AntalVali.com

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2010.10.13. 15:47

A http://AntalVali.com-on sok érdekes, ám némiképp gyanús cikk olvasható. A hölgy, a magát mesterkozmetikusként és "bionom hatóanyagelemző"-ként meghatározó Antal Vali főleg a kozmetikumokban található vegyszereket támadja, ezek állítólagos veszélyeire hívja fel a figyelmet. Ez egyes esetekben megalapozott lehet, de alighanem sok az alaptalan riogatás is. Emellett áltudományos és egyéb kétes hivatkozásai is vannak. Ezoterikus hivatkozások, homeopátiát támogató írások, stb. Tehát finoman szólva is elég kétes site.

Az antalvali.com-on a cikkek ugyan kommentelhetőek, de sajnos a cikkek kommentelése előmoderált, és úgy tűnik, hogy a kritikus kommentek nem nagyon jelennek meg. Én két cikkhez írtam kommentet, eddig egyik sem jelent meg. Igaz, a "marhaság" szót használtam az egyikben. :o

Ebben a topikban előmoderálás nélkül lehet kommentelni az antalvali.com-on megjelenő cikkeket. A "marhaság" szó használata is megengedett :mrgreen:
0 x

Avoué
Hozzászólások: 161
Csatlakozott: 2009.12.20. 18:47

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Avoué » 2010.10.13. 22:05

Itt is megidézzük: viewtopic.php?f=3&t=172
Melyik cikkhez írtál kommentet s mit?
Azt olvastad, hogy homeopátia ügyben a szkeptikus blogot hozza forrásnak?
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.10.13. 23:32

@Avoué (6535):

Tényleg vicces:
http://antalvali.com/hirek/hatastalan-a-homeopatia.html

A kommentek közt a A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület elnöke (dr. Jónás Eszter) meg hinti a port:
http://antalvali.com/comment/45968/brit ... amadasokra
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.14. 00:00

Ez sem semmi!
Ekkora marhasagot!?

http://antalvali.com/hirek/dns-valtozasok.html

Mindenki rendelkezik egy kettős-helix szerkezetű DNS-sel. Arra jöttünk rá, újabb helixek fejlődnek ki. A dupla helixben két DNS szál csavarodik spirál alakzatban. Azt gondolom, hogy idővel 12 helix fog kifejlődni. Az elmúlt időszakban, ez kb. 5-20 év, egy folyamatos mutáción mentünk keresztül. Ez a tudományos magyarázat.

Testünk Szíriuszi DNS szálakkal olvad össze, mivel ez a forma eléggé közel áll a miénkhez, így aránylag kevés mellékhatással sikerül az integrálódás.

A változásokat nem feltétlenül egyidejűleg érzi meg mindenki. A felnőtteknek csak igen kevés százalékánál fejeződött már be a kristályszerkezetté való átalakulás. Nekik 1,024 szálú DNS-ük van. Egy nőről jelentés készült, miszerint nőtt 1 láb 3 inchet (kb. 38cm).
Az összes 7 év alatti gyermeknél befejeződött már a változás, vagy rövidesen be fog fejeződni. Az elmúlt 2 évben született gyermekek már mind teljes DNS szerkezettel születtek.

Néhány AJÁNLOTT KEZELÉSI MÓDSZER a fentiekre:
- Haladjunk az árral, ne szálljunk szembe.
- Ha elfáradunk és kimerülünk, pihenjünk és aludjunk sokat.
- Igyunk sok vizet, mivel méregtelenítés megy végbe a szervezetünkben és a megszokottnál gyorsabban kiszáradhatunk
-Az érzelmi feszültség és stressz mérséklésére vegyünk be gyógynövénykivonatot, Macskagyökeret
-A Görögszéna csökkenti a stressz kihatását a nyirokrendszerre és segíti a méregtelenítés folyamatát
- Az izomgörcsök enyhítéséhez vegyünk Macskagyökér kivonatot, próbáljuk ki az iszapfürdőket, vagy vegyünk forró fürdőt, amibe öntsünk bele egy kispohár epsomi sót (magnéziumszulfátot). Végezzük el naponta.
- Ne feledjük, hogy ha ránk is jön a szívdobogás, vagy nehezen kapunk levegőt, az a szív és torok csakra tisztulását jelzi, és a tünetek csak átmeneti jellegűek. Nem fogunk meghalni, csak változáson megyünk keresztül! Ettől függetlenül nem kell rám hallgatni, nyugodtan keressenek fel egy szakorvost, ha aggódnak.
- Ha nem tudják hol lehet beszerezni a Macskagyökeret (Valerian) vagy a Görögszénát (Fenugreek), próbálkozzanak valamelyik Herbáriában, vagy egyszerűen mondogassák magukban a nevüket, ha valamiben segítségük kellene. A gyógyító energiák a név hanggá alakítása által terjednek és ugyanolyan a hatékonyságuk akkor is, ha csak magunkban mondjuk ki a nevet, mintha fizikailag bevennénk. Ki kell próbálni!
Kérjék angyali vezetőiket, hogy enyhítsék a fájdalmukat. Csak arra várnak, hogy megkérjük őket!
A legtöbb tünet csak pár hétig tart, aztán elmúlik. Vannak olyan tünetek is, amik újból és újból előjönnek.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.14. 00:06

0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2010.10.14. 00:49

Ehhez a cikkhez szóltam hozzá, de nem jelent meg a hozzászólásom:
http://antalvali.com/t-dethlefsen-sors-mint-esely.html

Antal Vali itt Thorwald Dethlefsen "A sors mint esély" c. könyvéből idézte azt a részt, amiben a homeopátiát magyarázza. A dolog lényege nagyjából az, hogy Dethlefsen Hahnemann munkásságából kiindulva azt állítja, hogy a higítás célja az, hogy eloldjuk az ősprincípiumot az anyagtól, így megszűnik az anyagi kötöttség és csak az ősprincípium hat.

A hozzászólásomban arról írtam (volna), hogy Hahnemann nem volt ezoterikus, és egyáltalán nem voltak ilyen elképzelései, hogy az ősprincípiumot el kéne oldani az anyagtól. Hahnemann nem ismerte az Avogadro-számot sem, és nem tudott róla, hogy bizonyos higítás fölött már nem lesz anyag az oldatban. Ő úgy gondolta, hogy lesz azért ott anyag, csak nagyon kevés. Hahnemann célja a higítással egyszerűen csak az volt, hogy megtalálja azt a dózist, ami már éppen elegendő a szervezet helyreállító reakciójának a beindítására, de még nem káros.

Érdemes beleolvasni Hahnemann főművébe, az Organonba:
http://www.homeopathyhome.com/reference ... ganon.html

Nehezen érthető ugyan a nyelvezet, de semmiféle ilyen ősprincípiumos marhaságról nincsen benne szó. Annyit mond, hogy kis dózisban kell beadni az anyagot, illetve a gyógyítás során kis dózissal kezdjük, majd ha az nem elég, akkor növeljük a dózist. Sehol nem ír olyat, hogy nincsen szükség az anyagra.

Dethlefsen csak belemagyarázza a homeopátiába a saját ezoterikus tanait. Persze a homeopátia így se, úgy se működik, de azért van különbség a két elmélet között. Hahnemann elképzelései megfelelnek kora tudományos színvonalának, tehát az ő korában elfogadhatóak voltak. Ezzel szemben Dethlefsennek nincs mentsége, ő úgy állít marhaságokat, hogy elvileg birtokában lehetne a korszerű tudományos ismereteknek (no persze a könyvéből nem úgy tűnik, mintha birtokában lenne).
0 x

sárgadinnye
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2009.12.11. 18:35

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: sárgadinnye » 2010.10.22. 10:19

Kedves András - nagyon örültem annak a cikknek, amit Antalvalin idéztek Tőled, mert én is olvastam a Dethlefsen könyvet.
Hasonló élmény volt, néha a hajamat téptem, és végig döbbenten, elképedve olvastam.

Ez a könyv és a nézetei inkább vallás, mint tudomány: spirituális, fehérmágia, varázslás, asztrológia, szellemvallás.
Én értem a logikáját, de inkább a sorstól nagyon szorongó emberek megnyugtatására való: kezünkben tarthatjuk a sosunkat, elkerülhetjük a tragédiat, ha a sorssal együttműködünk.
0 x

sárgadinnye
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2009.12.11. 18:35

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: sárgadinnye » 2010.10.22. 10:37

Ami Antalvalit illeti: nagyon örülök, hogy külön topik nyílt róla, mert tapasztalatom szerint nagyon népszerű az a blog. Ha nem is mindent tartanak be az átlagolvasói, de rendszeresen onnan merítenek ötleteket, és fokozatosan rájuk ragad a félelem, a nyugtalanság, hogy nem teljesen "tiszta" az életmódjuk, mérgezik magukat és veszélyben vannak.

