Dordzse-nak feltett kérdések

Zártosztály! Belépés csak saját felelősségre! A gondozottakat hergelni szabad!
Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.06.03. 11:47

Dordzse, itt egy kisebb felsorolása a neked feltett és érdemben (vagy formailag is) még mindig válasz nélkül hagyott kérdéseknek, néhol a kérdést kiváltó idézeteddel.
Ha ki akarsz lépni a Gumiszobából, igyekezz megválaszolni őket. Nem szükséges mindet, csak lássunk valami értékelhető fejlődést a vitastílusodban.

Ha már nem tudod beazonosítani, hogy a konkrét kérdés mire irányult, használd a keresés opciót.

mi a különbség magyarázat és megértés között?

Az emberek már nem arra gondolnak ,hogy egy esetleges bajban csak egymásra számíthatnak , hanem arra hogy hogyan tekerjék ki a másként gondolkodók nyakát . Ezt teszi a gondolkodásban való feltétlen hit . A gondolkodásnak nem a nemgondolkodás az ellentét párja , hanem az ösztönös tudás . Ami a vadonélő állatoknak még megvan . És azért mert a gondolatainkon keresztül vezetnek meg minket , ezért egy zseniális trükkhöz folyamodott a háttérhatalom. El kellett hitetni , hogy az ösztönök alacsonyabb rendűek a gondolkodásnál . DE látott -e már valaki olyan őzet ami felbukott az erdőben futás közben mert belebotlott egy kőbe , vagy olyan halat amelyik sivatagban akart volna élni , vagy olyan mókust ami az egyik fáról a másik fára való ugrás közben leesett a földre . Az emberrel pedig elhitették hogy ne bízzon az ösztöneiben , és erre azért volt nagy szükség mert az ösztönök csalhatatlanul megmondják hogy mi a hazugság és mi nem . Tehát elmondható hogy a háttérhatalom zseniálisan felépítette rendszerét . A megoldás nem az , hogy a gondolkodást dobjuk ki az ablakon , hanem az hogy GONDOLKODJUNK el azon hogy mit súgnak az ösztöneink .
Mire ment pl. a dodó az ő ösztöneivel? Ha az állatok ösztön létélménye annyival jobb mint a miénk, miért nem élsz köztük, a hozzád hasonló ezobioökós tisztánlátókkal egyetemben? Mi ez a megveszekedett internethasználat?
Ilyenek a te forrásaid. Csupa csont és semmi hús. Szellemi éhkopp, ha valaki ilyet eszik. Akkor miért ezt mutatod?

Nincs jobb? Ha nincs, akkor mivel tudod ámítani magad, ha ennyire nyilvánvaló, hogy ostobaságokat beszélsz?
Egyszerűsítsük le a dolgokat . Számomra a hit annyit jelent hogy nyitott vagyok az ismeretlenre .
Pontosabban hiszek abban hogy rengeteg olyan dolog van a világban amit nem lehet megmagyarázni . A tapasztalatom pedig az , hogy amiben egy ember hisz , az működni fog a számára , amiben pedig nem hisz azt akkor sem biztos hogy elfogadja ha a saját szemével látja
Katyvasz! Ugyanis... Az ismeretlenre való nyitottságnak semmi köze a hithez, ezt egyszerűen nyitottságnak szokás nevezni. De tegyük fel, hogy számodra a hit szó mégis ezt jelenti.
Majd azt állítod, hogy amiben hiszel, az működni fog. Tehát amilyen ismeretlenre nyitott vagy, az működni fog. Tessék?! Én ha mondjuk nyitott vagyok arra, hogy minden héten megnyerem az 5-ös lottót szelvényvásárlás nélkül, akkor ez működni fog?! Neked ez így megy? Ezt igazán demonstrálhatnád! És még jól is jársz.
Egyáltalán mi az, hogy az ismeretlenre nyitott lenni? Ha ismeretlen, akkor hogyan nevezed meg? "Nyitott vagyok a .... mire? Azt még nem tudom, de nyitott. Tessék?!". Talán, hogy helyetted javítsam a pongyolaságot, arra gondoltál, hogy a nem megértett dolgokra vagy nyitott? Persze ekkor is feltehető a kérdés, hogy arra pl. miért nem vagy nyitott, hogy az éjjelente alászálló tündérhadak mindenkit meggyógyítanak? Igazán jótékony lenne, ha erre nyitott lennél, és akkor, mint írod, működne...

