Oldal: 1 / 3

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 14:27
Szerző: peti1111
Nagyon kíváncsi vagyok erről a gépről mi a véleményetek?
Kérem a REÁLIS CÁFOLATOKAT.Miért nem működik,ha pedig működik Hol az energia megmaradás törvény

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 17:24
Szerző: mimindannyian
Remekül működik, csak a 230-as hálózatra kell rákapcsolni. Az energiamegmaradás törvénye pedig a fejünkben van, és elég jól tartja magát.

https://www.youtube.com/watch?v=A4dbkeYnpCI

https://www.youtube.com/watch?v=JHDZYjr_-a0

http://gaia.ws1.eu/

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 17:42
Szerző: mimindannyian
Amikor az alsó hengerbe levegőt présel, akkor a szivattyú kiszorít vizet, emelkedik a vízszint. Ez a víz folyik vissza, amikor elfordul a szerkezet a felhajtóerő miatt. Vagyis felemelünk vizet, majd hagyjuk, hogy lefolyjon. Némi eszteséggel szépen megoldható folyamat

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 19:26
Szerző: Rigel
peti1111 írta:ha pedig működik Hol az energia megmaradás törvény
Az energiamegmaradás ott van, hogy ez a berendezés PRECÍZEN UGYANÚGY működik attól függetlenül, hogy mikor kapcsolják be.

Ezzel ugyanis az apparát működése, és a működést leíró fizikai összefüggések kielégítik az időbeli eltolás folytonos szimmetriáját, azaz a Noether-tétel alapján a rendszerben van egy megmaradó mennyiség, és ez az energia.
Hogy egyértelmű legyen: minden olyan berendezés, amely az időben bármikor elindítva pont ugyanúgy működik, az betartja az energiamegmaradást is.

Csakhát erről nem tudnak azok a sufnizsenik, akik olyan ingyenenergia-gépeket csinálnak, amelyek természetesen mindig pont ugyanúgy működnek, és ezért lehet mutogatni az érdeklődőknek. Maga a gép létezése cáfolja azokat az állításokat, hogy a működése során megsértené az energiamegmaradást!
Emmy Noether tétele a folytonos szimmetriákhoz matematikailag törvényszerűen kapcsolódó megmaradó mennyiségekről pont ugyanolyan MATEMATIKAI BIZONYÍTÁS, mint a Pitagorasz-tétel, és pont ugyanolyan igaz. A különbség annyi, hogy a Noether-tétel matematikai bizonyítását nemcsak, hogy nem értik a sufnizsenik, de nem is hallottak róla, ellentétben a Pitagorasz-tétellel.
Amikor tehát valaki ingyenenergia gépet akar készíteni, ami mindig pont ugyanúgy működik (hogy bemutatókra cipelhesse), akkor nagyjából olyan felesleges dolgot művel, mint ha fejébe veszi, hogy olyan derékszögű háromszöget keres, amely oldalai nem tartják be a Pitagorasz-tételben rögzített összefüggést.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 19:34
Szerző: Solaris
peti1111 írta: Nagyon kíváncsi vagyok erről a gépről mi a véleményetek?
Kérem a REÁLIS CÁFOLATOKAT.Miért nem működik,ha pedig működik Hol az energia megmaradás törvény

https://www.youtube.com/watch?v=h5I_E0bl02E
Látom, rád fér egy kis okulás. Tessék, tanulmányozd:

http://ofi.hu/sites/default/files/attac ... 0.evf_.pdf

Ott van benne egy olyan kacat is, amit analóg azzal, amit a videón láthatunk. Ez a szivacsos gép, vagy az egyszerűbb parafa korongos. Akár meg is építheted bármelyiket. Jól fogsz szórakozni. Más haszna nem lesz.

Ami az energiamegmaradást illeti, abban nagyon jól eligazít Hraskó Péter kiváló cikke, amit itt találhatsz:

