni a tudásuk.Múltkor hallgattam meg egy diabetológus szakorvos előadását a cukorbetegségről.Nagyon vágta,nagyon naprakész.Dehogy az emésztéshez lövése sincs,az is lejött.Már annak,aki ismeri,mivel a témát elharapva a gyomorból(!) történő glukóz felszívódásnál...egyből túl is volt a témán.És akkor még az anatómiai részét nem is feszegettük.Ez mondjuk tényleg (majdnem) mindegy,mert ettől függetlenül az is lejött,hogy jó szaki a munkájában.A könyvet ráadásul egy orvos, Gulyás Tamás lektorálta. Végül is az ő dolga, őt minősíti, ha egy ilyen könyvhöz a nevét adja.
Szerintem (de ez erősen szubjektív vélemény), ez a "meg nem engedve" csak egy afféle csipkelődő kiegészítés. Amikor komolyan elgondolkozok egy lehetőségen, akkor csak annyit mondok, hogy feltéve..., ha viszont már előre jelzem, hogy "ez nagy hülyeség, de csak most és csak a te kedvedért, tegyük fel...", akkor egészítem ki azzal, hogy meg nem engedve. Emiatt nekem kifejezetten tetszik ez a nyelvi elem, igazán zamatos töltéssel bírEz pont egy olyan "nyelvi csokenveny" ami engem irrital.
Mi a kulonbseg a
"felteve, hogy..." "felteve (de meg nem engedve), hogy..."
kozott?
Engem meg kifejezetten irrital, mert ertelmetlen.Emiatt nekem kifejezetten tetszik ez a nyelvi elem, igazán zamatos töltéssel bír
Mint fentebb is irtam, vilagos hogy mit akar kifejezni aki ezt mondja vagy irja, ami zavar, az az, hogy a mondat maga ertelmetlen.De most ecseteltem, hogy mi plusz értelemmel bír.
Ez cseles volt.- Nem engedem meg, de mondd csak, mit játszanál odakinn? (= feltéve, de meg nem engedve)
Az teljesen vilagos hogy mit akar kifejezni, es jogos az igeny, neha akarhat valaki ilyet kifejezni, en csak azt szeretnem, ha ezt valahogy mashogy tenne.Ebben a példában ugyanúgy, mint fentebb, ahol előjött, az az értéke, hogy szétválasztjuk azon eseteket,
Na ez az, szerintem a második fele ("de meg nem engedve") nem a feltételezést tiltja meg! A bekövetkezést, a valósággá válást tiltja meg. A feltéve emiatt szerintem nem ugyanazt jelenti, mint a megengedve.elso fele azt mondja hogy igen, tegyuk fel (engedjuk meg), a masik fele pedig azt hogy ne tegyuk fel
en csak azt szeretnem, ha ezt valahogy mashogy tenne.
Igan, valahogy igy.Na ez az, szerintem a második fele ("de meg nem engedve") nem a feltételezést tiltja meg! A bekövetkezést, a valósággá válást tiltja meg.elso fele azt mondja hogy igen, tegyuk fel (engedjuk meg), a masik fele pedig azt hogy ne tegyuk fel
ertem en, hogy mire gondol aki mondja, de nem ugy "hangzik". Nekem inkabb ugy hangzik, mint az en parbeszedemben aNa ez az, szerintem a második fele ("de meg nem engedve") nem a feltételezést tiltja meg!