Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.13. 11:17

Gondoltam, nyitok egy ilyen topikot is, hogy a Google könnyebben idetaláljon.
Labant Csaba mozgalmáról van szó, amelynek facebook oldala: Oltáskritikus Életvédők Szövetsége - Vaccine Critics Life Protection Ass.

Tekintettel arra, hogy Labant Csaba mindenkit rövid úton kitilt a facebook-oldaláról, aki kritikus megjegyzéseket merészel tenni, ez a topik lehet az ott nemkívánatosnak minősülő kommentárok helye.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.13. 11:20

Labant úr legközelebbi szereplése a témában most szombaton lesz:
"Élet védőoltások nélkül" címmel beszélgetés a BioRitmus Fesztiválon 2012. szept 15-én, Békéscsabán, Vágréti György barátunkkal.
Ugyanaznap délután 17 órakor Labant Csaba és Ada koncert ugyanott.
Kellemest a hasznossal.
Ezen a BioRitmus fesztiválon aztán lesz ám minden: http://bioritmusfesztival.hu/index.php/programok-2012
Oltásellenesség, Új Medicina, kineziológia, grafológia, stb. Minden hülyeség egy helyen.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.13. 11:34

Labant Csabáról mindig ez az Asimov-idézet jut eszembe: "Politikai és kulturális életünket áthatja az anti-intellektualizmus, melyet a demokráciának az a téves felfogása táplál, hogy "az én tudatlanságom ugyanannyit ér, mint a te tudásod"."

Ez magyarázhatja, hogy az egyébként a témában teljesen képzetlen Labant Csaba előadásokat tarthat az oltásokról, és még tévéműsorok is kikérik a véleményét.

Ma már mindenki bármiről nyilatkozhat. Akármekkora hülyeséget mond, a szava ugyanannyit ér, mint a téma képzett, hiteles szakértőié. Sőt, még többet, hiszen a hülyeségre nagyobb a kereslet.

A híveit nem zavarja Labant úr hozzá nem értése. Ők arra hivatkoznak: Labant éveken át foglalkozott a témával. Igen, persze, biztos foglalkozott, de ez csupán annyit jelent, hogy az internetről összeszedett minden szemetet, amit talált, és azokat elhitte. Az oltásokról pl. a legtöbb baromság a whale.to oldalon található, ami egy disznófarm-tulajdonos által összerakott oldal, az internet egyik legnagyobb szeméttelepe. Labant Csaba valószínűleg onnét szedi az állításai nagy részét. Műveltség, képzettség hiányában nem képes a szemetet megkülönböztetni a hiteles információtól. Beállítottsága következtében pedig elsősorban a szemetet fogadja be.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.13. 20:29

A HírTV Gyógyhír c. műsorának legutóbbi adását ezzel a felvezető szöveggel reklámozza az OKÉSZ:
Oltásokról pro és kontra a HírTV-n! Tudományos vizsgálatok nincsenek, szokásjog alapján tették kötelezővé a magyar gyermekek méreginjekciózását! Szópárbaj a dr. Ócsai Lajos vezető tisztifőorvos és Labant Csaba oltáskritikus szülő között a képernyőn! Te melyiküknek hiszel?
Namost ez a szópárbaj nem szópárbaj volt, hanem külön-külön nyilatkoztak, majd a szerkesztők összevágtak ebből egy többé-kevésbé párbeszédnek látszó valamit. Csak éppen közben komoly csúsztatások történtek.

Tudományos vizsgálatok nincsenek? Ebből természetesen egy szó sem igaz, hiszen annyi van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. A vakcinák ugyanúgy gyógyszernek minősülnek, mint a többi gyógyszer, ennek megfelelően csak akkor hozhatóak forgalomba, ha hatásosságuk és biztonságosságuk bizonyított. Ugyanúgy át kell menniük a több évig tartó gyógyszerengedélyezési procedúrán (preklinikai, klinikai fázis I-II-III-IV., és utánkövetés), mint a többi gyógyszernek. Itt legfeljebb akkor enyhébbek a követelmények, ha egy hirtelen jött járvány megfékezése a tét.

