Tökéletesen egyetértek ezzel!Pont azért alakultak ki újabb elméletek, hogy efféle kérdésekre értelmes magyarázatok születhessenek.
Akkor most Te jössz.
Semmi más teendő nincs. Elméletileg ki kell ezt próbálni milyen esetben szűnik meg a paradoxon.
Tökéletesen egyetértek ezzel!Pont azért alakultak ki újabb elméletek, hogy efféle kérdésekre értelmes magyarázatok születhessenek.
Semmi más teendő nincs. Elméletileg ki kell ezt próbálni milyen esetben szűnik meg a paradoxon.
Az M.M. kísérlet eredménye.Nincs olyan, hogy párhuzamos inerciarendszer.
Legalább te ne vezesd félre ilyen mondatokkal.Ez azt jelenti, hogy egészen kicsiny ideig akár részecskék is keletkezhetnek a semmiből(persze a kvantummechanika szerint nem létezik tökéletesen üres tér), mintegy energiát kölcsönözve a vákuumból.
Nos, nem csak ezért nem. Főként azért nem nevezhetjük tömeggel rendelkezőnek, mert ahhoz, hogy tömeggel rendelkezőnek nevezhessük, mutatnia kellene a tömegre jellemző tulajdonságokat.Valóban, a foton azért tömeg nélküli, mert az elektromágnesességet az U(1) mértékelmélet írja le.
Jogos a felvetés! Igazából még jóval a tíznek a mínusz huszadik hatványa alatti időszakaszok mérésénél tartunk.Hogyan detektálunk óriási energiát, mondjuk 1/10 a kétszázadik hatványon másodperc alatt?
Ugye nem zavar ez a viszonylag kicsi időintervallum?
Hiszen írhattam volna 10 a háromszázadikon hatványt is.Ekkor még nagyobb energiát kapnánk.
Várom a detektálható jelenségeket ,tanár úr!
Nincs értelme tér és idő nélküli állapotról beszélni. Mitől állapot akkor?... Mi az az állapot? Filozófiai kategória? És mi köze ennek a filozófiának a fizikához?Azt nem értem, hogy miért nem hívhatok egy tér és idő nélküli állapotot "semminek"?
Pont, hogy nem. Az egész univerzumra egyáltalán nem biztos, hogy teljesül. Az univerzum nem invariáns az időeltolásra, mert volt kezdő időpont, így a noerther tétel értelmében az energiamegmaradás szimmetriája nem is állhat fenn.Nem értek veled egyet.Az energiamegmaradás az egyik legszigorúbb, az egész Univerzumra érvényes tétel.
1) 1/10 a mínusz 200-adikon az 10 a 200-adikon, ami nem kevés, hanem sokHa értelmetlen az Ősrobbanást megelőző történésekről (tudom,Mimindannyian!Ez sem helyes kifejezés!) beszélni, akkor arról sem, hogy milyen hatalmas energiák keletkeznek 1/10 a mínusz kétszázadik hatványon másodperc alatt.
Ha elfogadjuk, hogy az idő azóta ketyeg, akkor értelmetlen mégcsak spekulálni is a "megelőző állapotokról". Egy ilyen spekuláció semmi mást nem mond, minthogy nem tudunk elszakadni a hétköznapi tapasztalatunktól, miszerint mindig volt egy előbbi pillanat. Emez viszont nem fizikai probléma, hanem felfogógépességbeli.Abban egyetértek, hogy az Ősrobbanást"megelőző" állapotokról kizárólag csak elméleteket és spekulációkat tehetünk.
Nem. Az ősrobbanás állapotában érvényesülő fizikát nem ismerjük. Hasonlóan azt se, hogy a fekete lyukakban mi történik, ha egyáltalán történik valami, és van-e ott bent fizika, van-e egyáltalán "ott bent".szuper sűrű szingularitás, méreténél fogva, a kvantummechanika fogalmaihoz köthető.
