C-vitamin témában még a Dr.-ok sem tudnak dűlőre jutni.
Nekem is van egy kérdésem. A vérvizsgálati eredményekben ki látott
C-vitamin szintről adatokat? Szerintem ha ilyen fontos, kellene mérni, de nem mérik. AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN. Dr. Klement azt is írta valahol, hogy 270 fokon bomlik csak el a C-vitamin. Ha a forralástól elbomlana, miért marad a sóska savanyú, a forró citromos tea savanyú? Dr. Clement egyébként a másik szélsőség. Gázálarcot felvenni!!!
Dr. Clemens Zsófia agykutató: „Szent Györgyi Albert ebben bizonyosan tévedett, nincs értelme C-vitamint szedni.” CLEMENS ZSÓFIA kutatók körében egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szájon keresztül még több ezer grammos adagban is hatástalan a C-vitamin, ezért intravénásan próbálták meg alkalmazni. Így is hatástalan maradt!Nehéz szavak ezek egy olyan országban, ahol a C-vitamin szinte már nemzetszimbólum, a magyar felfedezőjével, Szent Györgyi Alberttel együtt. Mégis, Dr. Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója, egy cikket tett közzé a C-vitaminnal kapcsolatos téves berögződésekről. Leginkább arról, hogy ha kiegészítő formában szedjük, betegségeket előzhetünk meg. Ugyanis ez nem így van, állítja Zsófia.A
http://paleomedicina.com/ oldalán jelent meg az általuk készített interjú Clemens Zsófiával, aki elmondja, hogy az ételeinkből, ha helyesen táplálkozunk, éppen elég C-vitaminhoz jutunk hozzá, míg a kapszulákkal bevitt C-vitamin amúgy sem hatékony.Arra a kérdésre, hogy miért van olyan sok C-vitaminnal kapcsolatos pozitív tanulmány, ezt a választ adta az agykutató hölgy:„… vizsgálatok kivétel nélkül azt mutatják, hogy a magasabb C-vitaminszint a vérben jobb egészséggel jár együtt, a beavatkozásos vizsgálatok pedig kivétel nélkül azt mutatják, hogy a C-vitamin adásának semmilyen haszna nincs. A kétféle megközelítés eredményéből az következik, hogy a C-vitamin fontos az egészséghez, de mesterséges formában, kiegészítőként adva, nem segít hozzá a betegségek távoltartásához.”Ám ennél is tovább megy, amikor azt fejtegeti, hogy a C-vitamint elsősorban nem a zöldségekben és gyümölcsökben kell keresnünk, hanem az állati táplálékban, mert ott található olyan formában, amiben megfelelően és hatékonyan bomlik le. Ha sokszor eszünk párolt borjúmájat, egészen biztos, hogy nem lesz C-vitamin hiányunk, de a legtöbb belsőségben nagy koncentrációban van jelen a vitamin, ahogy a bőrben is.„Azt kell hogy mondjam, hogy azok a kutatók akik testközelből tanulmányozták a természeti népek táplálkozását és étrendjét mind ugyanarra a következtetésre jutottak, vagyis, hogy a C-vitaminpótlás szükségtelen az állati alapú táplálkozás mellett.”
Dr. Clemens Zsófia agykutató: „Szent Györgyi Albert ebben bizonyosan tévedett, nincs értelme C-vitamint szedni.”
Clemens Zsófi
CLEMENS ZSÓFI
A kutatók körében egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szájon keresztül még több ezer grammos adagban is hatástalan a C-vitamin, ezért intravénásan próbálták meg alkalmazni. Így is hatástalan maradt!
Nehéz szavak ezek egy olyan országban, ahol a C-vitamin szinte már nemzetszimbólum, a magyar felfedezőjével, Szent Györgyi Alberttel együtt. Mégis, Dr. Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója, egy cikket tett közzé a C-vitaminnal kapcsolatos téves berögződésekről. Leginkább arról, hogy ha kiegészítő formában szedjük, betegségeket előzhetünk meg. Ugyanis ez nem így van, állítja Zsófia.
A
http://paleomedicina.com/ oldalán jelent meg az általuk készített interjú Clemens Zsófiával, aki elmondja, hogy az ételeinkből, ha helyesen táplálkozunk, éppen elég C-vitaminhoz jutunk hozzá, míg a kapszulákkal bevitt C-vitamin amúgy sem hatékony.
Arra a kérdésre, hogy miért van olyan sok C-vitaminnal kapcsolatos pozitív tanulmány, ezt a választ adta az agykutató hölgy:
„… vizsgálatok kivétel nélkül azt mutatják, hogy a magasabb C-vitaminszint a vérben jobb egészséggel jár együtt, a beavatkozásos vizsgálatok pedig kivétel nélkül azt mutatják, hogy a C-vitamin adásának semmilyen haszna nincs. A kétféle megközelítés eredményéből az következik, hogy a C-vitamin fontos az egészséghez, de mesterséges formában, kiegészítőként adva, nem segít hozzá a betegségek távoltartásához.”
Ám ennél is tovább megy, amikor azt fejtegeti, hogy a C-vitamint elsősorban nem a zöldségekben és gyümölcsökben kell keresnünk, hanem az állati táplálékban, mert ott található olyan formában, amiben megfelelően és hatékonyan bomlik le. Ha sokszor eszünk párolt borjúmájat, egészen biztos, hogy nem lesz C-vitamin hiányunk, de a legtöbb belsőségben nagy koncentrációban van jelen a vitamin, ahogy a bőrben is.
„Azt kell hogy mondjam, hogy azok a kutatók akik testközelből tanulmányozták a természeti népek táplálkozását és étrendjét mind ugyanarra a következtetésre jutottak, vagyis, hogy a C-vitaminpótlás szükségtelen az állati alapú táplálkozás mellett.”