Riporter (6:30 körül): "A vakcinaellenesek azzal érvelnek, hogy a védőoltások szükségességét, hatásosságát és biztonságosságát soha nem igazolta egyetlen valódi tudományos vizsgálat sem"

Természetesen ez az érv színtiszta hazugság.

Riporter: "Jogosan merülhetett fel bennünk tehát a kérdés: milyen alapokon is nyugszik az itthoni oltási szabályozás". Majd a riporter Ócsai Lajost kérdezi: "Ez a szabályozás milyen hatástanulmány alapján készült?" Ócsai: "A magyar védőoltási rendnek - a hatástanulmány mai divatos terminológia, de - 136 éves hagyománya van ... ennek haladó hagyományai vannak Magyarországon, és nem egy hirtelen felindulásból készült hatástanulmány alapján végezzük ezeket a vizsgálatokat, dokumentumokat, hanem a sokéves tapasztalat alapján".

Riporter: "Az oltásoknak tehát hagyományuk van, hatástanulmányuk nincs."

Vegyük észre, milyen ügyes csúsztatás van itt. Összekeverik az oltások hatásosságát és biztonságosságát alátámasztó hatástanulmányokat a védőoltási rend és szabályozás alátámasztásával. Ócsai az utóbbiról beszél: a védőoltási rend nyugszik sokéves tapasztalaton. Majd a riporter ezt ügyesen úgy fordítja le, hogy maguknak az oltásoknak a hatásossága nincs bizonyítva.

Labant Csaba (7:28): "Én azt mondom, hogy 200 év alatt már minimum egy olyan tanulmánynak kellett volna születnie, ami legalább három generáción keresztül összehasonlítja az oltatlanok és az oltottak populációját mindenféle szempontból. Nem történt ilyen vizsgálat." ...

Labant Csaba elvárása abszurd. Egy oltásnak nem az a célja, hogy egészségesebbé tegye az embereket általában, hanem hogy kivédje azt az egy betegséget, ami ellen készült. Rengeteg vizsgálat bizonyítja, hogy ezt az oltások meg is teszik. Az, hogy "mindenféle szempontból" összehasonlítsuk, pláne generációkon keresztül, az oltottakat és oltatlanokat, fölösleges, kivitelezhetetlen és értelmetlen feladat.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.13. 20:56

@Szilágyi András (53928): Elképesztő! Itt vajon mi van a háttérben? Mivel Labant a jobbikot támogatja, gátlástalanul szócsőként használhat egy jobboldali csatornát, lefekszik neki az egész szerkesztőség?
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.13. 21:11

OFF
@mimindannyian (53932): Nekem az jutott eszembe, hogy lehet a következő spórolási terület a védőoltás lesz? Innentől pénzért választható, így az elmebetegek boldogok (=szavazat), és mekkora spórolás a gyógyszerkasszának... Bár ez már kissé konteószagú. :mrgreen:
/OFF Elnézést!
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.13. 21:17

@Tuttisuu (53937): Rizikós játék egy közösségben engedélyezni a hülyeségből fakadó, társakra veszélyes magatartást. Aki nem akarja élvezni az orvostudomány eredményeit, költözzön el a rákba!
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.13. 21:46

@mimindannyian (53938): Egyetértek. De nem tudni, hogy mikor éri el az ilyenek létszáma azt a kritikus tömeget, amikor ez már érdekes lesz a döntéshozók számára is. (Vagy lesz egy antivaccos döntéshozó.) Szóval én elképzelhetőnek tartom a saját ötletemet :D , de majd a szkeptikusok meggyőznek(?), hogy hülyeségeket beszélek. :mrgreen:
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.16. 17:48

A Hír TV Gyógyhír c. műsorának szeptember 9-i adása kapcsán az alábbi levelet küldtük a műsor szerkesztőségének.

Tisztelt Gyógyhír!

