A "zuhanó repülő és a megtérés" témához annyit fűznék hozzá:
Nagy eséllyel megtérnek a gépen tartozkodó emberek, de nem mindenki. Van olyan aki pánikba esik és megtér, van aki megoldást keres és nem tér meg még a halála pillanatában sem.
Mondanám hogy könnyen dobálózok ezzel, de szerintem megtehetem és mindenki megteheti akinek már volt halálközeli élménye. Lássuk csak imátkoztam e ? NEM ... Az első egy autóbaleset volt, időm se volt imátkozni, pedig megpördültem a kocsiban és láttam magam előtt hogy a belém ütlöző autó után mi fog történni, lepörgött ez így van
, fura volt amikor megtörtént és sokkos állapotban szedtek ki az autóból és arra emlékszem nem tudják elhinni hogy egy karcolásnyi bajom se esett, mákom volt... tanulság ha fáradt vagy akkor megéri betegszabira menni ahelyett hogy melóba mész.
A második egy hajón volt, ott lett volna időm imátkozni, de nem tettem. Akkor megértettem ha van akár több mint 1-5 perced hogy dönts az életedről és többen is tehettek érte akkor egy egységként meg lehet oldani majdnem mindent. Ezért túléltük, egy csapatként együtt müködve.
"Létezik e Isten?":
- Nem tudom, de ha tudnám hogy igen vagy tudnám hogy nem akkor se mondanám el. Túl nagy súllyal bír ez a tény, persze nem mindenkire, de az emerek többségére igen. Ha tudod hogy létezik és elmondod, akkor azok akik nem abban hittek vagy szkeptikusok voltak, de mégis babonásak vagyis van hitük akkor megrendülne a világuk... a kegyes hazugság bizonyos esetekben jó. Senki nem akar tömegkáoszt.
- Apropó a másik oldalról nem mondtam semmit, ha tudom hogy nincs, hány millió, milliárd ember roppanna össsze...
Vannak dolgok amiról jobb nem tudni.
Aki viszont hisz Istenben az reménykedik sokszor kitartóbb és tisztességesebb mint a többi ember. Én abban hiszek hogy mindenki egyenlő és minden élőlény Isten, nem teszek sok különbséget hangya és ember között, de egy kő vagy asztal, gyémánt... ezek csak tárgyak
számomra.
Megtanulni azt hogy ne itélj valakit el azért mert nem ugyanabban hisz mint te nah az nagyon nehéz út volt, de sikerült, el fogadom hogy van aki hisz és van aki nem még akkor is ha ezáltal a hívők sokszor engem kitaszítanak azért, mert nem hódolok be semmilyen felsőbbrendű lény felett, ha van ilyen.
Én is hiszek abban hogy nem tudja senki megmondani hogy most egy kávét akarok inni vagy egy teát (előzőekben valaki már említette közületek). A döntésünk egyik pillanatról a másikra megváltozhat a különböző környezeti hatásokra, ami lehet egy vihar vagy akár a haverom aki hozzám szól és azt mondja te most akkor iszunk egy sört vagy sem és máris nem kávét vagy teát fogok inni... a verziók sosem állnak meg a vagy b -nél sok átmenet van a és b verzió között.