Edwin Hubble az 1920-as évek elején bebizonyította, hogy az egyik legközelebbi galaxis, az Androméda-köd csillagokból áll, sőt, a benne lévő cefeida változócsillagok segítségével sikerült meghatároznia távolságát is. 1936-ban egy olyan osztályozási rendszert állított fel a galaxisokra, amelyet ma is használnak., Einstein meg 1955.ig élt. Szóval, nézzük csak Einstein korát...Na persze, ha Einstein korát nézzük, amikor még egyetlen galaxis alkotta az egész világmindenséget.. legalább is úgy hitték, vagy akár korábbra nézünk vissza és okulunk a mindenkori hivatalos képzetek csacskaságán, akkor valószínűbbnek láthatjuk azt is, hogy még sok adat kell ahhoz, hogy egyáltalán fogalmi szinten megközelíthessük az ősrobbanások előtti idők világképét.
Igazad van és nincs is.. Az energiáról úgy írsz, mintha az valamilyen "tárgy" lenne, pedig nem az.Nem értek veled egyet.Az energiamegmaradás az egyik legszigorúbb, az egész Univerzumra érvényes tétel.
Ezért esett meg, hogy négy évvel korábban még nem volt bizonyítva, de még csak nem is feltételezte az áltrel megírásakor Einstein, hogy lenne más galaxis a miénken kívül is.Edwin Hubble az 1920-as évek elején bebizonyította, hogy
Ha jól tudom, az alagúteffektus kvantummechanikai folyamat, amelynek során az elemi részecskék bizonyos valószínűséggel olyan akadályokon is átjuthatnak, amelyeken a klasszikus mechanika törvényei szerint biztosan nem hatolnának át.Ez pedig az alagút-effektus.Az ,hogy a jelenség működik és fennáll, gondolom te sem vitatod
100 ev kvantummechanika fejlodese eddig nulla db parajelenseg magyarazatara volt eleg.A kvantummechanika fejlődésével a ” para ” jelenségek magyarázata is bővülni fog.
Ha ezt a veletlent a kvantummechanika irna le, akkor pont ott, ahol most tart.ilyen részecskékbôl álló rendszer összenergiája egyik pillanatról a másikra teljesen véletlenszerűen megváltozhat.
Szerinted hol tartana a világ, ha szó szoros értelmében véletlenül változna?
De semmikeppen se kettosvak teszttel vizsgaljuk, hanem inkabb csak kerdezzuk meg az alanyt: "latod, ugye?"Az aura látás egy olyan született képesség, amely bizonyos valószínűséggel akár öt boksz esetén is képes meghatározni hol helyezkedik el a médium.
Ha CERN kísérletek igazolják a Higgs-bozonokat
ami logikailag azt jelentené, megtalálták az étert,
7012 a helyes vilagvege datum? (biztos felreertettek a majakat, ke't- vagy he't- valoban osszekeverheto ha nem figyel az emberDe sebaj, erre közel ötezer év áll a rendelkezésünkre.
Egy altalanos geometriaban ketfele szingularitas lehet:Így szemlélve, ha azt olvasod, hogy a térnek szingularitása van valahol, akkor tudnod kell, hogy nem szó szerint a térnek, hanem a teret leíró adott függvénynek vagy modellnek van szingularitása azaz szakadási helye az adott feltételek mellett..
Azaz csak az adott modell nem érvényes abban a pontban-síkban-térelemben, de a többi modell, a többi függvény még ettől simán lehet érvényes ugyanarra a pontra..
Végeredményben mondhatod a saját szájízt is, de ez egy komplex téma és az objektivitásom jele pont az, hogy a jelenlegi kvantummechanikai ismereteket idézem és csak azok következtetéseit próbálnám más megvilágításban is igazoltnak látni. /mert ezt még soha senki nem igazolta /Addig mindenképp, amíg csak szemezgetsz a saját szájízed szerint a határozatlansági elv, kvantummechanika és a biológia tárgyköréből, mondatokat emelsz ki, idézeteket bányászol, amiket ostoba teóriák igazolására próbálsz használni.
Valóban, hétköznapi nyelven mondva ez jóslás, elismerem, és így kénytelen vagyok várni amíg más valaki akár ha más témában, valamit megfelelő bizonyítékkal megtámogat."A kvantummechanika fejlődésével a ” para ” jelenségek magyarázata is bővülni fog."