Szeptember 9-i, "A BCG oltás hatékonysága" c. műsoruk véleményünk szerint súlyosan elfogult volt az oltásellenesek javára. A műsorban aránytalanul sok időt kapott egy laikus, az oltásokhoz egyáltalán nem értő személy, Labant Csaba. Emellett a több személlyel külön-külön készített interjúkból Önök egy olyan, párbeszédnek látszó valamit vágtak össze, amelynek végkicsengése egyértelműen az oltásellenes oldalnak kedvezett.

A műsorban súlyos tévedések hangzottak el, és olyan csúsztatások, amelyek alkalmasak voltak a nézők félrevezetésére.

A BCG oltás hatékonysága a tüdőtuberkulózis ellen ismert módon földrajzi hely szerint változó. Az Egyenlítőhöz közeli országokban nem véd, Nagy-Britanniában viszont 60-80%-os védettséget nyújt. Ugyanakkor mindenhol jelentős védettséget nyújt a miliáris tuberkulózis - a tuberkulózis azon fajtája, mikor nagyszámú kórokozó szóródik a vérárammal - és a tuberkulózis okozta agyhártyagyulladás ellen. Ezeknek a tényeknek Önök is könnyen utánajárhattak volna, az Interneten is bőségesen találni információt a nagyközönségnek szóló tájékoztatástól kezdve a komoly tudományos tanulmányokig.

Minden alapot nélkülöz az az állítás, hogy nem végeztek tudományos vizsgálatokat az oltások hatásosságának és biztonságosságának vizsgálatára. Éppen ellenkezőleg, rengeteg ilyen vizsgálatot végeztek. Magyarországon a vakcinák gyógyszernek minősülnek, és ennek megfelelően át kell menniük a minden gyógyszerre előírt biztonságossági és hatásossági klinikai tesztek fázisain, mielőtt forgalomba hozzák őket.

Az Önök riportere félremagyarázta Ócsai Lajos válaszát a hatástanulmányokkal kapcsolatban. Ócsai doktor a magyar védőoltási renddel és szabályozással kapcsolatban hivatkozott a hagyományokra és a sokéves tapasztalatra, nem pedig az egyes oltások hatásosságával kapcsolatban. Az Önök narrátora ezt félremagyarázta, és úgy állította be, mintha maguknak az oltásoknak nem lenne hatástanulmánya, holott minden egyes oltásnak természetesen van rendkívül alapos és részletes hatástanulmánya, vagyis hatásosságát és biztonságosságát igazoló dokumentációja. Javaslom, hogy legközelebbi műsorukban az Országos Gyógyszerészeti Intézet képviselőjét kérdezzék meg ebben a témában.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az oltásmegtagadó szülők nagy hányada miatt számos országban alakultak ki járványok, pl. Európa-szerte kanyarójárványok. Magyarország eddig az oltások kötelezősége és az ennek köszönhető magas átoltottság miatt úszta meg ezeket a járványokat. Ezért óriási az Önök felelőssége abban, hogy ne csináljanak propagandát az oltások ellen.

Reméljük, hogy későbbi műsoraikban helyreigazítják tévedéseiket és csúsztatásaikat.
Levelünket Társaságunk blogján (szkeptikus.blog.hu), valamint Facebook-oldalunkon is közöljük.

üdvözlettel:
Szkeptikus Társaság
Dr. Lakos András infektológus, gyermekgyógyász, kandidátus
Dr. Révész Bendegúz kandidátus
Dr. Meszéna Géza egyetemi docens, MTA doktora
Dr. Mizsei János, egyetemi tanár, MTA doktora
Kondorné Dr. Orosz Ágnes klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
Vágó István vegyészmérnök, a Szkeptikus Társaság alapító tagja
Pintér András Gábor szkeptikus
Dr. Szilágyi András biofizikus
Greguss Pál nyugdíjas fizikus-gyógyszergyártó-informatikus
Pálfi Zoltán történész
Máté András kandidátus, egyetemi docens
Várhegyi Márton orvostanhallgató
Geréb János villamosmérnök
Hraskó Gábor biológus, informatikus
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.16. 19:32

