Belépés Facebook és Google+ accounttal

Szabályzat, jogi nyilatkozat, javaslatok
Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Belépés Facebook és Google+ accounttal

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2014.11.02. 20:07

Az új fórummotor lehetővé teszi a fórumba való belépést a felhasználó Facebook vagy Google+ accountjával.

A fórum használatához továbbra is regisztrálni kell a Regisztráció oldalon, egy új felhasználónév és jelszó megadásával. A Facebook vagy Google+ csak a már regisztrált felhasználók belépését könnyíti meg. A fórumazonosítót össze lehet kapcsolni a felhasználó Facebook vagy Google+ accountjával (a Facebook vagy a Google+ az OAuth protokoll segítségével képes a felhasználót azonosítani a fórum számára). Ez azt jelenti, hogy a fórumon való regisztrációkor megadott jelszót a továbbiakban nem szükséges használni. A belépési oldalon a Facebook vagy a Google gombra kattintva a felhasználó beléptetésre kerül, a fórumos jelszót nem kéri a rendszer. Emellett továbbra is be lehet persze lépni a regisztrációkor megadott fórumos jelszóval is.

A Facebook vagy Google+ account és a fórumaccount összekapcsolása a felhasználói vezérlőpultban a Profil fülben a "Külső felhasználói azonosító összekapcsolások kezelése" menüpontban is létrehozható, ill. megszüntethető.

Sajnos valami oknál fogva az összekapcsolás nem működik azoknál a felhasználóknál, akiknek ékezetes betű van a fórumazonosítójában. Már működik náluk is!
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Belépés Facebook és Google+ accounttal

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2014.11.26. 22:53

Adatvédelemmel kapcsolatos megjegyzés: A Facebookos vagy Google+-os belépés lehetősége csak a belépést könnyíti meg a felhasználók számára. A fórumos azonosítónak nem kell megegyeznie a facebookos vagy google+-os névvel. A fórum sehol nem jeleníti meg a felhasználó valódi nevét, facebookos nevét vagy google-os nevét, az mindenki számára rejtve marad.

Tehát ha valakinek a valódi neve Gipsz Jakab, és ezzel szerepel a Facebookon, attól még a fórumazonosítója lehet pityipalkó. Ha összekapcsolja a fórumazonosítóját a facebookos azonosítójával, erről csak ő maga fog tudni. A fórumon továbbra is pityipalkó néven fog megjelenni, a Gipsz Jakab név vagy az ő Facebook-profiljának linkje sehol sem fog a fórumon megjelenni, tehát a többi felhasználó nem tud eljutni az ő Facebook-profiljához. Az összekapcsolásnak az egyedüli értelme tehát az, hogy nem kell a fórumos jelszót külön megjegyezni, belépéskor a Facebook gombra kattintva a felhasználót a Facebook fogja azonosítani a fórum számára. Amennyiben a felhasználó már be van jelentkezve a Facebookra vagy Google+-ra, úgy már nem kell semmilyen jelszót beírni, a felhasználó azonnal beléptetésre kerül a fórumba.

A fórum nem posztol semmit a felhasználó Facebook- vagy Google+-oldalára, tehát ott sem jelenik meg semmilyen információ arról, hogy a felhasználó a fórum tagja.

A fórum természetesen nem kapja meg a felhasználó Facebookos vagy Google+-os jelszavát. Belépéskor a felhasználó átirányításra kerül a Facebook-ra vagy Google+-ra, és az mint OAuth autorizációs szerver azonosítja a felhasználót a fórum számára.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Belépés Facebook és Google+ accounttal

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2020.02.17. 21:58

A Facebook-kal és Google-lal való belépési lehetőséget megszüntettük.
0 x