Hehe, én meg itt azon morfondíroztam, hogy miért tesz be két külön idézetet két különböző nyelven. Eszembe sem jutott, hogy az egyik a másik fordítása lenne annyira más

(Kiemelés tőlem.)Mint ezen a fórumon is kizárják a diskurzusból és kinevetik azt, aki az igazat, azaz...
Ez az egyik lehetoseg. A masik az hogy elettelen babu vagyok, es az iranyitom kiadott a laptopjan es radiotaviranyiton at egy olyan parancsot, hogy a kezemben levo szervok induljanak be, es fogjak meg a korlatot. Vagyis irrelevans, hogy elo anyag vagyok-e vagy nem.Igen: HA FOGOD A KORLÁTOT. De miért fogod? Mert ÉLŐ anyag vagy. Ha nem volnál élő ,akkor nem fognád.
Arrol vitazunk (ha nem tunt volna fel), hogy az elo anyagra ervenyesek-e a termeszettorvenyek. Akkor te valojaban ezen allitas mellett probalsz ervelni: "Az elo anyagra, es minden olyan anyagra, amit elo anyag alkotott (vagy koze volt hozza), nem ervenyesek a termeszettorvenyek." ?Helytelen érv. Ugyanis, ha ÉLŐ VS ÉLETTELEN kontextusban vitázunk, akkor szerinted releváns úgy példálózni, hogy élő alkotta élettelenre hivatkozol?
Aha, tehat akkor azon allitas mellett ervelsz, hogy "a hibatlan elo anyagra, es minden olyan anyagra, amit elo anyag alkotott (vagy koze volt hozza) nem ervenyesek a termeszettorvenyek" ?Ja, te a "hibás" élő tárgyakra hivatkozol? Ez mióta érv?
Tehat akkor megsem az a lenyeg, hogy elek-e, hanem hogy KEPES vagyok-e kapszkodni, de meginkabb, hogy KAPASZKODOM-E. Ha peldaul utkozben meghalnek, es a hullamerevseg bealltaval meg mindig erosen fognam a korlatot, akkor ugyanugy elkerulnem a szelvedore kenodest. Sot meg az se kell hogy magamtol kepes legyek es akarjam. Lehet peldaul hogy elobb meghalok, aztan az egyik utitarsam megfogatja a kezemmel a korlatot, aztan beall a hullamerevseg, es aztan fekez a sofor.Ha nem kapaszkodsz,az a te bajod, a lényeg az, hogy KÉPES VAGY kapaszkodni.
Aha, tehat akkor a zsak krumpli KEPES a kapaszkodasra? Csak nem akarja, ugye?Persze, a növények élnek. És?
Azt állítottam, hogy az élő anyag KÉPES...stb. Tehát azt nem állítottam, hogy mindig meg is teszi.
En igazabol mar regota tudom hogy csak a kovetkezo primitivsegrol van szo, de kivancsi voltam meddig vagy kepes egy teljesen elveszett allitast vedeni.Azt írtam, hogy tekints úgy magadra, mint x kg anyagra, és máris igaz az állításom.
Azota megvaltozott a velemenyed?De érvényesek!!!!!!!!!!!!!!!
Korábban már kifejtettem, hogy állításom paradoxona miből következik. A memóriád hiányosságait nem fogom azzal pótolni, hogy százszor leírom ugyanazt. Ott áll feketén-fehéren és megcáfolhatatlanul.
viewtopic.php?p=65695#p65695"Megdöbbentő a
nyilatkozatod, hogy az ember megsérti a természet
törvényeit, amikor egy dombon felfelé gyalogol, stb."
Persze, hogy megsérti, hiszen ahelyett hogy legurulna, felfele halad.
Az élőnek nevezett anyag (pl. egy ember) viselkedése a természettörvényeknek gyakran ellentmondó.
Na, pont azt magyarazom mar miota, hogy az impulzus megmaradas torvenye mindig ervenyes, akkor is ha felkenodok a szelvodore es akkor is ha nem. A ket esetben az a kulonbozo, hogy mas erok hatnak ram, es ezert mas lesz az en impulzusom. A teljes rendszer impulzusa mindig megmarad. az en testem mozgasa mindig pontosan a newton torveny szerint tortenik, semmifele termeszettorveny nincs hatalyon kivul helyezve.Az a lényeg, hogy - mivel élő vagy - rendelkezel azzal az élettelen anyagra nem jellemző tulajdonsággal, hogy pl. egy fékező buszon dacolj az impulzusmegmaradás törvényével.
Amennyiben kicsírázott, akkor igen
Lottoszamok joslasara is vallalkozol?Feltételezheted, de olyan [..] soha sem lesz,
A szélvédőre kenődés és egyéb lendületmegmaradási tesztekben ma már tökéletesen utánozni tudjuk mondjuk pl. Stephen Hawkingot. Most akkor ő vagy nem él, vagy nincs lelke, vagy pezo megint hülyeséget véd, vagy ezek kombinációja.olyan android soha sem lesz, ami összetéveszthető lesz egy emberrel.
@Török Zsolt (66085):.de olyan android soha sem lesz, ami összetéveszthető lesz egy emberrel. ..
Na ugye, tehát nem igaz, hogy élő szervezetet nem tudunk leutánozni. Ilyen egyszerű példa romba dönti a kijelentésed.Igazán nem bunkóságból írom, de ami tény ,az tény: A fent nevezet élőnek nevezett anyaghalmaz a kategóriájának biofizikai selejtje. Őt lemodellezni nem kihívás.