Nem értem a kérdést.

Ez a nagy tömegű/közel keringő bolygó felfedezése egyszerűbb, ez igaz, de nem csak ezeket lehet felfedezni. Mai lehetőségek sokkal jobbak mint 5 évvel ezelőtt, ezen már túl van a technika.
Ilyet nem is írtam soha. Olvasott szöveg értelmezése nem nagyon megy neked?Attól még, hogy egy égitest alkalmas az életre, nem feltétlenül jelenik meg az élet.
Micsoda??? Nem erről volt szó, te írtad: nem szabályos, nem szimmetrikus kockáról van szó!Az a priori valoszinuseghez ismerned kell, hogy a kockanak 6 oldala (hatfele lehetseges kinetele) van, es feltetelezned, hogy azok egyforma valoszinuseguek.
Ott az volt a feltevés, hogy az élő bolygók számát binomiális eloszlás adja meg egy ismeretlen p paraméterrel.Mi az elozetes varakozasod az elet kialakulasaval kapcsolatban?
Ez kicsit olyan nekem, mint az önbeteljesítő jóslat.Általánosabban: ha egy esemény valószínűségeloszlásával kapcsolatban van egy előzetes várakozásunk, akkor az esemény minden egyes bekövetkezése ezt a valószínűségeloszlást a nagyobb valószínűségek tartománya felé húzza el. Már egyetlen bekövetkezésnek is van egy ilyen elhúzó hatása.
valoban, de te megis 1 es 6 kozotti egyenlo valoszinuseget teteleztel fel, hat erre velszoltamIdézet:
Az a priori valoszinuseghez ismerned kell, hogy a kockanak 6 oldala (hatfele lehetseges kinetele) van, es feltetelezned, hogy azok egyforma valoszinuseguek.
Micsoda??? Nem erről volt szó, te írtad: nem szabályos, nem szimmetrikus kockáról van szó!
A binomilais eloszlast te feltetelezted.Idézet:
Mi az elozetes varakozasod az elet kialakulasaval kapcsolatban?
Ott az volt a feltevés, hogy az élő bolygók számát binomiális eloszlás adja meg egy ismeretlen p paraméterrel.
p minimális értékére adtam maximum likelihood becslést a bolygók száma és az ismert élő bolygók száma alapján.
Dehogy feltételeztem. Olvasd el még egyszer, ezt alaposan félreértetted.valoban, de te megis 1 es 6 kozotti egyenlo valoszinuseget teteleztel fel
Nem azt mondtam, hogy az ismert bolygók száma, hanem a bolygók száma a Világegyetemben!Az ismert elo bolygok szama 1 az ismert bolygok szama=?
Ha a "többi mind írás", akkor mi a valószínűsége, hogy van közöttük fej? Nulla.1022 dobast vegeztel
abbol 1 az ami fej, a tobbi mind iras
az az egy fej a Fold
mi a valoszinusege, hogy a tobbi kozott van fej?