@ennyi (74079):
ennyi írta: Roviden: ott arrol van szo, hogy letezhet-e, hogy egyes emberek (es nem mind) latnak valamit mas emberek korul. Ezt elvileg nem tudom kizarni.
Én viszont ki tudom zárni, hogy létezik a szóban forgó aura, PONT UGYANAZON AZ ELVEN, ahogy te itt bemutattad, hogy lehetetlenség a "szőrvizsgálat". Be is mutattam ott a teljes következtetési láncot - azaz még többet is tettem, mint te itt - és többek között te sem voltál hajlandó logikusan végiggondolva elfogadni. Erre pont ugyanazzal érvelsz itt a "szőrvizsgálat" ellen, mint amit leszóltál az aurával szemben írt érvelésemben.
Na, ez a következetlenség. Egyik helyen tagadod, hogy a tudomány állíthatja valamiről hogy kizárt a létezése, a másik helyen meg éppen a tudományra támaszkodva kizárod valaminek a létezését.
(Valójában a tudományos ismeretek - filozófia ide vagy oda - egyes esetekben egyértelműen megállapíthatják valaminek a nemlétezését. Például ebben a témában a "szőrvizsgálatét", a másikban pedig az "auráét". Ennyi lenne az, amit a végtelenül nyitott szkepticizmus mellett is érdemes lenne észben tartani.)