Lényeg a lényeg, amit mondasz, csak egy nesze semmi, fogd meg jól ezo bla-bla. De lehet ennél jobban is specifikálni: az önbecsapás típusos esete: az ember amikor magában mérleget készít, hogy mi működik, mi nem, mivel próbálkozott, mivel nem, akkor bizony a sikertelenségeiről hajlamos elfeletkezni, és ahol akár csak véletlen is bejött a remélt együttállás, azt szignifikáns eredménynek kikiáltani. Erről beszéltem már sok-sok hozzászólással előbb is. Most ismét megénekelted, hogy erre felettébb hajlamosan szemlélet a világot.
Márcsak abból is jól kitapintható mindez, hogy váltig állítod, hogy ezek a dolgok személyes élmények, nem objektív vizsgálhatóak. Az, hogy valami működik, nem objektív vizsgálható? Hát miféle dolgok működésére gondolsz, mégis? Arra, hogy ízlik-e az eperfagyi?... (bár még az is vizsgálható). Egy ilyen jól meghatározható halmaza van a dolgoknak, mely működése objektív módon nem vizsgálható, az üres halmaz. Vagyis a nagy semmiről regélsz. Önhitegetés. Erre sokunknak szüksége van az élet sok területén, tehát nem azt mondom, hogy a sorból kilógó hibás egyed vagy, mindazonáltal ott már hibát követsz el, amikor a hitedet, mint a mindenki számára igaz valóságot akarod elfogadtatni.
Ha tényleg csak számodra "működnek" ezek a dolgok így, akkor légy boldog ezzel, és egy cseppet se lepődj meg, ha mások nem értenek egyet veled, amikor mesélsz a hangokról.
Szerinted könnyű szkeptikusnak lenni, mert csak hitetlenkedni kell? Azt mondom, a másik oldal legalább ilyen könnyű, csak bizonyítékokkal kell előállni mesedélután helyett. Ja, hogy bizonyíték nincs, csak mese? Akkor meg miért higgyünk neked? És miért neked? Ha valaki az ellenkezőjét állítja, akkor hihetek neki is, nem?
Egy kérdés: ha vannak ezek a csodagyógyítók, akkor gondolom régebben is voltak. Pár 100 évvel ezelőtt miért nem csodagyógyították meg az embereket, hiszen akkor az "elnyomó tudomány" még nem is létezett?
Idézet:
Nem hinném hogy minden gyógyítót tesztelnek , már csak azért sem mert akik tudják hogy tudnak gyógyítani , és a pácienseik akik szintén tudják hogy tud gyógyítani , nem érzik semmilyen kényszerét a bizonygatásnak .
Pedig ezzel sokaknak segíthetnének. Kilóg a lóláb. Zártkörű jóindulatú gyógyítók, nagyobb nyilvánosság előtt már nem tudják ugyanazt produkálni? cö-cö
Idézet:
Ha elmész egy étterembe és eszel egy finom vacsorát , nem fogod kérdőre vonni a szakácsot , hogy tud -e főzni .
Teljesen hibás a hasonlatod! így hangzik valójában: ha elmész egy jó étterembe és nagyon finomat eszel, akkor megpróbálod elkérni a receptet, megkérdezed ki a szakács, elújságolod mindenkinek, sőt még a szakácsot oktató mester/iskola neve is érdekelni kezd, mert több ilyen jó étterem kellene a városba! És igen, ez így megy. A te álláspontod a gyógyítód esetén viszont ez: eszel egy jó ételt, és utána azt titokban tartod, suttogva, név nélkül beszélsz róla itt-ott, hogy van valahol a városban egy jó étterem. Nooormális?
Idézet:
Nem egyetlen esetben voltam nála , és volt rá bőven lehetőségem hogy bizonyossá váljon előttem a hitelessége .
Rendben és az vajon miért lehet, hogy ahányszor csak korrekt tesztekkel vizsgálnak efféle csodatevőket, valahogy tovatűnik a képességük? Ez egy misztikus tudás, csak személyesen működő valami, a nagyközönség számára titokban kell maradjon?
Idézet:
Attól hogy sajnos tényleg rengeteg csaló van , attól még vannak valódi gyógyítók .
Ez valóban nem kizárt, csak éppen úgy fest, hogy személyes, megbízhatatlan beszámolók mindig azt mondják, hogy "sok a csaló, de azért van igazi is", a komolyabb vizsgálat meg sosem talál igazit. És innentől jöhet a spekuláció, a természetfelettiben való hit, és/vagy a pszichológiában olyan gyakran bizonyított személyes ítéletalkotás hiteltelensége. Van tehát egy kérdésre egy válasz, mely jól ismert, logikus, kísérletileg igazolt, és van egy misztikus, a tudomány számára megközelíthetetlen(??).
Idézet:
Ez az illető sehol nem hirdette magát , kizárólag azért jártak hozzá mert akit meggyógyított az szívesen ajánlotta másoknak is . Jó bornak nem kell cégér .
De akkor ennek a jó bornak az indulata viszont rossz volt! Miért csak a kézen-közön hozzájutó embereknek segített? Miért nem próbált nagyom mérvű segítséget nyújtani a világnak? Akár csak azzal, hogy szállítsák repülővel ide-oda, ahol tényleg nagy baj van, ne csak hátfájósok felett tudjon hókusz-pókuszozni; valamint miért nem szól a doktoruraknak, hogy gyerekek, vizsgáljátok meg mit tudok, hátha meg lehet ezt csinálni más számára is, vagy ne adj' isten bárkinek, ha rájövünk a működésére! Ő ilyet nem csinál, szépen sumák módon gyógyítja a kivételeseket, akik megszerzik a telefonszámát. Micsoda egy rövidlátó rosszindulat! Szégyen!
Idézet:
Régóta látható folyamat az a lejárató hadjárat ami arra irányul , hogy minden olyan dolgot , amit az úgynevezett "tudomány " nem tud a hatókörébe vonni , azt próbálja hiteltelennek beállítani .
Én semmi ilyet nem látok. A csalókat igyekszik egy maroknyi ember leleplezni. Ez persze a csalóknak borzasztóan fáj. A tudomány a legnagyobb örömmel profitálna az új felfedezésekből, melyekkel valamiért, ki tudja miért ezek a mesterek sosem sosem ajándékozzák meg. A tudományt... Minket embereket! Nevetséges ez a beállítás, hogy a tudomány az valahol egy kis közösség hobbija, a bolond professzoré a pincelaborban. A tudomány a miénk, mindenkié. Ha tehát azt mondod, hogy a tudomány le akar járatni valamit, akkor mindenki le akar, te is le akarsz. Vajon miért?
Idézet:
Holott az átlagemberek éppúgy csak a hitükre támaszkodhatnak a tudománnyal kapcsolatban , mint bármi mással amiben nem járatosak .
Ez valóban gyakorlatilag így van, egy óriási különbség mégis van! A tudományos eredményeket bárki megismerheti, ha veszi a fáradtságot, és hajlandó tanulni, akkor meg is értheti. A csodadoktorok trükkjeivel viszont nincs így, ők eleve megismerhetetlennek állítják be magukat... Vajon miért?
Idézet:
az embereket sikerült már annyira elszakítani a személyes tapasztalásban való bizalomtól , hogy mindent hajlandók elfogadni , ha azt kellő tekintéllyel rendelkező emberek adják elő
A személyes tapasztalat roppant korlátozott, egyre kevesebb mindent tudsz megtapasztalni, ami tudományosan már igazolt, felderített. Továbbá, borzasztóan csalóka is. Úgyhogy kár annyira sztárolni. Sajnos nem lehet a személyes tapasztalatokra építve kollektív tudást halmozni. Te magad hozakodtál elő a szubjektív látásmód kényszerűségével. Most mégis azt várod, hogy a te szubjektív megtapasztalásod objektív igazságnak tekintsük??
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 16:06