@Szilágyi András (54183): Mikor ment a levél? (Csak hogy mikorra várjam az esetleges hatását...)
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.09.16. 20:10

@Szilágyi András (54183):

Nincs a médiatörvényben egy kifejezetten homályos passzus arról, hogy a híradásnak kiegyensúlyozottnak kell lennie? Jogász itt köztünk esetleg?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.16. 20:19

@Tuttisuu (54185): Én is küldtem egy levelet valamikor a héten, kevésbé cizelláltat, viszont annál dörgedelmesebbet :). Természetesen nem jött válasz, viszont tegnap (Szept. 15.) 13:30-kor minden további nélkül újra leadták ismétlésben a műsort.

Talán, ha a blogbejegyzés kikerülne az index főoldalára, megmozdítanák a fülük botját.
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.16. 20:45

@stark (54189): HírTV. Vagy te vagy naív, vagy én előítéletes.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.09.16. 20:48

@Tuttisuu (54191):

Persze, én is tudom, a kommentem maró gúnyból született.
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.16. 20:49

@mimindannyian (54190): Biztos, hogy ki fog kerülni?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.16. 20:52

@Tuttisuu (54193): Dehogy biztos. Csak merengtem.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.09.16. 21:59

Baszdki, hát elkövettem azt a hibát, hogy belenéztem a videóba, nagyon durva... ezt így azért hírcsatornának leadni...
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.16. 22:20

@stark (54195): Pedig a vége milyen szép! Szinte könnyeztem.
0 x

Avatar
Gábor
Hozzászólások: 2318
Csatlakozott: 2009.12.09. 19:37
Tartózkodási hely: Finnország

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Gábor » 2012.09.16. 23:00

Az sem rossz ötlet ha mindenki ír levelet. Ha elég sokan bombázzuk levelekkel (meg nyílt levelekkel) lehet hatása...
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.09.17. 10:00

@stark (54189):

Kelleni lehet, hogy kellene, de szerintem ennél jóval nyilvánvalóbb esetben se lépett a médiahatóság:
http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/04/07/m ... _ha_magyar
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.17. 12:41

Most már Index főoldalon van ilyen szöveggel:
"Ki tud többet az oltásokról?
A., Járványkutató B., Konteóhívő énekes C., Szakorvos D., ÁNTSZ. A Hír TV a B-t jelölte."
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.17. 13:44

@Szilágyi András (54203): Yesss! Ti is beajánlottátok a cikket? :)
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.17. 15:02

@mimindannyian (54190): Bejött Mimi! Mondjuk mire visszanavigáltam addigra lekerült. Nem volt kint túl sokáig. :( De ne legyünk telhetetlenek.
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.18. 13:40

2012, szeptember 8 - 14:10 — Oltáskritikus É...
A valóság nem egy szkeptikus képzeletén múlik...
Nem akarok újfent vitába bonyolódni egy hivatásos szkeptikussal, de attól még, hogy Vaskalapos valamit "nehezen tud elképzelni", attól még létezik.

Mint olvashattuk, Marcsi orvosa "hűledezett", amikor megtudta MArcsitól, hogy abortumsejteket is tartalmaz az MMR méreginjekció, s az ántsztől kért tisztifőorvosi tájékoztatás is csirkeembriókról hazudott. Tehát ők is "nehezen tudták elképzelni" az igazságot, ami ráadásul annyira nem titkos, hogy ha a betegtájékoztatót elolvasnák, már abból felhomályosodhatnának...

