maga a gyógymód hasonló a kínai akupunktúra módszeréhez ... annyi a külömbség hogy itt nem használunk smmien tűt és napi 5-10 perces gyakorlattal teljesen fel tudjuk javítani szervezetünk működését és lelki szorongásainkat teljes mértékben meg tudjuk szüntetni
az alapelv ugyan az mint az akupunktúránál, a szervezet energiakeringését hozzuk helyre ... a testünkön vannak bizonyos meridian pontok amiket ingerelve fel tudjuk oldani a szervezetben létrejövő energiafalakat amik szorongást depressziót stresszt és testi elváltozásokat is okozhatnak ...
univerzális gyógymód
igazából mindenre jó , de ha betegek vagyunk orvosi felügyelet mellett alkalmazzuk a teknikát ugyan is semmilyen gyógyszert terápiát nem helyettesíthet, de határozottan gyorsítja a gyógyulási folyamatot
a kézikönyv több nyelven is letölthető ingyenesen erről az oldalról :
http://www.emotionalfreedom.net/
akik haszánlják a technikát itt vannak a tapasztalataik a fórumon :
http://eftforum.info/
ami saját tapasztalat:
igazából úgy találtam rá erre a gyógymódra hogy elég stresszes munkahelyem volt és interneten keresgéltem olyan irományok után hogy a munkám során a stresszt felolgyamm ekkor akadtam rá erre a könyvre és első néhány "kezelés" során amit bárki el tud otthon saját magán végezni, szóval már rögtön keztem érezni a hatását és "mellékhatását", ugyanis nem csak a stressz szünt meg hanem rengeteg apróság
a tériszonyom fokozatosan megszűnt, nem izgat a magasság
amikor kocsimba ültem és mentem valahová régebben mindig kicsit hevesebben vert a szívem amikor valaki jött szembe a sávomban mert előzött , vagy amikor én előztem aztán kicsit szűkre sikeredett az előzés kicsit fel volt pumpálva az adrenalin ... az volt számomra a döbbenetes amikor néhány EFT kezelés után ilyen előzéseknél egyszerűen nem éreztem semmit , valahogy teljesen hidegen hagyott és ez csöppet megrémített hogy hogy vagyok ilyen halálosan nyugodt ... szerintem egy Bangi Jumpingot , vagy egy bázisugrást is minden izgalom nélkül meg tudnék csinálni ezek után csak az lenne a nagy baj hogy nem élvezném, mert abszolút nem termelődne adrenalin ... ami a másik meglepő dolog amit észrevettem , nyilvános szereplésekkor ugyebár mindenki elég sokat szokott parázni idegeskedni , meglepetten tapasztaltam hogy ez a parázás teljesen megszünt, mongyuk úgy hogy volt egy munkahelyi gyűlésegyke voltunk vagy 12-en bent a terembe , és minden gátlás és szorongás nélkül tudtam beszélni , az amásik hogy lazán beégtem de nem is izgatott a dolog semennyire mert teljesen nyugott maradtam ... másik dolog ami érdekes lehet szórakozó helyen ismerkedés az sokaknál problémás dolog , a legtöbben azért isznak alkoholt hogy tudjanak ismerkedni , én elhatároztam már jó ideje hogy nem iszok alkoholt ... azt nem mondom hogy abszolút semmit kb 2 éve nem voltam részeg , és max egy pohárral csak az íze kedvéért néha hogy érezzem mennyire nem jó, és hogy milyen jól tettem hogy nem iszom alkoholt ... na az én egyik ismerkedési módszerem a vad idegen emberekkel való szóba elegyedés . ehhez nem kis gátlásokat kell legyőzni magunkban, ebben az EFT technikának is sokat köszönhetek, magyarul jobban megy a csajozás

szóval mindenkinek tudom csak ajánlani
ha valaki youtube-on nézi hogy mit majomkodnak a teknikán én egy egyszerűsített változatot használok, ugyan is elég szerintem csak erősen a megadott területre koncentrálni gondolatban, bár valaki hangosan ki is mondja hogy az jobban tudatosuljon de szerintem ez nem szükséges
a meridián pontokról meg annyit hogy én a kulcsont alatti és a karate pontokat szoktam szinte csak használni de az is bőven elég hatásos, de próbálja ki mindenki saját magán hogy mi az ami jól és hatásos, és mi nem