pounderstibbons írta:mi a különbség magyarázat és megértés között?
@pounderstibbons (48373):

A magyarázat nem feltétlenül párosul azzal hogy megértik .
Egy adott dologra adott magyarázat sem feltétlenül jelenti hogy valaki azt teljes egészében megértette . Esetleg csak kiindulópontnak használható .A dodó és egyéb állatok az ösztöneik segítségével tájékozódtak . Az ösztönök csak informálnak , de az nem jelenti azt hogy egy erősebb faj nem tudja leigázni az ösztöneikre hallgató lényeket.
Az emberek láthatóan lecserélték az ösztöneiket az értelemre , ezért sokkal esendőbb lett mint azelőtt . De ez csak azért van , mert az értelem manipulálható . Az ösztön pedig elnyomható .
De ha megnézzük az emberiség állapotát akkor nem is hihetjük hogy az értelemmel sokkal többre mentünk , mint más fajok az ösztönökkel .

Egyébként egy hatalmas kiterjedésű erdő közepén élek , látom az állatokat . A neten is :P
0 x

solarboat
Hozzászólások: 928
Csatlakozott: 2011.01.29. 23:28

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: solarboat » 2012.06.03. 17:04

OFF
....lecserélték az ösztöneiket az értelemre ...
/OFF Elnézést!@Dordzse (48415):


Miert jut nekem eszembe H. L. Bergson ?

Na majd jon mimi es elmondja . Remelem .
0 x

Fabri
Hozzászólások: 435
Csatlakozott: 2011.10.18. 15:25

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Fabri » 2012.06.03. 17:51

Dordzset kiegészítve és a szkeptikusokat gondolkodásra késztetve, hátha felébred bennük a "lelkük". Bár kétlem, hogy az alacsonyabb rendű ÉN-jük a jelenlegi tudatosodási szintjük függvényében ezt "megengedné" :) ):

http://www.alaje.hu/kv_osi.php
0 x

Avatar
Gábor
Hozzászólások: 2318
Csatlakozott: 2009.12.09. 19:37
Tartózkodási hely: Finnország

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Gábor » 2012.06.03. 18:00

@Fabri (48424): Te jó ég ezt a sok ostoba agyatlanságot! Elolvastad egyáltalán? :?:
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.06.03. 18:19