Látom, Vaskalapos nekiállt a cukormítoszukat rombolni.
Helyes.
8-)
A répa- és a nádcukor is növényi eredetű cukor, és a gyümölcsökből, zöldségekből származó cukor ugyanúgy hasznosul, mint a finomított.
Egyik tudományos mondása Valinak, hogy a "cukorral a szervezet nem tud mit kezdeni" - bezzeg a sárgarépával és a mézzel igen?
Savasodás, candida, "nincs bélflórám", méregtelenítés, gyógyszerellenesség, sok víz ivása, minden divatos áltudományos tanács és elgondolás szerepel, ismétlődik, terjesztődik.
Vannak "élő" és "halott" táplálékok is. :lol:

Egyik megfigyelésem, hogy amikor valaki átvesz valami általuk tisztának minősített életmódot vagy terméket, és rosszul reagál vagy nem válik be, akkor jön az, hogy "beindult nálad a méregtelenítés, méregtelenít a szervezeted, most jön ki a sok méreg". Pl. ha nem működik egy dezodor: nem a dezodor használhatatlan, hanem most jön ki belőled a felhalmozott méreg, ez cak átmeneti, ha a tiszta krémektől, Kolláth reggelitől valaki tele lesz zsíros pattanásokkal, akkor hurrá, már méregtelenít a szervezet!

Valaki véres széklet panasszal fordult hozzájuk (ezt majd megpróbálom előkeresni), a válasz: lehet, hogy aranyér, de belül kell a megoldást keresni, a lelkiekben. A véres széklet rákbetegség egyik első jele is lehet, de oda se neki - lényeg, hogy orvoshoz ne menjen senki, majd az antalvalis kislányok megoldják.
0 x

sárgadinnye
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2009.12.11. 18:35

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: sárgadinnye » 2010.10.22. 11:12

Szerintem gyűjthetünk idézeteket tőlük, főleg a legveszélyesebbeket vagy leghajmeresztőbbeket. Ők idéztek tőlünk a homeoval kapcsolatban, és biztosan vannak az olvasóik közül, akik olvasnak minket.

A legelső, amire szeretném a figyelmet felhívni, az ORTOREXIA.

Ők maguk is hallottak erről sőt tudják is, hogy annak tartják őket, de többen odajutottak a blogon, hogy őket nem zavarja, hogy azok.

Az ortorexia nervosa egy pszichés betegség, az anorexiával és a bulímiával rokon. Az ortorexiások nem fogyni akarnak, hanem az egészséges táplálkozás beteges megszállottjai.
Az ortorexiásokat onnan lehet megismerni, hogy az a MINIMUM, hogy a táplálkozásukból elhagyják a
1. cukrot
2. a legtöbb gabonafélét
és 3. a legtöbb tejterméket.

Mérgezőnek, nem emberi fogyasztásra alkalmasnak tartják. Sokan elhagyják a húst is, és mindannyian az ún. feldolgozott, finomított ételeket, készételeket, gyorséttermi menüket.

Az ortorexiásoknál ez a minimum - ezt az alapot általában kombinálják még valamivel, és további táplálékcsoportokat zárnak ki az étrendjükből. Pl. vércsoport diétával, paleolit diétával, veganizmussal, vagy csakis nyersétel fogyasztással.
(El lehet képzelni, hogy aki sem gabonafélét, sem tejterméket, sem húst nem fogyaszt, az mit eszik.)
Ha mégis megengednek maguknak pl. joghurtot vagy vajat, az csakis valami nehezen beszerezhető, extra tisztának minősített, sőt lehetőleg OTTHON készített legyen. A táplálékkiegészítőik is csak bio, extratiszta forrásból származhat, nem kommersz, bárhol elérhető tabletták, teák stb.
A vizet tisztítják, és nagyon sokat fogyasztanak belőle, ez is egy lényeges vonás.
Végül pedig: rendszeresen méregtelenítenek, candida diátákat stb. tartanak - ezzel az amúgy is szűk étrendjüket tovább korlátozzák.
Jellemző az is, hogy a betegségeket is az étrendjükkel akarják megelőzni és gyógyítani.

Nyilván nemcsak Antalvali terjeszti ezt, a fejlett világ más országaiban is megfigyelhető ez a pszichés zavar. Általában jómódú, gyakran egyedülálló nők betegszenek meg benne. Inkább fiatalok, de nem kizárólag. Ha családjuk van, a gyerekeiket is alávetik ennek az életmódnak.

Antalvaliék tudják, hogy ők ortorexiások, mindjárt hozom a linket - de nem minden hozzájuk forduló van vele tisztában, ezért tartom fontosnak leírni, hogy ez egy pszichés zavar.

itt a hsz-ok között írnak az ortorexiáról

http://antalvali.com/hirek/kicsit-szana ... yszem.html

ez pedig egy cikk az antalvalin, ahol leírják (nálam sokkal részletesebben) a betegséget

http://antalvali.com/comment/9173/az-or ... ronie.html

itt pedig

http://antalvali.com/elso-lepeseim-az-e ... -resz.html

egy tag leírja, hogyan döntötte el, hogy csak nyers ételeket fog enni,
a cikk első 2 bekezdését nagyon ajánlom: "mit kövessek, milyen trendet, szabályt azon kívül, hogy cukrot stb. nem"
tehát kb: mivel nehezítsem meg, bonyolítsam tovább a dolgot, mit zárjak még ki
az életemből...?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sárgadinnye 2010.10.22. 11:29-kor.
0 x

sárgadinnye
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2009.12.11. 18:35

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: sárgadinnye » 2010.10.22. 11:25

Végül a sok (szerintem veszélyes) ostobaság ellentételezéseként álljon itt a ma hivatalos (nyugat-eu-i) ajánlás: hogyan táplálkozzunk, ha egészségesen akarunk?

kövessünk

1. alacsony kalóratartalmú (low-calorie)
2. növényi alapú (plant-based)
3. változatos (varied)
4. finomítatlan (unrefined)
étrendet.

Megjegyzések:

1. az alacsony kalóriatartalomban szerepel pl. a kevés cukor, kevés zsír
2. a növények legyenek túlsúlyban, pl. egy hús-krumpli-zöldség tányéron a zöldségek-saláták mennyisége szemre is annyi legyen, mint a hús-krumpli együtt
3. nagyon lényeges a "változatos", mindenfélét kell enni, mert hiába eszik valaki egészségesen - ha mindig ugyanazt eszi, hiánybetegségek alakulhatnak ki
(lehet úgy is, hogy mindig azt, aminek idénye van, egy évre vetítve változatos lesz)
4. finomítatlan: teljes kiőrlésű kenyér, tészta, rizs, és ebben benne van a feldolgozatlan is: lehetőleg friss alapanyagokból készített ételt együnk, ne rendszeresen bolti készételt vagy gyorséttermi kaját.

Ezt aztán lehet variálni, ha valaki vegatáriánus akar lenni, vagy egyebek, lehetőség szerint.
De most ez az "evidence-based" ajánlás.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.10.22. 11:48

@sárgadinnye (6617):

Ezt kerested? Különben általában ennél normálisabb tanácsokat adnak véres székletre, ahogy elnéztem, de azért be-becsúszik néhány ilyen is.
http://antalvali.com/chron_betegseg_col ... ment-44631
Hozzászólások
2010, szeptember 6 - 10:13 — Tóth Annamária
gyógyvizes kúra

Sziasztok! 4-5 héttel ezelőtt kezdtem gyógyvízes ivókúrát tartani, széklet rendezésre. Természetesen segített, majd abbahagytam. Éreztem, hogy jót tesz, fokozatosan szabadultam meg a salakanyagoktól. Semmi problémám nem volt. Majd pár nappal később időnként rámtörő hasfájást tapasztaltam. A mostani időszakom kicsit stresszes, talán tudatalatt is idegeskedem. De szoktam kikapcsolódni is. Az IBS tüneteit észlelem magamon. De nem étkezés után szokott fájni a hasam, hanem váratlanul, általában amikor valamin picit is idegeskedem. Egyébként 17 éves koromban már volt hasonló tünetem, hasmenés idegi alapon. Érettségi vizsgánál is. Aztán szerencsére elmúlt, rájöttem, a stressz az okozója. Ma reggel mehettem, bűzös, nyálkás jött ki belőlem. cry Amikor este tévét nézek és nyugodt vagyok semmi bajom sincs. Volt amikor egy egész nap nem volt semmi bajom, fájdalmam. És ha pici fájdalmat éreztem is, nem kellett rögtön szaladnom. De ma reggel igen és eléggé megijedtem. Olyan, mintha bakteriális dolog lenne mögötte, pedig biztosan (remélem) a feszültség produkálta. Remélem, hogy nem a gyógyvíz utóhatása ez, esetleg "mellékhatása." A közérzetem jó volt tőle, sőt még erős hasmenést sem produkált, csak segített a székletrendezésben. Ne haragudjatok a hosszú írásomért, remélem nem lesz baj. Picit félek. Megpróbálok nyugodt maradni, mert az súlyosbíthatja a tüneteket, és betartani az étkezési előírásokat. Köszönöm, hogy Vagytok, szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!
értékelésem visszavonása

2010, szeptember 6 - 10:39 — Pribus Tünde
Pribus Tünde képe
gyógyvíz, emésztés, stressz

Szia!

