És te is kíváló orvos leszel!
egyet lehet érteni,"I would argue that any good medicine must offer both, and
we should be sceptical of those clinicians who opt for
providing only one or the other.""
Hehh, ezt kivételesen elolvastam, mert az eleje csábító volt. Fifikás. Ha úgy definiáljuk istent, mint azt a mentális hatalmunkat, mely által egy cukortabletta gyógyerővel tud bírni (álá placebo), akkor láthatjuk, kísérletileg bizonyított, van isten."How the Placebo Effect Proves That God Exists"
Nem kell, de van egy ilyen irányzat minden vallásban, hogy "az isten bennetek lakozik", "közelebb van, mint hinnétek", és ez jó apropóul szolgál leütni az összes legyet: a mi mentális teljesítményünk az isten, slussz.Ezt értem, de miért kell a mentális erőt istennek hívni?
valamint egy kicsit irracionális saját magadhoz imádkozni ..
http://www.huffingtonpost.com/social/hp ... 02285.html"If God is not outside, but intrinsic to your own self, than praying is not begging favors from some outside force, but opening yourself to the God within you, to the higher powers of guidance and wisdom that are already hidden inside your own psyche. Then prayer would not be the cause of frustration, but a blossoming of your own spirit from within."
praying is ... opening yourself to the God within you
The placebo effect is arguably the most underrated discovery of modern medicine. Replace "just the placebo effect" with "the amazing placebo effect," "the mind boggling placebo effect." To my way of thinking, the very existence of this mysterious effect proves that God exists. That's right, you can find evidence for the foundational truths taught by religion in virtually every double blind medical research study!
Egy masszív tudatlanságra való hivatkozás..Which brings us back to the placebo effect. It is mysterious, right? We don't know how it happens. A person was sick and they take a sugar pill and next thing you know -- voila -- they are healthy. To call this "the placebo effect" is to dress up our ignorance in words. What has actually happened is nothing short of a miracle. Science has got no explanation for it-- something immaterial (a thought?) has impacted something material (our body) in a way which utterly defies logic.
Sajnos azt kell mondjam, hogy az.Áramlat írta:Gondolom az nem vita kérdése, hogy az imádkozás hatásos.
Ja, hogy lehet Istent szubjektíve szétdefiniálni.olvasd el még1x az eredeti cikket.
a titok nyitja, hogy a cikkíró hogyan definiálja Istent és te hogy definiálod.
Ennyi az egész. El lehet vetni a hipotézisemet?Ez érdekes!
fejtsd ki bővebben, mert pár mondat alapján nem lehet megítélni ( és esetleg az előítéleteimre hallgatnék).
Most teszel sokadjára olyan állításokat a számba, amit nem is mondtam. Kezdem unni. Ha nem megy az olvasása és értelmezése annak, amit mondok, akkor kérdezz rá vagy valami.(habár szerinted az állítást el lehet vetni úgy,
hogy nem tisztázott, hogy mit is értünk pontosan az állítás alatt..)
és amikor azt mondom, hogy definiáljuk már "Istent", akkor te vagy felháborodva..@Zsolesz14 írta:És persze csúsztatsz: a cikk azt állítja, hogy a placebo hatás bizonyíték Isten létezésére. Nem azt, hogy "Isten létezik".
@Zsolesz14 írta: Teljesen mindegy, hogy hogyan definiálja, mivel amit felhoz mellette az egy tudatlanságra való hivatkozás
Igen azt én írtam. Van vele valami gond?azért ezt csak te írtad:
Nem azt mondtad, hogy "definiáljuk már Istent!", hanem, hogy olvassam már el még egyszer a cikket; én höye pedig még meg is tettem. És arra következtetésre jutottam, amit már le írtam többször is, de leírom a kedvedért még egyszer: "Én annyit állítottam, hogy a cikkíró érvelési hibák segítségével vonja le a konklúzióit."és amikor azt mondom, hogy definiáljuk már "Istent", akkor te vagy felháborodva..
és azt mondod felesleges
Hol tisztázta ezeket a cikkíró? Kérlek másold be akkor a definícióit ezekre.nincsenek tisztázva az alapfogalmak ( Isten, Placebo , Csoda