Nem vicc a fagyoskodás és az abortált lény szenvedése, csak minimális emberi együttérzés szükségeltetne hozzá, etikai érzék, ami ugye elveszett rég a tudósi vakolt maszk alatt... Vannak erre vonatkozó egyértelmű bizonyítékok, de addig, amíg Vaskalaposék a szkeptikusok fórumán azon ötletelgetnek, hogy "mekkora pénzeket akasztok le" az oltásellenes mozgalom révén, s hogy "magam sem hiszek az egészben, csak feltűnési viszketegségből harcolok" - nos, amíg ilyen színvonal jellemzi a vezető tudósokat, addig a szülőnek azt sem hiszik el, ami a betegtájékoztatóban fehéren-feketén le van írva.

Humán diploid SEJTEK, Vaskalapos! Human diploid CELLS! Ja, hogy az azért nem lehet, mert rákot okozna??? "Nehezen tudnád elképzelni" ezt is, ugye? Legalább most egy nyilvános fórumon magyarázatot kaptunk arról, hogy mitől válhatott rákossá annyi kisgyermek!!!


Erre szeptember 10-én érkezett válasz vaskalapostól:
Kerlek idezd szo szerint a betegtajekoztatot. Nezzuk meg, olvassuk el egyutt.
Labant Csabának azóta sem sikerült a hivatkozott anyagokat bekopiznia, holott azóta több másik kommentet is írt.
Idő közben egy másik kommentelőnek ez sikerült, és láss csodát az idézett szó szerepelt benne, de teljesen más kontextusban:
humán diploid (MRC-5) sejteken előállított
Ehhhez nem tudom mit fűzzek hozzá. :?
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2012.09.18. 14:12

Meglátjátok, egyszer még vérdíjat tűznek ki vaskalapos fejére a konteósok.
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.18. 14:18

@lorenz (54243): Mondjuk ezen a környéken akad még 1-2 jelölt! :D
0 x

Avatar
Question
Hozzászólások: 1060
Csatlakozott: 2012.05.30. 14:38

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Question » 2012.09.18. 15:14

Szerintem érdemes lenne egy nyilvános vitát leszervezni Labant Csabával. Láttok rá esélyt?
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2012.09.18. 16:19

@Question (54251): Szerintem nem erdemes.

Paranoid, uldozesmanias elmebeteg. Oltasokkal es kemiai permetezessel irtjak az embereket szerinte. Ezzel nem lehet vitazni, nem is erdemes.

Hagyni kell Darwin elveit mukodni.
Hulljon a fergese, ne szaporodjon.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.09.18. 16:35

@Question (54251):

Érdemes lenne, de soha nem fog belemenni.
0 x

spraaq
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2012.06.08. 23:03

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: spraaq » 2012.09.18. 19:54

@ennyi (54252): Meglepne, ha biológiai okokból lenne ennyire hülye. A gyerekei normális szülők mellett valószínűleg nem mutatnák az idiotizmus ilyen fokát.
0 x

solarboat
Hozzászólások: 928
Csatlakozott: 2011.01.29. 23:28

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: solarboat » 2012.09.18. 20:47

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára solarboat 2013.04.19. 12:08-kor.
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2012.09.18. 22:26

@spraaq (54267): Igazad van, nem biologiai oka van hanem tarsadalmi.

De a gondolatvilag, szemlelet, hozzaallas is "oroklodik". Nem genek kozvetitetesevel, hanem a csaladi es szukebb kornyezet kozvetitesevel.

Ez az oroklodes nem olyan szigoru, mint a genetikai, de bizony mukodik. A vallasos szulok gyereke gyakrabban lesz vallasos, a tanult es kulturat fontosnak tarto szulok gyerek nagyobb esellyes lesz maga is tanult es kulturalt, es az osszeeskuveselmeleteket terjeszto szulo gyereke sokkal nagyobb esellyel fog amag is hinni az osszeskuveselmeletekben.

Darwin elvei nem csak a geneken, hanem a "mem"-eken is mukodnek.
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2012.09.19. 09:56

@ennyi (54282):
Kulturális mémeknek hívják őket.
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.09.20. 20:41

@Tuttisuu (54240): L.Cs. közben válaszolt, no persze nem a feltett kérdésre.
http://antalvali.com/hirek/vedooltas_ig ... ment-81286
Az élet alaptörvényeit tagadja a flexneri szemléletmód, mely szerint a teremtés tökéletlen, s beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy ne legyenek járványok.

