OFF
Mindig tanul valami ujat az ember.

/OFF Elnézést!
Szerintem, nincs entudata a kutyanak.
Tervezik oket... intelligensen tervezik...Azért ez nem ennyire egyszerű. A meggyőződések nem véletlenül alakulnak ki.
Nem hát, de ez még nem mentesít, ha hibásan következtetünk.Azért ez nem ennyire egyszerű. A meggyőződések nem véletlenül alakulnak ki.
Miért, a kávé szürcsölgetéséhez sok tudatosság szükséges?Van amikor az ember tudatos tevekenyseget is atirjak az osztonok.
Pl. egy kavehazban ulsz, es melletted robbantanak, akkor vajon a foldre veted magad, hogy vedd magad, vagy befejezed a kave szurcsolgetest?
Te így szoktál kávézni?! Ez egy japán teaszertartást is überelHogy leulj az asztal melle, hogy felemeld a kaves cseszet, hogy erzekeld megfoghato-e a csesze...
Vagy megszokásból...raadasul az erlvezeti ertekeert isszuk...
Pedig ahhoz kell tudatosságNe azzal hasonlitsd ossze, amikor valaki az utolso szelet hust emeli el az asztalrol, mikozben bombaznak, es 3 napja nem evett.
Nem véletlenül, de ettől még nem lesznek igazak.piciloo írta:A meggyőződések nem véletlenül alakulnak ki.
mimindannyian (37436):Pl. egy kavehazban ulsz, es melletted robbantanak, akkor vajon a foldre veted magad, hogy vedd magad, vagy befejezed a kave szurcsolgetest?
Vagy megis volt, csak elkerulte a figyelmedet?1) szó sem volt kávéházról.
SZVSZ a tudatosság meghatározása egyáltalán nem ilyen egyszerű. A fenti eseményláncot pl. egy robot is remekül végre tudná hajtani a megfelelő érzékelőkkel. És még azt is "mérlegelni" tudná, hogy a felismert csészét ajánlatos-e leejteni. Mindezt nulla tudattal.Mikozben fogyasztod a kavet, azert merlegelsz... mert ha forro, akkor vagy nem emeled fel vagy azonnal leteszed, el kell dontened. Ha nem forro, akkor tudsz a beszelgetesre koncentralni. Tovabba azt is merlegeled a kavezas kozben, hogy azt a forro kavet a Zsolnay-ban kaptad vagy egy badog cseszeben, mert amig az egyiket elejtheted a masik elejtesen azert gondolkozol. Tudatos donteseket hajtasz vegre...
Nem. Csak akkor, ha állítok valamitMaganak mindig igaza kell legyen?
piciloo írta: Nem írtam én tervezésről. Csak[...]
Egy beprogramozott robotnak van éntudata? Az is elég összetett cselekvéseket/cselekvéssorozatokat tud végrehajtani, ha beprogramozzák rá.piciloo írta: De példákkal és észérvekkel meggyőzhető vagyok.
Ennyi volt az ő állítása. A robotos példa rámutat arra, hogy de, lehetséges.piciloo írta:elképzelhetetlennek tartom az ennyire összetett viselkedést éntudat hiányában