A leveledből nem derült ki, hogy miket változtattál eddig az étkezéseden, ami hozzájárul a jó emésztéshez. A gyógyvíz önmagában nem oldja meg, csak rásegít! Ezekről írhatnál pár szót!

A stressz mindenképp gyengíti az immunrendszert, és ott jelentkezik tünet ami gyengébben működik, jelen esetben Nálad az emésztőrendszerben! Ahhoz, hogy a problémás helyzeteket jól tudd kezelni segíthet a jóga, thai-csi, kineziológus...2010, szeptember 6 - 13:41 — Tóth Annamária
Gyógyvíz, emésztés, stressz 2.

Szia Tünde! Köszönöm szépen válaszodat. Sajnos az ivókúra alatt nem volt gyökeres változtatás az étkezésemben. :( Ma reggelire már gyümölcsteát ittam mézzel. De eddig reggelente és este is a pohár tejről nem tudtam lemondani. cry Lehet, hogy nem bírom megemészteni rendesen és ez (is) okozza a visszatérő problémámat. El kell felejtenem örökre. Amit tudunk, megtermelünk a kertben, pl. paprikát, répát, hagymát, burgonyát, gyümölcsöket is. Vajat használunk. 2, 2,5 liter folyadékot iszom, inkább vizet, szörpöket egyáltalán nem. Egyébként pozitív a hozzáállásom, nem vagyok feladós típus. 5 nappal ezelőtt észleltem először kisebb hascsikarást. Reggelenként mindig ittam kávét, kis tejjel, cukor nélkül. Ma reggel is ittam, de azután rámtörtek a tünetek. Mostantól nincs többé kávé sem. Nem A problémás helyzeteket is kezelni fogom, különben a testem fog "belebetegedni." wave
értékelésem visszavonása
nem tetszik
kicsit tetszik
tetszik
nagyon tetszik
kihagyhatatlan
Értékelés: Nincs

* A hozzászóláshoz belépés szükséges
* link

2010, szeptember 6 - 18:35 — Pribus Tünde
Pribus Tünde képe
emésztés

Meg kell reformálni az étkezést, különben állandóan vissza fognak térni a kellemetlen tünetek, később betegség formájában is.

Amit mindenképp kerülni kell: cukor, finomított, konzervált ételek, káros adalékanyagok, hormonkezelt álattól származó húsok, tehéntej, minden műétel.

A tejről itt olvashatsz:

http://antalvali.com/mo_mergezo_italunk_a_tej

http://antalvali.com/mo_geocities_tej

Próbáld meg helyette valamelyik növényi tejet (zab, rizs, szója), ezeket házilag is el lehet készíteni!

Ezen kívül a bélflóra visszaállítása is fontos feladat, ezzel kapcsolatban tanácsadód tud személyesen segíteni!"
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.24. 17:58

Ket napig irtam az AntalVali.com-ra (vaskalapos neven). Egyetlen tema korul forogtunk: a cukor. Allitasuk: a cukor karosabb, mint a heroin, a cukorfogyasztas rakot okoz.
Nagyon tanulsagos volt. Az egy szekta, ahol ketelkedesnek helye nincs.
Sajnalatos, hogy milyen tomenyen nyomjak az altudomanyos es feludomanyos szovegeket.

Sokkal aktivabb elet folyik ott, mint itt a szkeptikusoknal. De parbeszedre sajnos nem latok lehetoseget.

Ket nap utan felfedeztek, hogy itt is irok, es emiatt vagy sem, de ma reggelre megszunt a regisztraciom, tobbet nem engednek belepni sem, pedig eddig is csak elozetes moderacio utan jelentek meg a hozzaszolasaim.
Az a hozzaszolasom, ahol ide hivtam oket, hogy ha ott nem akarjak ezeket a kerdeseket megvitatni, vitassuk meg itt, az mar nem jelent meg.

Ennyi.
Remenytelen.

Utoirat: ma reggelre visszaalt a regisztraciom, lehet, hogy csak rendszerhiba volt. ;-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vaskalapos 2010.10.25. 17:00-kor.
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.24. 20:27

@vaskalapos (6648):

Elolvastam, ameddig bírtam, hát tényleg nevetséges, amit előadnak.
Legjobban Váry Orsolya hozzászólásai tetszettek a 0-ra redukált szórással, az oxigénfogyasztó aerob (!) és anaerob erjedéssel, a matrixos-misztikus sejtélményekkel, a laikusok által is könnyen megérthető citrátkörrel és hasonlókkal.

Remélem, kedves Orsolya, hogy olvasod ezt a hozzászólást.
0 x

finthus
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2010.08.30. 20:24

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: finthus » 2010.10.24. 22:29

"Marketinggel pótolják az élelmiszeripari újításokat, és a többség bedől a hirdetéseknek - állítja Thilo Bode német fogyasztóvédő, aki szerint az egészségmegőrző portékák egy része teljességgel haszontalan a vásárlóknak."
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/botrany ... agrol.html

"Ételhamisítók című könyvében a német fogyasztóvédő, Thilo Bode leszámol az élelmiszer-piac körüli illúziókkal. Bode, a Der Spiegel német hetilapnak adott interjújában azt állítja, a közelmúltban nem történt valódi innováció az élelmiszeriparban. Ezzel elsősorban arra utal, hogy a különböző úgynevezett funkciós ételek, mint pl. a koleszterinszintet csökkentő margarin, vagy a betegségek ellen védő probiotikus italok és joghurtok pusztán a marketingfogás eredményei. Ilyen termékek a fogyasztóvédő szerint valójában nem léteznek, és egészséges fogyasztónak semmi szüksége rájuk. Ennek ellenére - mondja a könyv szerzője - a fogyasztók továbbra is hajlamosak hinni minden reklámnak, mert nem tudják, hogyan készül a termék.

A könyv szerint továbbra is használnak az élelmiszeriparban ízfokozókat, mert olcsóbb és hosszabb ideig tárolható az élelmiszer. Manapság pl. előszeretettel írják rá a termékekre, hogy nem tartalmaznak ízfokozókat, miközben az élesztőkivonatból készült glutamát nagyon sok termékben benne van. A fogyasztóvédő a politika beleszólását követeli, mert úgy véli, az embereknek kevés választási lehetősége marad, ugyanis nem látják, honnan jön és hogyan készül a termék".
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.24. 23:45

@finthus (6657):
Ételhamisítók című könyvében a német fogyasztóvédő, Thilo Bode leszámol az élelmiszer-piac körüli illúziókkal. Bode, a Der Spiegel német hetilapnak adott interjújában azt állítja, a
közelmúltban nem történt valódi innováció az élelmiszeriparban.

Nagyjabol egyetertek. Ki mondta, hogy tortent?

Ezzel elsősorban arra utal, hogy a különböző úgynevezett funkciós ételek, mint pl. a koleszterinszintet csökkentő margarin, vagy a betegségek ellen védő probiotikus italok és joghurtok pusztán a marketingfogás eredményei.

Igy van. Ugyanolyan youghurt, csak most rairjak, hogy van benne elo bakterium (eddig is volt, es a tobbiben is van, a hazi aludttejben is van). Ugyanezt a trendet hasznaljak ki a bio-kozmetikumosok, egyebek kozott, de nem csak az AntalVali bevevel jelzett csoport: a konkurrencia ternekeibol kipeceznek biznyos anyagokat, azokat halalos meregnek beallitva probaljak a fogyaszto sajat termekeik fele tereni.


