NINCS trükk!A "kulturális evolúció",a Lamarcki szerzett tulajdonságok öröklődése és a horizontális öröklődés a biólógiai pusztulással véget ér.
Félelmetes mi?
Hehehe?
NINCS trükk!A "kulturális evolúció",a Lamarcki szerzett tulajdonságok öröklődése és a horizontális öröklődés a biólógiai pusztulással véget ér.
Például a Szahel-övezet elsivatagodásának felgyorsításához elegendő volt az, hogy az ott élő embereknek az optimális nulla kecskénél egy kecskével többje volt. Hát igen, ez tényleg pénz és hatalom...idegen írta:Régen is voltak nagyon okos emberek.Az akkori társadalom megújítói,vagy megvezetői?...nem tudhatom.Sok okos ember volt,de valódi kárt okozni csak az tudott akinek az ötletei megvalósításához rendelkezésére állt némi hatalom, pénz,vagy mindkettő.
Hányadrésze ez az egésznek?Mikor kezdődött?Mikor fedezték fel?Ez csak egy első figyelmeztető jel volt.Akkoriban nem voltak "modern"okostojások?Mintha már említettem volna,hogy ez egy folyamat!Nem riogatás,nem összeesküvés-elmélet,nem a média.Természetes folyamat ami mindenképp végrehajtatik.
Úgy látom az emberkedésnél tovább nem látsz.Akkor maradjunk a földön.
Nem akarlak megbántani,mert nem tudom mennyire vagy érzékeny.Lehet hogy nem fog sikerülni,de akkor.bocs.Rigel írta: Katasztrófariogatásról szólva.Millió ember retteg a Föld túlnépesedésétől, és ez a katasztrófajóslat ömlik szinte minden médiumból, pláne most a "migráncshelyzet" okán.
Azt viszont nagyon kevesen vették észre, mivel a média nem vette a fáradságot hangsúlyozni, hogy míg a XX. század ötvenes éveiben az egy nőre jutó gyerekszám világátlagban 5,5 volt, ez fél évszázad alatt magától felére csökkent, és az ezredforduló után már csak 2,2 a gyerekátlag. Ami nagyon közel van a stabil populációt jelentő 2,0-hoz. Ez egy olyan unalmas és szürke adat, amivel a médiában nem lehet figyelmet kelteni, ezért aztán sehol sem hallhat róla senki, kivéve azokat a keveseket, akik veszik a fáradságot és ellátogatnak az ENSZ népesedési statisztikai weboldalaira.
És ez csak az egyik ilyen tény, ami szemben áll a média szenzációhajhász és figyelemfelkeltő katasztrófariogatásaival.
Tudom javasolni elolvasásra Matt Ridley - A józan optimista c. könyvét.
Először is:Senki nem retteg a túlnépesedéstől.A többség ezzel nem foglalkozik.Amitől rettegnek az a mindennapi megélhetés,munkahely elvesztése,pénzhiány,a szegényedés,éhezés,betegségek,háború,családtag elvesztése...stb.
A migráncs helyzetet a tv-ben láttad.Az okokat kerested-é?Mi lehet vajon az oka nagyokos.Gyarmatosítás?Vagy a "modern"civillizáció talán belölük élősködött eddig és ráébredtek,hogy nem olyan jó rabszolgának lenni?
Igen.idegen írta:Ennek ellenére a túlnépesedés teljesen nyilvánvaló.Vagy szerinted beállhat az egyensúly?
A nyelvtani hibák sosem zavartak annyira hogy szóvátegyem őket. A helytálló megfogalmazást viszont elég fontosnak tartom, elvégre egy fórumon vagyunk. Persze a többesszám harmadik személy egy nyelvtani fogalom, de nem a nyelvtani készségeidet kifogásoltam vele, hanem azt feszegettem, hogy mennyiben retorikai az érvelésed. A teljesen szubjektív benyomásom ugyanis az, hogy - mint egy próféta - kinyilatkoztatsz, holott itt elvileg nem hallgatóság van, hanem eszmecsere. Nem tudom a szándékaidat, csak így néz ki...idegen írta:Tökmindegy a nyelvtan és a megfogalmazás.
Ezt honnan veszed? Amúgy lehet hogy így van, de akkor is mi következik ebből? Nem kell tenni semmit? Vagy ha már úgyis mindegy, akkor dúljunk még jobban? (Oké, szándékosan sarkítom a helyzetet, hogy érthetőbb legyen az üzenete annak amit írsz.)Elhanyagolhatóan kevés az amit tudunk tenni.
Mire gondoltál egyébként?Hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet?
