embb írta:vaskalapos írta:
Akkor ennyi. Nincs mirol beszelni, ennyi erovel en is rajzolhatok egy tablazatot ami szerint az emberi kibocsajtas felel a novekedes 99%-ert.
Azutan erzelmei szerint ki-ki valasz maganak.
Haat, ez tobb sebbol verzik am.
1. Igen, rajzolhatsz. Csak azt kell megmagyaraznod, hogy hogyan szuri ki a fold bolygo azt a nyomorult 6%-nyi CO2-t amit az ember engedett az atmoszferaba, hogy pont azt ne nyelje el.
Nem nyeli el! Abban nincs vita, hogy a CO
2 szint emelkedik. (ezert kertem korabban, hogy foglald ossze, mi az allaspontod, mert hol a CO
2 szint emelkedeset tagadod, hol azt, hogy az emelkedeest ember okozza, hol azt, hogy a CO
2 szint emelkedese okozza a felmelegedest. Igy nagyon nehez ervelni, ha hol ezt, hol azt tagadod.. Z&M szerint jelentosen no a CO
2 szint. Elhiszed nekik?
U.i. ha a teljes forgalom 700 GT atlagban, akkor elvarhato, hogy neha a valodi szam veletlenszeruen ingadozzon, nem? Nondjuk egyszer 680, maskor meg 730 GT? Nos, a termeszet ezt felismeri es kezeli, nem ? Hiszen az ember NELKUL egyensuly lenne igaz? De akkor jon az emberi 30 GT plusz es mindent borit. Hogy is mukodne ez szerinted??
Ha megnezed, nem ingadozik, hanem monoton no. Ki fog alakulni egy uj egyensuly. Csak egy-ket-harom C fokkal magasabb homerseklet mellett.
2. Ha erzelmekrol van szo, akkor szerintem a kis zold koevok voltak
. Ha belenezel a kerdes koruli hiszti irodalmaba, pl. az altalad idezett nepszabi cikkbe ott azt mondjak, hogy "epeszu ember nem ketelkedik". Ha azt mondanak, hogy a hit Isten ajandeka, ok lenne, de szerintuk ez a megdonthetetlen tudomanyos igazsag.
Szerinted hit? Akkor teljesen egyetertunk, szerintem is.
Valasszuk kette az ujsagcikket es a szakmai cikket. Az ujsagcikket, interjut ne kritizald azert, mert az erzelmekre akar hatni. Amugy, ezt mar harmadszor irod, elsore is vettem, hogy rosszallod, hogy az ujsagban megszolaltatott szakerto nem tart epeszunek teged.
En ilyet nem allitok, es nem akartalak megbantani azzal az idezettel, elnezest!
Kerlek tisztazzuk:
Z&M allaspontjan vagy, tehat elfogadod, hogy CO
2 szint novekszik, de ennek csak kis resze ember okozta, a tobbi ki tudja honnan), vagy szerinted a CO
2 nem novekszik?