Én még soha nem olvastam ezt a Biblia című könyvet, nem is hallottam róla, de már csak ez alapján az idézet alapján is valami elborult ezoterikus iromány lehet, aminek a legapróbb köze sincs a valósághoz.Akkor hogyan is van ez a hit-kérdés?
Aki nem olvasta még a Bibliát, annak álljon itt egy idézet Jézustól, Isten fiától: "...Mert bizony mondom nektek, hogy ha csak akkora hitetek van is, mint egy mustármag, és azt mondjátok ennek a hegynek: menj innen oda, az odamegy és semmi sem lesz nektek lehetetlen" (Máté 17:20).
A valóságban ugyanis a hegyeket robbantással mozdítják meg, óriási markológépekkel és kotrógépekkel lapátolják össze a törmeléket, és billenőplatós teherautókon szokták elszállítani. Eddig még soha senki nem látott, vagy akár hallott arról, hogy egy hegy a saját lábán cammogott volna odébb.
Az sem derült ki számomra, hogy a hit mértékegysége pontosan micsoda. A mustármag térfogatát, átmérőjét, tömegét, vagy kalóriatartalmát kell tekinteni? Esetleg egy másik idézettel segíts légy szíves értelmezni, milyen mértékegységgel kell mérni a hitet?
Az meg úgy általánosságban is igaz, hogy nem árt, ha pontosan idézel a könyvekből. Állításod szerint egy Jézus nevű illetőtől idézel, az idézet végén mégis egy Máté nevű illető szerepel forrásként. Persze ha Máté Jézus az illető teljes neve, akkor nincs gond, de amit írtál mindenképpen zavaró.[/moder]