A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2009.12.04. 20:44
Tartózkodási hely: Budapest

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Tamási Jocó » 2011.01.03. 10:00

Ezt a topicot finthus hozzászólása ihlette.
finthus írta:http://hvg.hu/egeszseg/20110103_alterna ... o_2011_1_3

"Ausztráliában a gyermekgyógyászati statisztika két esztendei, jól ellenőrizhető anyagáról készült tanulmányt közölt az Archives of Disease in Childhood szakfolyóirat legújabb száma. Alissa Lim és munkatársai kifejezetten a beteg gyerekek természetgyógyászati kezelésével kapcsolatos szövődményekről számoltak be.
...A vizsgálat időszakban 46, természetgyógyászati kezelés során kialakult szövődményt jelentettek és ezekből négy eset a gyermek halálával végződött. A kutatók kiemelték, hogy a gyakorta súlyos szövődmények oka a tudományos gyógykezelésről a természetgyógyászati módszerre történő áttérés volt, nem ritkán a természetgyógyász tanácsára, máskor indokolatlan és egészségtelen étkezési szabályok bevezetése.

A mellékhatások oka 77 százalékában bizonyíthatóan az alternatív gyógykezelés volt, és az esetek 44 százalékában a gyermekgyógyászok véleménye szerint a gyermek azért került veszélybe, mert a természetgyógyászati terápiáról nem tértek át a hatásos, tudományosan igazolt kezelésre. A veszélyes helyzetek minden korban előfordultak és az esetek 64 százaléka súlyosnak minősült, sőt négy esetben halál következett be. Ez mindig annak következménye volt, hogy a gyermekgyógyász által javasolt kezelés helyett a természetgyógyász által előírt gyógymódot folytatták.

Volt három hónapos korban bekövetkező halál, szorulás miatt a szoptatás helyett alkalmazott rizstejes naturopata táplálás következtében. A tanulmány szerzői csak említik a világmédiát bejáró történetet, hogy tavaly emberölés vádjával a bíróság több esztendei börtönre ítélt egy házaspárt, mert kilenc hónapos gyermeküket, orvosi tanács ellenére, csak homeopátiás gyógyszerrel kezelték és az meghalt."
További történeteket lehet olvasni a What's The Harm? oldalon.

Jó lenne összegyűjteni az aktuális, elsősorban magyar vonatkozású eseteket.
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.01.03. 10:02

@Tamási Jocó (9432):

Köszönöm.Ez már nagyon hiányzott a repertoárból.
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.01.03. 10:30

Biztos sokan ismerik, de a teljesség miatt szerintem itt a helye a quackwatch internetes portálnak. Különösen hasznos ez az összeállítás, a gyanús alternatív rákgyógyítással kapcsolatos kezelésekről.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.01.03. 15:32

@Tamási Jocó (9432):

Nem tudom, hogy sikeresek leszunk-e, hiszen a sajtod csak az extrem esetek erik el, egyebkent a resztvevok elfogadjak, hogy ennek igy kell lennie... azt gondoljak, hogy ez a kezeles ellenere van, es meg drasztikusabb iranyba mennek.

Peldal az antalvali oldalrol
Nem fogyasztok tarósítószert tartalmazó ételt, cukrot sem ( xillitet és nyírfacukrot használunk ), magam sütöm a kenyeret, nem iszunk szénsavas ásványvizet, kevés húst és sok zöldséget eszünk és rengeteg gyógyteát iszunk. Ennek ellenére valami nem jól működik nálam, már volt helicobakter betegségem is, ami a túlzott savasodás következménye. Szóval ezért akarok egy drasztikus tisztítókúrát végigcsinálni és utána egy darabig teljesen húsmentes, zöldséges diétát tartani.
A segítségeteket szeretném kérni,kedd óta be van gyulladva a torkom,vettem oscillococcinum-ot meg homeogene9-et illetve mézes kamillateát iszom egész nap.
Sajnos nem múlik a torokfájás,sőtt a szárazköhögés is előjött,az orrom sem akar tisztulni,csak nagyon nehezen,és már kezd a fülemre húzódni az egész.Orvosnál voltam írt fel antibiotikumot,de nem váltottam ki.Hétfőn viszont mennem kellene dolgozni.Szerintetek váltsam ki a gyógyszert?

van meg...
0 x

sabangela

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: sabangela » 2011.01.03. 16:06

