@Gábor (47285):
"Pénzel támogatni az USA sok országot szokott,... ezen nem tudom miért vagy így kiakadva!!??"
Te nem vagy kiadva azon, hogy az USA egy olyan államot támogat erősen, mely naponta szegi meg az ENSZ határozatokat ill. vezetői legjobb esetben félőrültek?
"Egyiptomot is támogatja, Szaud-Arábiát, Pakisztán is _pénzzel_. "
Jó hogy támogatja a csatlósait.
"Ha titokban pénzeli, ha nem titokba pénzeli, ha előnyökért pénzeli, ha szívjóságból pénzel az USA egy létező kormány!"
Carter könyvéből meg más okos emberektől megtudtuk, hogy USA a zsidó lobby nyomása (pontosabban irányítása) miatt támogatja Izraelt, ill az USA-ban az (egyik) úr a zsidó lobby, amely úgy táncoltatja a (látható) kormányt, ahogy akarja. Elég érdekes, hogy Kennedy halála után az USA rögtön elkezdett helyeselni Izraelnek illetve elnézett neki mindent. Még a USS Liberty megtámadását is.
USA-nak nem egy kormánya van, hanem 3. Van a választott kormány, van a FED és zsidó lobby. A "választott" kormány csak bólongat, míg a FED / zsidó lobby hozza a (valódi) döntéseket... Wright Patman is hasonló dologról beszélt.
John J. Mearsheimer (University of Chicago) és Stephen M. Walt (Harvard University, Kennedy School of Government) professzorok szerint az amerikai zsidó lobby negatív befolyással van az amerikai külpolitikára, mert az USA érdekeit az izraeli érdekeknek rendeli alá, és jóvátehetetlenül megrontja az USA viszonyát az arab államokkal. „Emellett, a lobby kampánya, hogy elfojtsa a vitát Izraelről nem egészséges a demokráciára nézve. A kételkedők elhallgattatása feketelisták gyártásával és bojkottal – vagy annak sugalmazásával, hogy a bírálók antiszemiták – sérti a nyílt vita elvét, amelytől a demokrácia léte függ. Az USA Kongresszusának képtelensége, hogy valódi vitát folytasson ezekről a létfontosságú ügyekről megbénítja a teljes demokratikus eszmecsere folyamatát. Izrael támogatói szabadon kell, hogy előadhassák ügyüket, de a velük egyet nem értőknek is lehetőséget kell teremteni a kifogásaik ismertetésére. Sőt, azoknak, akik hisznek a szólásszabadságban és a fontos közérdekű ügyek nyílt megvitatásának szükségességében, határozottan el kell utasítaniuk a viták elfojtását megfélemlítés által.”
Woodrow Wilson elnök szerint nem a Kongresszus vezérli Amerikát, hanem néhány bankárcsalád.
"A great industrial nation is controlled by it's system of credit. Our system of credit is concentrated in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated governments in the world--no longer a government of free opinion, no longer a government by conviction and vote of the majority, but a government by the opinion and duress of small groups of dominant men."
http://www.archive.org/stream/NationalE ... ial+nation
IMF-es dologra visszatérve: én úgy tekintettem és tekintek arra a szervezetre, mint egy, a pénzoligarchia által kreált intézményre, amely nem enged minket szabadulni. Az IMF-nek ne csak az legyen az érdeke, hogy a hülye politikus ne okozzon hiperinflációt, hanem az is, hogy a politikai felelősségre vonás nélküli magánszemélyek által vezérelt jegybank ne sanyargassa a népet...