Sziasztok! Olvasgattam a fórumot, és nagyon tetszik a téma, meg amikről beszélgettek.

Tökre élvezetes volt végigolvasni. Három film kapcsán azonban úgy érzem, nem tudok megállni pusztán az olvasgatásnál.
A Függetlenség napja. Zsolesz 14-nek: Azért nem lett volna jó simán csak felküldeni, mert az emberek ahhoz is lököttek voltak, hogy a kormány irányítási funkcióit sikeresen megállapítsák. Nem hogy távirányítással kizsonglőrködjek az űrbe.Továbbá, attól hogy az anyahajóban lévő atom kipukkan, még nem biztos, hogy az anyahajó pont ráesik az alatta lévőkre, vagy nem tudom hogy gondoltad. Elvégre egy tengeri flotta mondjuk legnagyobb hajójának a kilövése nem vonja maga után az egész flotta automatikus (csak úgy önmaguktól történő) megsemmisülését. A vírus kellett, hogy a földi ember, a maga készítette járműveivel felvehesse ellenük a harcot. És itt a másik téma a vírus, és a Windows 95. Ez pounderstibbons-nak volt az észrevétele. Erről az jut eszembe amit a Világok Harca kapcsán mondtatok, a bacilussal kapcsolatban. Itt sem kizárt, hogy egy olyan társadalom ők ahol, erre még nem volt példa. Talán csak magas rangú katonáknak adatott meg a számítógép használati jog náluk, azért ez nem egy olyan eget rengető baki amit ne lehetne jó pár okkal kimagyarázni. Amúgy szerintem a Függetlenség napja máig a legjobb film a témában. A Skyline-t nem tudtam kiakadás nélkül végig nézni. Fuss, bújj, fuss, bújj, jön, fuss, bújj, meghalsz. Kiveszik az agyad, hogy a vége főcím alatt végre történjen is valami, csak azt nem tudni mi lesz a vége. A Los Angeles-es meg túl katonai nekem. Ha valami katonaira vágyom beteszem pl, a Peacemakert, vagy egy Tom Clancy regény filmes adaptációját.
A másik a terminátor. Nekem ott bukik a kerettörténet, hogy valóban egy ennyire intelligens gép, mint a SkyNet, hogy nem jön rá egy valamire. Csupán egy dolog kell, ahogy Curly is megmondta. Az abszolút sikeres hadi taktika az ember ellen. SENKIT se küldeni sehova az időben. Most komolyan mennyi esély van rá, hogy Sarah lefekszik Kyle-al ha nem akarja gyilkos robot a jövőből legyilkolni? Abszolút semmi. DE! Ha mégis megesne valahogy a dolog, mondjuk Kyle a jövő ismeretét kihasználja a tőzsdén, szerez egy valag pénzt, és elcsábítja. Mert lássuk be, abban koszos ballonkabátban rohadtul vonzó ám. Vagy bármilyen más úton teherbe ejti. Már akkor sem az a Johhn Connor fog felnőni, aki képes lenne az emberiség új "atyja" lenni. Meg ki hinné el nekik ezt a robot dumát, ha nem gyűlnek körülöttük a hullák? Amúgy szeretem a Terminátor filmeket, imádom a poszt apokaliptikus jövőt amit lefestenek.
A harmadik a Distct 9. Láttam moziban, és nem találom túlzottan reálisnak, sőt semennyire nem tartom annak. Gáborral értek egyet, ha egy ilyen landol Afrikában, évekkel később talán, de ez nagy TALÁN, már Afrika sem lenne. Ott dekkol egy elvileg űrrepülésre képes tárgy Afrika felett. Nem egy cölöpön áll, nem lóg semmin, hanem lebeg. Úgy tartja magát a levegőben, hogy például űrrakétákéhoz hasonló anyagot nem bocsát ki, vagyis valamilyen erő, vagy berendezés a levegőben tartja. És sem az USA, sem az oroszok, sem Kína, vagy az arabok nem próbálják meg az amúgy is csóró Afrikától elvenni? Teljesen irreális szerintem. A leg valószínűbb, hogy háború törne ki a birtoklásáért, de az sem kizárt, hogy gazdagabb országok megpróbálnák megvenni. Hiába nem földi eredetű, hiába vannak alatta/rajta/felette/mellette/benne idegenek. A mi bolygónkon a pénz a legnagyobb úr, sokszor sokan azt is eladják ami nem az övék. Így aztán lehetetlennek tartom, hogy az éveken át senkit ne izgasson a nagyobb hatalmak közül.
Persze ezek csak a saját véleményeim, remélem senkit nem bántottam meg semmivel.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, nagyon belelkesültem.