Laron diéta

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Avoué
Hozzászólások: 161
Csatlakozott: 2009.12.20. 18:47

Laron diéta

Hozzászólás Szerző: Avoué » 2016.04.13. 23:20

Érdekelne hozzáértők véleménye, ez valami új kamu vagy lehet némi alapja?
http://444.hu/2016/04/13/nem-csak-lefog ... len-is-ved
http://qz.com/659818/an-experimental-ea ... -stand-it/

Persze van már valami termék is mellé, de ettől még lehet alapja.
A keton diéta is hasonló alacsony kalóriát alkalmazó módszer
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Laron diéta

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2016.04.15. 00:05

Avoué írta: Érdekelne hozzáértők véleménye, ez valami új kamu vagy lehet némi alapja?
http://444.hu/2016/04/13/nem-csak-lefog ... len-is-ved
http://qz.com/659818/an-experimental-ea ... -stand-it/

Persze van már valami termék is mellé, de ettől még lehet alapja.
A keton diéta is hasonló alacsony kalóriát alkalmazó módszer
Lehet. Már régóta kutatják a koplalás esetleges jótékony hatásait az emberi szervezetre. Van olyan feltevés, hogy a bevitt kalóriaszám csökkentése meghosszabbítja az életet. Ezt különféle állatkísérletekkel elég jól alátámasztották. De ember esetében ez még ebben a formában nincs bizonyítva. Számos kutatás van különböző olyan étrendekről, amelyek valamilyen időközönként koplalást foglalnak magukba. Amikor utoljára néztem ezeket, voltak ígéretes eredmények, de voltak negatívak is.
0 x

Morcos
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2012.08.19. 14:02

Laron diéta

Hozzászólás Szerző: Morcos » 2016.04.15. 00:31

Avoué írta:Érdekelne hozzáértők véleménye, ez valami új kamu vagy lehet némi alapja?
http://444.hu/2016/04/13/nem-csak-lefog ... len-is-ved
http://qz.com/659818/an-experimental-ea ... -stand-it/

Persze van már valami termék is mellé, de ettől még lehet alapja.
A keton diéta is hasonló alacsony kalóriát alkalmazó módszer
A helyzet borzasztó egyszerű: aki fogyni akar, egyen kevesebbet és mozogjon sokat. A többi csodadiéta meg csodabogyó semmit nem ér.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Laron diéta

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2016.04.15. 11:25

Morcos írta: A helyzet borzasztó egyszerű: aki fogyni akar, egyen kevesebbet és mozogjon sokat. A többi csodadiéta meg csodabogyó semmit nem ér.
Ez nem a fogyásról szól.
0 x

Avatar
CsokiBoszi
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2019.07.30. 00:38

Laron diéta

Hozzászólás Szerző: CsokiBoszi » 2019.11.14. 05:02

Szép napot!

Én is úgy tudom, mint Szilágyi András, hogy a kevesebb kalóriabevitelt állat kísérletek alapján kötik össze a hosszabb élettel, emberen nem bizonyított.

https://24.hu/tudomany/2011/02/17/torpe ... let-titka/

Ez a cikk is említ tanulmányt, a számok szerint sok normális emberhez hasonlítottak Laron-szindrómásokat. Nagyon eltérő számú csoportokat vizsgáltak: "Az elzártan élő közösségben mintegy 100 Laron-szindrómás és 1600 normál magasságú embert figyelt meg a kutatócsoport"

A másik fele, hogy a Laron szindrómások kisnövésűek, így testük eleve kevesebb kalóriát igényel, és állapotuk miatt a fogzás is később indul meg náluk más emberekhez képest. (Vagyis szilárd ételt is később tud fogadni a szervezetük. - Dr. Diag: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztik ... p?id=78874 - kültakaró címszó alatt) Továbbá mivel elszigetelt ecuadori közösségben élnek, talán a táplálkozási lehetőségeik is szerényebbek. Az is lehet kevesebb szmogot szívnak, mint a városi ember, talán nem próbálnak dohányzásról leszokni, esetleg az alkoholt se ismerik (ezek hízlalóak lehetnek), meg nem monitorok előtt ülnek órákat, vagy liftek, mozgólépcsők viszik őket, mint az európai embert. Kis lábaik miatt nekik hosszabb a megtett út, a mozgásmennyiségük eltérő a miénktől. Teljesen más környezeti hatások ölelésében élnek, és nekik növekedési hormon hiányuk van, az ő szervezetük eltérő az egészséges felnőttétől. Ezek alapján még kevés és óvatlan dolog lenne csodadiétát kikiáltani, vagy a rák legyőzését.

Természetesen figyeljék ezeket az értékes kisembereket, és ha tudnak majd genetikailag segítsenek az orvosok nekik. Lehet náluk kevesebb a diabétesz, de szegények általában nemileg később érnek, vagy meg sem érnek rendesen, az izomzatuk is gyengébb. Ezek nem hiszem, hogy irigylésre méltók lennének. Ők kisebb testet, gyengébb izmokat tartanak fent kevesebb étellel. És lehet nem rákosodnak annyira, de ők se örök életűek sajnos, lehet náluk mondjuk a szívbetegség gyakoribb - erről nem írnak a cikkben, talán ezeket nem vizsgálták.

