cseppkő nehéz pályás ebben témában, több ezer pontnál tárthat a rögeszme-indexnél...

"The low concentrations of iron in seawater may have prevented oxygen concentrations dropping more precipitously from biodegradation demand on the petroleum, since many hydrocarbon-degrading enzymes have iron as a component," Hazen says. "There's not enough iron to form more of these enzymes, which would degrade the carbon faster but also consume more oxygen."
http://160.114.99.91/astrojan/szkep1.htmGábor írta:
Rohnán János alias Astrojan?!!!
Megegyszer elolvastam a cikket, de amit te mondasz, arra nem talaltam utalast. Kozemberek muholdvevoirol volt szo benne, kozemberek muholdjairol nem. Es nekem ugy tunik, nem az egysegsugaru unios polgarokhoz szolt:A képviselő nem a nagy áramszolgáltatókhoz vagy műhold üzemeltető vállalatokhoz, hanem hozzánk közemberekhez szólt. Nem hiszem, hogy neked van háztartási műholdad vagy egyéb olyan készüléked amire közvetlenül hat.
- Ez rémhírkeltés.beadványában emlékeztetett arra, hogy a tudósok szerint a következő években erősödő naptevékenység számos, nap mint nap használt technológiát veszélyeztethet.
...
Amerikai tudósok szerint az alig két éven belül, 2012-14 között várható, századok óta nem látott mértékű napviharok akár a Katrina hurrikánnál hússzor nagyobb gazdasági katasztrófát is okozhatnak.
A NASA tényleg adott ki olyan közleményt, hogy a következő napciklus-maximum ötven év óta a legerősebb _lehet_. Ötven éve viszont még nem volt Európai Unió, az elektromos hálózatok megmaradtak a nemzeti határokon belül, így kisebb volt a lehetősége nagy területeket érintő, lavinaszerű rendszer-összeomlásoknak. Nem tudom, az Unió (és különösen az itteni, balkáni függelékei) hálózata mennyire védett az ilyesmitől, de mostanában több cikket is láttam arról, hogy az USA hálózata ilyen szempontból vészesen elavultnak bizonyult, és állami beavatkozást sürgetnek pl. katasztrófa-tervekben, ill. a korszerűsítés kikényszerítésében. (Ott fent Finnországban mi a helyzet? Őket jobban veszélyezteti az ilyesmi, mint minket.)Napkitörések eddig is voltak, ezután is lesznek, ahol meg valóban problémát okoz-hat(!) ott ahogy tudnak védekeznek ellene, képviselői indítványok nélkül is...
Az sem lenne azért hátrány, mert egy-két erőmű kiesésével akkor nem terhelődnének túl a hálózatban maradó erőművek. Ugyan nem vagyok elektromos szakember, így nem tudom megmondani mi történik, de érzésre a maradék erőművek leállása.Miert kene lekapcsoni mindent egy haztartasban?
"Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs), nézzünk
egy hasonló esetet. A szezonális influenza oltóanyagok esetén 1%-os
hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában hatékony, amire
a tudomány lelkesen tapsol, mert
"minden egyes élet értékes". "
...
6. A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden
influenza védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.
...
Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a
sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata lesz
a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható idegrendszeri
károsodást okozó mellékhatásai."