Hát persze hogy nem kéne, de ettől még dől a szemét! Egy csomó minden már azelőtt is simán szemétnek számítható, mielőtt megvásároljuk. Osztom a véleményed, de ez a mondat így üres - olyan igazi szónoki mondat. (Egy általános igazság, amivel kb. mindenki egyetért, de te mondtad ki - tehát neked van igazad és pont.)...szerintem meg nem kéne szemetet gyártani.
A kérdéseid kapcsán: a kommentben - amire válaszoltál, ezt írtam:Nincsenek felelősök.Soha nem is voltak,de ha mégis akkor sosem kerülnek elő.
Csinálhat az ember bármit!Nem tud megváltoztatni egy olyan természetes folyamatot,ami vele/velünk/ vagy nélküle/nélkülünk/,-tőlünk függetlenül működik.Szerinted a "globális felmelegedés"az ember műve?
Lehetséges,hogy tud az ember gyorsítani rajta,de megakadályozni azt biztos nem.Gyorsabban elpusztítja magát így. Szerinted a föld mindig ilyen volt és ilyen is marad?
A nagyokos ember majd tesz valamit és minden megy tovább?
...igen!Csak nem itt!Nem ezen a földön,hanem egy másikon.
Hehe...ezt már nem fogom tudni ellenőrizni.
Egyes szám első személyként írok...az nem jó.Ez úgy festene,mintha csak ÉN lennék a földön,minden más alárendelt.
Magyarul:Ha így írom az a baj...ha úgy írom akkor meg az is baj.
Bocs,nem jól fogalmaztam.Így lenne helyesen:Nem azt tesszük amit az emberiség valódi túléléséért meg tudnánk tenni.jottaanyi írta:
Elhanyagolhatóan kevés az amit tudunk tenni.
Ezt honnan veszed? Amúgy lehet hogy így van, de akkor is mi következik ebből? Nem kell tenni semmit? Vagy ha már úgyis mindegy, akkor dúljunk még jobban? (Oké, szándékosan sarkítom a helyzetet, hogy érthetőbb legyen az üzenete annak amit írsz.)
hmm...én is szelektíven gyűjtöm.
Tönkremennek?Az hogy lehet?Modern a rendszer,tökélyre fejlesztett gyártási technológia.Nem értem.
Jó, feladom - hagyjuk ezt, mondtam hogy nem vagyok egy grammar-náci, és feljebb ki is fejtettem, hogy miért hoztam ezt fel és azt hiszem alapos okot hoztam fel.idegen írta: Magyarul:Ha így írom az a baj...ha úgy írom akkor meg az is baj.
Igen, egy különös válság látszik kibontakozni. De egészében nem biztos hogy ártalmas. Legalábbis nem minden ízében.
Bocsánat,csak leirkálom amit gondolok.Ennyi.Nincsenek szándékaim.Senkit sem akarok befolyásolni.
Az objektív benyomásom viszont az,hogy eszmecsere helyett kötekedés,és győzni akarás van itt ezen a virtuális szemétdombon is. Tökmindegy ki mit mond itt.A nagyokos és az ostoba szélmalomharcát vívja,miközben a valóság odakint zajlik.
Szerintem sem, és egyre inkább az a véleményem, hogy ennek a hátterében kommunikációs problémák húzódnak meg. (úgy értem általában.)Bocs,nem jól fogalmaztam.Így lenne helyesen:Nem azt tesszük amit az emberiség valódi túléléséért meg tudnánk tenni.
Pipec!hmm...én is szelektíven gyűjtöm.
Hát azt nem tom hogy megy ez, azt hiszem hogy a tervezik a szavatosságot is akár egyes alkatrészekre leosztva is. Gőzöm sincs emellett, hogy a környezettudatosság ma mennyire érvényesül ebben a tekintetben. Gondolom hogy cége válogatja.Tönkremennek?Az hogy lehet?Modern a rendszer,tökélyre fejlesztett gyártási technológia.Nem értem.
Igen, prófécia is jutott. Különös ismertetőjele, hogy jobban hangzik, mint amennyi igazságtartalma van.Nem javítható?Nem hát!Integráltan egyben szemét,mint a mostani társadalmak.
Jaa és hogy a próféta is szóljon belőlem:Lehetetlen megjósolni azt,hogy hány ember lakja majd a földet 2050-ben.Erre sem az Ensz,sem Rigel nem képes.Sokkal könnyebb a távolabbi jövőt látni,mert azt nem befolyásolják ilyen apróságok,mint ember,háborúk,pénz,stb.
A Természet Rendje tőlünk FÜGGETLENÜL működik,és megtörténik minden aminek meg kell történnie.