Az emberek láthatóan lecserélték az ösztöneiket az értelemre , ezért sokkal esendőbb lett mint azelőtt .
Az az erdő amiben élsz, egy csimpánzok által üzemeltetett ember-rezervátum? Miért lennénk esendőbbek, mint az állatok? Jelenleg mi vagyunk azok, akik veszélyeztetünk nem egy ösztöneire hallgató fajt, ebből neked, hol jön le, hogy most mi lettünk esendőbbek? Btw. a háttérhatalmat nem emberek alkotják? Azok most mire hallgatnak?
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.06.03. 18:26

@Fabri (48424):
Dordzset kiegészítve és a szkeptikusokat gondolkodásra késztetve, hátha felébred bennük a "lelkük". Bár kétlem, hogy az alacsonyabb rendű ÉN-jük a jelenlegi tudatosodási szintjük függvényében ezt "megengedné" ):
Fordítás:

"Besorolok a másik teljesen értelmetlen baromságokat szajkózó hülye mellé, mert hát össze kell tartani. Magyarázok alacsonyabb rendű énról, meg felébredő lélekről, hogy egy kicsit kompenzáljam azt, hogy én nem rendelkezem semmiféle tudással."

Gratulálok Fabri, magasabb rendű Énedhez, és a felébredt lelkedhez.

Kérlek te is gratulálja a házi griffmadaramhoz, és az unikornisomhoz. Ha én is gratuláltam a te nem létező dolgaidhoz, igazán megtehetnéd visszafelé.
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 18:27

Ennyi baromságot egy rakáson...
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 18:32

pounderstibbons írta:Miért lennénk esendőbbek, mint az állatok? Jelenleg mi vagyunk azok, akik veszélyeztetünk nem egy ösztöneire hallgató fajt, ebből neked, hol jön le, hogy most mi lettünk esendőbbek? Btw. a háttérhatalmat nem emberek alkotják? Azok most mire hallgatnak?
@pounderstibbons (48427):

Lehet hogy nem vagyunk esendőbbek az állatoknál , csak épp annyira .
Az embereket éppen azzal kábították el hogy elhitették vele , hogy ő a teremtés koronája , ezzel altatták el az éberségünket . Sikeresen .

A háttérhatalmat valóban nem emberek alkotják . Ez a jelentése annak a szónak , hogy embertelen . Vagyis nincs benne emberi .
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.06.03. 18:33

@Dordzse (48415):
Egy adott dologra adott magyarázat sem feltétlenül jelenti hogy valaki azt teljes egészében megértette . Esetleg csak kiindulópontnak használható .
Akárcsak az, hogy attól még, hogy magyarázol, nem biztos, hogy tudod, hogy miről beszélsz.
Az emberek láthatóan lecserélték az ösztöneiket az értelemre , ezért sokkal esendőbb lett mint azelőtt .
Milyen formában? Egy ösztöneivel vadászó oroszlán lehet erősebbnek és gyorsabbnak tűnik az embernél, de én akkor is egy testpáncélos és gépkarabélyos tengerészgyalogosra fogadnék, az ő felszerelését pedig nem az ösztön dobta össze.
De ez csak azért van , mert az értelem manipulálható . Az ösztön pedig elnyomható .
Az ösztönlények miért is nem manipulálhatóak? Láttál te már kutyát? Mit gondolsz, az mitől lett farkas, úgy döntött, vagy valakik évezredekkel ezelőtt erre nevelték a mai kutyák elődeit?
De ha megnézzük az emberiség állapotát akkor nem is hihetjük hogy az értelemmel sokkal többre mentünk , mint más fajok az ösztönökkel .
Ja, kurvára le vagyunk maradva. Megháromszoroztuk az élettartamunkat, iszonyatos sebességgel szaporodunk, az utódaink nagyon nagy arányban megérik a felnőttkort. A többi emlős életforma állatkertekben, rezervátumokban, távol a városoktól, vagy a kihalás szélén.
A fajtánk eljutott addig, hogy már meg sem kell erőltetni magunkat a húsért, elég ha néhány ember foglalkozik a fogyaszthatóvá tételével és a szállításával, neked már csak a boltba kell menni érte.

