OktondiJóskával kell egyetértenem!
Mint korábban mondtam,engem nem zavar ha valaki hisz valamiben......
De ha fennen hirdeti, hogy ez így igaz meg úgy igaz, mert ebben a könyvben meg van írva, nos az már zavarólag hat az idegrendszeremre...
Rengeteg kérdést intéztem hozzád, de egyetlen egyre sem válaszoltál.
Az pedig nem kibúvó, hogy " de hát Ti sem válaszoltatok az én kérdéseimre"
Ez itt a bibliai özönvíz bizonyítékai nevű topic, itt ide vonatkozó kérdésekre és feleletekre számít az ember. Egyéb, nem idevágó kérdést a megfelelő topicban sziveskedj feltenni, amire bizony választ is fogsz kapni.....
Egy kis felvilágosítás: Ha valaki állít valamit, akkor azt alá is kell támasztania BIZONYÍTÉKOKKAL!!!!!
Bizonyítéknak nem tekinthető a biblia, amit számtalanszor átírtak, ezt azt kihagytak belőle, mindíg az adott kor követelménye szerint. Vagy nem így van?
Ráadásul, hogy tudnád bizonyítani, hogy az ott leírtak a valóságot tükrözik? Mi van, ha csak néhány erősen hívő ember így akart újabb hívőket toborozni? Féligazságokból legendákat szőttek.......
Csak elmélkedem, mielőtt azt mondod, hogy bizonyítsam be......
Az özönvízre nem adtál semmiféle kézzelfogható bizonyítékot!
Sem földtani maradványok, sem régészeti leletek nem igazolják a megtörténtét.
Ráadásul az ilyen egyszerű kérdés el sem jut a tudatodig: Mit ettek a húsevők egy évig? Hogy tárolták a húst? Miután kiengedte az összes állatot, a húsevők miért nem kapták el a növényevőket? Akkor mit ettek a húsevők a parton az első évben? Ha a növényevőket megették volna(márpedig megették volna) akkor manapság alig lenne állat, mert a növényevők elfogyasztása után a húsevők is kihaltak volna néhány éven belül......ezen próbálj meg elmélkedni kicsit.
Ha pedig ezeket a dolgokat az Isten egy csapásra megoldotta, akkor meg mi a csodának kellett ez a buta felhajtás a bárkával meg állatokkal?
Nóé nélkül is megoldhatta volna.
Az írod, hogy nem keresünk MELLETTE BIZONYÍTÉKOKAT!
Te jöttél ide, hogy vannak bizonyítékaid. Én szeretném látni őket, de eddig csak szájkaratéztunk. Semmiféle érdemi bizonyítékkal nem bújtál elő. Ja, de mégis. Bizonyítottad a vak hitedet egy mesében. Meg azt is bebizonyítottad, hogy logika nélkül is le lehet élni egy életet.....

ÜDV