http://fizikaiszemle.hu/archivum/fsz090 ... o0904.html

Olvasd el, hasznodra lesz.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 19:38
Szerző: Solaris
Rigel írta: Amikor tehát valaki ingyenenergia gépet akar készíteni, ami mindig pont ugyanúgy működik (hogy bemutatókra cipelhesse), akkor nagyjából olyan felesleges dolgot művel, mint ha fejébe veszi, hogy olyan derékszögű háromszöget keres, amely oldalai nem tartják be a Pitagorasz-tételben rögzített összefüggést.
Ne haragudj, de van ilyen háromszög, csak nem az Euklidész-féle síkgeometriában. :) Ennek a kedves új fórumtársnak a Noether tételről értekezni olyan, mintha a kisiskolásnak a szorzás szabályai helyett rögtön az integrálszámítást kellene megtanulnia. Hraskó cikke szerintem elég jól eligazítja a kezdőt a témában.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 19:59
Szerző: Szilágyi András
Rigel írta: Hogy egyértelmű legyen: minden olyan berendezés, amely az időben bármikor elindítva pont ugyanúgy működik, az betartja az energiamegmaradást is.
Akkor ha van egy készülékem, amit ha bedugok a konnektorba, akkor 5 wattot fogyaszt, viszont 10 wattot ad le, és mindig ugyanezt csinálja, akármikor dugom be, akkor az betartja az energiamegmaradást? Mert akkor lehet csinálni többletenergiát előállító gépet, csak arra kell ügyelni, hogy mindig működjön, bármikor indítom el. Ha viszont csak néha működik, akkor lehet tudni, hogy sérti az energiamegmaradást.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 20:00
Szerző: Rigel
Solaris írta:Ne haragudj, de van ilyen háromszög, csak nem az Euklidész-féle síkgeometriában. :)
Te túlképzett vagy ehhez a kérdéshez. Te már ismered a különféle a görbült tereket és a differenciálgeometriát. Ezt az egységsugarú sufnizseniről nem mondhatjuk.
De igazad van. Kijavítom a mondatomat:

Amikor tehát valaki ingyenenergia gépet akar készíteni, ami mindig pont ugyanúgy működik (hogy bemutatókra cipelhesse), akkor nagyjából olyan felesleges dolgot művel, mint ha fejébe veszi, hogy olyan derékszögű síkháromszöget keres, amely oldalai nem tartják be a Pitagorasz-tételben rögzített összefüggést.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 20:05
Szerző: Rigel
Szilágyi András írta:Akkor ha van egy készülékem, amit ha bedugok a konnektorba, akkor 5 wattot fogyaszt, viszont 10 wattot ad le, és mindig ugyanezt csinálja, akármikor dugom be, akkor az betartja az energiamegmaradást?
Igen, betartja.
Valahonnan elveszi azt az energiát, ami megjelenik a kimeneten, és nem a "semmiből" csinálja.
Szilágyi András írta:Ha viszont csak néha működik, akkor lehet tudni, hogy sérti az energiamegmaradást.
Ez viszont nem biztos hogy igaz.
Én az érvelésemet a mindig azonosan működő rendszerekre állítom, azaz amelyeknél a időbeli kezdőkoordináta megválasztása nem befolyásolja a működést. A Noether-tétel erről szól. A fordított esetről nem szól, azaz hogy ha valami nem pont ugyanúgy működik az időben eltolva az biztosan sérti az energiamegmaradást. Ott millió egyéb ok is lehet, ami miatt nem ugyanúgy működik. Például egy napóra nem ugyanúgy működik este 11-től hajnali 4-ig, mint koradélelőtt...

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 20:07
Szerző: peti1111
Soláris: Neked akkora arcod van otthon az ajtókat megkellet nagyobbítani hogy beférj rajtuk.Ezzel amiket belinkeltél semmit nem bizonyítottál csak a szokott hülye duma.Szerintem még azt sem tudod hogyan működik mert ezeknek a szerkezeteknek semmi köze hozzá cáfolatnak meg még rosszabb. Linkelés helyett ha volna véleményed megköszönném.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 20:15
Szerző: peti1111
Jesszusom Srácok! Hol van ennek a gépnek a cáfolata mert mindenről beszéltek csak arról nem. Ne a görbült terekről és a differenciálgeometriáról beszélj okoska Cáfold meg matematikailag.Igen ha működik is ez a gép nem sérti az energia megmaradás.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 20:19
Szerző: peti1111
mimindannyian írta: Amikor az alsó hengerbe levegőt présel, akkor a szivattyú kiszorít vizet, emelkedik a vízszint. Ez a víz folyik vissza, amikor elfordul a szerkezet a felhajtóerő miatt. Vagyis felemelünk vizet, majd hagyjuk, hogy lefolyjon. Némi eszteséggel szépen megoldható folyamat
Ez majdnem így van, de mi van a köztes tartályokkal amiket már nem töltünk és munkát végeznek a felhajtóerő által.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 21:22
Szerző: Solaris
peti1111 írta: Soláris: Neked akkora arcod van otthon az ajtókat megkellet nagyobbítani hogy beférj rajtuk.Ezzel amiket belinkeltél semmit nem bizonyítottál csak a szokott hülye duma.Szerintem még azt sem tudod hogyan működik mert ezeknek a szerkezeteknek semmi köze hozzá cáfolatnak meg még rosszabb. Linkelés helyett ha volna véleményed megköszönném.
Rövid leszek: Ostobaságot terjesztesz és hiszel benne. Inkább tanulj és olvasd el, amit linkeltem, ámbár ha annyi eszed sincs, hogy felismerd a másik hivatkozáson látható szerkentyűk és általad működőképesnek hitt szerkezet közötti analógiát, akkor veled nincs miről beszélni, mert azt sem tudod, hogy kétszer kettő az négy. Pofázás helyett megköszönhetted volna a linkeket és megkaptad volna a választ a kérdésedre, ha tudnál olvasni és szöveget értelmezni. Ostoba youtube videók helyett belinkelhetted volna a szerkezet működési elvét mutató ábrát, amit helyetted megtett "mimindannyian", de ehhez sem volt eszed. Sértegetni viszont én is tudok okostojás. A nyolc osztály megvan?