Ilyen termékek a fogyasztóvédő szerint valójában nem léteznek, és egészséges fogyasztónak semmi szüksége rájuk.
a termek letezik, ott van a polcon, es a fogyaszto eldontheti, megvasarolja-e.

Ennek ellenére - mondja a könyv szerzője - a fogyasztók továbbra is hajlamosak hinni minden reklámnak, mert nem tudják, hogyan készül a termék.
Igaz, igaz, de nincs osszefugges.

A könyv szerint továbbra is használnak az élelmiszeriparban ízfokozókat,
igaz, miert ne hasznalnanak?

mert olcsóbb és hosszabb ideig tárolható az élelmiszer.
nem olcsobb tole, de jobb izu, es egyaltalan nem befolyasolja az eltarthatosagot (az a tartositoszer, es a tartosito eljarasok, amiktol tovabb all el)

Manapság pl. előszeretettel írják rá a termékekre, hogy nem tartalmaznak ízfokozókat, miközben az élesztőkivonatból készült glutamát nagyon sok termékben benne van.
Ez egy erdekes kerdes. A glutamat mindenfele husokban is jelen van... akkor a husra is ra kene irni, hogy izfokozot tartalmaz? Szerintem ha rairjak, hogy van benne elesztokivonat, az fair.

A fogyasztóvédő a politika beleszólását követeli, mert úgy véli, az embereknek kevés választási lehetősége marad, ugyanis nem látják, honnan jön és hogyan készül a termék.Melyik politikat? Ne tessek viccelni. A politikus: jogasz meg hasonlo nepseg.
A fogyasztonak van vaszaltasi lehetosege: megveszi vagy nem veszi meg. Ha nem veszi meg, nem gyartjak tovabb.
A fogyasztot fel kell vilagositani: mit vegyen meg, es mit keruljon.

Nem azert, mert "látják, honnan jön és hogyan készül a termék", lattal mar befozest, disznovagast, szoloszuretet, must-keszitest... stb... hanem azert mert vannak egessegesebb es kevesbe egeszseges etelek, taplalkozasi szokasok.

A szektaszeru remhirterjesztok szerintem legalabb olyan karosak, mint a profitorientalt ipar. Ha nem karosabbak, mer kontrollalatlanul hazudnak. Ha az ipar hazudik, az perelheto es perelik is (egyebek kozt a konkurencia), ha egy weblap vagy konyv terjeszt ostobasagokat, csak nehany onkentes neptanito probal ellene szot emelni - remenytelenul.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.25. 14:46

Az eszmecserenk konkluzioja:

"Szóval változatlanul kijelentem, hogy az étkezési cukor, és annak minden formája olyan erőteljesen károsítja a szervezetet, mint akár az alkohol, akár a cigaretta, akár a kábítószer." - Irja A.V.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2010.10.25. 18:32

@vaskalapos (6670): Vaskalapos, bekerültél az Antalvali hírlevélbe! Ma jött:
Míg a közvélemény kedélyeit Geréb Ágnes borzolja, nálunk is akadt a héten valaki, aki sokakat kizökkentett a nyugalmából: Vaskalapos cukor-körüli hozzászólásai kapcsán repkedtek az érvek, ellenérvek, gondolatkísérletek és azok megvalósítási lehetőségei. Mi a szerkesztőségben úgy vélekedünk, hogy teret kell adni azoknak is, akik nem értenek egyet velünk, hisz az építő jellegű vitákból mindannyian szűrhetünk le tanulságokat - de én inkább a pozitív kísérletek megvalósítását támogatnám, hisz ez mindenkinek csak hasznára válna!
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.25. 18:49

@Szilágyi András (6678):

Kedvet kaptam én is a regisztrációhoz :) Vannak itt elég jó témák: Kristálygyógyászat
0 x

zenesz
Hozzászólások: 67
Csatlakozott: 2010.06.25. 12:33

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: zenesz » 2010.10.26. 01:05

Beleolvastam a cukorral kapcsolatos párbeszédbe. Elég súlyos. :) Olyan szinten csúsztatnak, hogy a blikk megirigyelné!
Ez egy piac, ahol lehet csevegni, pletykálni. Mindegy, hogy miről. Lényeg, hogy jól érezzük magunkat. Az érveknek és a vitának helye nincs. Ezek negatív energiák. A gondolkodás rossz érzést gerjeszt. Valami egyházhoz is lehetne hasonlítani. Ide egyetérteni járnak az emberek.
Vaskalapos, te negatív vagy! Vedd tudomásul!
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.10.26. 13:36

@zenesz (6687):

Bővítsük tovább ismereteinket Antal Vali "Organic Mission" (OM) MLM hálózatáról és annak sajátos árképzéséről:
http://organicmission.letezikatokeletes ... ex-felaron
C FOOD COMPLEX FÉLÁRON?
2010, szeptember 24 - 13:29 - organicgirl
C FOOD COMPLEX FÉLÁRON?

Javítsatok ki, ha nincs igazam, de úgy látom, hogy az általatok favorizált C FOOD MATRIX a fenti néven (összetétel ugyanaz!!!) kapható a fogyokurashop.hu webáruházában. Valóban létezik a tökéletes, mert nagyon jó a termék, de a tökéletes szó egyedül a New Chaptert illeti és nem az O... M...-t! Árulja el nekem valaki, hogy hogy van pofájuk több mint 2x annyiért árulni ugyanazt a terméket - még akkor is, ha az MLM? Én úgy tudom, hogy az MLM árrés nem szokott 60%-nál több lenni... Akkor miért árulja az omi a terméket 12.830,- Ft-ért, míg ugyanaz a termék egy másik webáruházban 6.490,- Ft????? Nem ezt hívják BECSAPÁS-nak???

Leszögezném, hogy nincs ellenemre sem az MLM, sem a "mentsük meg a földet" dolog, de ha ez olyan áron történik, hogy beteg embereket lehúznak, nos attól hánynom kell! Bízom abban, hogy kapok tőletek választ, hisz azért hozzátok fordultam, mert bennetek még látom a korrektség szikráját. Ha nem jelenik meg a hozzászólásom, akkor sajnos azt kell hogy higgyem, hogy Ti ugyanúgy részesei vagytok ennek az egész "átverő show"nak, amit nem feltételezek rólatok. Előre is köszönöm a korrekt választ!

organicgirl
0 x

szinténszkeptikus
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010.10.26. 14:27

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: szinténszkeptikus » 2010.10.26. 14:35

Kedvesem! Erre a hozzászólásra egy korrekt válasz is érkezett, nem is egy, olvassgass csak egy picit tovább!
Ne mossuk már össze Antal Valit az Om-el!:

"Organicgirl-nek válaszom New Chapter kontra Omi

Kedves Organicgirl!

Én pont egy nappal előtted találtam rá erre a weboldalra és valóban megdöbbentem, nem az árakon, mert azt eddig is tudtam, hogy külföldön mlm-en kívül sokkal olcsóbbak ezek a termékek, hanem azon, hogy akkor most mi van az Omi kizárolagos forgalmazási jogával N.C. tekintetében???

Hát, nagyon úgy néz ki, hogy ezt nem úgy kellett annó érteni... ( most finoman fogalmaztam... ).

Az én problémám megint nem azzal van, hogy drágák a termékek! Nem! Ez egy mlm hálózat. Egy jó jutalékrendszerrel ezt lehetne kompenzálni, kvázi visszaosztani egyenlően a kisembernek és a milliomosnak is a "különbözetet", de sajnos egy év távlatából azt kell mondjam a saját bőrömön tapasztalva, hogy ez nem így van, nagyon nem!!!

Én, akinek több száz emberkéje van, most hogy nézzek a partnereim szemébe, hogy bocsi, de eddig azt gondoltam, hogy nem baj, ha drága, de vissza fogod kapni, csak dolgozz becsülettel és u.ott leszel, mintha olcsóbban rendelted volna meg a terméket?!

Véleményem szerint az Omi két dolgot tehet ebben az esetben: vagy kompenzálja az árait, vagy átalakítja a jutalékrendszerét... Majd meglátjuk, melyik utat választja.