Azokkal az emberekkel hitethető el ez, akik nem látják át az okokat, akikbe félelmet sikerül plántálni. A természetben rend van, semmi sem történik ok nélkül. Akkor is, ha ezt a flexneri "tudomány" nem fogja fel.

A betegségeknek okai és céljai vannak. Amit a flexneri tudomány mindebből érzékel, azok legfeljebb csak a testi tünetek. Ez alapján ítél rendellenesnek, felszámolandónak egyes folyamatokat - miközben fogalma sincs az okokról és a célokról. Beavatkozik, mert feljogosítva érzi magát önnön gőgjétől - ám az élet vastörvényei benyújtják a számlát. Az oltottak szervezetének természetes egyensúlya megbomlik, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, amelyekről a beavatkozó nem hajlandó tudomást venni, strucc effektus. Tagad. Megteheti, mert minden eszköz az ő kezében van. Érdeke, hogy tagadjon. Kenyere, kényelme, pozíciója múlik ezen.
Ők is "rendben vannak"? Mi célja lehet egy páréves gyerek kínhalálának?!?!?
http://www.youtube.com/watch?v=dZ5jf-5MobE
http://www.youtube.com/watch?v=dsBytBGB ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=k-wmYMnxfyU

Nem tudom honnan szedte, hogy ő utazó békenagykövet, de a gyomrom fordul fel az ilyen szövegektől!
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2012.09.20. 20:51

0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2012.09.20. 21:00

@lorenz (54377):
1. ez nem vedooltas, hanem gyogyszer.

2. a cikk, ahogy azt a magyar tudomanyos ismeretterjeszto cikketol megszoktuk, tobb imeres hulyeseget ir:
"Valamennyi A-típusú vírus alapvető része a hemagglutinin fehérje, amely a vírus mutációs képességéhez tartozik; a VIS410 a vírusnak ezt a részét gátolja.
....
A kutatók jelenleg azt vizsgálják, hogy az új szer képes-e más vírusok mutációját is meggátolni."

A lenyeg meg kimarad belole:

A vis410 egy monoklonalis ellenanyag (IgG1), amelyik megakadalyozza, hogy infenza hemagglutinin nevu feherjeje osszekapcsolodjon a fertozott szervezet sejtjeinek a mebranjaval, igy megakadalyozza, hogy a virus bejusson a sejtekbe.

A hemagglutinin egy nagyon valtozekony feherje, sok mutansa ismeretes, itt az trukk, hogy talaltak egy olyan reszletet benne, amelyik nem vatozik, azonos a kulonbozo inflenza A torzsek kozott, igy ez az ellenanyag mind ellen hatasos.

http://www.visterrainc.com/products-par ... is410.html
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6497
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2012.09.22. 00:45

Bár nem neki írtuk a nyílt levelünket, mégis válaszolt Labant Csaba.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.22. 01:04

Hibbant Csaba...
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.22. 11:17

"Kedves Szülők, figyelem! Az iskolában szeptemberben adják be a 13-14 éves gyerekeknek a Hepatitis vakcinát, mely bizonyítottan programozott sejthalált okoz a májban."

http://naturahirek.hu/szeptemberben-dik ... s-mondani/
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2012.09.22. 15:20

@ennyi (54378):

". ez nem vedooltas, hanem gyogyszer."

Tudom mi a különbség a kettő között, csak nem a "mosógolyó" topicban akartam megosztani a hírt.
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2012.09.22. 15:24

@mimindannyian (54422):

Mit lehetne tenni ezek ellen?
Nincs valami ötleted(ötletetek)?

