Szerencsére erről az elektronfelhők nem tudnak..Szerintem tévedsz, az elektronfelhők nem interferálnak és hullámoznak, csak érzéki csalódás azok részéről, akik hullámosan nézik az elektronfelhőket...

Szerencsére erről az elektronfelhők nem tudnak..Szerintem tévedsz, az elektronfelhők nem interferálnak és hullámoznak, csak érzéki csalódás azok részéről, akik hullámosan nézik az elektronfelhőket...
Amíg ezt álmodból felriasztva nem tudod, addig gyakorold, memorizáld!egyetlen foton is képes interferálni.
Légy szíves és olvasd vissza a saját hozzászólásaidat...1. A vákuumot azért nevezzük így, mert ott nem túl gyakori az anyag. Így van hely a foton haladása számára.
2. A fotonoknak utól sem kell érniük egymást, ha egymás mellett haladtak eleve.
Nem haladnak egymás mellett az egymás után indított fotonok.
3. Az anyaghullámok az anyagokra jellemző belső surlódás miatt csillapodnak. (néhány extrém kivételtől eltekintve) Ez viszont helyes. Minden anyaghullámra jellemző.
Pedig egyszerű, rühellem a sarlatánokat.Nem értem a problémádat..
Nem mindegy?Mit szeretnél kérdezni/mondani?
Tény. Erre az egyik legjobb példa pont te vagy...Az anyagon belül nincs vákuum? Mert erre tudod a választ: Az anyagon belül nagyon sok üres tér van.
Filozofálni lehet, csak nincs sok értelme. Ha gondolod kísérletileg bemutathatjuk, hogy a vákuumal töltött és az ólomatomok közötti vákuummal töltött léggömb két külön kategória, ha letaglózásról van szó...Azaz az anyagot nem tartalmazó üres tér neve:vákuum, akkor az anyagon belüli üres terek neve is lehet a vákuum.
Az eggyel igen, az ezzel nem, az értesszel talán...Vagy nem értesz egyet ezzel?
Kár, hogy, hogy nem, akár még sok is...Kár, hogy megint előbb írtál.. de nem gondolkoztál.
a szokásos mennyiségű atomszám?nagyságrendileg 10-100 ezrede a szokásos mennyiségű atomszámnak
Es egy litarben is csak par molekula van, mert ugye az is tizezerszer kevesenn, mint ami a szobanban van.Tízezerszer kevesebb mint amennyi egy literben van.. Az bizony csak pár molekula..
1018 vagy 1019 darab almat vagy mogyorot sem adnak, ha par darabot kersz... 2-3 darabot adnak nem tizet, nem szazat, nem szazezret, nem szamilliardot... parat. Nehanyat.A "kérek pár darabot!" - kérésre a legritkább esetben tesznek a mogyoróból, almából, vagy szilvából pontosan két azaz kettő darabot a tasakba.. Persze nyilván csak a tudatlan parasztemberek, vagy kofák tömegei ennyire műveletlenek, hogy nem tudják, hogy a pár darab az szigorúan kettő darabot jelöl és nem relatív jellemző, egy köznapi szólás, amelynek az értelme nem a kettes számjegyhez, hanem a "néhány" fogalmához kötődik.
Tudom. Leírtam.Azt is tudod, hogy mekkora a súlya egy átlagos mákszemnek?
Valóban... elszámoltam... ISZONYÚAN... nem 1012 hanem 109 tonna...Még ha tonnás túlzásokkal is..