Berni"
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.10.26. 15:00

@szinténszkeptikus (6699):

Köszönöm, olvastam válaszát.
"Egy jó jutalékrendszerrel ezt lehetne kompenzálni, kvázi visszaosztani egyenlően a kisembernek és a milliomosnak is a "különbözetet", de sajnos egy év távlatából azt kell mondjam a saját bőrömön tapasztalva, hogy ez nem így van, nagyon nem!!!"
Kicsit álszentnek tartom, hogy elfogadná a normális ár kétszeresét, ha a közvetítők (többek között Ön) tartaná meg a haszon nagyobb részét, de ott egye meg a fene.

Az, hogy Antal Valihoz nem lenne köthető az OM, azért érdekes, mert mégiscsak tudományos tanácsadó az adott cégben, ezen kívül a honlapon "további oldalaink" cím alatt érhető el a http://organicmission.letezikatokeletes.com/

Különben is, ha annyira élesen elválik Antal Valitól az OM, akkor miért is az A. V. oldalán folyik a beszélgetés az árképzésről?
"Megnyugtatott a válaszod. Jó emberek vagytok itt mindannyian. Majd csak lesz valahogy! Remélem, hogy az OMI leszállítja az árakat, és akkor újra lehet hálózatot építeni. Vali egyébként nem tudna ebbe beleszólni? Vagy Ládi Szabolcs? Mégis csak őket ismerik és szeretik a legtöbben, az ő szavuknak van hitele a legtöbb ember szemében. Ha ők ketten nem lennének, én be sem léptem volna..."
http://organicmission.letezikatokeletes ... omment-535

Mellesleg mi a véleményed arról, hogy A. V. indoklás nélkül letiltja egyesek kommentálási jogát és cenzúráz?
(itt nyugodtan válaszolhat, mi nem szoktunk ilyet tenni)
0 x

néhaszkeptikus

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: néhaszkeptikus » 2010.10.28. 20:04

@Várhegyi Márton (6654): A hozzászóló kérésére:  **MODERÁLVA** 
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.28. 20:52

@néhaszkeptikus (6739):
néhaszkeptikus írta: Igen elolvastam, de sajnos úgy látom Te nem olvastad rendesen, csak átfutottad amit írtam.
Vaskalapossal történő levelezésed első pár hozzászólását elolvastam. Azokat is elolvastam, amikről most beszélsz.
néhaszkeptikus írta: Azonban olyan dolgokat emeltél ki, és osztottál itt meg a közösséggel, amelyek önmagukban nem informatívak, kommentálásoddal félrevezetőek,
Meglehet, részletes kritikát is írhattam volna, de Vaskalapos már elég jól leírta a dolgokat a másik fórumon, rámutatva alapvető hibákra. A hozzászólásaid magukért beszélnek, és alapvető hiányosságokról tanúskodnak, a sok szakszó (májenzim, HbA1c stb.) használata ellenére.
néhaszkeptikus írta: Talán nem vagy járatos benne
Tanultam biostatisztikát, értem, hogy mit írsz.
néhaszkeptikus írta: Az eredményeket Gauss görbével lehet ábrázolni.
Nem minden biológiai mérés eredménye követ normális eloszlást (lásd: t-eloszlás stb.). Bővebben: Dinya Elek: Biometria az orvosi gyakorlatban (Medicina, Budapest, 2007).
néhaszkeptikus írta: Tehát a „szórás 0-ra redukálódik” – korlátozódik – alatt, az egyének közti különbségre, a biológiai szórásra gondoltam..
Ha jól értettem, azt fogalmaztad meg hangzatosan, hogy ha egyetlen mérést csinálsz (pl. egy ember vérnyomásának megmérése egy alkalommal), akkor a szórás 0 lesz. Ebben semmi különleges nincs, és nem értem, ennek mi a jelentősége.
néhaszkeptikus írta: Elírás volt, figyelmetlenségből, javítottam...Az ecetsavas erjedés aerob körülmények közt megy végbe.
Tévedtem, igazad van, megnéztem a reakcióegyenletet, és szerepel benne oxigén.
néhaszkeptikus írta: Azt hiszem az általad és általam leírt két mondat értelmét, lényegét tekintve közelítőleg sem jelentik ugyan azt.
Akkor félreértettelek, elnézést.
néhaszkeptikus írta: A világtörténelemben sok felfedezőt, kutatót saját korában megbélyegeztek, kitaszítottak, megöltek. Áltudománynak, hazugságnak kiáltották ki nézeteiket, számításaikat.
Tipikus laikus érvelés. Ez mi mellett érv? Abból, hogy x-et vagy y-t hülyének tartották a korában, nem következik, hogy igazad van. Hozz értelmes érveket, jól hangzó szakszavakkal vagy azok nélkül, mindegy, és akkor fogunk tudni értelmesen vitázni.
néhaszkeptikus írta: A dolgok sokszor nem azok, amiknek látszanak[...]
Filozófiai kérdésekbe nem megyek bele. Azt viszont nem értem, hogy te konkrét, mérhető dolgokról beszéltél, most meg "mérhetetlen, létező-működő"-ekről. A cukorlebontás, a hipoxia stb. mérhetőek, fölösleges és értelmetlen ködösíteni, összemosni a "szeretet"-tel és hasonlókkal.
0 x

néhaszkeptikus

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: néhaszkeptikus » 2010.10.28. 21:50

@Várhegyi Márton (6741): A hozzászóló kérésére: **MODERÁLVA** Végösszegzés. Már nem részletezem, már melyik szövegrészlethez kapcsolódóan, mit hogyan gondoltam és miért. Túl hosszadalmas, és további félreértésekre adhat okot, ha valamit nem úgy fogalmaz az ember, hogy a másik is értené. Nem az észbeli képességek hiánya miatt, hanem az írás korlátai miatt. Sokadik fordulóra is egyes szavakat magyarázom, végtelen időnek tűnik, aztán igazat adsz/adtok. Pedig csak egy félreértés, vagy egy nem részletes mindenre kiterjedő magyarázat. Aztán belekapaszkodtok. Elég fárasztó és időigényes ezt írásban művelni. Viszont, ha sorba végigelemezgetnénk a mondatokat, mit szerettem volna akár méréssel, akár biológiával, akár mivel kapcsolatosan kifejezni, szerintem nagyrészt azonos dűlőre jutnánk. Ettől függetlenül, lehet különböző véleményünk.

Filozófia. Nem érvként (ha nem érv, már nem is jó?nekem furcsa, de elfogadom, hogy itt csak érvelve "beszélgettek" :) ), és nem ködösítésként használtam. De ezt a témát mire kiveséznénk írásban, talán egy fél élet lemenne. Élő szóban klassz lenne erről beszélgetni, szívesen elmondanám hogyan jött a mérhető dolgok végére a filozófia.Még érvelni is tudnék még a szeretetről, és a méréséről is, ami talán mégsem bizonyíthatatlan...Na, de ennek dilemmáját, már rátok hagyom kivesézni, talán még külön fórumtémát is nyithattok róla. Talán túl nagy volt ez az ugrás, és mivel nem látunk bele egymás fejébe, ez már így marad. Köszönöm, szép estét: Orsi[/moder]
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.28. 22:16