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 21:27
Szerző: Solaris
peti1111 írta: Jesszusom Srácok! Hol van ennek a gépnek a cáfolata mert mindenről beszéltek csak arról nem. Ne a görbült terekről és a differenciálgeometriáról beszélj okoska Cáfold meg matematikailag.Igen ha működik is ez a gép nem sérti az energia megmaradás.
Előbb érettségizz le Peti fiam! Itt többnyire nem srácok vannak, hanem felnőttek és komoly szakemberek. Még egy mondat ide férne, de nem írom le. A Moderátor nem szereti, ha valakit rövid úton elküldenek egy bizonyos helyre. :)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.22. 23:00
Szerző: Szilágyi András
peti1111 írta: Nagyon kíváncsi vagyok erről a gépről mi a véleményetek?
Kérem a REÁLIS CÁFOLATOKAT.Miért nem működik,ha pedig működik Hol az energia megmaradás törvény
Elmagyaráznád, hogy szerinted hogy működik ez az izé, és hogy miből gondolod vagy gondolják valakik, hogy többletenergiát állít elő?

Én csak azt látom, hogy egy pumpával levegőt fújnak be egy víztartályba, aztán ott valami hengerek körbe-körbe mozognak.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 00:31
Szerző: idegen
Levegőt fújnak a víz alatti /fél/hengerekbe.Ezek a felhajtóerő által meghajtják a villanymotoros kompresszort/egy generátorral/ami levegőt fúj a víz alá...és kész az örökmozgó! :facepalm:
Elfelejtették megemlíteni a /rövidke/bemutató előtt max nyomásra feltöltött sűrített levegő tartályt.Az akkumulátorokról és inverterekről nem is szólva.
Szánalmas nagy marhaság ez Peti!Sokat költhettek erre a baromságra az "adófizetők".Hasonló indíttatásból készülhetett mint a magyar iparmágnás mágnesmotorja...

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 08:54
Szerző: peti1111
Solaris: Nem tudom,hogy jön ez ide, de ha kíváncsi vagy rá, Épület gépész Szakközepem, és Technikusi végzettségem van, és ebben is dolgozom.A többi firkálmányodat meg nem reagálom le mert nem szeretnék lesüllyedni a te szintedre.

[quote="Solaris"] akkor veled nincs miről beszélni, mert azt sem tudod, hogy kétszer kettő az négy.

Ha ezt így gondolod nem értem miért szóltál a témához másodszor is.Direkt nem írtam kérdőjelet mert nem várok rá választ. Nagyon őrülök hogy félsz a moderátoroktól úgy látszik ezen az oldalon jól végzik a munkájukat.Szükség is van rá az ilyen emberek miatt.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 09:15
Szerző: peti1111
Szilágyi András :Ez a szerkezet egy nagyon primitív megoldása ennek az elvnek. Egy ovális szerkezetre ráhelyeznek 18 tartályt az egyik oldalon 9 tartályból kiszorítják a vizet " a búvár harang alapján nem töltődik vissza a víz." a felhajtóerő elindítja a tengelyt, felül lyukak vannak a tartályon, így a tetején belefolyik a víz, és mikor alulra kerül a tele vízzel lévő tartály újra kiszorítják belőle a vizet.Tehát 9 db tartályból 8 állandóan dolgozik befektetett munka nélkül mert mindég csak egyet töltenek. A másik oldalon meg nincs ellenállás mert tele van vízzel.Abból gondolom hogy működhet. Számok: 1 Tartály KB 20 literes ez 20 liter vizet szorít ki, ez megközelítőleg 200 N erővel közlekedik felfelé,ebből van 8 db 8 X 200= 1600 N tehát 1600 N erő hat a tengelyre amiből 20 liter levegőt kell előállítani a folyamatos működéshez,és akkor még nem számoltuk a magasságot,az erőkart.