@vaskalapos (9449):


Na esssss? Termeszetes szelkekcio.
0 x

sabangela

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: sabangela » 2011.01.03. 16:07

@sabangela (9453):

Na esssss? Termeszetes szelkekcio= szelekcio.
0 x

sabangela

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: sabangela » 2011.01.03. 16:48

@Zsolesz14 (9438):
Nekem mar elborul az agyam :oops:
az antalvali "fan"-noktol
es nem is a Joci felvetesere valaszolok,
de Stephen Barrett Sarlatan figyeloje valoban egy jo dolog.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.02.26. 06:41

"be van gyulladva a torkom"
Ezüst kolloid, mézes pálinka, forralt bor, esetleg lefekvés előtt 1-2 kalmopyrin, de semmi esetre sem antibiotikum!
Ettől 1-2 nap alatt elmúlik. Ezüst érzékenység esetén az ECOS, salicil érzékenység ill. az útmutatóban felsorolt betegségek esetén a kalmopyrin nem javasolt. Több évtizede működő gyógymód mellékhatások nélkül. A pálinka legalább 50 fokos legyen! És nem kannás bor.
0 x

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2011.02.26. 11:07

@osamuka (13430):
"Ezüst kolloid, mézes pálinka, forralt bor, esetleg lefekvés előtt 1-2 kalmopyrin, de semmi esetre sem antibiotikum!"
Samuka!
Nem lehet, hogy az előző neved Szomszéd Marinéni?
(Egyébként a páleszt A.V. is felvehetné a táplálékkiegészítői gyógylistájára, eléggé természetes és ártani nem használ, viszont jól esik...... :D )
0 x

balinta53
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2011.02.20. 14:46
Tartózkodási hely: hegyek és völgyek között

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: balinta53 » 2011.02.26. 14:11

a.v oldaláról:
"Ezen kívül ajánlok a figyelmedbe egy olyan terméket, ami kifejezetten arc-, és homloküreg gyulladásra való, ez az angyalgyökér balzsam.
Gyulladásra a legeslegjobb készítmény a Zyflamend, nekünk mindig segített. Ezt a tanácsadódtól, Bakos Veronikától tudod beszerezni.
Próbáld ki ezeket, és jó esélyed lesz arra, hogy elkerüld a műtétet"

az angyalgyökér balzsamot német cég szállítja, az eredeti üzenetben rá lehet kattintani a "forrásra".

és így tovább, jönnek az okosságok.
0 x

Avatar
TranszfettiAcid
Hozzászólások: 358
Csatlakozott: 2009.12.10. 09:05
Tartózkodási hely: Margarin

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: TranszfettiAcid » 2011.02.28. 09:17

Tisztelt Béky Tanár Úr! Feleségem hepatitisz B vírusos, és e betegség kapcsán jutottunk a kaqun vízhez. Kerepesen Lions doktor azzal bíztatott, hogy hosszas kezelés árán, de le tudjuk győzni a vírust a víz segítségével. Igen sok fürdés, és víz fogyasztás után, még mindig jelen van a vírus. (1,5 év) Emlékszem, annak idején azt állították, hogy 200 szoros a víz oxigéntartalma. A minap olvastam a honlapjukat, és megdöbbenve láttam, hogy azt írják, hogy a víz az átlagos csapvíz oxigéntartalmának a 6-8-szorosa! Ennek kapcsán felhívtam őket, most már azt állítják, hogy \"csak\" kétszerese a csapvíznekaz oxigéntartalma. Kérdésemre, hogy mi van a 200-szoros oxigántartalommal azt mondák, hogy nem 200-szoros, hanem 200 %-os. Na ez az ami felettéb gyanus, mert annak idelyén többször rákérdeztem, és már-már felháborodottan közölték, hogy igen a víz 200-szoros. Én Önt igen nagyra értékelem, és a műsorát is figyelemmel kisérem, ahol Ön elmondta, hogy Önhöz csak azok a módszerek juthatnak be amik már bizonyitottak. Én nem azt vonom kétségbe hogy ez a víz jobb mint a csapvíz, és hogy nem tud többet, de úgy tünik finoman szólva, hogy lóditanak. Nekünk közel 1 millió forintunk bánja! Ami a kérdésem lenne. Önt is félrevezették, vagy csak minket \"halandókat\"? A honlapjukról is lekerült a tanár Úr, és minden olyan adat, fénykép, ami arról szólt, hogy a víz gyógyít. Esetleg valaki utánnanézett, és a hatóság ellenőrizte Őket? Várom mielöbbi válaszát! Köszönettel: egy elkeseredett, becsapott ember!
Remélem kaqunék elnyerik méltó jutalmukat, és nem tudnak több embert félrevezetni, én ezen leszek. Meg vannak a számláik, és a régi reklámanyaguk is, már csak daccból is megpróbálom helyére rakni a dolgokat.
Köszönettel: Simon Péter
Erre a szégyentelen válasz:
Igen Tisztelt Simon Úr
Megértem lelki állapotát, de kérem fogadja el tanácsomat!!!
Ne inditson semmiféle jogi vagy más eljárást, mert a gyógyulásra forditandó lelki erő elmegy a harag és bosszu irányába. Kérem keressen fel engemet is hogy az alap terápiát összeállíthassam
Szeretettel várom és bízom bölcs döntésében
A harag a legrosszabb tanácsadó-
bejelentkezés o6 26 571 138 számon történik.
A helyzetre való tekintettel nálam díjmentes lesz avizit.
Béky László
innen
0 x