@néhaszkeptikus (6759):
néhaszkeptikus írta: Túl hosszadalmas, és további félreértésekre adhat okot, ha valamit nem úgy fogalmaz az ember, hogy a másik is értené.
Figyelj, ha pl. olyat írsz, hogy 0-ra redukált szórás, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni. Nem is teljesen értem, hogy mire gondolsz. Említetted az interperszonális szórást (~ két emberen azonos körülmények közötti mérés eredményének különbözősége), ebből arra is gondolhatok, hogy szerinted egy adott kísérleti alanyon végzett mérés esetén a szórás 0; de arra is gondolhatok, amit már leírtam. Utóbbi értelmét nem látom, előbbinél pedig hibás a gondolatmenet, mert egyrészt van analitikai, másrészt van intraperszonális szórás. Csak találgatni tudok, ahogyan az előbb tettem. De ha kifejted, hogy mire gondolsz, és annak szerinted mi az értelme, akkor tudunk róla beszélgetni.
néhaszkeptikus írta: Sokadik fordulóra is egyes szavakat magyarázom, végtelen időnek tűnik, aztán igazat adsz/adtok[...]Viszont, ha sorba végigelemezgetnénk a mondatokat, mit szerettem volna akár méréssel, akár biológiával, akár mivel kapcsolatosan kifejezni, szerintem nagyrészt azonos dűlőre jutnánk.
Ha nem véded meg az állításaidat, akkor igazán nincs miről beszélni.
(Egyébként ha tévedek, mint láthattad, beismerem. Mindazonáltal: az emberi szervezetben tejsavas erjedés - anaerob glikolízis - folyik sejttípustól és oxigenáltságtól függő intenzitással, amely folyamat viszont oxigént nem használ.)
néhaszkeptikus írta: Pedig csak egy félreértés, vagy egy nem részletes mindenre kiterjedő magyarázat.
A félreértést igencsak eufemisztikus kifejezésnek találom a helyzetre, mindazon téves vagy eltúlzott állításokra, amiket leírtál. Érthetetlen, miért okoz a nagy mennyiségű cukorbevitel hipoxiát, érthetetlen a 0-ra redukált szórás, és sok más állításod.
néhaszkeptikus írta: Aztán belekapaszkodtok.
Ha olyat írsz, ami nem fedi a valóságot, jelezni fogjuk.
néhaszkeptikus írta: Elég fárasztó és időigényes ezt írásban művelni.
Bizony, egy vita elég fárasztó tud lenni. Ha ez neked nem éri meg a fáradságot (amit meg tudok érteni, és amit nem róvok föl), akkor ne vitázz! De azon ne csodálkozz, hogy a már leírt téves vagy összefüggéstelen állításaidra reagálunk!
néhaszkeptikus írta: Filozófia.[...]
Rendben, filozofálj rajta, de ez aligha változtat bármit is az állításaidon.

Neked is szép estét!

(Azért én bármikor kész vagyok vitázni.)
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 15:20

AntalVali nagyon ugyesen moderal, csak azokat a hozzaszolasokat engedi be, amikre azt hiszi, hogy van jo valasza.

Ami kinos, az eltunik a sullyesztoben.

A cukor kapcsan vegre kozolt egy grafikont is, annak alatamasztasara, hogy a cukorfogyasztas karosabb, mint a dohanyzas. De ma megnezitek, nem a csukorfogyasztas, hanem a cukorbetegseg az ami a grafikonon szerepel. Ezt nezeik csusztatasnak? Vagy aljas hazugsagnak?
http://antalvali.com/hirek/a-sok-cukor- ... ment-47998

Ez a hosszaszolas nem jelent meg:

Csak a kezemet figyeljek, azzal csalok, mondta Rodolfo, a buvesz... csak a grafikont figyeljek, mondom en: a grafikonon nem a cukorfogyasztok azok akik rovidebb ideig elnek, hanem a cukorbetegek! Ez azert igen jelentos kulonbseg.
Elfogadom a grafikon adatait: a cukorBETEGEK rovidebb ideig elnek, mint a a dohanyosok. Nem a cukor FOGYASZTOK.
Nem a cukorfogyasztas az ami megroviditi az eletet, hanem a magas vercukorszint a beteg emberek eseten, akik nem tudjak szabalyozni az vercukorszintjuket.
A cukorBETEGSEG eseten nagyon fontos a szenhidratok fogyasztasanak kontrollja. Fontosabb, mint a gyogyszeres kezeles, egyetertek.

[nem tudom, hogy ez kozolheto-e, de megirom, gondolkozz el rajta, es orulnek, ha akar szerkesztett formaban is, de kitenned a blogra. Nem kotekedni akarok, hanem az objektiv fair ismeretterjesztes hive vagyok]
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.10.29. 15:37

@vaskalapos (6775):

Az orákulumként behivatkozott dr. Ládi Szabolcs (Organic Mission MLM alapító) -al foglalkozó egyetlen wikipédia bejegyzés vajon miért a
Wikipédia:Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok
oldalon érhető el?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A ... egs.C3.A9g
0 x

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:11
Tartózkodási hely: Dunakeszi

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Dorka11 » 2010.10.29. 15:41

@vaskalapos (6775):

Csak nem képzeled, hogy a saját blogján vesztesként hagyja el a csatateret. :P
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.29. 15:44

@vaskalapos (6775):
Én is írtam egy hozzászólást kb. két napja a gyógyító kristályokról, ami egy kérdés volt (ti. hogy lenne-e valaki, aki választ tudna adni a kérdéseimre, amik részleteztem is: pl. milyen rezgésekről van szó, hogyan mérhető, mi a hatásmechanizmus). Még nem jelent meg az oldalon.
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 16:03

Halihó Szkeptikusok!

Annyit mondok, semmi nem tűnik el a süllyesztőben! A moderálás nem úgy működik, hogy beírtok, az látható lesz, és utána kimoderáljuk a nekünk nem tetszőket. Hanem eleve az összes hozzászólás rejtettként érkezik be, és utána jóváhagyjuk őket. Elő fog kerülni a tiétek is, Várhegyi Márton kérésére már ihletet is kapott az egyik szerkesztőnk, türelem. Lesz válasz. Te kértél alapos munkát.

És a kedvenc "kedvesen kétkedő fiatalemberünk", Vaskalapos kérdéseire, kötözködéseire is lesz válasz, mihelyt Vali levegőhöz jut.

Hogy miért van ez így kialakítva? Réges-régen még nem ment az ilyenfajta moderálás, mindenki beírhatott kedve szerint. De ahogy az oldal népszerűsége egyre nőtt, egyre több kéretlen önreklám beírást kaptunk, a végén ez már nagyon zavaró volt. Ezen kívül rengeteg nem megfelelő tanácsot adtak egymásnak a témához nem értők. Igen,igen! Mert mi vagyunk a hozzáértők. :mrgreen: :ugeek: És még egy ok: ha azonnal megjelennek a hozzászólások, akkor nem találjuk meg őket s nem tudunk rá válaszolni. Akkor tényleg elvesznének a süllyesztőben.

No, nagyot csalódnék bennetek, ha ezt el tudnátok így fogadni. ;)

Dr. Ládi Szabolcsot pedig keressétek a külföldi oldalakon. Ugyanis ezidáig ott ténykedett.

Buddha legyen veletek! :D

Melinda
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.29. 16:31

@Ezo Teri (6780):
Ezo Teri írta: Elő fog kerülni a tiétek is, Várhegyi Márton kérésére már ihletet is kapott az egyik szerkesztőnk, türelem. Lesz válasz.
Én egyetlen hozzászólást írtam, nem értem, mi köze ennek (ti. a hozzászólásom megjelentetésének, jóváhagyásának) ahhoz, hogy ezzel kapcsolatban ki milyen cikket fog írni. A helyesírásom jó, reklámot, sértőt nem írtam a hozzászólásban, nem tudom, miért kell még ülni rajta. De ha tudsz racionális indokot mondani, akkor hallgatom.
Ezo Teri írta: Ezen kívül rengeteg nem megfelelő tanácsot adtak egymásnak a témához nem értők.
Beleolvastam, milyen cikkek és hozzászólások jelennek meg az oldalon, elég csak a Vaskalapos-Váry Orsolya-vitát, ill. a vonatkozó cikket elolvasni.
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 16:53

A kérdéseket a válasszal együtt szoktuk megjelentetni, hogy szem előtt legyen a kérdés mindig, lássuk, hogy azokkal a bizonyos kérdésekkel még foglalkoznunk kell.

Igen, csak kár, hogy más szemüveggel nézzük a dolgokat. Vagy nem kár. Mindegy. Unalmas is lenne, ha mind egyformák lennénk. Én a párbeszédedet Orsival egészen másként látom. Nektek mi vagyunk ufo-k, nekünk ti. Ennyi.

Newton legyen veletek továbbra is! :ugeek:

M.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 17:03

@Ezo Teri (6780):

Tudod Melinda, az a fura, hogy tobbszor elofordult kesobb irt hozzaszolasom megjelent, korabbi meg nem.

Tudod mi volt legbizarrabb? Megkerdeztem Valit, honnan lehet tudni, szintetikus-e egy vitamin, vagy sem. Beideztem egy keszitmeny osszertevoit (igredients), hogy ebbol hogyan tudhatom. Valszolt, hogy ne az osszetetelt irjam be, hanem az osszetevoket. Beirtam az osszetelt es az osszetevoket. Kiderult, hogy igy nincs jo vaszlasz, ezert a mar megjelent hozaszolasomat kivette es betett helyette egy hasonlo tartalmu hozzaszolast, hogy latszolag arra valaszolt. Ha van admin jogod, es van history a blogon, nezz bele, tanulsagos.
Meg erdekesebb, hogy mostanra a ket hozzaszolasombol az egyik visszakerult.
Kozben Vali elso sajat valaszat kivette. Nagyon sajatos a moderacio.
Erdemes idonkent elmenteni az oldat, es visszaidezni. Muris, na.

