Mégjobb!
Fogadásom van: nem fogja megérteni a kérdés okát.

Ez egy érdekes kérdés.Mi okozza az ok-okozati viszonyt?
Kár. Senki sem tudja a felfuvalkodatlanok közül például, hogy mi okozza a gravitációt. Nem nagy kérdés, csupán olyan szintű, mint ez itt: mi okozza a kolerát.Kár, hogy nincs itt hozzaerto, akitol lehetne tanulni.
Nem olyan kérdés. Az alapvető fizikai kölcsönhatásoknak nem kell, hogy oka legyen.Senki sem tudja a felfuvalkodatlanok közül például, hogy mi okozza a gravitációt. Nem nagy kérdés, csupán olyan szintű, mint ez itt: mi okozza a kolerát.
Néha egész jó gondolataid vannak!De természetesen én vagyok a hülye.
A téridő görbülete okozza.
A biologus tudja: a tomeg okozza a gravitaciot. Epp ugy ahogy az egyik Vibrio bakterium faj a kolerat okoz, a tomeg meg gravitaciot (tomegvonzast) okoz. Minden tomeg es barmelyik tomeg gravitaciot okoz.A fizikus utánzatok nem tudják a választ, mi okozza a gravitációt. Halvány lepkefingocska elképzelésük nincs róla.
Bár válaszolni ciki lett volna a kommentemre, de áttételesen itt látom, hogy nagyon is elolvastad, beléd égett, még el is ismétled, s figyelemmel kíséred, ahogy a butaságod nagy megalázkodás közepette magadra dől.De hisz ez nagyszerű, gratulálok. Csakhogy nem több, mint mesefizika, kísérleti megerősítés nélkül, egy a padlásnyi hipotézis közül.A téridő görbülete okozza.
Ki és mikor mutatta ki kisérletileg a téridőt? Nos, van kísérleti igazolásod? Nincs.
1) Kevered a szezont a fazonnal. A graviton és a spinon nem ugyanaz.Erre vagytok olyan büszkék? A gravitont ellenben már kimutatták, nevet is adtak neki, spinon (persze nem tudták, hogy az a graviton).
A nemlétező téridőt soha, viszont a létezőt bármikor. Ennyi a különbség.De mikor fogják kimutatni a nemlétező téridőt ? Soha.
Álmodj csak, királylány!De mikor fogják kimutatni a nemlétező téridőt ? Soha.
Te se érted, hülyeségeket beszélsz.úgyse érted.
Akárcsak a gravitáció.tér nincs, akárhogy kapálódzol, az egy elvont, ember által kreált fogalom
Hát igen. Hitbéli kérdésekben tényleg felesleges vitatkozni.Astrojan írta:A gravitáció jelenség mögött is létezik egy kiváltó ok, ezek a gravitonok. Ez nemcsak egy fogalom, hanem létező, anyagi részecske. Ezért a graviton okozhatja a gravitáció jelenséget, térgörbület meg NEM okozhatja, mert térgörbület nincs.
Egyszerűbb, mint gondolnád. Mellérakom a vonalzót, és máris kimutattam egy térbeli távolságot. Amikor pedig a mellérakott vonalzó más távolságot mutat, mint egy távolból, az ottani vonalzóra alapozott mérés, na akkor megváltozott a tér metrikája az itt és az ott között, konyhanyelven: görbült a tér.de a teret meg LEHETETLEN kimutatni, mert az matematikai fogalom/definíció.
Köszönöm kérdésed, erre kértem mindenkit, kérdezzen, mert enélkül értelmetlen a vita. És olvass gondosan...te hogyan definiálod az "anyagot", mivel ez még senkinek sem sikerült..
Nem, sajnos. Két anyagi objektum között méred meg az ember által definiált távolságot, ami egy fogalom. Ez egészen más, a térnek ehhez semmi köze.Mellérakom a vonalzót, és máris kimutattam egy térbeli távolságot.
Na, ennek sincsen semmi értelme. Még szerencse, hogy soha nem kényszerültél arra, hogy az alaptalan személyes elképzeléseddel mondjuk a részecskegyorsítók mérési eredményeit számszerűen(!!!!) megmagyarázd.Röviden ennyi az anyag.
Bocsika, de ha a két anyagi objektum között nem lenne ott a távolság, akkor nem tudnám megmérni. Mivel meg tudom mérni, ezért ott van a távolság, más szóval a "tér". Azaz létezik.Nem, sajnos. Két anyagi objektum között méred meg az ember által definiált távolságot, ami egy fogalom.
Mar hogyne lenne az anyagi minosegben kulonbseg?Mivel két azonos összegképletű vegyületről beszélek, anyagi minőségben, ekvivalens moláris tömegükben nincs különbség.