Erről jutott eszembe:
http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulv ... hoz-283908
Nem tréfál!

Mindig csak az a kicsi...
Az a fránya energiamegmaradás törvénye...Nem tréfál! Csak egy kicsi hiányzik!
Mindig csak az a kicsi...
Ezt a megfogalmazást persze lehet fényezni, ragozni, kiegészíteni de.."Az energiamegmaradás azt állítja, hogy egy zárt rendszer teljes energiája állandó marad."
Nem, nem tunik el.Viszont a korábbi mozgásállapot változásokkal irányok szerint összehasonlítva, ha párosával
a mozgásállapot megváltoztatások létrehozására azonos nagyságú energiát használtunk fel, és a létrehozott mozgás állapot változások irányai ellentétesek voltak, akkor a párban létrehozott mozgásállapot változásokra felhasznált energia
előjeles összege zéró.
Azaz az ellentétes irányú mozgásállapot változásokra fordított energia maradék nélkül eltűnik a zárt rendszer energia készletéből.
Ez a szófordulat azt jelzi, hogy csak részben fedi a hasonlat a leírandó jelenséget."Igen, de miert kepletesen szolva?"
OK, a motor munkaja fenntartja a nem rezonancia frekvenciaju rezgest.A motor energiaja a tömegnek, a forszírozott, azaz rezonancia frekvenciától eltérő frekvenciájú gyorsulására fordítódik a lineár motoron keresztül bevitt energia,
Azaz ez a munka nem alakul hove es nem okoz gyorsulast?azaz a bevitt energia a rezonancia frekvenciák különbözetén interferál, nem hővé, nem valamilyen pálya vonalú gyorsulássá alakul át, hanem nyom és maradék nélkül eltűnik a rendszerből.
Arról nem hallottam még, hogy milyen az az általános iskola, ahol azt tanítják, hogy az erővel ellentétes irányú az elmozdulás, de Newton törvényeit ismerő iskolákban ilyen szövegtől felhorkannak.."Ehhe. Altalanos iskolaban is sulyos bakinak szamit amit itt csinaltal.
Ha az elmozdulas az erovel ellentetes iranyu, akkor a munkavegzes negativ! Azaz az ossz munkavegzes nulla. "
Nos, ilyen Newton törvény sincs.Uristen.
Van ugye a(z igazi) Newton torveny: az ero megadja a gyorsulast.
Bocs, de ez zoldseg.Ha megérted azt, hogy gyorsulást, akár negatív akár pozitív, csak akkor hozhatunk létre, ha a mechanikai rendszer saját frekvenciájának fázisától eltérő fázisú hatással hatunk, akkor megérted a fentebb leírtakat is.
Egyenesvonalu egyenletes mozgasnak a fazisa?Nagyjából úgy, mint ahogyan egy úton haladó két jármű esetében, amíg azonos a sebességük, addig nem változik a köztük lévő távolság, de amint a haladási irányt tekintve "hátsónak" a sebessége nagyobb utoléri az előtte haladót.
Az utolérést követően a sebességeik a nyomóerő kialakulása és stabilizálódása után azonossá válik.
De a nyomóerő csak akkor marad fenn ha a hátsó "fázisa" ugyanazon mértékben siet, a jármű pedig mintegy "beletolódik" ezzel az előtte haladóba, fenntartva az erőhatást.
v.ö."Arról nem hallottam még, [..] hogy az erővel ellentétes irányú az elmozdulás"
Orbitalis baromsag amire itt utalsz, vagyishogy az ero es az elmozdulas mindig azonos iranyu.
Mert ahogy látom, még kicsit kevered az erőt, az elmozdulást és a gyorsulást..Amikor a tehetetlenségi pályán haladó testre erővel hatunk akkor mindig az erő irányában végez mozgásállapot változást!
Miért nem tudod, hogy a külső szemlélő számára a lassulás, az egyben negatív gyorsulás?
Vagyis a "negatív irányú erő" hatására "negatív irányú" gyorsulás történik. Tehát sohasem lehet olyan, hogy a gyorsulás iránya ellentétes legyen az erőhatás irányával!