Bizonyára a többi állat messze előrébb van mindenben, csak nagyon jól titkolják, trükkös módon kihalnak, hogy átverjenek minket.
Egyébként egy hatalmas kiterjedésű erdő közepén élek , látom az állatokat . A neten is
Nem geci akarok lenni, de ha erdőben laksz, akkor az nagyon sok mindent megmagyaráz a nagyon zárt, és teljesen máshol járó gondolkodásodról.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.06.03. 18:33

@Dordzse (48431):
A háttérhatalmat valóban nem emberek alkotják . Ez a jelentése annak a szónak , hogy embertelen . Vagyis nincs benne emberi .
Akkor kik, a reptoidok?
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 18:34

@stark (48433):

Nem, hanem mi Siriusiak
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 18:38

Fabri írta:Dordzset kiegészítve és a szkeptikusokat gondolkodásra késztetve, hátha felébred bennük a "lelkük". Bár kétlem, hogy az alacsonyabb rendű ÉN-jük a jelenlegi tudatosodási szintjük függvényében ezt "megengedné" :) ):
De hát ők azt hiszik hogy mi vagyunk a ketrecben .
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 18:42

stark írta:Ja, kurvára le vagyunk maradva. Megháromszoroztuk az élettartamunkat, iszonyatos sebességgel szaporodunk, az utódaink nagyon nagy arányban megérik a felnőttkort. A többi emlős életforma állatkertekben, rezervátumokban, távol a városoktól, vagy a kihalás szélén.
A fajtánk eljutott addig, hogy már meg sem kell erőltetni magunkat a húsért, elég ha néhány ember foglalkozik a fogyaszthatóvá tételével és a szállításával, neked már csak a boltba kell menni érte.

Bizonyára a többi állat messze előrébb van mindenben, csak nagyon jól titkolják, trükkös módon kihalnak, hogy átverjenek minket.
Te erről úgy gondolod hogy a felsőbbrendűség bizonyítéka ? Hogy az emberiség maga alatt vágja a fát ? Hogy egy elkényelmesedett robot lett az ember ?
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.06.03. 18:43

@Dordzse (48431):
A háttérhatalmat valóban nem emberek alkotják . Ez a jelentése annak a szónak , hogy embertelen . Vagyis nincs benne emberi .
De ezt mégis honnan veszed, hogy nem emberek? És ha egyáltalán létezik ilyesmi, akkor mit csinál, mivel, milyen célok érdekébe? És te honnan tudsz róluk?
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.06.03. 18:45

@Dordzse (48436):

Nem. Mi tudjuk, hogy ti azt hiszitek, hogy azok, akik nem szopják be a fantazmagóriákat, azok ketrecben vannak. Holott nincsenek ketrecek, hanem ti húzgáltok magatoknak vonalakat a földre, amit nem léptek át, és azt hiszitek, hogy más sem tud rajta átjönni.

Aztán a vonal mellől okoskodtok az összes többi "hülyének", akik vonalak rajzolgatása helyett falakat döntenek le, és húznak fel, városokat emelnek és rombolnak össze, közben ti csak arra vagytok képesek, hogy vonalakat és ábrákat kapargassatok a homokba, és ezeket erővel és tudással ruházzátok fel, közben csak vonalak a földön.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.06.03. 18:50

@Dordzse (48437):
Te erről úgy gondolod hogy a felsőbbrendűség bizonyítéka ? Hogy az emberiség maga alatt vágja a fát ? Hogy egy elkényelmesedett robot lett az ember ?
Nem, úgy gondolom a felsőbbrendűség bizonyítéka az, hogy látom az érme két oldalát, és hogy hülyeségeket puffogtatsz.

Elkényelmesedett robot? Mond dolgoztál te már életedben? Még szép, hogy 12 óra fizikai meló után el bírok menni a közértbe megvenni a húst... Húzd már ki a fejed a többi ezós seggéből, az ágy lehet hogy kényelmesebb, mint 3000 éve, de ugyan miért lenne annyira egyszerű az élet, hogy már kényelembe belebambult robotoknak képzeljük az emberiséget?

Hány éves vagy, és ki tart el?

Az emberiség maga alatt vágja a fát? Emiatt lennénk alacsonyabbrendűek az állatoknál?

Az állatok azt sem tudják, hogy a fa létezik.

Mi bizonyítja az ösztönlények felsőbbségét?

Hogy van amelyik elkaparja maga után a szart?
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 19:18

Az állatok ösztöneitől nem kell minden esetben annyira elalélni. Az árokparton legelésző tyúk visszamegy oda, ahol a szeme láttára vágták le a másik tyúkot. De a szarvasmarha is ki tudna törni a karámból, ha tudná hogy a húsáért tartják. És láttam már a macskánkat a hátsó lábánál feakadva a bukóra nyitott ablakrésben ,mert elvétette az ugrást.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.06.03. 19:29

@piciloo (48445):

A szomszédom kutyáját vagy hatszor kellett kiszabadítani a kerítés lécei közül, mert a mellső lábait mindig áterőltette valahogy, a segge viszont mindig beragadt.

Először kiröhögtem, sokadszorra már nagyon idegesítő volt a kapálózó ír szettert kikaparni onnan.

