@Dordzse (48023): Nem hinném hogy minden gyógyítót tesztelnek , már csak azért sem mert akik tudják hogy tudnak gyógyítani , és a pácienseik akik szintén tudják hogy tud gyógyítani , nem érzik semmilyen kényszerét a bizonygatásnak .
Pedig ezzel sokaknak segíthetnének. Kilóg a lóláb. Zártkörű jóindulatú gyógyítók, nagyobb nyilvánosság előtt már nem tudják ugyanazt produkálni? cö-cö
Ha elmész egy étterembe és eszel egy finom vacsorát , nem fogod kérdőre vonni a szakácsot , hogy tud -e főzni .
Teljesen hibás a hasonlatod! így hangzik valójában: ha elmész egy jó étterembe és nagyon finomat eszel, akkor megpróbálod elkérni a receptet, megkérdezed ki a szakács, elújságolod mindenkinek, sőt még a szakácsot oktató mester/iskola neve is érdekelni kezd, mert több ilyen jó étterem kellene a városba! És igen, ez így megy. A te álláspontod a gyógyítód esetén viszont ez: eszel egy jó ételt, és utána azt titokban tartod, suttogva, név nélkül beszélsz róla itt-ott, hogy van valahol a városban egy jó étterem. Nooormális?
A másik pedig az hogy egy komoly vizsgálat is be van határolva , nincs olyan műszer ami a világon mindenféle energiát képes érzékelni . Ebből kifolyólag pedig igenis vannak a tudomány számára megközelíthetetlen dolgok .
Hülyeség, nem csak úgy lehet valami hatékonyságát bizonyítani, hogy megértjük a hatásmechanizmusát. Bőven elég, ha cáfolhatatlan statisztikával áll elő: az odaérkező betegek állapotáról orvosi vélemény a kezelés előtt és után. Bárhogy is gyógyít, ez szembetűnően ki kell mutassa, hogy hatásosan teszi.
Rendkívül naív dolog azt hinni , hogy attól hiteles egy gyógyító ha keresztül kasul járja a világot , mert egyrészt lehet családja is akiket nem akar magára hagyni , másrészt a tapasztalat azt mutatja ,hogy ha nagy tömegeket gyógyít valaki , akkor rögtön céltáblájává válik azoknak akiknek az érdekeit sérti , mondjuk gyógyszergyárakét . Elveszne a profit . Épp ezért üldözik , vagy próbálják lejáratni az alternatív gyógymódokat .
Ez üres összeesküvéselmélet-hit, csakhogy védd a véleményed. Egy gyógyító lehet, hogy azt mondja, hogy családom van, aki eljön a tanyámra azt meggyógyítom, a világ maradék része meg tőlem forduljon fel. De MINDEN valódi gyógyító ilyen? Hiszen ezt állítod, ha egy sincs, aki világot járva gyógyítana. Erre kérdeztem már rá, vajon miért ilyen rejtőzködőek az igazak?... Talán azért, mert nincsenek?...
A másik naivitás azt hinni hogy a tudomány a miénk . Persze jól hangzik , csak nem igaz .
Csak az egónkat akarják simogatni azzal hogy mindenki hozzáférhet a tudományos eredményekhez . Egy frászt .
Én eddig amilyen tudományos eredményeknek utána akartam nézni, sosem ütköztem falakba. Persze, ha államtitkokat, katonai fejlesztéseket firtatok, akkor valszeg nem tárt kapuk fogadnak, de ott sem a tudományos körök titkolóznak, hanem a politika szabja meg, mi nyilvános, és mi nem; de most nem erről volt szó, hanem beteg emberek gyógyításáról.
A tudomány leginkább azoknak rejtett és titkolt világ, akik hülyék. És igen, nagyon is érthető ez az emberi gyengeség és/vagy gyarlóság, hogy a butaságot másra vetítik sokan: nem ők gyengeelméjűek és lusták tanulni, hanem eltitkolják előlük. Persze, aha.
Tényleg azt hiszed hogy minden tudományos kutatást azért végeznek hogy az emberiséget felemeljék ?