Igaz a másik oldalról sem számoltuk az áttételeket, és a generátor terhelés alatt mekkora erővel hat a tengelyre.Annyiból igaza van solarisnak," azt tudom mennyi 2 X 2" de,hogy a generátor milyen erővel fogja le a tengely azt nem.
Nagy vonalakban ennyit.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 10:02
Szerző: Haibane
A Rosch innovation honlapján ez a gép nem mint örökmozgó van fenn hanem mint zöld "erőmű", vagyis fosszílis tüzelőanyag nélkül állít elő energiát, bár semmi konkrétumot nem írnak.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 10:10
Szerző: Haibane
Na közben megtaláltam, vagyis a cég szerint a gép sűrített levegő bevezetéséből állít elő áramot, tehát még a feltalálók szerint sem örökmozgó. Amúgy én nem vágom, hogy ez miért innováció, sűrített levegőt nem lehet a réten szedni és szállítani is problémás.

Szóval posztoló, legalább a gyártó honlapját olvasd el mielőtt idejössz kérdezgetni.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 10:54
Szerző: Szilágyi András
Haibane írta: Na közben megtaláltam, vagyis a cég szerint a gép sűrített levegő bevezetéséből állít elő áramot, tehát még a feltalálók szerint sem örökmozgó. Amúgy én nem vágom, hogy ez miért innováció, sűrített levegőt nem lehet a réten szedni és szállítani is problémás.

Szóval posztoló, legalább a gyártó honlapját olvasd el mielőtt idejössz kérdezgetni.
Ez nem így van, tényleg többletenergia-gyártó gépként akarják eladni:
http://peswiki.com/index.php/Directory: ... vations_AG

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 10:56
Szerző: peti1111
Nem értelek? Én nem írtam örökmozgót Nagyon nem is szeretem ezekre a gépekre ezt a megnevezést Egyébként elolvastam a Gyártó honlapját sőt még a kritikákat is.Téged nem értelek hogy jön ez ide?

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 11:03
Szerző: Szilágyi András
peti1111 írta: Szilágyi András :Ez a szerkezet egy nagyon primitív megoldása ennek az elvnek. Egy ovális szerkezetre ráhelyeznek 18 tartályt az egyik oldalon 9 tartályból kiszorítják a vizet " a búvár harang alapján nem töltődik vissza a víz." a felhajtóerő elindítja a tengelyt, felül lyukak vannak a tartályon, így a tetején belefolyik a víz, és mikor alulra kerül a tele vízzel lévő tartály újra kiszorítják belőle a vizet.Tehát 9 db tartályból 8 állandóan dolgozik befektetett munka nélkül mert mindég csak egyet töltenek. A másik oldalon meg nincs ellenállás mert tele van vízzel.Abból gondolom hogy működhet. Számok: 1 Tartály KB 20 literes ez 20 liter vizet szorít ki, ez megközelítőleg 200 N erővel közlekedik felfelé,ebből van 8 db 8 X 200= 1600 N tehát 1600 N erő hat a tengelyre amiből 20 liter levegőt kell előállítani a folyamatos működéshez,és akkor még nem számoltuk a magasságot,az erőkart.
Oké, már értem.

Természetesen nem állít elő többletenergiát. Alul a levegőt nyomás ellenében kell benyomni, és egy tartály levegővel való megtöltése pont annyi energiát igényel, mint amennyit az visszaad, miközben a felszínre emelkedik.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 11:07
Szerző: peti1111
r
Szilágyi András írta: Oké, már értem.

Természetesen nem állít elő többletenergiát. Alul a levegőt nyomás ellenében kell benyomni, és egy tartály levegővel való megtöltése pont annyi energiát igényel, mint amennyit az visszaad, miközben a felszínre emelkedik.
Igen András tökéletesen igazad van 1 tartály de itt miközben 1-et töltesz munkát végez 8 db tartály

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 11:10
Szerző: Szilágyi András
peti1111 írta: r
Szilágyi András írta: Oké, már értem.

