Én bevallom ezt csak Péter táblájának elemzésekor ismertem fel. A többiek? Akik szintén a valószínűségekről írtak, mindannyian tudták, de szántszándékkal csaltak, vagy ők sem ismerték fel korábban?

Nem irtam le, mertMert érdekelne, hogy hol írtad le azt, hogy csak megvezetés a valószínűséges duma, mert az egyszerre két ajtó kiválasztásának a lehetőségéről szól a csere?
1) nem megtévesztés a valószínűségi duma, csak nem érted.Mert érdekelne, hogy hol írtad le azt, hogy csak megvezetés a valószínűséges duma, mert az egyszerre két ajtó kiválasztásának a lehetőségéről szól a csere?
Te még mindig nem érted a feladatot!! Nem két kis autó van a két megmaradt ajtó mögött. Egyetlen autó, melyről nem tudjuk hol van. Ezért csak optimális stratégiát tudunk mondani, mely hosszú távon előnyös. Amennyiben nem valószínűségi kérdés lenne, akkor nem stratégiáról kellene beszélnünk, és akkor egy játék esetén is meg tudnánk mondani, mit kell tenni. De egy játékra nem tudsz biztos nyereményt garantálni, hiszen lehet az elsőként választott 1/3-os ajtó mögött is az autó.Kérdezd meg egy ovistól, hogy két mikuláscsomagban vagy egy mikuláscsomagban van több finomság ha a csomagok egyforma nagyok?
"helyett".. hiányzik csak belőle..Valójában viszont a játékvezető azon információt, hogy "melyik ajtó mögött van kecske biztosan" csak azután adja tudtodra, hogy egyet már választottál, akkor még a 3-ból. Ha a többlet információra nem támaszkodsz, tehát nem cserélsz, akkor te 1/3 eséllyel választottad az autót, a játékvezetőnek nincs is semmi szerepe. Ha azonban cserélsz, akkor a maradék 2 ajtó 2/3-os esélyét választod azon egyetlen megmaradt ajtóval, melyet meghagyott a játékvezető.
Szerintem már megy a fürdés. G Zoo nem képes megemészteni, hogy három nappon át hetet - havat összehordott, s végül csúfosan beégett vele.Érdekes fizikai jelenségek #61550
mimindannyian:
Félek, hogy ez a probléma bonyolultabb, mint a körmozgás sugárirányú sebessége, és azzal már befürödtünk...
Idióta, miért titkolás az, hogy már az első hozzászólásban leírtam neked, ami szerinted a kulcs a megértéshez?!...És tényleg képes voltál ezt titkolni ilyen sokáig?
De hisz a 2 csak relatíve nagyobb az 1-nél!Gézoo írta:@mimindannyian (61821):
Oké nem érted, másik példa: Ovisokat megkérdezzük melyik a több kettő vagy egy?
Na vááárjál! Ez közel sem annyira egyszerű kérdés, idézek egy sültbolondtól: a kettő csak relative nagyobb, mint az 1! Ezt a fontos tényt eddig nem érintetted, még Péter sem vette észre, hogy két ajtó csak relative több, mint 1!! Értékeld újra át a feladatot, ez mindent borít.Oké nem érted, másik példa: Ovisokat megkérdezzük melyik a több kettő vagy egy?
Nagyon jó. Már csak az az érdekes, hogy annak ellenére, hogy poén, azért védted egy darabig, teljesen komolyanGézoo írta:@Question (61847): Rendben, elfogadom. Szent a béke.
Én írtam. Egy vitában félig poénként. (:D Ezért írtam, hogy egy klasszikustól származik)
Tévedés, nézz utána.A személyét minősítő, sértő kifejezések alkalmazása a személyeskedés.
Ezt a "minden relatív" szöveget csak a legfelszínesebb kocsmafilozófusok veszik komolyan, hiszen önellentmondó.Igazából a "minden relatív" vitáról volt szó. Nyilván ha minden relatív,
argumentum ad hominem (személyeskedés)
Ezen belül:
ad personam (hiteltelenítés)
ad hominem circumstantiae (személyes körülményre hivatkozás)
ad hominem tu quoque („te is” érv)
Na látod ez az! Ilyen ez a magyar nyelv.a minden relatív, akkor nyilván ezen kijelentés igazságtartalma sem abszolút, vagyis mégsem feltétlen relatív minden.
Ne alázd magad tovább, határtalan marhaságokat írtál. Nem táplállak, troll.Érted így is, vagy ragozzam még?
Tehát azt sem tudod, mi az a definíció. Na, ez nem lep meg.Azt idéztem. Kérlek figyelj jobban!
Te kevered Gizikét a gőzekével G Zoo! Ekkora épületes baromságot! Miben más pld. valamilyen pozitív egész szám az Inka birodalomban, az antik Rómában, vagy éppen Indiában?Más számokat használtak az inkák, mást a rómaiak, és mást az indiaiak.