Volt egy pránanadis pasi is, aki többször beleszólt a színválasztásomba. Sajnos nem tudtam elkerülni őt, mert akkoriban egy házban lakott velem. Egyszer már kihozott a "sodromból" és kérdezni kezdtem kínomban, "Ha a fekete meg a sötét színek ennyire rossz energiák, akkor a világűrben miért honol sötétség? Miért harcolt és nyert rengeteg nehéz küzdelmet fekete nadrágban Bruce Lee, aki a világ egyik legenergikusabb embere volt?

Mi van azzal aki fekete hajjal vagy szemmel születik, hogyan lesz munkaképes felnőtt korában, ha állandóan enervált a szín miatt? Vagy miért sötét a ganajtúró bogár, aki olyan nagy terheket simán elgörget, vagy a teherbíró hangyák közt is miért van feketék? Miért ad erőt a kávé vagy sok sötét energia ital, élénkít a fekete tea, ha ugye eleve a legnagyobb erők a kozmikus energiák megakadályozhatatlan roncsolói?"' (- tudom ezek nem tudományos érvek, egyszerű, talán nem a legjobb kérdések, de hirtelen csak ilyesmik jutottak eszembe, azon gyomorgörcsök közben, hogy megint a ruházatom miatt szekálnak.) A pránanadis fickó akkor elképedt és hüledezve vallotta be, hogy ezekre nem tudja a választ, de mint mondta "jó kérdések", majd megkérdi a mesterét a legendás Zellerféle Jócot. Igen, magát a Nagy Mestert. Később állítása szerint a Mester az üzente, hogy a világos szín jó, a sötét nem és a szivárványban is okkal nincs fekete. - Sajnos az okról már nem üzent felvilágosítást.
Tisztelettel kérlek Titeket, hogyha lehet foglalkozzunk ezzel a babonával is. Hátha felmerülnek okok, indokok, jó magyarázatok arra miket lehet mondani a feketét leszólókra. Előre is nagyon szépen köszönöm.