Sokra ment az ösztöneivel, a kerítésből is képes volt saját magának halálos csapdát kialakítani.
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 19:58

@stark (48447):
"Ez a madár nagyon ravasz!Nem épít fészket,hanem más fészkekbe tojja a tojását,és nála az a lényeg,hogy a tojása hasonló legyen a kiválasztott fészek tojásaihoz.Mivel a nádiposzáta tojása nagyon megegyezik az ővével,így szívesen teszi oda.Mihelyt a kakukk -fióka kikel,ösztönösen kilöki a fészek többi lakóját amíg mág tojások,és egyedül ő kap mindent ami néhány fiókának lenne.Persze a madarak nem is sejtik hogy más fiókáját nevelik,ezért mindent megadnak neki.Mikor a kakukk felnő,búcsúzás nélkül-hátrahagyva múltját-odébbrepül ,párt keres,és az egész kezdődik előről. Na de térjünk vissza a fészkekhez! "
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 20:03

@piciloo (48450):
Ez sem a poszátapár csalhatatlan ösztöneit igazolja. Nevelgetik a kakukkfiókát, ami a saját utódaik pusztulását okozta.
0 x

Fabri
Hozzászólások: 435
Csatlakozott: 2011.10.18. 15:25

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Fabri » 2012.06.03. 20:08

...az igazi EGYetemes SZERetet a megoldás mindenre kedves szkeptikusok...

És ez nem a HIT dolga, hanem a TUDÁS dolga a spirituális tudományról és a világegyetem elveiről!
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 20:13

@Fabri (48453): Akkor hát szeress minket! Kímélj meg a blődli bemondásaidtól, tényleg szívmelengető érzés lenne.
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 20:14

@Fabri (48453):
Értem én. Csak az EGYetem szerethetné a poszátapár fiókáját is ,a kakukkfiókával együtt is. De hát a kakukknak kedvez.
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 20:26

@Fabri (48453):
Mindig elképeszt a hihetetlen naivitásod...
A szeretetről majd mesélj a fegyveres rablónak, hátha meghatja...

Ha hiszel az unikornisban, az ufókban, akkor miért nem hiszel a repülő spagettiszörnyben ?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 20:31

OFF
@solarboat (48422):
/OFF Elnézést!
OFF
....lecserélték az ösztöneiket az értelemre ...
/OFF Elnézést!
OFF

Miert jut nekem eszembe H. L. Bergson ?

/OFF Elnézést!
OFF
Csak te tudhatod, hogy miért jut épp ő eszedbe :). Szerintem az fenti sor jelen szerzője nem bergsoni magasságokat képvisel. Bergsontól emlékszem, olvastam, amikor arról írt, hogy mitől nevetséges valami/valaki. De leginkább az elmélet volt nevetséges, annyira béna, könnyen kikezdhető volt :). Meg, hogy az evolúció hajtóereje valamiféle életerő, érdekes próbálkozás volt. Az időről is sokat beszélt a szubjektív időélményről, az mondjuk klafa, bár, ha jól rémlik vitába szállt Einsteinnel, az akkori specrel is ugye az idővel furcsa dolgokat állított, aztán ki sem adták e művét, annyira csak a fizikához való értetlenségéről árulkodott :). Na, értetlenség, ezért jutott eszedbe, így már tudom, hogy itt a helye :).
/OFF Elnézést!
0 x

Fabri
Hozzászólások: 435
Csatlakozott: 2011.10.18. 15:25

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Fabri » 2012.06.03. 20:32

Látom a reakciókból, hogy egyeseknek egy kis felvilágosítás ismét kapóra jöhet:

http://www.youtube.com/watch?v=eUXYcYQN ... plpp_video
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 20:36

@Fabri (48461): Ezért a videóért büntetni kéne!
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.06.03. 20:42

@mimindannyian (48462):

Azért érdekes, hogy régebben mindenféle istenek prófétáinak tettették magukat az emberek, most meg már az idegen galaktikus civilizáció képviselője a menő dolog. Mecsoda fejlődés.
Lecserélték a régi ellenőrizhetetlen - de divatos - teóriát egy aktuálisra.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 20:53

@pounderstibbons (48464): Való igaz! Úgy fest, a képzelet határainál vannak mindig az istenek. Ahogy aztán a tudomány/technológia fejlődik és a sci-fi írók vadabb ötletekkel állnak elő, úgy modernizálódnak az istenek is. A hegy tetején lakó istenek ma már csak a világtól elzárt kis közösségekben hihetőek. Aki repülőgéppel rendszeresen átrepül a hegyek felett, abban elég hamar eloszlik a remény, hogy tényleg ott laknak. Ám az igény rájuk nem múlt el, tehát oda szorulnak ki, ahol még épp nem ellenőrizhetők.
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 20:54

@Fabri (48461):
Miközben arról beszél, hogy zárjuk ki a negativitást, félelmet akar kelteni a mostani korral és világnézetekkel kapcsolatban. Az ismert dolgokat pocskondiázza, az ismeretlent meg isteníti mert az ellenőrizhetetlen. Ezeket a videókat olyanoknak találták ki, akik úgy érzik képtelenek hatni a külvilágra, és önmaguk manipulálásával akarnak békét teremteni önmagukban. Az önámítókhoz szól, mert azt szeretné, ha jogosnak éreznék az ettől a világtól való elfordulásukat, eltávolodásukat, mondván hogy itt és így nem terem tisztesség és szeretet, csak majd ha a jó idegeneknek alárendeljük magunkat.
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 20:54