Ez is igaz. Viszont ez már valóban, a saját szájíz! Ahhoz, hogy ez legalább kétesélyes legyen, egy kizáró bizonyíték kellene.Nem igaz.Para jelenségeket még soha, senkinek sem sikerült igazolni
Igen. Ez a világ egyik legérdekesebb fajta állítása, számomra.…. még soha, senkinek sem sikerült igazolni
Itt is igazad van alapjába véve.Azt, hogy ennek a valószínűségnek a matematikai értéke pontosan meg fog egyezni a vaktában tippelés valószínűségi értékével
Nem tudom.Meg tudnád mondani mi váltja ki a radioaktív bomlást?
Ez igaz, de nem egészen pontos!100 ev kvantummechanika fejlodese eddig nulla db parajelenseg magyarazatara volt eleg.
Ezzel kapcsolatban, számomra komolynak tűnő kérdésekre tudnál komolyan válaszolni?7012 a helyes vilagvege datum?
A parajelensegekkel nem az a problema, hogy nincs rajuk magyarazat.100 ev kvantummechanika fejlodese eddig nulla db parajelenseg magyarazatara volt eleg.
Miert, az aurat "nem lato" tippelese nem fog megyezeni a vaktaban tippeles valoszinusegi ertekevel szerinted?Azt, hogy ennek a valószínűségnek a matematikai értéke pontosan meg fog egyezni a vaktában tippelés valószínűségi értékével
Itt is igazad van alapjába véve.
Itt szerintem az a baj hogy az összehasonlítást egy ” nem látó ”tesztjével kellene összehasonlítani, és rögtön lenne különbség, a - látó és nem látó – tesztje között.
En ikabb ugy fogalmaznek, hogy kepzelgesek voltak mar.Magyarázat volt már, csak az nem bizonyíték.
Arra van bizonyitek, hogy ket even belul a klasszika filologia nem fog legalabb egy bizonyitekot talalni?Arra is van bizonyíték, hogy két éven belül legalább egy nem lehetséges?
tudnek.Ezzel kapcsolatban, számomra komolynak tűnő kérdésekre tudnál komolyan válaszolni?
Nem ezt írtam! Egy látó és nem látó teszt összehasonlítást írtam.Miert, az aurat "nem lato" tippelese nem fog megyezeni a vaktaban tippeles valoszinusegi ertekevel szerinted?
Rendbentudnek.
Tedd fel a kerdest, aztan meglatjuk mi lesz.
Úgy érzem nem fogadtad meg a javaslatom a függvénnyel kapcsolatban.Csak azért kérdem, mert a radioaktív bomlás teljesen véletlen jelenség.
Soha nem tudnád megjósolni, mikor fog egy atommag elbomlani.
Saját tapasztalatom.Képes lennél megmondani 100%-os pontossággal, hogy milyen nemű lesz egy születendő gyermek?
Talán itt lehet a kezdeti hibád. Nálam ez az élet ” sója ” Különben ülhetnék a média elött és találgatnám vajon jól járok ha ezt vagy azt veszem meg, kire hallgassak kinek van igaza? Én szeretem a számomra fontos dolgokat megmagyarázni, főleg magam számára, a pozitív eredmény számomra nagyon jól esik.Azt nem értem, ha valamit nem tudsz, akkor miért próbálsz következtetéseket gyártani belőlük?
http://en.wikipedia.org/wiki/ZodiacVan hivatalos információd arról, a föld mennyi idő alatt kerüli meg az állatövi jegyeket?
Marmint mirol?Neked erről az egészről mi a véleményed?
http://en.wikipedia.org/wiki/Poe%27s_lawAz alagi által idézet filológia talán adna rá jobb magyarázatot,
Sajat tapasztalatom:Saját tapasztalatom.
Az illető azt mondta a hölgynek, ha három hónapon belül terhes lesz,
lánya fog születni,és a család következő gyereke tényleg lány lett.
Tudom, valószínűség számítás, nem reprodukálható, és véletlen, stb
Érdekeset írsz kár, hogy semmi köze a geometriához. Miután a szingularitás a matematikában csak egyféle lehet: a függvény szakadási helyét jelölő fogalom.Egy altalanos geometriaban ketfele szingularitas lehet: