aláhúzás: Igen, de sajnos szerintem elvileg hibás. A formalizmust elsősorban a matematikai levezetés dönti el, hogy jó, avagy sem. Persze ettől még azért (valamiért) használható, na de erről majd a másik topikban...Solaris írta:Hmmm, ... Gondolom Einstein gravitáció elméletét akarod cáfolni, mint előtted olyan sokan. Az Einstein - egyenletek puszta matematika, mint bármely másik formalizmus, amit a fizikában használunk. Azt a kísérletek és a megfigyelések eredményei döntik el, hogy az adott formalizmus jó, avagy sem. Einstein esetében a megfigyelések igazolták az elmélete használhatóságát.
Nem a gravitáció elméletét fogom cáfolni, sem kísérleti bizonyítékait, egyszerűen egy összeférhetetlenségre akarok majd rávilágítani, ami könnyen látható, de minden könyvben, amivel én eddig találkoztam, elsikkasztották. A könyvírók is többnyire lényegében egymást (vagy a Landau II-t) másolgatják felszínes eltéréseket kreálva csak, de a problémát, amiről szólni szeretnék, szőnyeg alá söpörve tartják sajnos..
Itt még azért nem tartok, de az első gondolat tárgya az általam feszegetett probléma körüli dolog, mondjuk.Solaris írta:Mit szeretnél? Kiküszöbölni a fellépő szingularitást, vagy összefésülni a kvantummechanikával, netán bebizonyítani, hogy a húrelmélet az igazi?
Ne akarjál kakaskodóan elzavarniSolaris írta:Ha ilyen témákkal foglalkozol és érted is, akkor nem világos, hogy miért nem valami fizikai folyóiratban terjeszted a nézeteidet, vagy egyetemi katedrán forradalmasítod a fizikát? Tudod, ez itt egy laikus fórum, néhány valóban képzett emberkét leszámítva.