Pedig ez is holokauszt! Meg az ukrajnai holodomor a 8-9 millió áldozattal az is!
És akkor még offolásról pampogsz,amikor ha visszaolvasol, akkor láthatod,hogy mennyi hülyeséget és valóban a témához nem illő dolgot összehordtatok!

Ez így igaz, csak azt felejtették mellékelni, hogy naponta volt ennyi áldozat.írja azt is, hogy max. 25 000 áldozat volt.
Márpedig leírja. Próbálj megbarátkozni a gondolattal.A német wikipédia pontosan leírja,hogy hány lakás,ház,kulturális intézmény,kórház,élelmiszeripari üzemek stb. semmisült meg teljesen (Staub und Asche) Ha ezeket leírja,akkor viszont nem írhatja le,hogy 25.000 volt az áldozatok száma
Tök mindegy, hogy ki mikor miről beszélt. A tudományos kutatás megállapította, hogy legfeljebb 25 ezer áldozat volt. Ez nem vélemény kérdése, nem is erkölcsi kérdés vagy hozzáállás kérdése, hanem ténykérdés. Akkor is így van, ha neked nem tetszik vagy eddig másképp tudtad, vagy szeretnéd, ha több lenne. A történészek között konszenzus van a kérdésben, ezért minden más álláspont áltudományos. Amennyiben te más számot akarsz állítani, akkor annak az egyetlen elfogadható módja az, hogy olyan, történész által írt, szaktudományi publikációt hozol fel bizonyítéknak, ami figyelembe veszi a 2010-es drezdai történészbizottsági jelentésben foglaltakat is. Ha ilyet nem tudsz hozni, akkor pedig jobb, ha meg se szólalsz.Maga Konrad Adenauer is 350.000 áldozatról beszélt!
Csak.Bocs, hogy közbekotyogok, de Drezda bombázásának dolgai hogy a búbánatos fityfenében tartoznak a témához?
A britek hivatalosan 35 000 főben adták meg a drezdai áldozatok számát, a mai becslések pedig 135-200 000 halott között ingadoznak. Ezen szerencsétlen emberek jelentős része a foszforbombák által gerjesztett tűzviharban, illetve a robbanószerek miatt felszabaduló mérges gázok belélegzése miatt veszítette életét. (Tarján M. Tamás, Rubicon)
"A második világháború története" 1982-ben megjelent harmadik kiadásában Ránki György saját forrásai alapján a következőket írta: "1945 februárjában került sor a második világháború legnagyobb bombatámadására Drezda ellen. Ebbe az ipari szempontból jelentéktelen városba a menekültek ezreit helyezték el, és a 14 órás támadás következtében 100 ezer ember pusztult el. A város nagyrésze teljesen leégett. (Múlt-kor portál)
Becslések szerint a keleti front elől menekülőkkel együtt 1,2 millió ember lehetett az akkor 630 ezer lakosú városban - amiről a szövetségesek is tudtak. A legóvatosabb becslések szerint 40-50 ezren vesztették életüket a támadásban. A németek akkor negyedmillió halottról számoltak be. Az igazság valahol a két véglet között van, s mára elfogadott, hogy legalább annyian vesztek oda, mint ahányan a Hirosima elleni támadásban a robbanás után azonnal (körülbelül 80 ezer ember) életüket vesztették. (ma.hu)
Az akció során a német nagyváros teljes belvárosa romtengerré vált, a halottak számát 20 000[1] és 80 000 közé teszik a kutatók (A régebbi becslések 35 000 és 1 000 000 közötti áldozatról szóltak). (Wikipédia)
Az 1945-ös drezdai bombázásban a korábban becsült 1 milliónál vagy 35 ezernél kevesebb, 18-25 ezer ember halhatott meg, állapította meg egy történészbizottság. A Die Welt cikke szerint a testület több, a szövetségesek bombázásával kapcsolatos legendát megcáfolt. Az angol-amerikai légierő nem folytatott géppuskával embervadászatot civilekre, a hatalmas tűzben nem porladhattak el nyom nélkül a holttestek. A bizottság ugyanakkor megerősítette: a nagyrészt civileket sújtó szőnyegbombázás katonailag teljesen indokolatlan volt.
Máig vita tárgya, hányan is haltak meg 1945 februárjában Drezdában, amikor a szövetségesek lebombázták a várost. A támadás szinte a földdel tette egyenlővé a történelmi várost, a kísérleti gyújtóbombák pedig hatalmas tűzvészt okoztak. Az áldozatok számára vonatkozó becslések eddig 35 ezer és 1 millió között mozogtak. (index.hu)
Azt vélem, hogy:According to official German report Tagesbefehl (Order of the Day) no. 47 ("TB47") issued on 22 March the number of dead recovered by that date was 20,204, including 6,865 who were cremated on the Altmarkt square, and the total number of deaths was expected to be about 25,000.[81][82][83] Another report on 3 April put the number of corpses recovered at 22,096.[81] Three municipal and 17 rural cemeteries outside Dresden recorded up to 30 April 1945 a total of at least 21,895 buried bodies of the Dresden raids, including those cremated on the Altmarkt.[84]
A number of refugees fleeing westwards from the advancing Russian forces were in the city at the time of the bombing. Although exact figures are unknown, reliable estimates based on train arrivals, foot traffic, and the extent to which emergency accommodation had to be organised, place the refugee population at between 100–200,000.[85] The city authorities did not distinguish between residents and refugees when establishing casualty numbers and "took great pains to count all the dead, identified and unidentified".[85] This was largely achievable because most of the dead succumbed to suffocation; in only four places were recovered remains so badly burned that it proved impossible to ascertain the number of victims. The uncertainty introduced by this is thought to amount to a total of no more than 100.[85] 35,000 people were registered with the authorities as missing after the raids, around 10,000 of whom were later found to be alive.[85]
A further 1,858 bodies were discovered during the reconstruction of Dresden between the end of the war and 1966.[86] Since 1989, despite extensive excavation for new buildings, no war-related bodies have been found.[86] Seeking to establish a definitive casualty figure, in part to address propagandisation of the bombing by far-right groups, the Dresden city council in 2005 authorized an independent Historian commission to conduct a new, thorough investigation, collecting and evaluating all possible sources by modern scientific methods. The results were published 2010 and stated that a minimum of 22,700[87] and a maximum of 25,000 people[88] were killed. (Wikipédia)
Igen! Sokat láttam már, és nagyon sok emberrel beszélgettem a II. Vh.-ról, akik átélték és nem okoskodó emberektől hallották a nagy igazságot. Annyit biztosan tudok mint te, csak én racionálisan gondolkodom.Szóval uraságod már 40 éve foglalkozik történelemmel?