Most ez az mi megjelensere var:
http://antalvali.com/megelozes_4_nem_le ... ment-47957 erre valaszkent

Ertem, koszi!
Ugye jol gonodlom, hogy ilyen Organikus Táptalaj egyetlen marka keszitmenyeiben talhato meg csak. Akkor leszurhetem a konkluziot, hogy osszes tobbi vitamonos keszitmeny, ahol nincs ilyen taptalaj az osszetevok kozott, az mind szintetikus vitaminokat tartalmaz?

(mint gyakorlo mikrobiologust, engem nagyon erdekelne a C vitamin eloallitas/megsokszorozas laktobacillus fermentacio utjan, ha esetleg van rola valami szakmai anyagod, erdeklodve olvasnam).

Itt felenk a nyers kaposztaban 37mg C vitamin van 100g-ban, a savanyukapsztaban meg csak 15mg 100g-ra szamolva, azaz csak fele annyi, mint a friss kaposztaban.


Kivancsian varom, hogy mitol no meg az altalatok arusitott keszitmeny vitamintartalma a fermentalas soran, es a kaposztarol is szivesen tanulnek valami ujat.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 17:11

@Ezo Teri (6782):
Vegul a ti blogotok, azt csinaltok, amit akartok, es en szivesen segitek az olvasottsagot novelni.

A cukor/szenhidratok kapcsan a logikatok olyan, mintha a vizfogyasztast akarnatok megszuntetni.

a sok viz karos (pl. bele lehet fulladni) - igaz
A sok cukor karos (elhizast okoz) - igaz
a magas vercukorszint is karos, sokfajta baj csinal - igaz.

De figyelmen kivul hagyjatok, hogy

a normalis mennyisegu vizfogyasztas/cukorfogyasztas az nem kaors, sot...

Es arra egyaltalan nem gondoltok, hogy a szuksegesnel kevesebb viz fogyasztasa is mindenfele bajt csinal (vegso esetben szomjhalalt)
es hasonloan a szuksegesnel alacsonyabb vercukor is karos, eszmeletvesztest es halalt okozhat.

Amikor erre probalom felhivni a figyelmeteket, kotozkodonek tartotok.

Allah novessze hosszura a szakalladat.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2010.10.29. 17:12

@Ezo Teri (6780):
Dr. Ládi Szabolcsot pedig keressétek a külföldi oldalakon. Ugyanis ezidáig ott ténykedett.
Én ezt találtam róla csak külföldi oldalon eddig:
http://www.blackrhinopower.us/na.html

Ezekszerint egy ismeretlen hatóanyagú, minden hatás- és mellékhatásvizsgálatot nélkülöző, potenciálisan(haha) veszélyes termék reklámarca volt. Ez aztán a szakmai kutatómunka.

Antalvalinál ezek a referenciái vannak:
# Az "Értetek vagyunk" Daganatosok Egészségéért Alapítvány Elnöke
A világ egyik legüresebb honlapja cím nyertese: http://www.ertetekvagyunk.hu/alapitvany.php

# a "Komplementer Medicina" szakmai folyóirat társszerzője és szakértője
Csak éppen a folyóirat honlapja nem tud erről: http://kmed.hu/component/search/?search ... phrase=all

# A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet orvos igazgatója, melynek tudományos igazgatója Prof Paul Clayton, az Oxford Brookes Egyetem oktatója, a Brit Királyi Orvosi Kamara Táplálkozástudományi Szekciójának Elnöke.
A prof létezik, és nem tűnik teljesen kamunak, de aki ezt az intézetet megtalálja az kap tőlem emailben egy google varázsló díjat

# 2007. dec 7.: A Széchenyi Tudományos Társaság (melynek tiszteletbeli elnöke Oláh György Nobel-Díjas kutató) Ifjú Tudós Díjat adományozott "Az Alkalmazott Táplálkozástudomány terén kifejtett oktató és gyógyító tevékenységéért"
Ezt még el is hiszem, bár a honlapon nem szerepel a 2007-es díjazottak jegyzéke, de még mindig nem tudom, hogy pontosan mi alapján kapta a díjat

# 2007-ben a Freedom Force nevű amerikai szervezet (amely a gyógyítás szabadágáért küzd) emlékérmet adományozott Oslóban, Edward Griffin Úr által (aki a Világ Rák Nélkül c. könyv szerzője, híres amerikai író és dokumentumfilm-rendező), a terápiás szabadságáért kifejtett tevékenységéért.
Kár, hogy Griffin úr áltudományt űz és a wiki szerint ilyen csúnyaságokat derítettek ki a könyvéről, hogy leginkább a gyógyítást a józan észtől akarják megszabadítani:
"Griffin's productions reference the work of biochemist Dr. Dean Burk, head and chief chemist of the Cytochemistry Section of the National Cancer Institute, who served for over 30 years. Funded by the McNaughton Foundation, Burk described his experiments to Griffin as showing that Laetrile and glucosidase set "the cancer cells dying off like flies."[22] A systematic review in Supportive Care in Cancer, of 36 reports containing Laetrile intervention data, found no controlled clinical trials, little evidence for Laetrile's effectiveness, and doubts about its safety.[3]"

http://en.wikipedia.org/wiki/G._Edward_ ... h_advocacy
(Mellesleg az illető eredetileg színész és hobbija Noé bárkájának a kutatása is. Ha engem kitüntetne, én megijednék. :) )

# Számos külföldi szakmai konferencia meghívott előadója, több külföldi cég szakértője és Tudományos Tanácsadó Testületének a tagja.
# Az országok, ahol az elmúlt 2 évben előadást tartott a teljesség igénye nélkül: Finnország, Norvégia, Japán, Ausztrália, Románia, Svájc, Dubai, USA, Mexikó, Costa Rica.
Ezeket nem vonom kétségbe. Csak éppen nem árulnak el dr. Ládi szakmai kompetenciájáról semmit.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pounderstibbons 2010.10.29. 17:20-kor.
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.29. 17:16

@Ezo Teri (6782):
Ezo Teri írta: Igen, csak kár, hogy más szemüveggel nézzük a dolgokat.
Megpróbálhatod úgy beállítani a helyzetet, hogy minden vélemény, minden állítás egyenrangú (ki ezt gondolja, ki azt; ki ilyen szemüveget használ, ki olyan; stb.), de ettől még nem lesznek egyenrangúak - ez nem a fotelfilozófia területe. Ha nektek a "más szemüveggel nézés" azt jelenti, hogy valótlan állításokat tesztek, akkor igen, más szemüveggel nézitek, ill. nézzük a világot.
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 17:24

Szerintem félrenézted. Azt hitted a tiédre válaszol, mert előtte írtad, de közben meg más megkérdezett egy hasonlót. Én ahányszor néztem, így volt a felállás, pedig szinte egész napomat ott töltöm.

Fog válaszolni biztos az újabb hozzászólásodra is, én már nem akarok belenyúlni a ti párbeszédetekbe!

A cukros dolog! A mézet nem nevezzük károsnak. A dinnyét sem, sőt, a szőlőt sem, de még a datolyát sem. Finomított cukor nem régóta van, és milyen jól elvoltak előtte nélküle is az emberek.

A vízfogyasztásra sosem írtuk, hogy káros, szerintem... Vagy ez csak egy hasonlat volt? Bocs, talán elvesztettem a humorérzékemet. :ugeek:

Szakállat nem kérnék, ha nem muszáj, bár talán tekintélyemet növelné, jól elvagyok nélküle is. Azért köszi! :roll:
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 17:26

Valótlan állítások? Mire alapozod?
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 17:41

@Ezo Teri (6788):

"Valótlan állítások? Mire alapozod?"

segitene, ha idezned az elozmeny, igy nem tudja senki, kit kerdezel es mire gondolsz?
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 17:46

Nem tudom még használni ezt a fórumot. Idézni sem, meg válaszolni sem egy bizonyos h.szólásra. Leírnátok, légy szíves?

Jajj, fiúk, lányok! Majd' elfelejtettem szólni nektek! Ma van az egyik tibeti tízmillószoros teremtő nap, amikor is minden gondolat, vágy erőteljesebben hat.

"A tibeti "nagy" Buddha napokat hívják tízmilliószoros napoknak. A tibetiek szerint évente négy ilyen nap van: az első holdhó 15., a negyedik holdhó 15., a hatodik holdhó 4. és a kilencedik holdhó 22. napja. (A tibeti újév első napja február 25., ekkor van az első holdhó.)