Oltásnépszerűsítésben, szkeptikus ismeretterjesztésben szívesen segítek társadalmi munkában is, de pénzt is áldoznék rá.
Valamit kitalálhatnál a rengeteg eszeddel!
0 x

Fabri
Hozzászólások: 435
Csatlakozott: 2011.10.18. 15:25

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Fabri » 2012.09.22. 16:02

@lorenz (54426):

"Az embernek a legjobb gyógyszere az ember maga." (Paracelsus)

Hozzáteszem, hogy teljesen igaza volt Paracelsusnak, mert a személyes megtapasztalásom szerint (is) a belső béke és szeretet (másnéven a lelki kiegyensúlyozottság) szinte minden hagyományos betegséget megold.
Mégha szakmai nyelven ezt pszichoszomatikus folyamatnak is mondják, tehát ne erőltess te senkire semmit, hanem hagyd az emberek józan eszére a választást.
Magadat, meg a gyerekeidet (ha vannak), ha ez a meggyőződésed, akkor oltasd be akár duplán is...
0 x

Fabri
Hozzászólások: 435
Csatlakozott: 2011.10.18. 15:25

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Fabri » 2012.09.22. 16:11

@mimindannyian (54421):

Gondolkodj el te is inkább ahelyett, hogy ilyen jelzőket használsz. :(
Labant Csaba meggyőződése valamiből ered, tehát járj inkább utána, hogy milyen forrás(ok)ból merített a jelenlegi, igencsak meggyőzően hangzó álláspontjához.
0 x

Nsolt
Hozzászólások: 276
Csatlakozott: 2009.12.09. 19:26

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Nsolt » 2012.09.22. 17:06

@Fabri (54428):
"Az embernek a legjobb gyógyszere az ember maga." (Paracelsus)

Hiszen épp erről van szó! A védőoltással felkészítjük az immunrendszerünket egy jövőbeni fertőzés ellen. A betegséget a szervezetünk fogja legyőzni. Nem tudom akkor miért hadakozol az oltás ellen.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.22. 17:14

@Fabri (54429):
Labant Csaba meggyőződése valamiből ered, tehát járj inkább utána
Elgondolkoztam rajta... Nem akarod tudni mit gondolok.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.22. 17:15

@lorenz (54427): Semmi baj, ha nem akarják oltani magukat. Vonuljanak el egy rezervátumba, haljanak halomra boldogan!
0 x

Fabri
Hozzászólások: 435
Csatlakozott: 2011.10.18. 15:25

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Fabri » 2012.09.22. 19:10

@mimindannyian (54434):

Van neked itt egy pár link ahhoz, hogy a másik oldal álláspontját, ill. kiindulási forrásait is megismerhesd:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/vedooltas ... ecsemo.htm
http://www.boldognapot.hu/cikkek/438
http://www.borgyogyaszat.com/leggyakori ... zelye.html
http://www.hirextra.hu/2009/07/01/vesze ... tbc-oltas/

Alább meg bemutatom azt a Super Ravo Zapper néven elhíresült készüléket, amely hathatósan besegít majd abban, hogy a rezervátumban oltás nélkül se legyen semmilyen egészségi károsodásunk... ;)
http://www.zappertechnology.sk/index.ph ... &Itemid=34
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.09.22. 19:26

@Fabri (54435): Ismerem azon oldal álláspontját, pont ezért vetem el, s kacagva minősítem idiótának, aki elhiszi.

De velem lehet beszélni, irány a rezervátum, és akkor mindenki jól fogja érezni magát!
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2012.09.22. 19:39

@Fabri (54429):

"Labant Csaba meggyőződése valamiből ered, tehát járj inkább utána, hogy milyen forrás(ok)ból merített a jelenlegi, igencsak meggyőzően hangzó álláspontjához."

Megtettük.
Ezért tartjuk elmebetegnek.
0 x

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége

Hozzászólás Szerző: Popula(c)tion » 2012.09.22. 19:45

@mimindannyian (54422):
Ezen derültem a legjobban:
...tévinformációik által felhatalmazva érezve magukat lehülyézik, leősemberezik, leszektánsozzák a felvilágosultakat.
(Kiemelés tőlem.)
0 x