... mondom én, hogy a végén csak ilyen foton rácsoknál kötünk ki csak még elég ügyetlenül próbálkoznak ezekkel a dimenziókkal így ész nélkül...
Még mindig túl kevés a dimenzió amit elemezgetnek egyidejűleg...
Voltak már olyan szép topológiák, sejtések, és csoportelméletek (Ábel , p-adikus számok, additív és multiplikatív csoport , ciklikus csoportok stb..)
Ez fórum. Nem szerkesztett, válogatott tartalmakat közöl. Mindenki írhat ide, aki betartja a fórumszabályzatot.
... kedves Solaris : ezért van szükség arra hogy...
SpecialPI írta: ↑2018.05.31. 09:08Kérdés :
ha a Planck-hossz =~ 1.616 x 10^-33 centiméter
és ha a sötét anyag mérete legfeljebb <= 4.1 x 10^-47 cm^2
tehát az eddig elméletileg legkisebb mérhető hossz legfeljebb százbilliomod (!) része, akkor nem képzelhető-e el hogy tényleg az van amit én mondok? A topik eleje óta szajkózok. Hogy komplett Univerzumok pukkognak a kis pukk, nagy bumm Fotonokban ott a 4 egész dimenzió környékén?
Srácok.. Nem tudom sírjak - e vagy nevessek rajtatok!
Egy terület hogyan lehet egy hossznak valahanyad része?
Négyzetgyököt kell vonni a területből, és voilà, máris arányosíthatóak, a lényeg hogy a 10^-33 az százbilliószor nagyobb, mint a 10^-47, vagy talán lehet még ezek után nagyobb a "sötét" "anyag" "részecske"?
SpecialPI írta: ↑2018.05.31. 20:39Lényeg az hogy :
a, vagy nem haladt át a szűrőn sötét anyag a vizsgált időszakban, (amire csekély az esély)
b, a sötét anyag kisebb mint a vizsgálathoz használt szűrő hatáskeresztmetszete, ha neked így jobban tetszik (ez már esélyesebb) .. a lényegen, amit ezzel kapcsolatban mondtam, semmit nem változtat.
Végülis megnéztem, de te kapásból jóval érhetőbben fejtetted ki. Azért ez - főleg nekem - sokkal magasabb röptű dolog, amihez elég volna egy megnézés. De így már sokkal közelebb kerültem a megértéséhez. Akkor ezek szerint maga a sötét anyag részecske az akár lehet jóval nagyobb is? Akár Planck-hossz méretű is vagy inkább kisebb lesz?
Fogalmam sincs. A profi fizikus csapatok is csak próbálkoznak, hogy megértsék a sötét anyagnak nevezett valami mibenlétét. Ma nincs olyan ember, aki ezt pontosan tudná, de többet mondok, van egy magyar fizikus csapat, aki úgy is képes megmagyarázni a sötét anyagnak tulajdonított viselkedést, hogy szerintük nem is létezik ilyen anyag. Mit jelent mindez? Csak annyit, hogy a kérdés közel sincs eldöntve és még nagyon sok munka kell ahhoz, hogy tisztán lássunk.
Ez azért megnyugtat engem, mert így végülis egyenlő esélyekkel vágtam bele én is
Jogos, jópár nullát benéztem... így ~6.4x10^-24 cm jön ki, ami ha nem is túl nagy, azért vagy 4 billiószor hosszabb, mint a Planck-hossz...
Ezt még Kuhn sem mondta így
Csak épp a Peer Review-ben nem szerepel sehol, ill. várjuk a következő Nobel-díjat érte
Kivéve, hogy minden számítás, ami során egyáltalán felfogható a Planck-hossz (nemhogy értelmezhető vagy használható) már rég túlszaladt az euklédeszi geometrián.
Csakhogy matematika =/= fizika. A matematika deduktív, és egy jó matematikai elmélethez elég, ha az "szép" és helyes. A realitást ez viszont nem érdekli és lehet bármennyire szép a matematika (ami jelen esetben messze van ettől), a kérdés az, hogy mi az, ami demonstrálható. A való világban be kell érnünk indukcióval; egy jó fizikai elméletben nem elég, ha a matek a helyén van.
Sebaj, annál ügyesebben demonstrálod vele, hogy már alig maradt működőképes agysejted. Vigyázz, nehogy ebédnél a leveses kanalat a füledbe dugd a szád helyett!
Sajnos nem értem,hogy mit akarsz demonstrálni.Mit számít az hogy a PÍ nem tökéletesen pontos?Használható és használjuk így ahogy van.
Tudom. Posztoltam is jópár cikket az ilyen okos to(bi)jásoktól kicsit feljebb akik birizgálják azt amit itt már végig leírtam.
Ez nem demonstrál semmit. Az, hogy én készítek egy videót arról, ahogy a Starcraft videojátékban teleportálok, nem jelenti azt, hogy a valóságban is meg tudom ezt tenni. Mi az, amit a te ötleted:
Nos , ha már Occam borotvájánál tartunk, nézzük a ti alapdefinicióitokat, amelyeknek gyakorlatilag az összes egymásba iterált különböző kombinációi alkotják a ti fizikátokat:
Mondod ezt te, aki olyan "tudomány" ban hisz, ami önmagának bizonyította be, hogy nem is létezik. Én is ajánlok, nektek valamit, ha egyáltalán bármit is meg akartok érteni az Univerzum működéséből, hogy olvassátok szépen végig mindössze ezt a topikot.
Engedd meg , hogy a Negatív tömeg topikból itt válaszoljak, tekintve hogy megvonták a hozzászólási jogom, más topikokban.