Eltértél a tárgytó. Attól, hogy a hatalmi rendszerbe kénytelen-kelletlen beilleszkedő tudomány nem kizárólag jótékonysági intézmény, semmiképp sem következik, hogy a te kamu-gyógyítód bármit is ért a dolgához. Sőt, ha a tudomány egy csapnivaló szélhámosság lenne, akkor sem érne egy fabatkával sem többet a te "igaz" gyógyítód.
használói vagyunk olyan dolgoknak amiről fogalmunk sincs hogyan működnek , és milyen hatással vannak az emberi szervezetre .
Amióta ember van a földön, és amíg a világot nem ismerjük meg teljesen, addig ez mindig is így lesz. A te gyógyítód, aki nem próbálja felderíteni a képességének mikéntjét például ehhez járul hozzá: ezt a megértési deficitünket támogatja, nem enged fejlődni! A piszok! Emberiség ellenes gaz!
És te például hajlandó lennél -e megtanulni sámántechnikákat azért hogy megértsd ?
Hogy megértsem?! Csak azért megtanulni valamit, hogy megértsem, az egy kellemes hobby vagy jobb esetben szerencsésen támogatott elfoglaltság lehet, de akinek nincs rá személyes késztetése, az nem foglalkozik vele. Nem azt akartad kérdezni, hogy tanulnék-e akkor, ha hatékony lenne, hasznát venném? Akkor tanulnék, szívesen.
A személyes tapasztalatra vagyunk kárhoztatva , bármennyire szubjektív .
OK, ha ebből indulsz ki, akkor nyilván örömmel elfogadod azt a személyes tapasztalatot is, hogy minden ilyen gyógyító csaló, szélhámos, bárhánnyal találkoztam, vagy hallottam róla. És ezt nincs értelme megkérdőjelezned, ez a személyes tapasztalatom.
Vedd észre, hogy amint a személyes tapasztalatokat tekinted egyedül megbízható valóságforrásnak, akkor nincs értelme a kommunikációnak. Miért higgyem el neked amit összehordasz? Amit te tapasztaltál meg, az nem az én tapasztalatom, tehát semmit sem ér. Csak akkor ér valamit, ha valamiféle objektív valóság alá tagozzuk be. Onnantól meg lapozz vissza, gondold újra, és találj ki más egérutat a józan mérlegelés elől menekülve
.
Például te már utána jártál minden olyan tudományosan "igazolt" dolognak amivel kapcsolatban állsz ?
Nem mindennek. Nincs annyi időm. És ez mire bizonyíték? Semmire.
Két dolgot tehet az ember :vagy nyitott marad , tudván hogy még nagyon keveset tud a világról ,vagy kiépít egy biztonságosnak tűnő álláspontot ahonnan már nincs lehetőség további fejlődésre .
Ezzel most jól jellemezted magad, és a hasonló hitbe burkolózó "sérülteket". Egy a bibi, nagyon érdekes módon az ilyenek mindenre nyitottak, csak a józan ész vezette tudományos megközelítésre nem....
Vajon miért? Megmondom, azért, amit a mondatod zárórészében írtál: szó sincs nyitottságról, épp ellenkezőleg: zártság! Kiépítetek egy "biztonságos", kis gagyi világképet, ahonnan már nincs lehetőségetek a továbbfejlődésre. Nagyon jól mondtad!
Csak példaként kérdezem . Gyerekkorodban mindenre bizonyítékot követeltél azokra a dolgokra amit a szüleid állítottak ?
Szó, ami szó, elég sokra, ahol az indokok foghíjasak voltak. Így működik a gyerek, és ilyen igényeit elégítik ki a jó szülők. Sajnálom, ha nem volt részed benne. Mivel azonban sem ők nem voltak polihisztorok, sem én nem vagyok, bizonyára akadt sok terület, ahol a végső megismerés felett pongyola módon elsiklottam. Ám ebből nem következik az, amit implicite sugallsz, hogy ezek a területek úgysem megismerhetők, ha akarnám se, tehát ne is akarjam a gyógyítók nagyságát vizsgálni! Ez butaság. Ha ma felmerül, hogy valami kétes ismeret, bizony ma is feltehetek kérdéseket. A tudományban. A gyógyítók esetén persze hallgatni kell, mint a sült tök...
Később a személyes tapasztalat útján járva biztosan átértékelünk dolgokat . Egyensúlyt kell tartani , kell a személyes tapasztalat , és kell a bizalom . Ezek nélkül csak egy beszűkült tudatállapot vár ránk .
Igen, ezért is ajánlom, hogy az eszed is használd, amikor a világ megismerése van napirenden.