Avatar
TranszfettiAcid
Hozzászólások: 358
Csatlakozott: 2009.12.10. 09:05
Tartózkodási hely: Margarin

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: TranszfettiAcid » 2011.02.28. 09:46

Nem tudom, hogy érdemes-e a fórum részt olvasgatni, szinte sírok ilyenkor:
Tisztelt Tanár Úr!
Egyéves kisfiamnál agydaganatot állapítottak meg a kisagynál az agytörzsben. Műthetetlennek mondják az orvosok, gyakorlatilag lemondtak róla. Természetgyógyászhoz vittük a csemetét, aki valamiféle elektromos kezeléssel kiölte a szervezetéből a baktériumokat és vírusokat, immunrendszererősítő készítményeket kap, masszázsra horduk, kimérettük a lakást (vízerek, Hartman-zóna) géppel, lecsökkentettük - amennyire lehetett - az állati eredetű fehérjéket az étrendjében, és bízunk az Úr kegyelmében.
Ön szerint tehetünk még valamit kisfiam gyógyulása érdekében?
Érdeklődve várom tanácsát! Köszönettel: Horváthné Anita
és a mindenre kiterjedő lényegi válasz:
Kedves jó Asszonyom !
A lakás felmérés csak hivatalos formában mehet. Ezt egyedül Gyűrüsi Úr végzi o6 2o 916 o5 83 telefonon.
A számitógépes kezelés célja jó, de nem tudom, hogy ki végezte, milyen géppel, s van-e ehez iskolája. Nem értem, hogy miért nincs kezelés.
KÉREM! SOS ben hivják Dr. LYONS főorvos urat oxigénes kezelésre, rám hivatkozva: T: o6 28 56o 666, vagy o6 3o 9 488 797- Szeretettel Béky László

:cry: :cry: :cry:
0 x

balinta53
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2011.02.20. 14:46
Tartózkodási hely: hegyek és völgyek között

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: balinta53 » 2011.02.28. 10:39

FELHÁBORÍTÓ KURUZSLÁS!!Csak sajnálni tudom a beteg embereket és hozátartozóikat, azt is megértem, hogy mindent!! megpróbálnak, de hol a józan ész? XXI. században élünk és a fejekben középkori sötétség.
Béky milyen végzettségű is?! Erről már volt itt szó a Fórumon, de mégis "praktizál"!
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.02.28. 12:06

"Nem lehet, hogy az előző neved Szomszéd Marinéni?"
Tisztelt Popula(c)tion!
Lehet gúnyolódni! de a dédnagyanyám száz évig élt, és csak ezzel gyógyította magát! Én Neki hiszek, mert egyszer vett be "gyógyszert" 100 éves korában a kórházban beadták neki infúzióban, és sajnos meghalt! Orvosok meg mondták, hogy öreg volt! persze, hogyne! Miért van az, hogy több lábszárfekélyt csak alternatív módszerrel lehetett begyógyítani, mert B.P.-n egyik kórházban sem sikerült? Ezer ilyen példát hozhatnék ide, de minek, úgy sem értitek. üdv. osamuka
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.02.28. 12:16

