@Dávid (12261):
Üdv!
Tudsz nekem olyan bűnesetet mondani, akár polgári/civil, akár háborús, akár politikait (tudom, hogy a háborús bűnök összefüggnek a politikával, de nem mindig, ezért írtam külön), ami kiváltó oka az ateizmus, vagy legalább vissza vezethető az elkövető ateizmusára?
Mert tudtommal nincs ilyen ismert eset, és az ateizmus számlájára nem írható egyetlen ismert bűntény sem.
Ok, persze, én is tudom, hogy ateisták is követtek el és követnek el bűnöket. De ha megnézed, a bűnök elkövetésének nem volt oka az ateizmus egyik esetben sem. Nem az ateizmusért, és nem is az ateista eszmékért követték el.
Ellenben ártatlanok milliói haltak meg, mert mást mertek hinni, mint azt egyesek akarták (keresztes háborúk, boszorkány perek, inkvizíció, WTC-s repülőcskézés, stb).
Ott van pl. Szálin elvtárs. Ő köztudottan ateista volt, de az összes dolog ami a kezén szárad, nem az ateizmusa miatt van, nem köthető az ateizmusához. Az meg más kérdés, hogy a vallásosok akkor is az ateizmus számlájára írják, ha a fene fenét eszik, csak azért, hogy az ateizmust rossznak és bűnnek titulálhassák, és a saját ostoba és bárgyú, babonás hiedelmeiket fényezhessék.
Ellenben történelem folyamán lezajlott háborúk és gyilkosságok nagy része vagy vallási alapú volt, vagy erősen köthető hozzá.
De hogy a jelenből is hozzunk példákat: WTC, és annak összes következménye, Dán karikatúra botrány (persze ), aminek utóhatásaként pl. Dán követségeket pusztítottak el az iszlám országokban, vagy pl. Algériában tucatjával ölték meg a keresztényeket, pusztán azért mert keresztények voltak.
Légyszíves mondj legalább egyetlen bűnesetet (bármilyet) aminek az oka az ateizmus, amit az ateizmusért, és/vagy az ateista eszmékért követtek el.
Kösze!