Egyszer én is csinálok egy ilyen videót
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 20:57

Az a kedvencem mikor azt mondják, hogy hamis képeket mutatnak nektek az univerzumról stb.
Mintha nem lenne senki másnak lehetősége felnézni az égre és azt kutatni...
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 20:59

Földönkívüli világító felhő : http://feny.idokep.hu/keptar/users/mrek ... -05-48.jpg
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 21:02

http://ateszastro.uw.hu/index.php?spgmG ... un=galeria

amatőr csillagászok teljesen eltitkolt fotói
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 21:07

@sötétvödör (48471):
Egy hasonló ,de kicsit szabálytalanabb űrhajót már nekem is sikerült lefényképezni :D
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 21:09

@piciloo (48473):

ilyenek ezek a földönkívüli hajók...
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 21:11

Az viszont engem is érdekel a tudással kapcsolatban, hogy valaki miért keztdett gyanakodni, pl. hogy az anyagok atomokból vannak meg hasonlók. Valaki látott egy tárgyat és azt mondta? : igaz hogy szabad szemmel nem látom az atomokat, de ezt az anyagot márpedig azok építik fel. Vagy hogy lehetett?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 21:18

@Dordzse (48415):
mi a különbség magyarázat és megértés között?
A magyarázat nem feltétlenül párosul azzal hogy megértik .
Egy adott dologra adott magyarázat sem feltétlenül jelenti hogy valaki azt teljes egészében megértette . Esetleg csak kiindulópontnak használható .
Szép példája vagy annak, amit mondasz: arról magyarázol, amit nem értesz :). Mert ugye, ha valaki megkérdezi, milyen gyümölcs az az alma, lehet úgy indítani a leírást, hogy a rohadó félben lévő almán kialakuló penészmintákat ecseteled, de vajon ez mennyire értelmes magyarázat, mennyire a kérdező megértését szolgálja? Ha a magyarázat és a megértés közti különbség a kérdés, vajon miért a rossz magyarázatot veszed elő, mint lényegi pontot, mely tehát megértés nélkül hadovál? Azért, mert te is így szoktál tenni, vagy mert ezzel valami mondanivalód van? Nem derült ki.

Persze, ha az előtte elhangzottakat is figyelembe vesszük, sejthető az indíttatás: a tudomány (szent iratok - vagy mit mondtál) hogyan máshogy juthatna el a halandóhoz, mint magyarázatok formájában. Sokszor igen nehéz magyarázatok ezek. Aki pedig nem képes befogadni választhat egy egyszerű utat: azt mondja, hülyeség, nem magyarázni, megérteni kell. Sajnos a magyarázat nélkül megérthető dolgok köre nem túl nagy, sőt, relatíve egyre kisebb, ahogy fejlődik az egyetemesen felhalmozódó tudásanyag. A gyerek is sok kérdést feltéve, magyarázatokat követelve nő fel. Vajon milyen felnőtt válik belőle, ha azt mondja a szülő: "nem magyarázni kell, megérteni!"? Elég nagy hátrányba kerülne szegény.

Úgyhogy ne csak a rohadt almáról beszéljünk. A gazdag, egészséges termésről is! A magyarázathoz kell csak igazán érteni a témához. Tudom, hogy ez szörnyen hangozhat, amikor tudósokat igyekszel degradálni, de "légy egy kicsit pozitív", ezt biztos érted, nálatok gyakori mondás. Ha pozitív vagy, akkor pedig nem a fekete bárányokat és rohadt almákat, mint kivételeket keresed, hanem felnézel a magyarázni is képes, a megértés rögös útját már megjártakra. De mondhatnám azt is, légy gyermekien nyitott, szeresd a bonyolult magyarázatokat, töprengj rajtuk! Fáj?

Engem egyébként a gyógyítókról tett kijelentéseid érdekelnének inkább, azt hittem ezen a téren értékes ismeretekhez jutunk felőled. Ne ijedj meg a kérdésektől, tanítsd a csodát hozzád hasonlóan közvetlen módon még meg nem tapasztaltakat. Van-e arra bármi értelmes (értsd: nem összeesküvés-elméletek) ötleted, hogy miért nincs egyetlen csoda-gyógyító sem, ha tisztességes körülmények között vizsgálják, vagy statisztikával ellenőrzik az eredményességét? Mi a valószínűbb, hogy a gyógyulásban hinni akarók önkéntelenül is ferde statisztikát alakítanak ki magukban, s ezek alakulnak mendemondákká, vagy az, hogy ezen jelenségek valóban léteznek, de okkultak, azaz tényszerűen nem megismerhetők?
0 x