A mindenség,vagy univerzum(ki hogy nevezi?)mozgatórugója az Élet.Az élet hozza létre a változásokhoz szükséges energiát.
Tudod, a tudományos előrejelzések úgy készülnek, hogy a múltbeli tapasztalatok és a jelen állapotok ismeretében az adott terület (esetünkben népességstatisztika) felismert szabályszerűségeit alkalmazva az ismert tendenciákat továbbvisszük a jövő irányába X évvel.idegen írta:Lehetetlen megjósolni azt,hogy hány ember lakja majd a földet 2050-ben.Erre sem az Ensz,sem Rigel nem képes.
Így igaz!Ha már a szavak jelentése sem egyértelmű...mit várjunk a "fogalmaktól"
Azt mondtam volna,hogy rossz a helyzet?Az ultrapesszimista ostobaságaim nem az épp aktuális emberkedésre vonatkoznak.Ha jól emlékszem megírtam már Neked,hogy nem tud befolyásolni senki.Nem hiszek senkinek.
Akkor minek írkálsz egy fórumra? Ja, kizárólag bosszantani akarsz másokat ostobaságaiddal?
Nézz utána, mit nevezünk vészmadárnak. Nem azt, amelyik a veszélyt helyesen jelzi.
Csak és kizárólag TÉGED akarlak bosszantani
Nem kell ehhez engedélyt kérned.idegen írta:Bocsánat,nem tudtam,hogy engedélyt kell kérnem tőled hogy leírjam a SAJÁT gondolataimat.
Ügyesebb légy! Az olyan hosszú, mellébeszéléseket, amit fent írtál, el sem olvasom. Az első 1-2 mondat után világos, hogy csak a frusztráltságod öntötted szavakba.
Ez Rád is vonatkozik...és mimindannyiunkra.Nem zavar?Vagy ez részletkérdés,úgyhogy ne foglalkozzunk vele.
Remélem nem sértettem meg senkit.
Jól látod!Van egy átláthatatlan "szintkülönbség".Te nem értesz engem,én nem értelek Téged...Van aki ezt "dimenziónak" nevezi...van aki térugrásnak,van aki ostobaságnak,van aki csak egyszerűen érti és látja az egészet egyben.
Miért vagy ebben olyan biztos?Szerintem a hibákat tanítják!Ez biztos!Egy újszülött aki még semmit sem tud a világról,az hibátlan igaz?Mit tanítanál neki a "világról"?Amit tanítanál azt honnan szedted?Tanultad?Kitől?Ő kitől tanulta?
Akkor mire válaszolsz IQ bajnok?
IQ=Értelmetlen,felesleges,haszontalan információk tárolása egy fizikailag korlátozott kapacitású memóriában amit értelmes célokra is fel lehetne használni...de nincs benne több hely mert kell az IQ-nak.Töröld a fejedből a felesleges dolgokat és használd arra amire kaptad.Ha ezzel kész vagy akkor a felszabadult területet megtöltheted valami értelmes dologgal.Esetleg saját gondolatokkal.Vagy ez túl nagy elvárás?
Hát igen... ráadásul úgy látszik hogy óriási a különbség az olvasás és az írás alapfokú elsajátítása, és annak művészi vagy épp tudományos színvonalra való felfejlesztése között. Mindkettő olvasásnak/írásnak látszik, de közben egy végtelennek látszó lépcsőt kell megostromolni.Így igaz!Ha már a szavak jelentése sem egyértelmű...mit várjunk a "fogalmaktól"
Ha ez megnyugtat:A többiek is ködben járnak és fogalmuk sincs hogy ezzel(még több) ködöt csinálnak Igazi vége lesz ennek is,mint a mesékben.Egyszer minden köd kitisztul,és a sok lehetséges értelmezés közül csak egy marad.Az az egy amelyik igaz.A valóság elég egyértelmű,száraz és szürke,de legalább igaz.
Voltaképp magam sem tudom hogy miért, de a körülményekhez képest egészen nyugodt vagyok. Mellesleg én nem tudom hogy a többiek hol járnak, de hát épp ezért olyan érdekes az egész: ha tudni lehetne, már nem is lenne köd.
https://www.youtube.com/watch?v=Ny655aXo1PMIgazi vége lesz ennek is,mint a mesékben.Egyszer minden köd kitisztul,és a sok lehetséges értelmezés közül csak egy marad.Az az egy amelyik igaz.A valóság elég egyértelmű,száraz és szürke,de legalább igaz.
Meséld el mivel szembesültél...akkor talán kiderülhet,hogy jött ki ez a zagyvaság.
"""