A szakdolgozatomhoz kérnék segítséget, melynek címe:
Gyógyszerrel történő klinikai vizsgálatok gyerekeken.
Összesen 10 kérdés van, amely maximum 5 percet vesz igénybe.
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... amJsRWc6MQ
Köszönöm a segítséget.

Sajnos ez esetben az "analóg modellek" nem tökéletesen analógok. Gyógyszerjelölt molekulák metabolizmusát általában 3 fajon adják meg. Egér, patkány, ember. Legtöbb esetben ezek (inkább) többé-kevésbé eltérő adatok. Adott szer pld. kutyában és emberben egészen más metabolikus úton bomlik el, ürítődik ki a szervezetből. A más út más vegyületeket eredményez, és míg az egyik metabolit ártalmatlan, addig a másik súlyos mérgezést okozhat.sajnos_kacat írta:Mérnöki munkánál az analóg modelleken végzett vizsgálatokból általában meg lehet jósolni a késztermék tulajdonságait, gyógyszereknél miért nem működik ugyanez?
Kisvárosi egyszerű ember? Miért nem nagyvárosi egyszerű?és a kisvárosi egyszerű ember is megértse azt amire kíváncsi vagyok.
Lehet, hogy kicsit át kellene alakítanod a kérdőívet. Pl. tehetnél minden kérdés után egy text mezőt, ahol mindenki kifejtheti az adott kérdésre az egyéni válaszát. Ha mindenkit rákényszerítesz, hogy az igen/nem/nem tudom közül válasszon, akkor nem biztos, hogy a tényleges hozzáállást fogod leszűrni.Én elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy mit gondol a közvélemény a gyerekeken való gyógyszervizsgálatokról illetve arra, hogy van-e különbség hozzáállásban gyerek illetve felnőtt között.
De, itt ezt meg kell magyaráznod, különben nem hisszük el.itt talán nem azt kell magyaráznom, hogy 1+2 az miért kettő.
Hogyan tesztelik akkor a mellékhatásokat? Felnőttek esetében ha jól tudom, az egészséges embereken végzett teszt pont erre van kitalálva.Egészséges gyerekeken nem végeznek kutatásokat, ezért nincs külön választva.
Attól tartok, hogy mindenre folyamatra (és egyének közötti különbségekre is) kiterjedő "analóg modell" megalkotása az Értelmes Tervező számára is óriási kihívás lenne.sajnos_kacat írta:Ennyire nem ismerjük még az emberi szervezetben a lebontási folyamatokat, hogy még senki nem épített ehhez analóg modellt?