Avatar
Gábor
Hozzászólások: 2318
Csatlakozott: 2009.12.09. 19:37
Tartózkodási hely: Finnország

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Gábor » 2012.06.03. 21:20

@piciloo (48475): Nem. Hanem az ókori görögöket érdekelte világ, és kíváncsiak voltak, ha félbe vágnak egy gyümölcsöt, aztán megint félbe, ezt meddig lehet folytatni? Ők úgy gondolták, kell lennie egy oszthatatlan legkisebb résznek is, ezt lehet kutatni...
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 21:44

pounderstibbons írta:De ezt mégis honnan veszed, hogy nem emberek? És ha egyáltalán létezik ilyesmi, akkor mit csinál, mivel, milyen célok érdekébe? És te honnan tudsz róluk?
Hogy nem emberek azt az bizonyítja ahogy bánnak velünk .
Hogy mit csinál ? Manipulálja az emberi elmét .
Mivel ? A saját energiájával .
Milyen cél érdekében ? Csak az energiánk kell neki . Az az energia amit akkor termelünk amikor idegesek vagyunk , félünk , álproblémákon rágódunk . Az hogy ez az energia mindig elérhető legyen ahhoz egy ilyen társadalmat kellett létrehozni . Hogy honnan tudok róluk azt egyenlőre nem árulom el .
Az hogy miképpen működnek , az a létező legnagyobb tabu .
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 21:50

mimindannyian írta: Ne ijedj meg a kérdésektől, tanítsd a csodát hozzád hasonlóan közvetlen módon még meg nem tapasztaltakat.
A csoda az lenne ha valóban meg akarnád ezt érteni .
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 21:54

@Dordzse (48479):
Hogy nem emberek azt az bizonyítja ahogy bánnak velünk .
Hogy mit csinál ? Manipulálja az emberi elmét .
Mivel ? A saját energiájával .
Milyen cél érdekében ? Csak az energiánk kell neki . Az az energia amit akkor termelünk amikor idegesek vagyunk , félünk , álproblémákon rágódunk . Az hogy ez az energia mindig elérhető legyen ahhoz egy ilyen társadalmat kellett létrehozni . Hogy honnan tudok róluk azt egyenlőre nem árulom el .
Az hogy miképpen működnek , az a létező legnagyobb tabu .
Mondd, hogyan tud erről megbizonyosodni valaki, mondjuk aki nem a diliházban van? Mi támasztja alá ezt az őrültséget, azon kívül, hogy az elmélet önmaga?


Kép
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2012.06.03. 21:55

Kezdesz osamuka lenni
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.06.03. 21:55

@Dordzse (48480):
Ne ijedj meg a kérdésektől, tanítsd a csodát hozzád hasonlóan közvetlen módon még meg nem tapasztaltakat.
A csoda az lenne ha valóban meg akarnád ezt érteni .
Neked kutya kötelességed hinni a csodákban, úgyhogy nyugodtan indulj ki ebből. A jóindulat is erre kell vezessen, ne mocskold be hát magad a negatív hozzáállással, válaszolj szépen a kérdésekre!
0 x

Dordzse

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Dordzse » 2012.06.03. 21:56

mimindannyian írta: Mi támasztja alá ezt az őrültséget, azon kívül, hogy az elmélet önmaga?
Ez a fórum
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.06.03. 22:17

@Dordzse (48484):
Nyilván. Ha valakik nem sz*pják be elsőre amit regélsz, azok csak földönkívüli energiavámpírok lehetnek! :mrgreen: :facepalm:
Mégis milyen "egetrengető energiát" termel az emberi agy - persze kizárólag negatív érzelmek hatására :idea: Szörny Rt. :idea: -, ami miatt immáron ezredévek óta ide járnak energiaszürcsölni és embernyomorítani? Másrészt ha ilyen profik, akkor hogyan tűrhetik az olyan helyek létét, mint Svájc, vagy Skandinávia, ahol minimálisak a társadalmi feszültségek, és az emberek többsége kiegyensúlyozott?
Jut eszembe nem vagy te szcis?
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2012.06.03. 22:18

@sötétvödör (48482): Még ugyan a "nyelvi humor" hiányzik, de a többi stimmel.
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 22:24

@Dordzse (48484):
Miért? Neked nem feltűnő, hogy szerinted itt mindenki hülye (vagy legalábbis felsőbbrendű hatalmaktól negatívan befolyásolt) csak te vagy normális?
0 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Dordzse-nak feltett kérdések

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2012.06.03. 22:34

@Gábor (48478):
Én is aprítgattam már narancs -és dinnyehéjat egyre kisebb darabokra (kedvenc hobbim tv-zés közben) , de az atomokig még nem jutottam el. Akkor ezek szerint lehet hogy csak kitartóbbnak kellett volna lennem.
0 x