Természetesen nem állít elő többletenergiát. Alul a levegőt nyomás ellenében kell benyomni, és egy tartály levegővel való megtöltése pont annyi energiát igényel, mint amennyit az visszaad, miközben a felszínre emelkedik.
Igen András tökéletesen igazad van 1 tartály de itt miközben 1-et töltesz munkát végez 8 db tartály
Azt a 8 tartályt is te töltötted meg előzőleg.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 11:21
Szerző: peti1111
Ez így van de azokat már nem töltöm és munkát végeznek csak azt az 1-et töltöm ami sorra kerül.Ez a kezdésnél bonyodalmat okoz igen de mikor már működik a gép ezeket nem töltöd,és mégis dolgoznak

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 11:54
Szerző: Szilágyi András
peti1111 írta: Ez így van de azokat már nem töltöm és munkát végeznek csak azt az 1-et töltöm ami sorra kerül.Ez a kezdésnél bonyodalmat okoz igen de mikor már működik a gép ezeket nem töltöd,és mégis dolgoznak
Ahogy írtam: mialatt egy tartály a felszínre emelkedik, pontosan annyi energiát ad vissza a teljes emelkedése során, mint amennyit felhasználtál akkor, amikor a levegőt belepumpáltad.
Miközben egy tartályt pumpálsz, 8 emelkedik, de mindegyik csak a fölfelé vezető út 1/8-át teszi meg ez alatt az idő alatt, tehát nyolcadannyi energiát ad le.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 12:09
Szerző: Haibane
Szilágyi András írta:
Haibane írta: Na közben megtaláltam, vagyis a cég szerint a gép sűrített levegő bevezetéséből állít elő áramot, tehát még a feltalálók szerint sem örökmozgó. Amúgy én nem vágom, hogy ez miért innováció, sűrített levegőt nem lehet a réten szedni és szállítani is problémás.

Szóval posztoló, legalább a gyártó honlapját olvasd el mielőtt idejössz kérdezgetni.
Ez nem így van, tényleg többletenergia-gyártó gépként akarják eladni:
http://peswiki.com/index.php/Directory: ... vations_AG
A rosch honlapján nem ez áll, más meg azt mond amit akar.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 12:12
Szerző: Haibane
peti1111 írta: Nem értelek? Én nem írtam örökmozgót Nagyon nem is szeretem ezekre a gépekre ezt a megnevezést Egyébként elolvastam a Gyártó honlapját sőt még a kritikákat is.Téged nem értelek hogy jön ez ide?
Jah persze, a topic címe akkor miért "Többlet energiát előállító gép" ?

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 15:35
Szerző: mimindannyian
Akkor mégegyszer: http://gaia.ws1.eu/
van angol verzió is.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.23. 15:53
Szerző: peti1111
Nem értem mit akar a srác Vagy csak kötözködik.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.24. 00:03
Szerző: idegen
peti1111 írta: Nem értem mit akar a srác Vagy csak kötözködik.
Nem kötözködik...Csak segíteni akar,hogy megértsd. ;)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.24. 15:40
Szerző: Solaris
peti1111 írta: Solaris: Nem tudom,hogy jön ez ide, de ha kíváncsi vagy rá, Épület gépész Szakközepem, és Technikusi végzettségem van, és ebben is dolgozom.A többi firkálmányodat meg nem reagálom le mert nem szeretnék lesüllyedni a te szintedre.
Solaris írta: akkor veled nincs miről beszélni, mert azt sem tudod, hogy kétszer kettő az négy.

Ha ezt így gondolod nem értem miért szóltál a témához másodszor is.Direkt nem írtam kérdőjelet mert nem várok rá választ. Nagyon őrülök hogy félsz a moderátoroktól úgy látszik ezen az oldalon jól végzik a munkájukat.Szükség is van rá az ilyen emberek miatt.
Nincs mindenkinek birka türelme a hozzád hasonlókhoz. Nekem meg különösen nincs. A gépezetről az első pillanatban látszik, hogy hasznavehetetlen, semmire sem jó ketyere, örökmozgó modern változatban, ahogy azt egyesek elképzelik.
Az "Épület, Szakközepem, Technikusi" szavakat mondat közben nem írjuk nagy kezdőbetűvel! Örökmozgó helyett inkább azon törd a fejed, hogyan kell használni a helyesírási szótárt. Felesleges volt megírnod a végzettségedet. A témád és a hozzászólásaid alapján megjósolható volt.
Véleményt kértél, megkaptad. Okulj belőle!