Tízmilliószoros napok 2010-ben:
Február 28. vasárnap
Május 27. csütörtök
Július 15. csütörtök
Október 29. péntek

A karma (ok-okozat) törvénye szerint minden, amit teszünk és amilyen rezgéseket (gondolatokat, érzéseket) kibocsátunk magunkból az univerzumba, visszaszáll ránk. Ezen a napon minden gondolatunk, érzésünk, szavunk, cselekedetünk - jó és rossz egyaránt! - tízmilliószoros erővel hat, illetve tízmilliószorosan száll vissza ránk. Ezért ezen a napon próbáld meg testedet és tudatodat különösen tisztán tartani (ebben a böjt és a meditáció sokat segíthet). Ha szeretnél valamit teremteni, elérni az életedben, ezen a napon sok pozitív gondolattal, érzéssel erősítsd meg a vágyadat! Erre a napra érdemes időzítened a nagy terhek lerakását is. Ha pedig negatív érzések, gondolatok merülnének fel Benned, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket! És amikor úgy érzed, hogy Magadért és szeretteidért már minden jót megtettél, és még él Benned a vágy további jótéteményekre :), gyújts meg egy mécsest vagy füstölőt és ajánld fel az emberiségért! Kérd, hogy minden ember szívében jelenjen meg a szeretet, az elfogadás, a megértés és a megbocsátás, mind önmaga, mind mások felé! Küldj fényt a Földnek és az emberiségnek is! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek."

Ennek fényében övezze szeretet és béke utatokat! ;) :ugeek: Csak pozitívan! ;)
0 x

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:11
Tartózkodási hely: Dunakeszi

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Dorka11 » 2010.10.29. 17:49

@Ezo Teri (6790):

Te most téríteni jöttél? :shock:
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.29. 17:50

@Ezo Teri (6788):
Ezo Teri írta: Valótlan állítások? Mire alapozod?
Mire? Elolvastam pár hozzászólásotokat az antalvali.com-on (utalhatnék itt pl. a Vaskalapossal folytatott vitában leírtakra is), és pár cikkbe is beleolvastam (pl. A mikrohullámú sütő ártalmai).
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 17:54

@Ezo Teri (6787):
A vízfogyasztásra sosem írtuk, hogy káros, szerintem... Vagy ez csak egy hasonlat volt?
Igen, hasonlat, hogy azzal a logikaval, amivel a cukrot kritizaljatok, a vizet is kikilathatnatok halalos ellensegnek.

A cukor ellen irt erveitek ugyanugy igazak a mezre es gyumolcsokre is, ezert kritizalom oket!

ha azt irnatok, hogy a finomitott cukor fogyasztasat azert tartjatok karosnak, emrt csak "ures kaloria" mert nincs benne semmi mas hasznos anyag, egyetertenek.
De rakkeltonek tartjatok. Akkor mez miert nem rakkelto?
A cukor hatasanal a magas vercukorszint szabadgyok, feherjehasitas es egyeb hasonlok szerepelnek. Azonos mennyisegu kristalycukor vagy mez eseten ezek a hatasok (ha lennenek) ugyanakkorak kene legyenek.

Az a bajom sok irasotokkal, hogy feltudomanyos, altudomanyos es logikatlan allitasokat tesztek. Szivesen segitenek korrigalni.
Csak azert, hogy ne terjesszuk az eszmei sotetseget.

A celotok jo, egyetertek. (nem az uzleti, hane az egeszseges eletmod celotokkal, az uzletihze nincs kozom, de attol tartok, az uzleti erdek torzitja a velemenyeteket)
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 17:55

Márton: Ez nem válasz. Te szerinted valótlan. Biztos hozol egy csomó hivatkozást, hogy igazad van, én meg hozok ugyanannyit, hogy nekem van igazam. No, itt jön a képbe a más színű szemüveg.

Dorka: Vicc volt. De amúgy igaz. ;)
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 17:58

@Ezo Teri (6790):

"Nem tudom még használni ezt a fórumot. Idézni sem, meg válaszolni sem egy bizonyos h.szólásra. Leírnátok, légy szíves?"

a "valasz" jelu gombot kell megnyomni (jobbra a hozzaszolas eso soraban van (ugyanugy, mint az AntalVali-n csak ott a hozzaszolas alatt van.

ha idezni akarsz valamit, akkor a copy-paste (ctr-C ctr-V) gombok a barataid, meg az idezojel, vagy hasznalatod Quote gombot a hozzaszolas box tetejen.
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 18:03

Vaskalapos: Nem az üzleti érdek torzítja a véleményünket, hanem az üzleti érdekeket alakítjuk úgy, hogy egyezzenek az eszmei céljainkkal. Tehát olyan termékeket kutatunk fel, amelyek megfelelnek az általunk támasztott kritériumoknak. Sőt, ha találunk jobb, hatékonyabb, tisztább termékeket, mint az eddigiek, minden további nélkül lecseréljük a régieket. Tény, hogy hamarosan nyit a webáruházunk, amelybe minden területről próbáltuk összeszedni a lehető legjobb, legtermészetesebb készítményeket: táplálékkiegészítők, kozmetikumok, élelmiszerek. De nem úgy kezdődött az egész, hogy voltak a készítmények, és elkezdtük azokat dicsérni más termékek rovására. Hanem először volta meggyőződésünk, és utána kezdtünk el termékeket kutatni.

Igyekszünk képezni magunkat, de örülünk, ha segítesz! Vali felajánlotta már a személyes találkozót neked, persze, te külföldön élsz, ezt értjük. De a mindenben való ellenszegüléseddel nem igazán látjuk benned a jó szándékot (bár tény, hogy néha megcsillantod :) ), így nehéz az egymásra hangolódás, főleg levélben. A segíteni szándékodat Valinál jelezheted, biztosan örül majd neki.
0 x

Ezo Teri
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.10.29. 15:46

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Ezo Teri » 2010.10.29. 18:05

Köszönöm a felvilágosítást technikai téren, holnap áttanulmányozom, most vendégségbe megyünk.

Addig is: csak pozitívan! Tudjátok, tízmilliószoros teremtő nap! ;)
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2010.10.29. 18:05

@Ezo Teri (6795):
Ezo Teri írta: Ez nem válasz. Te szerinted valótlan. Biztos hozol egy csomó hivatkozást, hogy igazad van, én meg hozok ugyanannyit, hogy nekem van igazam. No, itt jön a képbe a más színű szemüveg.
Nem annak lesz igaza, aki tud hivatkozást adni, ill. több hivatkozást tud adni; a hivatkozás minősége a lényeges.
Olyan biokémiai-élettani-kórélettani mechanizmusokra, fizikai, fizikai kémiai jelenségekre hivatkoztok, amik egyszerűen nem léteznek. Ha hoztok cikkeket alternatív oldalakról, táplálékkiegészítők leírásából vagy hasonló minőségű forrásokból, akkor sem léteznek.
Aki egy valamelyest ért a természettudomány ezen területeihez (fizika, biokémia, élettan stb.), ill. a logikához, láthatja, hogy valótlan vagy nem bizonyított ok-okozati összefüggésekkel érveltek. Persze a közönségetek nagyrészt nem ilyenekből áll (már csak amiatt is, mert a lakosság túlnyomó többsége sem ilyen), ti magatok sem vagytok szakmailag kellően képzettek, így nektek sem tűnnek föl a hamis érvelések. Nyilvánvaló, hogy van innen-onnan összollózott tárgyi ismeretetek (amik egy része igaz), de az alapok láthatóan hiányoznak.
Ezzel addig nem lehet mit kezdeni, amik az alapvető ismeretbeli hiányosságaitokat nem pótoljátok. Ez viszont nem az én problémám.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

AntalVali.com

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2010.10.29. 19:05

@Várhegyi Márton (6792):
Mire? Elolvastam pár hozzászólásotokat az antalvali.com-on (utalhatnék itt pl. a Vaskalapossal folytatott vitában leírtakra is), és pár cikkbe is beleolvastam (pl. A mikrohullámú sütő ártalmai).
Igazad van, az a cikk is tele van szamarsagokkal, csak azert nem szolok hozza kritikusan, mert mar igy is kotozkodonek tartanak.

Nagyon tetszik, hogy valaki a mikrojat kidota, es helyere pi viz keszito keszuleket allitott be.
0 x