Sajnos rajtad sem látszik a nagy igazság jelei sem, mert az igazságnak nincs szüksége pontosításra/okoskodásra és az sem számít, hogy mennyi idő telt el az adott esenénytől. Tehát: Az igazság igazság marad 70 vagy 100 év múlva is, mert ha megváltozik, akkor az már nem igazság. És most negyere olyan kisgyerekes mesével, hogy az csak pontosítás, mert a létező adatok abban az időben is rendelkezésre álltak, csak bekellett volna mutatni talán. Egy jótanács: Látom, hogy ezen a fórumon a személyek alázása a trendi,(aki másképp gondolkodik) de célravezetőbb lenne, a topik témával foglalkozni! Ez az intelligencia!!Mit mondjak, nem látszik.
Hol publikálsz? Van publikációs jegyzéked? Mi a kutatási területed? Eredményeid?
Igen! Ezt fogom tenni, mert nem akarom elrontani ezt a nagyon magas szintű fórumozást, ahol a sértegetés a menő.Azt mondtad, eleged van a "babazsúrból" és lekopsz innen.
Így van! Ami nem egyezik a világnézeteddel az minden szemét! Akkor visszakérdezek. Te biztosan a teljes igazságot tudod? Biztosan nem tévedhetsz?Itt vagy és belinkelsz egy szemetet, amit az Index cikkéből faragott valami labanc a saját szájíze szerint
Ilyet én nem állítottam, ez ismét a te fantáziád!! Nem kell a belemagyarázás, és a segítséged sem. Valamit tudok, hogy ez igaz vagy sem. Nem mondok se prot se kontrát. Ezért kutatom!!és kisujjában az egész II. világháború
Ez a "ki tud többet" eléggé nevetségesen hangzik. Amikor először leírtad, hogy te többet tudsz a II. világháborúról, mint én, azt hittem, hogy lefordulok a székről a nevetéstől. Kissé túlértékeled magad tárgyi tudást és a gondolkodási módszeredet illetően. Aki felkészült és már 40 éve foglalkozik a II. világháborúval, annak biz' nem olyan a stílusa és a mondókája, mint a tiéd.Igen! Sokat láttam már, és nagyon sok emberrel beszélgettem a II. Vh.-ról, akik átélték és nem okoskodó emberektől hallották a nagy igazságot. Annyit biztosan tudok mint te, csak én racionálisan gondolkodom.
Ha eldöntötted, hogy mit akarsz írni, akkor fogalmazd meg magyarul. Nem szeretem az ilyen zagyvalékot.Sajnos rajtad sem látszik a nagy igazság jelei sem, mert az igazságnak nincs szüksége pontosításra/okoskodásra és az sem számít, hogy mennyi idő telt el az adott esenénytől. Tehát: Az igazság igazság marad 70 vagy 100 év múlva is, mert ha megváltozik, akkor az már nem igazság. És most negyere olyan kisgyerekes mesével, hogy az csak pontosítás, mert a létező adatok abban az időben is rendelkezésre álltak, csak bekellett volna mutatni talán. Egy jótanács: Látom, hogy ezen a fórumon a személyek alázása a trendi,(aki másképp gondolkodik) de célravezetőbb lenne, a topik témával foglalkozni! Ez az intelligencia!!
Mármint a kutatási területedhez, eredményeidhez, publikációidhoz.Én úgy gondolom, hogy semmi közöd hozzá!!
Vagyis lelépsz. Ahogy gondolod. Én nem küldelek. A kurucinfo babazsúrján bizonyára nagyobb sikered lesz. Azzal pedig barátkozz meg, hogy aki hülye, azt lehülyézem.Igen! Ezt fogom tenni, mert nem akarom elrontani ezt a nagyon magas szintű fórumozást, ahol a sértegetés a menő.
Még te mondod, hogy racionálisan gondolkodsz? Milyen magatartás más cikkét eltorzítva sajátként közölni? Milyen kutatásaid vannak, ha szemetet idézel a saját gondolataid helyett? Netán te követted el a hivatkozott szemétkupacot?Így van! Ami nem egyezik a világnézeteddel az minden szemét! Akkor visszakérdezek. Te biztosan a teljes igazságot tudod? Biztosan nem tévedhetsz?
Negyven évi kutatás után csak egy ilyen zanzára futja? Szegény JcDenton, szar lehet neked.Ilyet én nem állítottam, ez ismét a te fantáziád!! Nem kell a belemagyarázás, és a segítséged sem. Valamit tudok, hogy ez igaz vagy sem. Nem mondok se prot se kontrát. Ezért kutatom!!