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.29. 22:44
Szerző: jottaanyi
El kell hogy mondjam, tényleg semennyit sem tudok a fizikáról, már rég mindent elfelejtettem azokból, amiket már a tanulmányaim idején is alig értettem. Valamennyivel később mégis érdekelni kezdett, de korántsem annyira, mint általában azokat akik barkácsolásra adják a fejüket. Különben is, még csak műszakis se vagyok.

Szóval ismeretek hiányában mindig erőteljesen a józan parasztira hagyatkoztam ebben. Voltaképp egy magam számára is érthetetlen hobbiról van szó azt hiszem. Habár azt látom, hogy ez itt nem a legvonzóbb kombináció, gondoltam hogy mégis bepróbálkozom:

Van egy elképzelésem egy "örökmozgóról". Csak egy elvi megoldásom van, és voltaképp nem is örökmozgó, mert külső forrásai vannak - bár azok természetesen adottak: gravitáció+a víz elégethetősége.
(semmi konnektoros trükközés) Azt hiszem, hogyha működne, azt végülis a felépítés formai jellegzettességeinek köszönhetnénk.
Szóval ez egy furcsa kis viz alatti malomba oltott vízbontó lenne, amit akár zárt rendszerbe zárnánk egy hidrogén-elégetővel.
Valahogy úgy képzeltem, hogy a víz először közegként, aztán anyagként is befektetné az energiát, de először elvileg ingyen.

Semennyit sem tudok ezen folyamatok tényleges technológiai kivitelezési nehézségeiről, és természetesen minden további nélkül elfogadom hogy ez nem működne ezért és ezért.

De sokkal inkább az érdekelne, hogy elvi akadálya van-e egy ilyen kütyü működésének, illetve hogy próbálkoztak/foglalkoztak-e már ilyennel.
Azért is kérdezem, mert gyanús hogy vagy hamis, vagy spanyol viasz, csak nem tudom milyen néven keressek rá.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 00:00
Szerző: mimindannyian
jottaanyi írta: Szóval ez egy furcsa kis viz alatti malomba oltott vízbontó lenne, amit akár zárt rendszerbe zárnánk egy hidrogén-elégetővel.
Valahogy úgy képzeltem, hogy a víz először közegként, aztán anyagként is befektetné az energiát, de először elvileg ingyen.
A gravitációból nem tudsz energiát kivenni, max 1-szer. A malom nem a gravitációból táplálkozik, hanem a napenergiából, ami felmelegíti vizet, hogy felszálljon, majd leesve átfolyjon a malomkeréken. A vízbontás +H2,O égetés csak veszteséget termel, felesleges.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 00:18
Szerző: jottaanyi
mimindannyian írta:
jottaanyi írta: Szóval ez egy furcsa kis viz alatti malomba oltott vízbontó lenne, amit akár zárt rendszerbe zárnánk egy hidrogén-elégetővel.
Valahogy úgy képzeltem, hogy a víz először közegként, aztán anyagként is befektetné az energiát, de először elvileg ingyen.
A gravitációból nem tudsz energiát kivenni, max 1-szer. A malom nem a gravitációból táplálkozik, hanem a napenergiából, ami felmelegíti vizet, hogy felszálljon, majd leesve átfolyjon a malomkeréken. A vízbontás +H2,O égetés csak veszteséget termel, felesleges.
Nem pont erre gondoltam, hanem egy (vagy több) üres kamrára, a víz alatt. A víz bemenne, ami megforgatna egy kis áramtermelőt, mi azt a bejutott vizet felbontaná.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 00:27
Szerző: idegen
jottaanyi írta: A víz bemenne, ami megforgatna egy kis áramtermelőt, mi azt a bejutott vizet felbontaná.
Ezt inkább ne erőltesd... ;)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 14:29
Szerző: jottaanyi
idegen írta:
jottaanyi írta: A víz bemenne, ami megforgatna egy kis áramtermelőt, mi azt a bejutott vizet felbontaná.
Ezt inkább ne erőltesd... ;)
Tőled ezúttal külön bocsántot kérek arra az esetre ha túl erőszakosan vázoltam volna fel. :D

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 16:34
Szerző: mimindannyian
jottaanyi írta: Nem pont erre gondoltam, hanem egy (vagy több) üres kamrára, a víz alatt. A víz bemenne, ami megforgatna egy kis áramtermelőt, mi azt a bejutott vizet felbontaná.
És, hogyan tovább? A felhajtóerő munkájával elbontod a vizet, újra "levegő" lesz a helyén, felemelkedik, s kezdődik előröl?