@osamuka (13562):
Miért van az, hogy több lábszárfekélyt csak alternatív módszerrel lehetett begyógyítani, mert B.P.-n egyik kórházban sem sikerült?
Bizonyíték?
Ezer ilyen példát hozhatnék ide, de minek, úgy sem értitek.
Bizonyíték? Hozd fel nyugodtan az ezer példádat, de bizonyítsd is az állításaidat. Így csak a levegőbe beszélsz és tudod ki fog komolyan venni.. Ja és személyes tapasztalatok, anekdoták =/= bizonyíték. Csak szólok.
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.02.28. 12:30

@osamuka (13562):
Miért van az, hogy több lábszárfekélyt csak alternatív módszerrel lehetett begyógyítani, mert B.P.-n egyik kórházban sem sikerült?
Nem unod még a drámai túlzásokat?
Ajánlom Dr.Daróczy Judit professzorasszonyt például Budapesten például a Szent István kórház limfológiai osztályán.PÉLDÁUL.De én ismerek szakápolókat is,akik olyan ember fekélyes lábát mentették meg félév alatt,akit már kiírtak amputációra.Köszöni azóta is él és virul.Szakápolók!És nem kuruzslással érték el,hanem megfelelő szakértelemmel.
Úgyhogy erről ennyit.

"Ezer ilyen példát hozhatnék ide..."

Ja.Inkább ne.Ha drámázni akarok,akkor színházba megyek...
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.02.28. 12:32

@Zsolesz14 (13563):
Bizonyíték?
Felesleges.Hazudik.Az ellenkezőjére ott van a példa az említett osztályon.Hetente és zömével.Ja és a lényeg: számítógépesen dokumentálva...
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.02.28. 13:16

@Rétike (13566):

Igen tudom, de azért mégis néha nem értem. Komolyan azt hiszi, hogy idejön és majd minden szavát elhisszük? Persze biztos mikor a gyanútlan leendő vásárlói fejét tömi a hülységeivel, akkor nem angyon szokták kérdőre vonni. Nem értem egyesek miért rekednek meg egy 5 éves gyermek értelmi szintjén :)
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.02.28. 13:38

@Zsolesz14 (13569):

Még nem jöttem rá,hogy mit lehet tenni az olyan emberekkel,akik csípőből lökik a hülyeséget.Amikor leírod neki,felvezeted,hogy tömény hülyeség amit állít,akkor az össz reakciója rá az,hogy neki van igaza és én mondom rosszul.Kész.Csak azért nem állítják az ilyenek,hogy az ég zöld,mert a vakokból ezzel nem lehet anyagi hasznot húzni.Most képzeld el,hogy én meg odamegyek és bizonyítsam be a vaknak,hogy nem zöld,hanem kék...De ha lenne anyagi haszna belőle,foggal körömmel harcolna az "igazáért".Undorító.
0 x

balinta53
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2011.02.20. 14:46
Tartózkodási hely: hegyek és völgyek között

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: balinta53 » 2011.02.28. 14:16

szeretném látni a lábszárfekély gyógyultak listáját, akiket természetgyógyász "ápolt"! a képeket előtte, közben, utána! természetesen dokumentálva minden beteg korlapját, kezeléseket, dózisokat etc.

beky lapján látom, hogy "füladdiktológiai akkupunktúrás képzés"
na ez szép! szólni fogok dr. F. S. addiktológus főorvosnak, hogy dobja el a pszichiáteri diplomáját!
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.02.28. 14:24

@Rétike (13572):

Szerintem ezen emberek csak egy részét vezérli a másokból meggazdagodás. Többen vannak azok, akik tényleg komolyan elhiszik azt amit állítanak. És ezek között még jóindulatúból is sok van szerintem, aki tényleg csak segíteni akar.
Az viszont tényleg szomorú, hogy miután megkapja az egyértelmű bizonyítékot, ami ellene szól (pl. itt) nem változtatja meg véleményét, hanem valahogy makacsan ragaszkodik továbbra is a sajátjához. És amúgy én sem jöttem rá mit lehet velük kezdeni, én tényleg próbáltam türelmesen magyarázni (pl a homeopátia topicban), de hiába.
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.02.28. 14:57

@Zsolesz14 (13577):

