Na jó, akkor lássuk! Szeretném, ha a végén beismernéd, hogy makacsul tévedtél.G.Á írta:Én is szoktam tévedni, de veled ellentétben, nem ragaszkodom ahhoz, hogy a tévedéseim igazak.
G.Á írta: ↑A (16.27) kifejezést meg egyben kell nézni.
G.Á írta: ↑Továbbra is egyben kell nézni a kifejezést, és meglátod hogy nincs csalás.
G.Á írta: ↑Így van. Csak valamiért neked ez nem megy.
˙˙˙ (Én nem ilyen dedós módszerekkel dolgozom, nem az általános iskolában vagyunk...)G.Á írta: ↑próbálj meg konkrét értékeket behelyettesíteni az egyenlet két oldalára. Ha találsz olyan értékeket ahol eltérés van, szólj.
O.K., akkor nézzük egyben:
A jobboldal ∆t tekintetében páros, mert
Erre gondolom azt mondod, hogy az nem számít, mert az első Dirac-delta eltusolja ezt a bökkenőt, hiszen a ∆t = 0 ponton kívül az nullába viszi a kifejezést, és ∆t = 0 -ban meg e∆t = e-∆t = e0 = 1, és akkor nincs vele gond. Persze ez nyilván nem igaz, hiszen nem mindegy, hogy ott van az az e-ados tényező baloldalt, vagy nincs. Akár egyben nézed, akár nem. Könnyelmű az elgondolás. A Dirac-delta rafinált jószág (a kedvencem, már az általános iskolában is ez volt a jelem

Mivel ∆t tekintetében a jobboldal páros, a ∆t szerinti deriváltjai nem változnak tx és ty felcserélése esetén, tehát azok erre a szimmetriára nézve invariánsak. A baloldal ∆t szerinti deriváltjai nem invariánsak tx és ty felcserélésére, mert a deriválgatások során ennek a ty - tx = -∆t ellentét képzésnek a negatív előjele (egyes tagokban) lejön az e-ados kifejezés elé. Ez nem tűnik el ∆t = 0 esetén sem. (Nem olyan, mint ekkor egy 1-re beálló szorzótényező.)
A két kifejezés egyáltalán nem azonosítható egymással, ezért nem is egyenlőek, még ha könnyelműen úgy tűnik is, hogy egyszerű (és pontszerű) értékük minden pontban egyezik. Parasztosan mondva; a kifejezés a függvények és disztribúciók mezsgyéjén túl, már az utóbbi területen van. Nem lehet úgy tekinteni rá, mint egyszerű függvényekre, vagy pontszerű értékekre.