Neked is csak azt tudom javasolni, hogy próbálj meg pontosan olvasni. Nem ezt írtam. Így nem csoda, hogy nem arra feleltél amit én írtam.Bocs, de ez zoldseg.
Ha egy ero hat egy nem rogzitett testre, az gyorsuast eredmenyez. Nem kell semmifele regzes hozza.
Nezd meg a bringamat. Nem rezeg, es tudok gyorsitani. Nezz meg engem a sipalyan. Nem rezgek, es gyorsulok.
Nezd meg a hintazo gyereket, eppenseggel akkor gyorsul jobban a hinta, ha fazisban lokdosod... reg voltal jatszoteren.
Sajnálom, hogy az analogiát sem sikerült felismerned. Nagyon sajnálom."Egyenesvonalu egyenletes mozgasnak a fazisa?
OK, tudom, az egyenaram eseten van fazis as nullvezetek, de annak ehhez semmi koze."
Ha az elmozdulas az erovel ellentetes iranyu, akkor a munkavegzes negativ! Azaz az ossz munkavegzes nulla. "
Ebben egyetlen mondatrész sem helyes."Ha az elmozdulas az erovel ellentetes iranyu, 0akkor a munkavegzes negativ! Azaz az ossz munkavegzes nulla. ""
Amikor a W=F*s munka azon részére vagyunk kíváncsiak, amelyet az s úttal alpha szöget bezáró út mentén történő mozgáskomponens mentén végzünk csakis akkor tér el az eredő W=F*s munkától
W = \mathbf{F}\cdot \mathbf{s} = F \cdot s \cdot \cos \alpha,
ahol
* F az erő,
* s a test által megtett út,
* F és s az erő- és az elmozdulás(vektor) nagysága,
* α az erő és az elmozdulás iránya által bezárt szög. (A munka nagysága e két vektor skaláris szorzata.)
Változó (nagyságú és/vagy irányú) erő munkáját úgy számítjuk ki, hogy az így befutott pályát olyan kis szakaszokra osztjuk, amelyeken az erő változatlannak vehető, és ezeken a kis szakaszok mindegyikén számítjuk ki a munkavégzést és végül összegezzük. Pontos eredményt az erő út menti integrálása adja:
Ne nagyzolj, az esetedben csak próbáltak megtanítani.Az a kizárólagos célom, hogy a tudományos szkepticizmus elveit követve az összes olyan tételről, törvényről "lerántsuk a leplet", amelyikeket ma még alaptalanul és mégis dogmaként hangoztatunk, mert így tanultuk.
Tehát ha te szkeptikus vagy, akkor a fentik szabályokat követed. Értem. Az meg ugye mondanom sem kell amit leírtál az nem tudomány szkepticizmus, még csak nem szkepticizmus, ez csak a te agyszüleményed.Ha valóban szkeptikusok lennétek, akkor kételkednétek az Isteni tudás birtoklásának lehetőségében. Azaz ezzel kételkednél az aktív fizikusok többsége által elfogadott elvekben is. Az egy másik érdekesség, hogy nem értem az ellenséges hangvétel okát. Miért vagy ellenséges?
Ez nem személyeskedés.Csak személyeskedtél. A ténnyel szemben állítottad, hogy Newton törvényeit nem ismerem.
A kivétel meg erősíti a szabályt. Csak sajnos több a kivétel...Én minden kérdésre érdemben válaszoltam, soha nem térek ki.
És mi van a nem kinematikus fáziseltérések addikcióival? A bipoláris matematika kétoldali elmézésével kiszámítható. A kohlerális számításokat ismered?Nos, mi van az erőhatással ellentétes irányú mozgással? Arra felelhettél volna érdemben.
Te.Akkor ki a troll?
Oda van írva, építő jellegű kritika.És ugye ez sem sértő:"Bocs de nálad valami nem kerek, és ez nem sértegetés, építő jelegű kritika volt. Bár önismeret hiányában, falra hányt borsó volt ez a hozzászólásom is."Akkor mi? szenvtelen személyeskedés? Kétlem.