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 19:43
Szerző: jottaanyi
mimindannyian írta:
jottaanyi írta: Nem pont erre gondoltam, hanem egy (vagy több) üres kamrára, a víz alatt. A víz bemenne, ami megforgatna egy kis áramtermelőt, mi azt a bejutott vizet felbontaná.
És, hogyan tovább? A felhajtóerő munkájával elbontod a vizet, újra "levegő" lesz a helyén, felemelkedik, s kezdődik előröl?
Igen, ilyesmire gondoltam hogy hidrogén lesz meg oxigén, de nem tudom hogy ezeket el is kellene-e különíteni, vagy sem, de nagyjából ennyi lenne a dolog: fel kellene fogni őket a teteje körül, és elégetni. Nem is tudom.. már ahogy azt fejben elképzelem.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 21:17
Szerző: jottaanyi
Gondoltam ilyen hajóra is, de ott biztos hogy nagyon jól kellene szűrni a természetes vizet. Kütyüként viszont elképzelhető a zárt rendszerű.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 21:25
Szerző: Szilágyi András
jottaanyi írta: Gondoltam ilyen hajóra is, de ott biztos hogy nagyon jól kellene szűrni a természetes vizet. Kütyüként viszont elképzelhető a zárt rendszerű.
Elképzelhető, csak lehetetlen. Vannak úgynevezett fizikai törvények.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.30. 21:34
Szerző: jottaanyi
Szilágyi András írta:
jottaanyi írta: Gondoltam ilyen hajóra is, de ott biztos hogy nagyon jól kellene szűrni a természetes vizet. Kütyüként viszont elképzelhető a zárt rendszerű.
Elképzelhető, csak lehetetlen. Vannak úgynevezett fizikai törvények.
Oké, nem állt szándékomban meghazudtolni őket.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.31. 02:32
Szerző: idegen
jottaanyi írta: Tőled ezúttal külön bocsántot kérek arra az esetre ha túl erőszakosan vázoltam volna fel.
Semmi baj!Tőlem a bocsántot már kiérdemelted.Most már inkább én kérnék bocsánatot.
Egyrészt azért,hogy ilyen marhaságokba beleszólok.
Másrészt azért mert sajnos nehezen bírom ki,hogy ne tegyek színvonal alatti megjegyzéseket.
Harmadrészt nagyon sajnálom hogy miattam lezárult egy téma,ami lehet hogy másokat még érdekelne.
András!
Nyugodtan töröld,ha olyat írok ami nem ide vagy odaillő.Miattam ne kelljen lezárni semmit.
Köszi ;)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.03.31. 13:09
Szerző: jottaanyi
idegen írta:
jottaanyi írta: Tőled ezúttal külön bocsántot kérek arra az esetre ha túl erőszakosan vázoltam volna fel.
Semmi baj!Tőlem a bocsántot már kiérdemelted.Most már inkább én kérnék bocsánatot.
Egyrészt azért,hogy ilyen marhaságokba beleszólok.
Másrészt azért mert sajnos nehezen bírom ki,hogy ne tegyek színvonal alatti megjegyzéseket.
Harmadrészt nagyon sajnálom hogy miattam lezárult egy téma,ami lehet hogy másokat még érdekelne.
András!
Nyugodtan töröld,ha olyat írok ami nem ide vagy odaillő.Miattam ne kelljen lezárni semmit.
Köszi ;)
Ilyen marhaságokba? Kérlek fejtsd ki bővebben. A többit majd dalban mondom el.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.04.03. 02:25
Szerző: idegen
jottaanyi írta: Igen, ilyesmire gondoltam hogy hidrogén lesz meg oxigén, de nem tudom hogy ezeket el is kellene-e különíteni, vagy sem, de nagyjából ennyi lenne a dolog: fel kellene fogni őket a teteje körül, és elégetni. Nem is tudom.. már ahogy azt fejben elképzelem.
Röviden ennyi...bővebben majd dalban ;)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.04.03. 19:29
Szerző: jottaanyi
idegen írta:
jottaanyi írta: Igen, ilyesmire gondoltam hogy hidrogén lesz meg oxigén, de nem tudom hogy ezeket el is kellene-e különíteni, vagy sem, de nagyjából ennyi lenne a dolog: fel kellene fogni őket a teteje körül, és elégetni. Nem is tudom.. már ahogy azt fejben elképzelem.
Röviden ennyi...bővebben majd dalban ;)
Nem értem hogy pontosan mi a baj ezzel. Indokolt mértékű bizonytalansággal igyekszem megközelíteni a rögeszméimet. 8-)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.04.03. 21:26
Szerző: idegen
jottaanyi írta: Nem értem hogy pontosan mi a baj ezzel.
Baj 1:Vízbontás ugyanannyi energiát igényel mint amennyi az elégetéskor keletkezik.
Baj 2:Fajsúlykülönbség/felhajtóerő/ sem többlet...azt létre kell hozni/ugyanannyi energiabefektetéssel mint amit létrehoz)
Baj 3:Hidrogén égetésével nagyon gyenge hatásfokkal tudod a keletkező energiát hasznosítani.
Baj 4:Az eddig felsoroltakból le kell vonni a /hő, mechanikai stb../ veszteségeket.
Baj 5:Mivel táplálnád?Dallal?...ami marad az táplálásra is kevés.

Ebből még örökmozgó sem lehet.A többlet így csak szép álom marad. ;)

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.04.07. 23:43
Szerző: jottaanyi
idegen írta:Ebből még örökmozgó sem lehet.A többlet így csak szép álom marad. ;)
Nem, szerintem félreérted a dolgot - nem vagyok megszállott vagy ilyesmi. Ez csak egy régebben felmerült ötlet - leginkább egy olyan találóskérdés féleség - amivel egyedül nem boldogultam. Arra gondoltam, hogy majd ezen a fórumon valaki kiigazít, amivel szerintem a legjobb helyen járok - elvégre ilyesmire (is) találták ki. Vagy nem?
Lehet hogy nem a lehető legalkalmasabb választás ez a "többletes" topik, de nem akartam ennek külön nyitni egyet - ugye világos hogy miért nem? Akkor rátérhetünk végre a kérdés érdemi részére...
Baj 5:Mivel táplálnád?Dallal?...ami marad az táplálásra is kevés.
... ja, bocs még nem.
Baj 3:Hidrogén égetésével nagyon gyenge hatásfokkal tudod a keletkező energiát hasznosítani.
Rendben, habár a kérdéskör ezen része - megszállottság hiányában - alig érdekel.
Baj 4:Az eddig felsoroltakból le kell vonni a /hő, mechanikai stb../ veszteségeket.
Gondolom hogy ez mindenki előtt ismeretes.
Baj 1:Vízbontás ugyanannyi energiát igényel mint amennyi az elégetéskor keletkezik.
Gondolom hogy kb. ez is megteszi.
Baj 2:Fajsúlykülönbség/felhajtóerő/ sem többlet...azt létre kell hozni/ugyanannyi energiabefektetéssel mint amit létrehoz)
Ez az ami számomra is érdekes, itt vannak a kérdéses pontok. A vizimalmok esetében sem fektetünk be energiát, csak kinyerjük. Ez itt miért nem működhet? Mely fizikai törvényekbe ütközik? Persze ez eggyel azért érdekesebb lenne a vizimalomnál, mert itt az egyirányú áramlás lehetőségét, a víz bontásával kellene elérni. Mi ennek az elvi akadálya?
Az lenne a baj, hogy kevés energiát hajt a külsőből a belső edénybe bezúduló víz ahhoz, hogy ugyanazt a mennyiséget fel lehessen bontani?
Ezt értem, de ez vajon nem csupán technikai probléma-e? Elfogadom hogy nem, ha kifejted.
De engem jobbára az elvi lehetőség érdekel.

Tehát két körről volna szó, az első a "malom", ami nem tudom hogy milyen fizikai törvénybe ütközik, erre szeretnék tehát választ kapni. Ha nem működhet, akkor a probléma kipipálva és köszönöm mindenkinek aki itt gyógypedázott velem.

Többlet energiát előállító gép.

Elküldve: 2016.04.07. 23:58
Szerző: Szilágyi András
jottaanyi írta: Az lenne a baj, hogy kevés energiát hajt a külsőből a belső edénybe bezúduló víz ahhoz, hogy ugyanazt a mennyiséget fel lehessen bontani?
Nem lehet érteni, hogy miről beszélsz. Rajzold le.