vaskalapos írta:dora írta:1. Mire alapozod, hogy epp ezkere a bajokra ajanlod?
A 4éves gyógytornász képzésemre, az anatómiai, és mozgatószervrendszer ismeretemre illetve a RYN kialakításának ismeretére.
Erre gondoltál, ha nem fejtsd ki légyszíves, mert nem annyira értettem mire gondolsz pontosan.
Arra gondoltam volna, hogy vannak-e olyan adataid, amik bizonyitjak a cipo mukodeset, de ha 4éves gyógytornász képzésemre, az anatómiai, és mozgatószervrendszer ismereteid alapjan ez ranezesre eldontheto, akkor nincs tobb kerdesem.
Számszerű adatok nekem nincsenek.
Az üzletekben általában van egy 3D talpvizsgáló készülék, amellyel felmérik a lábadat és rávilágítanak a problémára, illetve fél,1 v.2 év után visszamész és újra megcsinálják ezt a vizsgálatot, ahol számszerű változásokat fogsz látni.
Az általam ajánlottak 100%-a elégedett volt a cipő működésével. De biztos van olyan is, aki nem elégedett.
Illetve szerintem, amit leírtam pl. a gerincsérvre történő hatásáról, az elég logikus és érthető volt, hogy mi miért történik. Vagy tévedek?
2. Milyen hatast varsz a kulonbozo bajok eseten, ha valaki megfogadja az ajanlasodat, szemben azzal, ha valami nem hasznal ilyen cipot? pl:
gerincsérv: Nem fogja a RYN használata visszafordítani a sérves állapotot, de a tüneteket, fájdalmakat enyhíteni tudja.
Hasonlo a hatas a tobbi esetben is?
Igen!
Így a RYN de itt beszélhetek más sport cipőkről is, megkímélik az összes ízületet és a gerincet illetve a sérvedet a rájuk ható erőktől
Az egyik edzonk epp ellenkezo velemenyen volt, szerinte karosak a leg- es egyeb betetek, legjobb egy vekony regi stilusu tornacipo, mert abban ugy futsz, gyalogolsz, hogy az izmaiddal enyhited az utkozest.
Az edzők és a testnevelő tanárok teljesen más szemszögből nézik, tanulták a dolgokat, mint egy gyógytornász.
Igen aki sportos izmos, vannak mély, ízületeket védő izmai, annak lehet. De az átlag ember nem ilyen.
3. mik az egyes terd fajdalmak (nyilvan vannak kettes fajdalmak is, amikor meg nem ajanlott, azok melyikek)?
A kopásos térdfájdalmakra pl ajánlom (az előbbi ízületkímélő hatása miatt, csak pl a. térdnél az ízületi felszín kopás esetén, a két ízületi felszín összeütközése tud nagy fájdalamat okozni)
Ajánlom még: lúdtalp,- bokasüllyedés okozta térdfájdalomra, csípő okozta térdfájdalomra, sarokterhelés okozta térdfájdalomra, térdműtét utáni rehabilitációra
Nem ajánlom, vagy nincs hatása: keresztszalag, elülső, hátulsó térdszalag szakadáskor
Ezt talan erdemes lenne igy reklamozni, hogy az ne vegye, ne hasznalja, akinek art!
Melyik az a termék, amelyiket úgy reklámozzák, hogy A-nak B-nek használ, de figyelem C-nek nem használ sőt árthat is.
A Cola mindenkinek árt, mégse reklámozzák, hogy ne idd.
Ha bemész egy RYN-shopba nagy valószínűséggel gyógytornásszal fogsz találkozni, ez lehet MBT-SHOP is. Ő azért van ott és azért vették föl, hogy ismerje a különféle betegségeket, problémákat és eldöntse, hogy ő most ajánlja vagy nem.
4. milyen edzes hatasat noveli?
testedzés hatás növelő, pl: aerobik (sokkal jobban dolgoznak az izmok, ha a feladat elvégzésénél az egyensúlyra is kell figyelni és az izmoknak dolgozni pl: egy guggoláskor)
foci, kosárlabda, kézilabda, hirtelen mozgást igénylő sportoknál nem ajánlom
Ezt talan erdemes lenne igy reklamozni, hogy az ne vegye, ne hasznalja, akinek art!
En evezek, kenuzok, bringazok, meg sifutok is... akkor nekem sem ajanod...
neha uszok is...
Gratulálok! Akkor igazán sportos vagy.
Ezt úgy értettem, hogy magában a cipőben végzett aerobik, növeli az edzéshatást, arra ajánlom.
Focizni ne focizzál benne, mert veszélyes!
Evezhetsz benne, de semmi hatása, értelme nem lesz.
Ez egy prevenciós, megelőző lábbeli eredetileg. Szóval, ha szeretnéd az ízületeid védni vagy bármelyik problémától védeni magad a RYN-nel, amiket felsoroltam, akkor ajánlom. Vagy ezen sportok ellenére is nagyon fáj a haránt boltozat süllyedésed, akkor is ajánlom.
Ha nem akarod, vagy van más eszközöd, vagy nem fáj, vagy nem érdekel, vagy akármi akkor neked nem kell.
5. mit csinal a tusullyal?
Túlsúlynál az ízületek sokkal nagyobb terhelést kapnak, mint normál súlynál, főleg ha a túlsúly hirtelen jött. Az inak, szalagok, izmok, ízületek és a csont is nagyon nehezen bírja a hirtelen felszedett kilókat.
Csodát nem kell tőle várni, de a fokozott izomműködés, nagyobb kalória égéssel is jár.
Hany kaloria plusz naponta a cipo hasznalata?
Azt olvastam, hogy napi 8óra aktív használattal, 1000 kalóriát lehet elégetni vele pluszban. Ezt alátámasztani nem tudom.
6. miert jo az Achillest nyujtani? (vagy az ellen valo?)
Az Achilles-ín a lábszár hátsó részén van a vádli izom ina, ami a sarok csont hátsó részén tapad. Főleg idős korban, vagy sérülés után ez az izom zsugorodásra hajlamos. Vannak zsugorodásra és nyúlásra (pl: hasizom) hajlamos izmok. RYN-ben minden egyes lépést sarokról kell indítani és a lábfejet egy picit felhúzni. Így nyújtja az Achillest, ami jótékony hatású.
Tehat csak annak, akinek zsugorodott, a tobbieket meg tulnyujtja....?