Igen,én is így vélem.Valószínűleg laikusként lerohanják az információkkal,ő beveszi,beugrik az üzletbe,mitöbb még megmentőnek is érzi magát.Ahhoz,hogy eladhassa az akármijét ugyanolyan drámai hatást kell kiváltania,mint amivel őt is sokkolták.A kiszállás ellen és a tényszerűség ellen az anyagi veszteség és saját ostobaságának (ami nem is igaz,hiszen nem az,ha valaki valamit nem tud) a beismerésének nehézsége lehet gát.Szerintem,amíg semmilyen anyagi érdekeltség nincs,addig meggyőzhető.Utána már nehezen.Csak ha van elég lelkiismerete hozzá(tényleg az emberek érdeklik),vagy készség a szégyenérzet(önmaga előtt) vállalására.Ha valaki még csak gondolkodik azon,hogy belépjen,őt könnyebb meggyőzni,hiszen pont azt akarja tudni,hogy befektessen-e,mert hát ezek sokszor igen drága beugrók...

Az a kategória,ami nem kerül semmibe,pedig színtiszta vak hülyeség.
0 x

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:11
Tartózkodási hely: Dunakeszi

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Dorka11 » 2011.02.28. 17:07

@TranszfettiAcid (13559):
és a mindenre kiterjedő lényegi válasz:
Idézet:
Kedves jó Asszonyom !
A lakás felmérés csak hivatalos formában mehet. Ezt egyedül Gyűrüsi Úr végzi o6 2o 916 o5 83 telefonon.
A számitógépes kezelés célja jó, de nem tudom, hogy ki végezte, milyen géppel, s van-e ehez iskolája. Nem értem, hogy miért nincs kezelés.
KÉREM! SOS ben hivják Dr. LYONS főorvos urat oxigénes kezelésre, rám hivatkozva: T: o6 28 56o 666, vagy o6 3o 9 488 797- Szeretettel Béky László

:cry: :cry: :cry:
Ez a mocsadék még itt is az üzleteléssel van elfoglalva.... :cry:
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.02.28. 18:26

@TranszfettiAcid (13558):

"Esetleg valaki utánnanézett, és a hatóság ellenőrizte Őket?"

Én utánanéztem és levelezésben álltam azzal a bizonyos Intézettel. Megerősítették a fergeteges eredményeket.

http://www.kaqun.hu/tudomanyos-eredmenyek

Érdemes beleolvasni.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.02.28. 21:37

"Ez a mocsadék még itt is az üzleteléssel van elfoglalva.... :"
Hogy lehet Béky tanár úrra ilyet mondani!!?
Nem volt gyerek szobád, esetleg kő bölcsőben ringattak?
Valamelyik topikban olvastam az egyik Dr. NŐ is felháborodtt ezen a stíluson. Itt nincs Moderátor? Csak az O2 vizet nem lehet megvédeni? Mindent köpködtök, amiről nem tudtok semmit? Ez nem szkepticizmus! Ez letámadása mindennek, amit nem ismertek. Tudásotok nincs, csak ismeretetek, amit bemagoltatok, mások kísérleteit, egyenleteit. Tudás, az amikor valaki látja az Aurát, de sajnos ezt egyetemen nem tanítják, vagy szerencsére?
Úgy sem lehet megtanulni, erre születni kell! Tudása itt a földön H. Triszmegisztosznak, Totnak(az írás feltalálójának)--lehet hogy a magyar rovásírás volt--- Buddhának, Jézusnak volt többek között. Javaslom, hogy térjetek át a kulturált eszmecserére, nem fog fájni, meglátjátok. Ez a stílus még nagyobb tudásnál is rossz!! Nagyon rossz! Mondhatnám hogy alpári! üdv. osamuka
0 x

Avatar
énkérdezek
Hozzászólások: 505
Csatlakozott: 2010.02.03. 13:53
Tartózkodási hely: Hungary

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: énkérdezek » 2011.03.01. 08:30

@osamuka (13604): . Tudás, az amikor valaki látja az Aurát, de sajnos ezt egyetemen nem tanítják

Te beszélsz itt tudásról?????
Az, hogy mindent elolvasol és elhiszel, nos az nem tudás. Azt NAÍVSÁGNAK hívják!!!!!!!!
De ez még nem lenne baj. A baj ott kezdődik, hogy nálad naívabb embereket meg akarsz győzni a butaságaidról, amivel pénzt csalsz ki a zsebükből és alkalmasint még az EGÉSZSÉGÉT IS VESZÉLYEZTETED!!!!!!!!!!!!! Lassan írtam, hogy megértsd! Olvasd el párszor és meg fogod érteni.

Mellesleg az auralátók érdekes módon kontrollált körülmények közt csődöt mondanak. Pedig egyszerű a kísérlet:

Tegyük fel, hogy egy szoba felénél felállítunk egy átlátszatlan függönyt, ami mögé tetszés szerint beáll 1-2-3 vagy akárhány ember. Lehet a sarokba, vagy széken állva, stb. Auralátó mágus barátunk bejön az ajtón, superman (olvasd: szupermen) látásával átnéz a függönyön és megmondja, hogy 0-1-2-3 vagy hány aurát lát.
Hozz egyetlenegy látót, aki ezt bevállalja! De súgok. EGY SEM FOGJA!!!!!!!!! :twisted:
0 x

verszemu
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2011.01.22. 11:42

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: verszemu » 2011.03.01. 09:53

@énkérdezek (13621):

Erre simán mondhatják, hogy a függöny aurája eltakarja az emberekét. "A New Age-ben aurája van az alacsonyrendű amőbának éppen úgy, mint egy szúnyognak, vagy bármelyik kupac kecsketrágyának." Forrás: http://www.szabadgondolkodo.hu/szkeptik ... r/aura.php
0 x

Avatar
énkérdezek
Hozzászólások: 505
Csatlakozott: 2010.02.03. 13:53
Tartózkodási hely: Hungary

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: énkérdezek » 2011.03.01. 10:09

@verszemu (13626): Akkor már csak az érdekes hogy auralátók miért nem vetkőztetik meztelenre a pácienseket, mielőtt megnézik az aurájukat? Ruha(több réteg) nem gond csak a függöny?
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.03.01. 10:19

@verszemu (13626):

Erre simán mondhatják, hogy a függöny aurája eltakarja az emberekét. "A New Age-ben aurája van az alacsonyrendű amőbának éppen úgy, mint egy szúnyognak, vagy bármelyik kupac kecsketrágyának." Forrás:
Tehát az aura megegyezik a látható fény tartományában tapasztalható úgynevezett "látvány" nevű érzékszervi benyomással.
0 x

verszemu
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2011.01.22. 11:42

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: verszemu » 2011.03.01. 10:35

@énkérdezek (13627):

Ha auralátásból akarnék megélni, azt mondanám erre, hogy a ruha, mint személyes tárgy aurája idomul a viselője aurájához, ami a domináns. Vagy ráfognám az alakjára, méretére, akármire. Csak arra próbálok kilyukadni, hogy mivel az auralátás nélkülöz minden igazolható ismeretet, így azt magyaráznak bele gond nélkül, amit nem szégyellnek.
0 x

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2011.03.01. 10:44

@énkérdezek (13621):
Tegyük fel, hogy egy szoba felénél felállítunk egy átlátszatlan függönyt, ami mögé tetszés szerint beáll 1-2-3 vagy akárhány ember. Lehet a sarokba, vagy széken állva, stb. Auralátó mágus barátunk bejön az ajtón, superman (olvasd: szupermen) látásával átnéz a függönyön és megmondja, hogy 0-1-2-3 vagy hány aurát lát.
Hozz egyetlenegy látót, aki ezt bevállalja! De súgok. EGY SEM FOGJA!!!!!!!!! :twisted:
Nem kell függöny, elég, ha kukk sötét van, úgy se vállalják (,ha jól emlékszem Randiék kipróbálták, persze nem sikerült, azóta pláne nem).
Egy gonddal kevesebb ;) .
Van "Aura" topic is.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.03.01. 17:24

Tisztelt Professzorok!
Ezekkel a hozzászólásokkal bizonyítjátok, hogy mennyire elvagytok merülve e tudományban is!
Az aura nem a látható fény tartománya. Amennyiben az lenne mindenki látná. Logikus? Erről nem vitatkozom a továbbiakban, sem itt sem máshol! Csak annyit szerettem volna mondani, hogy nem tudjátok hogy mi az aura.
üdv. osamuka
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.03.01. 17:49

@osamuka (13651):

Ne már! Kérlek taníts meg minket te bölcs, hogy akkor mi az az aura!
Ha nem, akkor egy kis olvasnivaló (tudom, hogy úgyse olvasod el, de azért hátha)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsolesz14 2011.03.01. 18:04-kor.
0 x

Avatar
énkérdezek
Hozzászólások: 505
Csatlakozott: 2010.02.03. 13:53
Tartózkodási hely: Hungary

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: énkérdezek » 2011.03.01. 18:01

@Zsolesz14 (13652): Én elolvasnám ,de NOT FOUND-ot ír ki.......
Így osamuka barátom és én is tudatlanok fogunk maradni.
Mellesleg milyen érdekes, hogy az én kísérleti felvetésemre nem reagál, viszont kijelenti, hogy az aura így meg úgy nem látható, de a sérültek mi vagyunk..... :?
Lehet át kéne transzportálni az aura topic-ba.......
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.03.01. 18:05

@énkérdezek (13654):

Link javítva. De szerintem úgy is ismered :)
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.02. 06:05

@énkérdezek (13654):
"kísérleti felvetésemre nem reagál" Mit reagáljak, mikor ez Nektek teljesen kínai! Volt egy idős ORVOS-Természetgyógyász barátom- sajnos évekkel ezelőtt meghalt, mert akkor még nem volt O2 szifon!- , Neki soha nem kellett megmondani, hogy mi a baj, hol fáj, ránézett a betegre, és megmondta. Pénz csak keveset fogadott el, de volt akit ingyen gyógyított. Nem is örököltek utána a lányai sokat! Cirkuszi mutatványra még 1 millió dollárért sem vállalkozott volna! Ezt úgysem értitek! Ez a TUDÁS! Tudás próba: olvasd el a Tabula Smaragdina-t meg az Igazság Evangéliumát, utána értelmezd! Sokan próbálták, nem igazán jött össze senkinek.
Hátha?! Bár kicsi az esély, de ennyit megér. :) üdv: osamuka
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára osamuka 2011.04.02. 06:35-kor.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.02. 06:22

@TranszfettiAcid (13558):
Azért itt ilyen beírás is van:
" Béky László
KAQUN jeligére válaszol Kedves Ismeretlen GÚNYOLÓDÓ!!!
Kérem, százszor gondolja meg, hogy egy "tudományosan bizonyított rendszerről" mit állít, nevének elhallgatása mellett!!! ------------------------------------
Ez nem más, mint a súlyos betegektől a remény elvétele
Kérem, nézze meg a kérdéses honlapot, abból megtudja a tudományos vizsgálati eredményeket, remélem magába száll és a jövőben tartózkodik az ilyen felelőtlen viselkedéstől
Nem haragszom Önre, de ilyen és hasonló esetekben kénytelen vagyok ezt a hangot megütni
szeretettel Béky László "
Az agydaganatos gúnyolódásodhoz meg csak annyit, jelenleg több, a mai orvostudomány szerint gyógyíthatatlan beteg issza az O2 vizet! Állapotuk, igaz lassan, de javul! Azóta tünetmentesek, de messzemenő következtetéseket, csak 1-2 év múlva lehet majd kijelenteni! üdv: osamuka
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.02. 06:30

@énkérdezek (13621):
"EGÉSZSÉGÉT IS VESZÉLYEZTETED!!!!!!"
Az emberek egészségét Ti és a hasonszőrüek veszélyeztetik! Lásd Semmelweis I., Béres J., stb. és még sorolhatnám napestig! üdv: osamuka
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2011.04.02. 06:58

@osamuka (15786):
Az emberek egészségét Ti és a hasonszőrüek veszélyeztetik! Lásd Semmelweis I., Béres J., stb. és még sorolhatnám napestig! üdv: osamuka
Sorolhatod, de nincs igazán közük ahhoz, amit bizonyítani szeretnél a felsorolással.
Az értelmes emberek képesek saját maguk a saját felelősségükre meghozni a döntéseiket az elérhető legjobb tudás alapján, vagy ugyanilyen értelmesen keresnek egy illetékes szakembert.
A hülyék pedig saját maguk veszélyeztetik legjobban a saját egészségüket, amikor értelmes döntés helyett a demagóg ostobaságokban kezdenek hinni.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.10. 14:49

@Caspi (15787):
El tudod mondani, hogy mi módon működik a placebo hatás? Vagy ez is ostobaság? A homeopátia ugyanígy működik, csak egy nagyon pici hatóanyag is van benne! Annyira kevés, hogy már majdnem placebo!
0 x

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2011.04.10. 14:55

@osamuka (16493):
Wiki mond Neked valamit? Meg olvass!!(-vissza mondjuk a homeopátiás topicokban is)
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.10. 15:14

@Popula(c)tion (16495):
Én csak arra merészeltem gondolni, hogy minél kevesebb vegyszert adsz egy betegnek, annál kisebb a káros mellékhatások veszélye! Olvastam a H. topikot, mit mondjak, elég lesújtó! :mrgreen:
0 x

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2011.04.10. 15:20

@osamuka (16504):
Olvastam a H. topikot, mit mondjak, elég lesújtó!

Szerintem is. A hozzád hasonlók ezredszerre sem képesek felfogni, hogy a tényleges hatás mellett mellékhatás is van, meg, hogy a hatásosság bizonyításához nem kellenek mesék, elég egy kettős vakteszt, viszont a "csodás" gyógyulásokról szóló beszámolók 0 értékkel bírnak.
Ez van, tényleg lesújtó. Ugyanazok a körök újra meg újra.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.10. 23:23

@Popula(c)tion (16506):
Erre csak azt lehet mondani, hogy menj el egy zarándok helyre ( Máriapócs, Mátraverebély-Szentkút, Máriagyűd,
Csíksomlyó, stb...sorolhatnám még), mehetsz külföldre is (Pl Lourdes) és arra válaszolj, mi az a sok köszönő tábla ezeken a helyeken? Ezeket azok rakták oda, akiket a mai orvostudomány nem tudott meggyógyítani! Egy csomó eset klinikai bizonyítékkal van alátámasztva! Lourdes-ban, Bernadett úgy fekszik az üvegkoporsóban, mintha ÉLNE! Gyönyörű! Magyarázat? Nehogy azt mond hogy placebo! :lol: :lol: :lol:
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.04.10. 23:58

@osamuka (16542):

"mi az a sok köszönő tábla ezeken a helyeken? Ezeket azok rakták oda, akiket a mai orvostudomány nem tudott meggyógyítani! Egy csomó eset klinikai bizonyítékkal van alátámasztva!"

Ez állati érdekes. Tehát ezek az emberek semmilyen orvosi kezelést sem kaptak, csak tisztán a "csoda" okozta a gyógyulásukat? Nem álltak semmilyen orvosi kezelés alatt? Ezeken a helyeken hány beteg ember jár és hány gyógyulhat meg közülük? Mit jelenthet a gyógyulás? És aki nem gyógyult meg az mit mond? Ezeket a klinikai bizonyítékokat hol lehet megtalálni? Biztosan lehetne belőlük tanulni valamit. Ezt azért kérdem, mert ismerősök között négyből négy embernek sem "jött össze" a csoda.
A CAM, mint "alternatív fizikán, kémián és biológián" alapuló "gyógyítási" eljárás, szintén a csoda kategóriájába esik?
PS: Lenin is úgy fekszik az üvegkoporsóban, mintha élne. Azt olvastam, hogy az ő eltemetésére legalább lehet szavazni itt: http://goodbyelenin.ru/
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.11. 00:10

@vegyati (16543):
"kezelést sem kaptak" Dehogynem, szentelt vizet, ami Gézoo szerint még fertőzött is, és láss csodát, meggyógyultak! :lol:
Bernadettel összehasonlítani Lenint!! Ez azért nem semmi! :mrgreen:
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.04.15. 07:14

"
Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. „Medicus curat, natura sanat.” Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág –méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg „halott gyógyszeripart” jelentene. Ehhez nézzünk meg néhány idézetet. „Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt… Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja.” (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976"
Egy kis tanulmány arról, hogy mi a káros kezelés! :o
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.04.15. 14:46

@osamuka (17053):

És a (szerinted) sokszor betegeskedő németek tovább élnek mint korábban.

Logikus következtetés, hogy a gyakori megbetegedések növelik az élettartamot.

Az oxigénesvized (szerinted) ugye jó a betegségek megelőzésére, tehát logikusnak látszik, hogy ezáltal csökkenti az élettartamot.
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.04.15. 15:08

@osamuka (17053):

Blüchel, Kurt G.:
Heilen verboten - töten erlaubt

Azt hittem az újabb csodaműből idézel.
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

A CAM/TCM veszélyei - káros kezelések

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.04.15. 15:14

0 x