A kérdés kézenfekvő......
Vajon egy virtuális cd-re tett virtuális rátét javít-e a hangzás minőségén?

Csak abban az esetben, ha a virtuális CD szélét befested fekete filccel. Virtuálisan persze...A kérdés kézenfekvő......
Vajon egy virtuális cd-re tett virtuális rátét javít-e a hangzás minőségén?
Nem egészen igaz így. A CD hangzásminőségében is lett fejlődés, rendelkezem a kezdeti hordozókkal. Továbbá lehet "túrbózni" a minőséget is, igaz ezt nem én állítom hanem Mark Levinson aki nagy tekintélynek számít HIFI berkekben. Ő egy szoftverrel javít a hangzásminőségen.semmit nem javít. A CD "minőség" egy szabvány, amit semmilyen lejátszóval nem lehet "turbózni".
Szia!Szia Gyula !
Az nem játszik, hogy mi van akkor, ha nem kell utólag javítgatni a hangzás minőségén? (Mondjuk LP. vagy analóg mesterszalag)
Józsi
Ha a nagy vízen át hazajutsz, szívesen meghívlak egy tesztre. Az sem baj ha nem hallod, legalább megpróbáltukEpp ezeket a legvadabb allitasokat vitatom: a CD festeset, korong felhelyzeset a CD-re, az erosito halozati kabelenek a lecsereleset vastagabbra, aranybol keszultre stb... mindaddig amig akik azt allitjak, hogy ez okoz kulonbseget, be nem mutatjak a kulonbseget, amig nem dokumentaljak a kulonbseget.
Az egyik hifivel foglalkozó magazinban van egy kábelgyártó, aki elmagyarázza a jelenségeket. Sajnos a nyomtatóm szerelőnél van, nem tudom most beszkennelni a cikket.Amúgy egy kábel létjogosultságát egy határon belül senki nem vitatja, de egy több milliós drótdarab azéééé kicsit sok, arról nem beszélve, mikor azt mondják, hogy nem mindegy a bekötés iránya........mert a fránya "hangok"nem úgy mennek a drótba jobbról balra, mint balról jobbra.
Én ehhez már kevés vagyok.........
Ez nekem uj.de a csontrendszerünk közvetítésével érzékelhető 20-70 kHz-es sávot
'sz leírta, a csontjaiban érzi. Gondolom olyan mint amikor az esőt érzi valaki. Például ha bizsereg a bal térde, akkor az 43,5 kHz-et jelent...Egy 30 vagy 60kHz hangot te (vagy mas ember) tudsz erzekelni, mi tobb hangkent erzekeled?
Melegebb lenne?Ha bekapcsolunk egy nagyobb teljesítményű pl. 30kHz frekvencián működő szinuszos jelű ultrahang forrást, akkor vagy olyan érzése van az embereknek, mintha "melegebb" lenne, vagy pusztán olyan érzés, mintha valamiféle szél suhogna, de nem hallanak hangot.
Hát, ez az! Az analóg a "jobb".Egy analóg felvétel....csöves ""hangrendszeren"" és ugyanazon felvételnek a CD-"minőségű"... hallgatása során nem csak érezhető, de még hallható a különbség.
valaszod:Melegebb lenne?Ha bekapcsolunk egy nagyobb teljesítményű pl. 30kHz frekvencián működő szinuszos jelű ultrahang forrást, akkor vagy olyan érzése van az embereknek, mintha "melegebb" lenne, vagy pusztán olyan érzés, mintha valamiféle szél suhogna, de nem hallanak hangot.
Szelsuhogas-erzes?
Mekkora teljesitmeny kell ehhez? Hogy voszonyul ez a teljesitmeny a hetkoznapi hallhato hangok energiajahoz?
Leforditva: fogalmad sincs rola, valahol hallottad, vagy csak kitalaltad, es remeled, hogy majd en talalok a te allitasodra alatamasztast."Erdekes. Valami komolyabb alatamasztast tudsz adni?" - Nos, olvasgass. A neten, de ha betérsz egy könyvtárba, számos szakkönyvben megtalálod.
A hang valamilyen rugalmas közeg mechanikai rezgése és hullámzása az emberi hallás frekvenciáján (20 Hz-20 kHz). Azon forrást, amely a hangot kelti (rezeg, és a közeget rezgésbe hozza) hangforrásnak nevezzük. Jellemző rá a helye, amit az iránnyal, a távolsággal, és a szöggel adunk meg.
Nincs benne 20kHz folotti erzekelesrol szo.2.5.2. A látás és a csonthallás szerepe
A lényeges hallásérzet-jellemzők egy forrás esetén tehát a monaurális és interaurális jellemzők, valamint ezek változásai a fejmozgatás következtében.
Végül egy megjegyzés a csonthallásról is, amely ritkán, de befolyásolhatja a hallást. Ha a hallójáratot bedugaszolják, akkor a hallásküszöb kb. 40 dB-lel megemelkedik. Ebből következik, hogy a koponya csontjain keresztül vezetett hang legalább 40 dB-lel jobban csillapodik, mint a közép- és a külső fül által vezetett. Ekkora különbség a fő jelhez képest azt jelenti, hogy az normál esetben nem játszik fontos szerepet. Szerepe akkor van, ha a hallójáratban nem levegő, hanem pl. víz van, ezáltal a fő hangbeesés is csillapodik, azaz összemérhetővé válik a csonthallással.
Végül egy érdekes példa a látás döntő szerepére, hogy mennyire képes befolyásolni tudatunkat, megtéveszteni a megfigyelőt: tévénézés közben a bemondó hangját onnan halljuk, ahol a bemondó megjelenik a képernyőn, de csukott szemekkel a hangszórók felől érzékeljük.
Az emberi fül által hallható tartomány 20 Hz-től 20 kHz-ig terjed, vagyis tíz oktávot ölel fel.Fantasztikus egy pasi vagy.. De igaz, nem írtam oda, hogy hogyan kell olvasni
http://hazimozienciklopedia.arucikk.hu/ ... rtomanya-/