Tehát ha ez a tétel nem lenne érvényes, akkor az maga után vonná az energia megmaradás tételének érvénytelenségét."Az impulzus (vagy néha lendület) általában véve a test azon törekvésének mértéke, hogy megtartsa mozgását annak irányával (azaz vektormennyiség) együtt. Megmaradó mennyiség, azaz zárt rendszer összes impulzusa állandó."
Az impulzus megmaradást, amennyire emlékszem ideálisan rugalmatlan ütközésre és súrlódásmentes haladásra lehet abszolút érvényesnek tekinteni. A rugalmas alakváltozásnak és a fizikai felületen gördülésnek viszont van energiaigénye. Biliárdozhatsz gyurma-golyókkal is, de abból sem lesz örökmozgó.Így az eredőjük, a két impulzus vektori eredője nem zéró. Vagyis már egy egyszerű pool biliárd sem teljesíti az impulzus megmaradás tételét.
Hja, ha elfelejted levonni a súrlódásra és a rugalmas alakváltozásra fordított energiamennyiségeket...Ha pedig a mozgási energiákkal számolunk, ugyanígy megkapjuk, hogy a fehér golyónak és az asztalnak átadott mozgási energia egy része a teljes rendszer mozgási energiájaként jelenik meg.
Vagyis ahhoz, hogy az energia megmaradás tétele érvényes lehessen az asztal-mint doboz esetében, az impulzus megmaradás tételének a fent idézett alakja nem lehet érvényes.
Nem megsemmisítjük, hanem átalakítjuk.Tehát energia felhasználásával energiát semmisíthetünk meg. Vagyis a kiindulási feltétel, amely szerint a megmaradási tételek léte kizárná a perpetuum mobile lehetőségét, egyszerűen igazolható módon valótlan feltétel.
A lökéshez az asztal és a fehér golyó közé impulzuspárt képzünk.Az egyik legegyszerűbb példa egy pool biliárd asztal és a kezdő lökés.
A lökéshez az asztal és a fehér golyó közé impulzuspárt képzünk. Amelyiknek az egyik fele az asztalt és a rajta lévő többi golyót az egyik, a másik fele a fehér golyót az ezzel ellentétes másik irányú egyenletes sebességű mozgásra kényszeríti.
Úgy látom a nagy víz túloldalán csak alternatív fizikát ismered. Mert ha nem így lenne, akkor tudnád, hogy bár kicsiny mértékben, de még az is megváltoztatja a Föld, sőt mi több: még a Nap pályáját is, ha egy bolha felugrik egy pulira.
Caspi írta:@Gézoo (15290):
A rugalmatlan ütközéskor az energia hővé is alakul ez igaz, de az impulzust nem érinti az, hogy rugalmas vagy nem rugalmas az ütközés. Vagyis "kevered a szezont a fazonnal"."Így az eredőjük, a két impulzus vektori eredője nem zéró. Vagyis már egy egyszerű pool biliárd sem teljesíti az impulzus megmaradás tételét."
Az impulzus megmaradást, amennyire emlékszem ideálisan rugalmatlan ütközésre és súrlódásmentes haladásra lehet abszolút érvényesnek tekinteni.
Hja.. irreleváns. Miután egy lépcsőben az impulzus 49%, két lépcsőben 98% alakítható perdületté."Hja, ha elfelejted levonni a súrlódásra és a rugalmas alakváltozásra fordított energiamennyiségeket..."
Ugyebár az impulzus párok nem találkoznak féktárcsákkal."Ugyebár szegény féktárcsák is melegednek fékezés közben"
Gratulálok, megismételted annak az impulzus feleknek a leírását amelyekről azt írtam, hogy perdületté alakulnak. Az impulzuspárok másik feleiről szól a történet. Chaxolok.."Esetleg generátorban felhasználod, mint a hibrid autókban fékezéskor, de az sem "energia-megesmmisülés", hanem átalakulás."