Ma már kezdik úgy vélni, hogy ritka betegségek esetleg hasznosak lehetnének gyakori betegségek ellen, ám a genetika tudományának még sok feladatot kell a gyógyítás vagy az egészséges emberi test ismeretének terén megoldania.

KETOGÉN DIÉTA: Az utóbbi időben az úgynevezett ketogén diéta rákmegelőző és rákgyógyító szerepéről is több helyen lehetett olvasni. Mit érdemes tudnunk erről a diétáról?

" A ketogén diéta olyan epilepsziás betegek körében elterjedt, akiknél nem hatott a gyógyszeres kezelés vagy esetleg nagyon súlyos mellékhatásokat okozott. Ezt a diétát normál esetben körülbelül 2 évig szokták tartani, így megelőzésként olyan szempontból nem tartom jónak, hogy nem lehet igazán hosszú távon erre az életmódra áttérni. A ketogén diéta lényege, hogy meghatározott energiatartalom mellett extrém magas a zsír, normál a fehérje és igen alacsony a szénhidrát - ebbe a gyógyszerek által bevitt szénhidrát-mennyiséget is bele kell számolni - bevitele. Ennek eredménye, hogy a táplálékkal bevitt nagy mennyiségű zsírsavakból ketontestek, például aceton képződik, és ezek vannak hatással a szervezetre. Azt azonban még nem tudni, hogy pontosan mi ennek az egésznek a hatásmechanizmusa. Fontos, hogy ezt a diétát csak úgy magától senki ne kezdje el, az orvosnak és dietetikusnak előbb minden esetben szigorúan meg kell határoznia az egyéni igényeket és toleranciát. Fontos tudni azt is, hogy ennek a diétának különféle szövődményei is lehetnek. Korai szövődmény a dehidratáció, a székrekedés és a hasmenés, a hányás és a hányinger - ami nem túl optimális egy amúgy is étvágytalan beteg számára - valamint a túlzottan magas koleszterinszint, orvosi szóval a hiperkoleszterinémia. Késői szövődmény lehet a csontritkulás, a vesekőképződés, továbbá a vashiányos vérszegénység. " - Brjeska Mónika, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának dietetikus hallgatója és a vastagbélrákkal élőket segítő Van Holnap! Zsákos Alapítvány önkéntese

http://daganatok.hu/eletmod/taplalkozas ... ogen-dieta

A ketogén diéta amúgy a jó kondiban lévő testépítőket is kimeríti és lehetnek mellékhatásai:


"Mi a helyzet a mellékhatásokkal?
A ketogén diétának talán a legnagyobb mellékhatása a fáradtság, különösen a keton képződés kezdeti szakaszában, és főleg az agyban. A legújabb tanulmányok úgy találták, hogy a ketogén diéta első hetében a szellemi kapacitás visszaeshet, de ez a hatás a diéta folytatásával enyhül.

4 hetes vizsgálatok során megfigyelték emellett a koleszterinszint enyhe emelkedését, de sajnos hosszabb távú vizsgálatokról nem tudunk. Ugyanakkor az étkezésben bekövetkező gyökeres fordulat jelentős változásokat okozhat a szervezet biokémiai egyensúlyában, ezért figyelnünk kell az egészségi állapotunkat szervezetünk visszajelzésein keresztül. A vér zsírszintjének és más jellemzőinek értékei jelezhetik az esetleges negatív hatásokat, ezért javasolható az ilyen vizsgálatok gyakoribb elvégeztetése.

Néhány megjegyzést kell tennünk emellett a tápanyagbevitelről. A ketogén diéta megszorító jellegéből következik a mikroelemek hiányának nagy valószínűsége. Mindenképpen javasolható ezért multi-vitamin és ásványi anyag kiegészítők alkalmazása, méghozzá az ajánlott napi adag (RDA) 100%- vagy több %-ában."

https://shop.builder.hu/ketogen-dieta-m ... -rola-a248

Tehát drága - hiszen zsíros ételeket és táplálékkiegészítőket kell enni.

"Sokaknak nincs meg a lelki erejük ahhoz, hogy hetekig, hónapokig szabályosan ketózzanak, és ez az emberi gyengeség vezetett oda, hogy olyan badarságok szülessenek, mint a ciklikus ketogén ditéta, melynek működését nem támasztják alá tudományos kutatások. Kisérleteztek3 már ezzel, és kiderült, hogy aki betartja a ketós szabályokat, az csak zsírból fogy, aki viszont nem, az izmai egy részének is búcsút mondhat.

Ennek pontosan a ketogén adaptáció az oka, amiről már tettünk említést. Szóval nem, egyetlen csaló étkezés sem fér bele, nem beszélve a csaló napokról. A cél az, hogy elérd azt az állapotot, amikor már nem kívánod meg a szénhidrátokat. Ketóból kikerülni nem túl megkapó élmény, több napig rosszul érzi magát az ember ilyenkor."

Hivatkozott kísérleti tanulmány: 3. Sharp, M.S., Lowery, R.P., Shields, K.A., Hollmer, C.A., Lane, J.R., Partl, J.M., ... & Wilson, J.M. (2015). The 8 Week Effects of Very Low Carbohydrate Dieting vs Very Low Carbohydrate Dieting with Refeed on Body Composition. NSCA National Conference, Orlando, FL.

https://shop.builder.hu/a-leggyakrabban ... arol-a5108
0 x